Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
κγρ

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από κγρ »

Πήρα αναβολή ενώ ήμουν υεα (είχα κλείσει μήνα). υπάρχει περίπτωση να με κάνουν βαθμοφόρο όταν καταταγώ ξανά σαν στρατιώτης;

ρωτάω γιατί έτσι άκουσα να λένε άλλα παιδιά που είχαν φύγει από εκεί.

αν κάποιος γνωρίζει, ας μου απαντήσει παρακαλώ.

liverpool86
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από liverpool86 »

Γεια σας ειμαι νεος εδω και εχω ενα σοβαρο θεμα στο οποιο θα επιθυμουσα μια γρηγορη και ορθη απαντηση διοτι με πιεζει ο χρονος. Προσφατα μπηκα Υεα ειμαι ακομα αλφα.Πρωτον, αν παρω αναβολη και οχι παραιτηση μετα επιστρεφω σαν οπλιτης η σαν υεα?Δευτερον, αν παραιτηθεις απο υεα ειναι υποχρεωτικο το ι5; γτ κατι τετοια μας λενε εδω μεσα, ειναι και αλλοι που θελουν να φυγουν.

Τριτον, με την αναβολη (οχι παραιτηση) φευγεις αμεσα η περιμενεις?

Ευχαριστω και αναμενω διοτι ειμαι χαλια ψυχολογικα ηλικια 28.

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Avatar »

Άλφα σοβαρέψου είσαι κι μεγάλος! Από παπάτζες άλλο τίποτα κι όχι μόνο στη ΣΕΑΠ γενικά το όλο σύστημα
Ο λοχαγός σου που λέει για ι5 (σωστά ;Εικόνα) λέει μ... Αλλά δυστυχώς στο λόχο που είσαι (2ο σωστά ;) δύσκολα θα συνεννοηθείς κι θα βγάλεις άκρη...
Αν θες τόσο πολύ να κοπείς ζήτα αναβολή θα σου δώσουν μάλλον για ψυχολογικούς λόγους αλλά αυτό από όσο ξέρω μετά γίνεται επανεξέταση άρα δεν χάνεις τίποτα.
Εγώ είχα δει παιδιά να κόβονται χωρίς αναβολή αν θυμάμαι καλά το λέω με επιφύλαξη όμως γιατί δεν ξέρω τι παίχτηκε μετά (για παραίτηση δηλαδή)
Όταν παίρνεις αναβολή γίνονται όλα μπαμ μπαμ φεύγεις δεν κάθεσαι κι όταν ξανα μπεις μπορείς να μην δηλώσεις για ΥΕΑ
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από panos2171 »

Αν ζητήσεις αναβολή φεύγεις αμέσως. Εννοείται φυσικά πως όταν ξαναμπείς κάνεις ξανά το μήνα στο ΚΕΝ και πας απλός φαντάρος. Αν δηλώσεις παραίτηση μένεις στη σχολή μέχρι να έρθει η μετάθεση. Τόσο στη δική μου σειρά όσο και στην επόμενη η μετάθεση ήρθε στο δίμηνο. Οπότε ακολουθείς κανονικά το πρόγραμμα της σχολής κάνοντας μόνο άοπλες υπηρεσίες.
Με επιφύλαξη νομίζω πως άπαξ και πάρεις αναβολή δεν μπορείς να ξαναμπείς ΥΕΑ.
liverpool86
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από liverpool86 »

Ευχαριστω για τις απαντησεις,αργησα να απαντησω γιατι μεσα εκει επικρατει το αποφαδιζομεν και διατασομεν.

Πηρα αναβολη και ηρεμησα, νιωθω ελευθερος ανθρωπος, το οτι δεν θα ξαναγυρισω ως υεα δε με απασχολει καθολου ισα ισα δεν θελω.

Αν επιστρεψω για θητεια θα παω στο οπλο που ημουν. Ζητω η Αεροπορια Στρατου λοιπον. Και παλι σας ευχαριστω ολους καλο πασχα να εχετε.

dennis16
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από dennis16 »

Καλησπερα, ειμαι υεα πβ αλφας εδω και 40 μερες. Διαπιστωθηκε προβλημα υγειας και βγηκα ι3. Γνωριζει κανεις ποσο καιρο θα κανω να φυγω απο δω με μεταθεση και ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να γινει για να φυγω; ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Ξέρεις κανείς αν παραμενεις στην εφεδρεια, αν κοπεις απ τη ΣΕΑΠ; Στελεχη εδω λενε, πως το υπόλοιπο της θητείας σου θα το κανεις σαν εφεδρος λοχιας

Ισχύει;

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Avatar »

Τι έννοεις στην εφεδρεία ; Όλοι οι Έλληνες είναι στην εφεδρεία γιατί όλοι είμαστε έφεδροι.
όποιος είπε ότι γίνεσαι λοχίας είναι μεγάλη μπαρούφα, αν κοπείς από σεαπ γίνεσαι ΣΤΡ (ΠΖ)
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από panos2171 »

dennis16 έγραψε: Καλησπερα, ειμαι υεα πβ αλφας εδω και 40 μερες. Διαπιστωθηκε προβλημα υγειας και βγηκα ι3. Γνωριζει κανεις ποσο καιρο θα κανω να φυγω απο δω με μεταθεση και ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να γινει για να φυγω; Ευχαριστω.
Παραιτημένοι υεα έχουν φτάσει να γίνουν βητάδες και μετά να τους έρθει η μετάθεση όπου δήλωσαν παραίτηση λίγες μέρες μετά που μπήκαν. Τώρα για σένα δεν ξέρω, μπορεί να το επισπεύσουν μπορεί όμως και υπάρξει καθυστέρηση. Γενικά αν δε μπει βύσμα οι μεταθέσεις αργούν πάρα πολύ.
Δεα
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Δεα »

Γνωριζει κανεις τι κυρωσεις υπαρχουν αν δηλωσω παραιτηση απο δεα;
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Καμια, συνεχίζεις τη θητεία σαν οπλιτης.Αλλά αμα ζητήσεις παραίτηση, παίζει να φας ενα μήνα ακόμα ΣΕΑΠ μέχρι να ρθει η μετάθεση, καλύτερα αναβολή

Δεα
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Δεα »

Α ωραια , δηλαδή κατι που ακουγονται για επιστροφη χρηματων και τετοια δεν ισχύουν ε;
Δεα
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Δεα »

Εχω ονομαστει δοκιμος δεν ειμαι στην εκπαιδευση
cuervo

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από cuervo »

Δεα έγραψε:Α ωραια, δηλαδή κατι που ακουγονται για επιστροφη χρηματων και τετοια δεν ισχύουν ε;

Επιστρέφεις χρήματα, πόσο καιρό υπηρετήσεις ως ΔΕΑ; Όχι σαν ΥΕΑ/Α και ΥΕΑ/Β.

Δεα
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παραίτηση από ΥΕΑ/ΔΕΑ

Δημοσίευση από Δεα »

1.500? εχω παρει μεχρι στιγμης
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες