Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά για όλα τα όπλα.
Μιλώντας ωστόσο για το Πολεμικό Ναυτικό αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι έχει διαφορά ο "Φαροφύλακας" (δεν έχει καράβι) με μια ειδικότητα σαν τον "Αρμενιστή" (μία από τις πολλές που έχουν φουλ καράβι) για παράδειγμα.
Και θα το γράφω λοιπόν συνέχεια και ας γίνομαι γραφικός και ας μην έχουμε προκήρυξη (ακόμα) στα χέρια μας.
Προσέξτε πολύ στην επιλογή ειδικότητας όταν με το καλό. Μην πέσετε στην παγίδα των πολλών θέσεων.
Διαβάστε, ρωτήστε, ψάξτε. Μην τα περιμένετε όλα στο χέρι.
DYK έχεις δίκιο ότι οι συνθήκες είναι πολυ δυσκολες στο καραβι, φτάνει να σ αρεσει. Εγώ, δήλωσα να παω σε καραβι στη θητεία μου. Το ΠΝ πρεπει να τ αγαπάς για να το υπηρετήσεις ειδικά όταν είσαι μηχανή. Γνωρίζεις DYK αν η προυπηρεσια στον στρατό που έχω ως ΤΜΗΧ ξεκινάει απ την μέρα που παρουσιαζομαι; Εγώ πχ υπηρέτησα για 10 μηνες, μετράνε και οι 10; Σ ευχαριστώ εκ των προτερων.
Ειδικοτητα ελεκτης αεραμυνας στην ΠΑ μηπως γνωριζει κανενας απο θητεια τη συμβαινει αν υπαρχουν θεσεις στην Αττικη; Επισης 31 ΜΕΕΔ εισαι αμεταθετος στην Αττικη δεν υπαρχει αλλη ΜΕΕΔ στην Ελλαδα.
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν την βαθμολογική εξέλιξη; Δηλαδή να πηγαίνεις πανω απο αρχιλοχίας ή να ειναι πιο γρήγορη η άνοδος; Μοθ. Φαίνεται καπως να εισαι 40 χρονών π. Χ. Κ να εχεις ανώτερο ενα 20χρονο
Το αν θα αλλάξει μελλοντικά (όπως πχ έγινε με τους ΕΜΘ) η βαθμολογική εξέλιξη των ΕΠΟΠ κανείς δεν το γνωρίζει.
Παρ'όλα αυτά, σου φαίνεται περίεργο που θα είναι ανώτερος κάποιος νέος που έχει βγάλει ΣΣΕ ή ΣΜΥ;
Αν ναι, τότε μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά περί ιεραρχίας.
Dyk οι ΕΜΘ μεχρι τι βαθμο έφταναν; Ποτε αλλαξε ο νόμος; Μ τι βαθμο/ηλικια αποστρατευονται σημερα;
Οι ΕΜΘ απ την αρχή του θεσμού στα 25 χρόνια υπηρεσίας γίνονται ανθυπασπιστες και αποστρατευονταν υποχρεωτικά στα 55. Τώρα θα τους δίνουν ακόμα έναν βαθμό για να μείνουν παραπάνω αλλά είναι ήδη αξιωματικοι.
Στους εποπ δεν πρόκειται να γίνει αυτό ποτέ γιατί θα γεμίσει ο στρατός ξαφνικά αξιωματικους, ρωτάς για την αποστράτευση λογικά στα 50 έτη υποχρεωτικά.
Όπως όλα δείχνουν δε θα αλλάξει κάτι και θα αρχίσει να φεύγει η πρώτη σειρά σε 2 χρόνια γι αυτό και η εξαγγελία 15.000 εποπ στην 5ετια.
DYK σ ευχαριστώ πολυ φίλε μου για την ενθάρρυνση. Αγχώνομαι γιατί έχω περίπου στα 700 μόρια. Στ αθλήματα δεν το φοβάμαι απλά τ απολυτήριο μου είναι χαμηλό αλλά με σώζει η βεβαίωση απ το ΙΕΚ. Θα Ηθελα πολυ να παραμεινω στο Σώμα γιατί αγαπώ τη τέχνη μου και την πατριδα μας. Αν δεν τα καταφέρω ως ΕΠΟΠ τουλάχιστον ευελπιστώ στο μέλλον να τροποποιηθεί λίγο ο θεσμός των ΟΒΑ και μετά τις ανανεώσεις να παραμεινουμε. Εξάλλου γίνονται αναφορές σ άρθρα (βλέπε σημερινό στο e.dimosio.gr) για μονιμοποίηση μετά το περας της 6ετιας. Όπως το έχουμε ξανασυζητησει, αυτό θα φανει.
Navy έγραψε:DYK σ ευχαριστώ πολυ φίλε μου για την ενθάρρυνση. Αγχώνομαι γιατί έχω περίπου στα 700 μόρια. Στ αθλήματα δεν το φοβάμαι απλά τ απολυτήριο μου είναι χαμηλό αλλά με σώζει η βεβαίωση απ το ΙΕΚ. Θα Ηθελα πολυ να παραμεινω στο Σώμα γιατί αγαπώ τη τέχνη μου και την πατριδα μας. Αν δεν τα καταφέρω ως ΕΠΟΠ τουλάχιστον ευελπιστώ στο μέλλον να τροποποιηθεί λίγο ο θεσμός των ΟΒΑ και μετά τις ανανεώσεις να παραμεινουμε. Εξάλλου γίνονται αναφορές σ άρθρα (βλέπε σημερινό στο e.dimosio.gr) για μονιμοποίηση μετά το περας της 6ετιας. Όπως το έχουμε ξανασυζητησει, αυτό θα φανει.
ρε μην αγχώνεσαι θα μπεις. Εδώ είμαστε όλοι να εμψυχωνουμε ο ένας τον άλλον. Χαλάρωσε.
Με 700 μόρια κανείς δεν έμεινε απ'έξω και δη στο Πολεμικό Ναυτικό, αγαπητέ.
Επίσης, μη νομίζεις ότι η ειδικότητα που έχεις επιλέξει συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μερίδιο επιθυμίας των υποψηφίων. Εγώ πιστεύω ότι θα είσαι και ο πρώτος επιτυχών σε περίπτωση προκήρυξης στο ρελαντί, εάν όλα πάνε καλά.
Όπως και να χει, σου εύχομαι με κάποιον τρόπο να παραμείνεις ως μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό.