Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δερμάτινος έγραψε:

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μπει κάποιος στο ΠΝ;

Ναι.

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Δερμάτινος έγραψε:
D.Y.K έγραψε:Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, το ΠΝ παραδοσιακά, δεν συγκέντρωνε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μπει κάποιος στο ΠΝ;
Φυσικα! Απλα και εσυ να μπεις θα δειξει αν θα σαρεσει εκει.

You couldn't beat me even if you wanted to.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εξαρτάται από την ειδικότητα (κυρίως) παιδιά.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά για όλα τα όπλα.

Μιλώντας ωστόσο για το Πολεμικό Ναυτικό αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι έχει διαφορά ο "Φαροφύλακας" (δεν έχει καράβι) με μια ειδικότητα σαν τον "Αρμενιστή" (μία από τις πολλές που έχουν φουλ καράβι) για παράδειγμα.

Και θα το γράφω λοιπόν συνέχεια και ας γίνομαι γραφικός και ας μην έχουμε προκήρυξη (ακόμα) στα χέρια μας.

Προσέξτε πολύ στην επιλογή ειδικότητας όταν με το καλό. Μην πέσετε στην παγίδα των πολλών θέσεων.

Διαβάστε, ρωτήστε, ψάξτε. Μην τα περιμένετε όλα στο χέρι.

Navy
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 125

Δημοσίευση από Navy »

DYK έχεις δίκιο ότι οι συνθήκες είναι πολυ δυσκολες στο καραβι, φτάνει να σ αρεσει. Εγώ, δήλωσα να παω σε καραβι στη θητεία μου. Το ΠΝ πρεπει να τ αγαπάς για να το υπηρετήσεις ειδικά όταν είσαι μηχανή. Γνωρίζεις DYK αν η προυπηρεσια στον στρατό που έχω ως ΤΜΗΧ ξεκινάει απ την μέρα που παρουσιαζομαι; Εγώ πχ υπηρέτησα για 10 μηνες, μετράνε και οι 10; Σ ευχαριστώ εκ των προτερων.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι φίλε μου.

Η προϋπηρεσία σου μετράει από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκες στο ΠΝ.

Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ εσύ ειδικά ωστόσο.

Είναι δεδομένο ότι θα μπεις ως ΕΠΟΠ αν με το καλό βγει προκήρυξη για ΕΠΟΠ στο ΠΝ.

Αρκεί να είσαι μέσα στο ηλικιακό όριο (αν και έχω δηλώσει πολλές φορές ότι θα έπρεπε να πάνε το όριο στα 35 στο ΠΝ).

Άβαταρ μέλους
Giannis Hellas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Giannis Hellas »

1) Σαν Τεχνιτης Δομικων Εργων μπορω να μπω στο Πολεμικο Ναυτικο;ειχα δει μια ειδικοτητα στο ΠΝ γι αυτο ρωταω

2) Πολεμικη αεροπορια ειδα την προκυρηξη του 2009 υπηρχαν πολλες ειδικοτητες με πολλες θεσεις που ηθελαν μονο απολυτηριο λυκειου.

3) Εγω εχω τελειωσει Πολιτικων Μηχανικων ΤΕΙ &Δε Τεχνιτης Δομικων Εργων μπορω να μπω στο Μηχανικο Στρατου Ξηρας; Ευχαριστω

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giannis Hellas την Τρί Σεπ 15, 2020 7:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Charlie Harper 13
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από Charlie Harper 13 »

Ειδικοτητα ελεκτης αεραμυνας στην ΠΑ μηπως γνωριζει κανενας απο θητεια τη συμβαινει αν υπαρχουν θεσεις στην Αττικη; Επισης 31 ΜΕΕΔ εισαι αμεταθετος στην Αττικη δεν υπαρχει αλλη ΜΕΕΔ στην Ελλαδα.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 108

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Βοηθός ελεγκτή παντού πας Η ΜΕΕΔ είναι μόνο στην Ελευσίνα.

Άβαταρ μέλους
Charlie Harper 13
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από Charlie Harper 13 »

Ευχαριστω Διασωστη31
Άβαταρ μέλους
M.A.R.C.H.
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από M.A.R.C.H. »

D.Y.K έγραψε:
George_Trls έγραψε:

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν την βαθμολογική εξέλιξη; Δηλαδή να πηγαίνεις πανω απο αρχιλοχίας ή να ειναι πιο γρήγορη η άνοδος; Μοθ. Φαίνεται καπως να εισαι 40 χρονών π. Χ. Κ να εχεις ανώτερο ενα 20χρονο

Το αν θα αλλάξει μελλοντικά (όπως πχ έγινε με τους ΕΜΘ) η βαθμολογική εξέλιξη των ΕΠΟΠ κανείς δεν το γνωρίζει.

Παρ'όλα αυτά, σου φαίνεται περίεργο που θα είναι ανώτερος κάποιος νέος που έχει βγάλει ΣΣΕ ή ΣΜΥ;

Αν ναι, τότε μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά περί ιεραρχίας.

Dyk οι ΕΜΘ μεχρι τι βαθμο έφταναν; Ποτε αλλαξε ο νόμος; Μ τι βαθμο/ηλικια αποστρατευονται σημερα;

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 108

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Οι ΕΜΘ απ την αρχή του θεσμού στα 25 χρόνια υπηρεσίας γίνονται ανθυπασπιστες και αποστρατευονταν υποχρεωτικά στα 55. Τώρα θα τους δίνουν ακόμα έναν βαθμό για να μείνουν παραπάνω αλλά είναι ήδη αξιωματικοι.

Στους εποπ δεν πρόκειται να γίνει αυτό ποτέ γιατί θα γεμίσει ο στρατός ξαφνικά αξιωματικους, ρωτάς για την αποστράτευση λογικά στα 50 έτη υποχρεωτικά.

Όπως όλα δείχνουν δε θα αλλάξει κάτι και θα αρχίσει να φεύγει η πρώτη σειρά σε 2 χρόνια γι αυτό και η εξαγγελία 15.000 εποπ στην 5ετια.

Navy
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 125

Δημοσίευση από Navy »

DYK σ ευχαριστώ πολυ φίλε μου για την ενθάρρυνση. Αγχώνομαι γιατί έχω περίπου στα 700 μόρια. Στ αθλήματα δεν το φοβάμαι απλά τ απολυτήριο μου είναι χαμηλό αλλά με σώζει η βεβαίωση απ το ΙΕΚ. Θα Ηθελα πολυ να παραμεινω στο Σώμα γιατί αγαπώ τη τέχνη μου και την πατριδα μας. Αν δεν τα καταφέρω ως ΕΠΟΠ τουλάχιστον ευελπιστώ στο μέλλον να τροποποιηθεί λίγο ο θεσμός των ΟΒΑ και μετά τις ανανεώσεις να παραμεινουμε. Εξάλλου γίνονται αναφορές σ άρθρα (βλέπε σημερινό στο e.dimosio.gr) για μονιμοποίηση μετά το περας της 6ετιας. Όπως το έχουμε ξανασυζητησει, αυτό θα φανει.
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Navy έγραψε:DYK σ ευχαριστώ πολυ φίλε μου για την ενθάρρυνση. Αγχώνομαι γιατί έχω περίπου στα 700 μόρια. Στ αθλήματα δεν το φοβάμαι απλά τ απολυτήριο μου είναι χαμηλό αλλά με σώζει η βεβαίωση απ το ΙΕΚ. Θα Ηθελα πολυ να παραμεινω στο Σώμα γιατί αγαπώ τη τέχνη μου και την πατριδα μας. Αν δεν τα καταφέρω ως ΕΠΟΠ τουλάχιστον ευελπιστώ στο μέλλον να τροποποιηθεί λίγο ο θεσμός των ΟΒΑ και μετά τις ανανεώσεις να παραμεινουμε. Εξάλλου γίνονται αναφορές σ άρθρα (βλέπε σημερινό στο e.dimosio.gr) για μονιμοποίηση μετά το περας της 6ετιας. Όπως το έχουμε ξανασυζητησει, αυτό θα φανει.
ρε μην αγχώνεσαι θα μπεις. Εδώ είμαστε όλοι να εμψυχωνουμε ο ένας τον άλλον. Χαλάρωσε.
You couldn't beat me even if you wanted to.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Με 700 μόρια κανείς δεν έμεινε απ'έξω και δη στο Πολεμικό Ναυτικό, αγαπητέ.

Επίσης, μη νομίζεις ότι η ειδικότητα που έχεις επιλέξει συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μερίδιο επιθυμίας των υποψηφίων. Εγώ πιστεύω ότι θα είσαι και ο πρώτος επιτυχών σε περίπτωση προκήρυξης στο ρελαντί, εάν όλα πάνε καλά.

Όπως και να χει, σου εύχομαι με κάποιον τρόπο να παραμείνεις ως μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 192

Δημοσίευση από George_Trls »

Γνωρίζει κάποιος για την ειδικότητα του ελευθέρου σκοπευτή; Σε ποιο μέρος πραγματοποιείται, αλλά και γενικά αν έχει καλη εκπαίδευση; Ευχαριστώ
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες