Αν καταθέσεις το πτυχίο σου, θα πας στο υγειονομικό. Αν δεν το καταθέσεις -όταν το πάρεις- θα πάς για ΥΕΑ.Ορέστης έγραψε: Ένας χρόνος μένει για να πάρω το πτυχίο το οποίο αντιστοιχεί σε ΑΕΙ εξωτερικού. Συνεπώς δεν έχω καταθέσει τίποτα στη στρατολογία. Έχω διαβάσει ότι τα ΑΕΙ του εξωτερικού δινουν τα ίδια μόρια με τα ΑΕΙ του εσωτερικού. Απλώς ρωτάω αν από θέμα ειδικότητας θα με στείλουν υποχρεωτικά σε κανα υγειονομικό, πράγμα που δεν θέλω, ή μπορώ να επιλέξω εγώ που θέλω να πάω.
ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
Ορέστης έγραψε:Ένας χρόνος μένει για να πάρω το πτυχίο το οποίο αντιστοιχεί σε ΑΕΙ εξωτερικού. Συνεπώς δεν έχω καταθέσει τίποτα στη στρατολογία. Έχω διαβάσει ότι τα ΑΕΙ του εξωτερικού δινουν τα ίδια μόρια με τα ΑΕΙ του εσωτερικού. Απλώς ρωτάω αν από θέμα ειδικότητας θα με στείλουν υποχρεωτικά σε κανα υγειονομικό, πράγμα που δεν θέλω, ή μπορώ να επιλέξω εγώ που θέλω να πάω.
Να προσθέσω επίσης ότι ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να επιλέξεις εσύ το σε ποιο σώμα / όπλο θα πας.
Αν πάντως σε στείλουν στο πεζικό έχεις πολλές πιθανότητες μετά από κάποιες διαδικασίες φυσικά να γίνεις ΔΕΑ στις ΕΔ.
Μάλιστα... Άρα καλύτερα να μην το καταθέσω. οκ σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! 

Σκέψου το καλά, γιατι μπορεί τυπικά, να μην μετράει σαν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, αν και προσωπικά, σε πολλές συνεντεύξεις που έχω δώσει στον ιδιωτικό τομέα με έχουν ρωτησει τι ειδικότητα είχα, ουσιαστικά όμως η προϋπηρεσία σου στο υγειονομικό σε ορισμένα επαγγέλματα του ιδιωτικού ενδέχεται και αυτή να παίξει τον ρόλο της, και πέραν απο αυτό σαν δόκιμος έχεις και την παραπάνω θητεία να υπηρετήσεις. Δεν στα λέω για να σε αποθαρρύνω, κάθε άλλο, απλά σου αναλύω όλα τα δεδομένα. Καλή θητεία.Ορέστης έγραψε: Μάλιστα... Άρα καλύτερα να μην το καταθέσω.οκ σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
dn24 σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Μάλλον θα προτιμήσω μια Θητεία όπως είναι αυτή της ΣΕΑΠ κι αργότερα αν όλα πάνε καλά του ΚΕΑΠ, παρά να πάω υγειονομικό για να έχω απλώς καλύτερο βιογραφικό. Πάντως και πάλι ευχαριστώ γιατί απ'οτι κατάλαβα τα είχα λάθος στο μυαλό μου.
Καλή σου θητεία Ορέστη.Ορέστης έγραψε: dn24 σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Μάλλον θα προτιμήσω μια Θητεία όπως είναι αυτή της ΣΕΑΠ κι αργότερα αν όλα πάνε καλά του ΚΕΑΠ, παρά να πάω υγειονομικό για να έχω απλώς καλύτερο βιογραφικό.Πάντως και πάλι ευχαριστώ γιατί απ'οτι κατάλαβα τα είχα λάθος στο μυαλό μου.
Αν πας υεα ειδικες δυναμεων και κανεις την εκπαίδευση τους 4 μηνες αλλα στο τελος δεν σε επιλεξουν, σε κοβουν κτλ απο ΥΕΑ στις ειδικες δυναμεις πηγαίνεις ΔΕΑ πεζικου;
Ως ΔΕΑ Πεζικού μοριοδοτείσαι;
xaderfos έγραψε:Αν πας υεα ειδικες δυναμεων και κανεις την εκπαίδευση τους 4 μηνες αλλα στο τελος δεν σε επιλεξουν, σε κοβουν κτλ απο ΥΕΑ στις ειδικες δυναμεις πηγαίνεις ΔΕΑ πεζικου;
Ναι πας ΔΕΑ του όπλου που έχεις αρχικά καταταγεί. Αυτά έχουν απαντηθεί, μόλις μερικές σελίδες πριν.
ΥΕΑ: Μόρια για προκηρύξεις Δημοσίου
xaderfos έγραψε:Αν πας υεα ειδικες δυναμεων και κανεις την εκπαίδευση τους 4 μηνες αλλα στο τελος δεν σε επιλεξουν, σε κοβουν κτλ απο ΥΕΑ στις ειδικες δυναμεις πηγαίνεις ΔΕΑ πεζικου;
Ως ΔΕΑ Πεζικού μοριοδοτείσαι με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζει η κάθε προκήρυξη.
Γενικώς μοριοδοτείσαι πάντως ναι.
Γεια σας και από εμενα!! Παρουσιάζομαι με την β ΕΣΣΟ μεγάλο πεύκο... ειχα δηλώσει και για πεζοναύτες αλλα με τα οσα διαβάζω δεν είναι σίγουρο ότι θα σε πάρουν(υπάρχει και κάποιος γνωστός π κάτι θα μπορούσε να κάνει)... Μιας και στο χαρτί με έχει ως ΥΕΑ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση... το σκέφτομαι αλλα μπορώ να υπηρετήσω κανονικά στους πεζοναύτες ως ΔΕΑ; Υπάρχει πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού κτλπ... αν παίζει ρόλο... Το να μπω ως δόκιμος έχει καμια σχέση με το που θα με στείλουν; το κόλλημα ειναι πολύ τ οικονομικό άλλωστε γ αυτό περισσότερο σκέφτομαι για δόκιμος.. αλλα έχω όρεξη να μπω και στις ΕΔ!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποια απαντηση
- Ναι μπορείς να πας ως ΔΕΑ στους ΠΖΝ.
- Το που θα σε στείλουν εξαρτάται από τις υπηρεσιακές ανάγκες και το βύσμα. Φυσικά θα δηλώσεις και εσύ το που θες να πας, αλλά αυτό για το τυπικό του πράγματος και μόνο.
- Το που θα σε στείλουν εξαρτάται από τις υπηρεσιακές ανάγκες και το βύσμα. Φυσικά θα δηλώσεις και εσύ το που θες να πας, αλλά αυτό για το τυπικό του πράγματος και μόνο.
Καλησπερα. Παρουσιαζομαι Μεγαλο Πευκο και με εχουνε επιλεξει ως ΥΕΑ. Η ερωτηση μου ειναι αν ως ΥΕΑ υπηρετω παραπανω μηνες οπως οι ΔΕΑ και εαν η εκπαιδευση των ΥΕΑ ειναι το ιδιο σκληρη με αυτη των φανταρων των ειδικων δυναμεων.
Γειά σας παιδιά θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτησεις.α) είμαι β λυκειου γεννηθείς Νοέμβριο αλλά σκοπεύω εάν δεν περάσω στην σχολή που θέλω του χρονου, να καταταγείς στον στρατό πριν την ΕΣΣΟ μου. Γίνεται αυτο;
β) Εάν καταταγείς αεροπορία γίνεται μετά την βασική εκπαίδευση να περασω, να τελειώσω από την σχαλ (και εν συνεχεία άμα γίνεται να ξαναεπιστρεψω στην αεροπορία)
Παρακαλώ απαντήστε μου
Ευχαριστώ πολύ
β) Εάν καταταγείς αεροπορία γίνεται μετά την βασική εκπαίδευση να περασω, να τελειώσω από την σχαλ (και εν συνεχεία άμα γίνεται να ξαναεπιστρεψω στην αεροπορία)
Παρακαλώ απαντήστε μου
Ευχαριστώ πολύ
Μιτσακος έγραψε:Γειά σας παιδιά θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτησεις.α) είμαι β λυκειου γεννηθείς Νοέμβριο αλλά σκοπεύω εάν δεν περάσω στην σχολή που θέλω του χρονου, να καταταγείς στον στρατό πριν την ΕΣΣΟ μου. Γίνεται αυτο;
Παρακαλώ απαντήστε μου
Ευχαριστώ πολύ
Α) Ναι γίνεται.
Β) Όχι δεν γίνεται.
Επίσης γράφεις σε λάθος θέμα. Υπάρχουν πολλά και αντίστοιχα νήματα για να καλύψουν τις όποιες απορίες σου.
Σε παρακαλώ πολύ να τα ψάξεις και να τα διαβάσεις και θα καλυφθείς πλήρως.
Επειδη θα παρουσιαστω αμεσα στο Μ. Πευκο μπορει καποιος να μου πει με σιγουρια αν οι ΥΕΑ υπηρετουν παραπανω μηνες. Αν ισχυει αυτο εχω την επιλογη να κοπω απο ΥΕΑ και να συνεχισω ειδικες δυναμεις κανονικα?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες