Ντροπη και εσχος μας επιασε και εμας η μιωση του μισθου 380 euro πιρα σημερα αντι τα 600 που περνεις κανονικα
πραγματικα μιν πατε τωρα ειναι ξεφτιλα τελιος ελεος δλδ κοψανε απο τον υποδικα μου απο τα 1700 στα 1400 δλδ 300 ευρο και εγω που περνω 600 μου περεις 200 ευρο με πια λογικι ελεος δλδ εσχος
ΔΕΑ (ΠΖ) 306 Α' ΕΣΣΟ 2009
Φιλε μου να σε ρωτησω κατι; Μηπως ειδες ονειρο;
οι μισθοι ειναι κανονικοι...560... Και 105 παραμεθοριου... Μηπως τα εφαγες και δεν θυμασε;
Σχετικα με την μη πληρωμή δώρου Χριστουγέννων 2010 στούς ΔΕΑ, καταθέσαν ερώτηση στον ΥΠΕΘΑ, οι βουλευτές του ΛΑ. Ο. Σ Θάνος Πλεύρης, Άδωνις Γεωργιάδης και Ιωάννης Κοραντής. Μπορείτε Να την δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο απο το site της Βουλής, όπως επίσις απο εκεί θα δείτε και την απάντηση σε περίπου 15-20 μέρες.
Και με το νομο θα παιρνουν επιδοματα οι οι Δ. Ε. Α. Και οι μαθητές Παραγωγικών Σχολών Φ.900α/8294/11506 /3 Φεβ 2011
Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων στους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ) σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ' όψιν μου:
Η χορήγηση επιδόματος εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα στους ΔΕΑ δεν προβλέπεται ρητά σε καμία διάταξη νόμου. Τα εν λόγω επιδόματα καταβάλλονταν για πολλά έτη ως συμπλήρωμα του μηνιαίου μισθού τους.[... ]
Πέραν των παραπάνω, εξετάζεται διακλαδικά από τα Γενικά Επιτελεία η δυνατότητα ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε να καταστούν δικαιούχοι των εν λόγω επιδομάτων οι Δ. Ε. Α. Και οι μαθητές Παραγωγικών Σχολών, με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζει ο Ν.3845/10.
απιστευτος τυπος ο υπουργος, ε; Ρωτησαν λεει το γενικο λογιστηριο του κρατους, αραγε με ποιο εγγραφο; Υπαρχει πρωτοκολλημενη η απαντηση του γ. Λ. Κ. Και που προβλεπεται ρητα οτι οι ΔΕΑ δεν παιρνουν δωρο; Ρε με τα λεφτα τον ΔΕΑ θα σωσετε την Ελλάδα; Σαν δεν ντρεπομαστε λιγακι.
Τελικα εχει μειωθει ο μισθος των ΔΕΑ; Μπορει καποιος να μας πει ποσα χρηματα παιρνει ενας ΔΕΑ καθε μηνα (ΣΗΜΕΡΑ !), ποσα χρηματα απο αυτα ειναι ο μισθος και ποσα τα επιδοματα; Ευχαριστω!
tasos έγραψε:Τελικα εχει μειωθει ο μισθος των ΔΕΑ; Μπορει καποιος να μας πει ποσα χρηματα παιρνει ενας ΔΕΑ καθε μηνα (ΣΗΜΕΡΑ !), ποσα χρηματα απο αυτα ειναι ο μισθος και ποσα τα επιδοματα;Ευχαριστω!
Οι αποδοχές τους καθορίζονται από τις διατάξεις του ΝΔ 334/1974, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.3205/2003 και υπολογίζονται συνολικά ως ποσοστό 60% επί του εκάστοτε βασικού μισθού του Ανθυπολοχαγού και του επιδόματος εξομάλυνσης αγάμου, ήτοι 138 ευρώ. Σήμερα το ύψος των ακαθάριστων αποδοχών ενός ΔΕΑ ανέρχεται στο ποσό των 622 ευρώ, ενώ οι καθαρές αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των 576 ευρώ περίπου. Οι ΔΕΑ σε όποια Φρουρά της Ελληνικής Επικράτειας και αν υπηρετούν, λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, πλην αυτών που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη, οι οποίοι, πέραν των μηνιαίων αποδοχών τους, λαβάνουν και 4 ημέρες εκτός έδρας κατά μήνα, ήτοι 105,66 ευρώ (υπόλοιπο πληρωτέο)