Αλεξανδρος έγραψε:Δεν προλαβαινω να κανω την αιτηση γιατι 3 Μαιου παρουσιαζομαι στα Γρεβενα... Για μετα το στρατο ελεγα αν θα υπηρχε προβλημα να δηλωσω γιατι σε καποιες σχολες απαγορευεται!Για το βαθμο του απολυτηριου μου δηλαδη θα πρεπει να κανω το σταυρο μου οταν θα δηλωσω ε; Δυσκολακι με τετοιο βαθμο απ'οσο λετε... Αντε να δουμε μηπως μας σωσουν τα Αγγλικα!
Τι να σας πω το σκεφτομαι παρα πολυ σοβαρα να το ακολουθησω το επαγγελμα... Μου αρεσει η ιδεα!
Ευχαριστω για το χρονο και τις απαντησεις σας!
Γιατι να μην μην μπορεις να κανεις αιτηση; Ποιος το λεει αυτο; Και εγω οταν περασα στις ΑΕΝ ηδη ημουνα στο κεντρο εκπαιδευσης και μαλιστα πηγα στο διοικητη και του ζητησα 48ωρη αδεια για να ολοκληρωσω την εγγραφη μου στη σχολη. Βεβαια τα απαραιτητα δικαιλογητικα τα ειχαν μαζεψει οι δικοι μου. Το ιδιο θα κανεις και εσυ. Απλες και καθαρες κουβεντες. Θα παρεις αδεια και θα πας να κανεις τα χαρτια σου. Και εαν περασεις στις ΑΕΝ θα ζητησεις αναβολη σπουδων απο την σχολη (δηλαδη απο την αεν που εχεις περασει) . Μεχρι 2 ετη μπορεις να παρεις. Εσυ εαν περασεις θα παρεις μονο 1 ετος.
Παιδια ειμαι 18 εφαγα μια ταπα γιατι δεν διαβασα πολυ περσι και εβγαλα 13000 μορια μονο απο θετικη. Τωρα ξανα δινω και σκοπευω αν δεν περασω φυσικο να παω στο εμπορικο ναυτικο. Εχω διαβασει πολλα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
1) σε ποσοστο ποσο ευκολο ειναι να βρω πλοιο σαν δοκιμος.(εχω δευτερο ξαδερφο ανθυποπλοιαρχο και νουνο που ειναι ναυτης πολλα χρονια πανω απο 15.). Μπορουν αυτοι να βοηθησουν και πως για να βρω εταιρια.
2) τι παιζει με το πτυχειο αγγλικων και την κολυμβιση. Δεν ειμαι και ο καλυτερος αθλητης και απο αγγλικα εχω λοουερ.3) οι γονεις μου δεν θελουν να παω (πατερας στον στρατο και εγω εκει ηθελα στις ειδικες δυναμεις αλλα ειμαι 1.64 και δεν με πηραν).
4) ποσο συχνο φαινομενο ειναι η φασαριες με ξενους στο καραβι (μαχαιρι κ. Τ. Λ) ειχα ακουσει διαφορα και δεν ξερω τι παιζει. Προσωπικα πηγαινα κικ μποξινκ και τωρα θα αρχισω παγκρατιο. Ο πατερας μου λεει οτι ολοι οι αντεροβγαλτες ξενοι πανε ναυτες.
5) με το φαγητο ακουσα και ειδα οτι εχει καλα φαγητα αλλα οχι καλους μαγειρες. Τρογοντε η θα χασουμε καμια 10 κιλα στο ταξιδι.
6) ποσο συχνα εχουμε βαρδιες προσωπικα μου αρεσει να ακουω μουσικη και να παιζω στο πς τον ελευθερο χρονο. Μπορω να εχω σκαιπ στο πλοιο;
7) οσοι εισασταν σε πλοια πιστευεται οτι υπαρχουν γυναικες που να μπορεσουν τωρα να ζησουν μαζι με εναν ναυτικο λογω αποστασης;
alien hunter έγραψε:Παιδια ειμαι 18 εφαγα μια ταπα γιατι δεν διαβασα πολυ περσι και εβγαλα 13000 μορια μονο απο θετικη. Τωρα ξανα δινω και σκοπευω αν δεν περασω φυσικο να παω στο εμπορικο ναυτικο. Εχω διαβασει πολλα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
1) σε ποσοστο ποσο ευκολο ειναι να βρω πλοιο σαν δοκιμος.(εχω δευτερο ξαδερφο ανθυποπλοιαρχο και νουνο που ειναι ναυτης πολλα χρονια πανω απο 15.). Μπορουν αυτοι να βοηθησουν και πως για να βρω εταιρια.
2) τι παιζει με το πτυχειο αγγλικων και την κολυμβιση. Δεν ειμαι και ο καλυτερος αθλητης και απο αγγλικα εχω λοουερ.3) οι γονεις μου δεν θελουν να παω (πατερας στον στρατο και εγω εκει ηθελα στις ειδικες δυναμεις αλλα ειμαι 1.64 και δεν με πηραν).
4) ποσο συχνο φαινομενο ειναι η φασαριες με ξενους στο καραβι (μαχαιρι κ. Τ. Λ) ειχα ακουσει διαφορα και δεν ξερω τι παιζει. Προσωπικα πηγαινα κικ μποξινκ και τωρα θα αρχισω παγκρατιο. Ο πατερας μου λεει οτι ολοι οι αντεροβγαλτες ξενοι πανε ναυτες.
5) με το φαγητο ακουσα και ειδα οτι εχει καλα φαγητα αλλα οχι καλους μαγειρες. Τρογοντε η θα χασουμε καμια 10 κιλα στο ταξιδι.
6) ποσο συχνα εχουμε βαρδιες προσωπικα μου αρεσει να ακουω μουσικη και να παιζω στο πς τον ελευθερο χρονο. Μπορω να εχω σκαιπ στο πλοιο;
7) οσοι εισασταν σε πλοια πιστευεται οτι υπαρχουν γυναικες που να μπορεσουν τωρα να ζησουν μαζι με εναν ναυτικο λογω αποστασης;
Ευχαριστω για τον χρονο σας
1) Η καλυτερη λυση ειναι να σε βοηθησει ο ξαδερφος σου να βρεις ναυτιλιακη εταιρεια απο το να ψαχνεις μονος σου. 2) Εαν δεν γνωριζεις κολυμβυση αποβαλεσε απο την σχολη. Χρονοι μετρησης δεν υπαρχουν στο συγκεκριμενο αγωνισμα. Η γνωση της αγγλικης γλωσσας ειναι το βασικοτερο εφοδιο που πρεπει να εχει ενας ναυτικος. 4) Δεν υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις γιατι υπαρχουν και ποινικες κυρωσεις. 5) Εξαρταται απο τον μαγειρα. 7) Ξεχνα το... Τα σημερινα κοριτσια μονο για εναν λογο θα εκαναν μονμη σχεση με εναν ναυτικο... ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Ακριβως οτι ηθελα να μαθω. Ξερω κολυμβηση αλλα δεν εχω τρελες αντοχες. Αν δεν εχει οριο χρονου δεν υπαρχει θεμα. Για τις γυναικες το ιδιο πιστευω. Σκευτομουν να κατσω πχ μεχρι τα 35 και να παω οσο περισσοτερα ταξιδια γινεται για να μαζεψω λεφτα και να βοηθησω τον αδερφο μου (διδυμος) να κανουμε κατι μαζι. Αν τα βρω σκουρα μετα θα ψαξω για εταιρια για να βγαλω λεφτα. Τα 35 πιστευω ειναι καλη ηλικια για ******* Αλλα τι να πω ισος υπαρχει ελπιδα εστω μια να καταφερω να βρω καποια πιστη θα δειξει.
αν καποιος παει κανει το 6μηνο εκπαιδευσης και μετα καταφερει να βρει πλοιο και να φυγει για ταξιδι και παραλληλα κανει μηχανογραφικο χωρις να γραψει πανελλαδικες με το 10% μπορει να φυγει απο την σχολη η να κατσει ασχετε απο το αν και που περασε; Πρεπει να δωσω λεφτα για να φυγω απο εκει οπως στον στρατο;
ραφαηλ έγραψε:αν καποιος παει κανει το 6μηνο εκπαιδευσης και μετα καταφερει να βρει πλοιο και να φυγει για ταξιδι και παραλληλα κανει μηχανογραφικο χωρις να γραψει πανελλαδικες με το 10% μπορει να φυγει απο την σχολη η να κατσει ασχετε απο το αν και που περασε; Πρεπει να δωσω λεφτα για να φυγω απο εκει οπως στον στρατο;
Απο το πλοιο εαν θελησεις να φυγεις πριν τη συμπληρωση του χρονου παραμονης σου (πχ 6 μηνες) με την ειδικοτητα με την οποια σε προσελαβε η ναυτιλιακη εταιρεια (πχ Δοκιμος πλοιαρχος) και συμφωνα με τις συλλογικες συμβασεις, υποχρεουσε να πληρωσεις τα εισιτηρια της επιστροφης σου και τα εισιτηρια του αντικαταστατη σου εαν υπαρχει. Απο την σχολη-ΑΕΝ μπορεις να φυγεις οποτε θελεις με την προυποθεση να επιστρεψεις ολα τα διδακτικα βιβλια που σου εχει προμηθευσει η σχολη.
Λοιπον, ειμαι μαθητης 2ας λυκειου και θα ηθελα να μου απαντησετε σε καποιες αποριες μου ! Για να μπεις στην Σχολη πως μπαινεις απο πανελληνιες ; Δευτερον θα ηθελα να ρωτησω το απολυτηριο που θα παραδωσεις σε αυτους εκει θα παιζει ρολο το τελικο μεσο ορο των ταξεων λυκειου; Τριτον εχω ακουσει πως οταν τελειωσεις την σχολη και σε προσλαβει μια εταιρεια με τα ταξιδια που θα κανεις θα σου δινουν 7.000-15000ευρω το μηνα. Αυτο ισχυει ή κανω καπου λαθος. Και τελος θα ηθελα να μου απαντησετε για το πως γινετε να μπεις στο Λιμενικο σωμα ;(πραγματικα το χω απορια) ΑΣ μου απαντησει καποιος που να ειναι σχετικος με το θεμα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
johnaelaras έγραψε:Λοιπον, ειμαι μαθητης 2ας λυκειου και θα ηθελα να μου απαντησετε σε καποιες αποριες μου ! Για να μπεις στην Σχολη πως μπαινεις απο πανελληνιες ; Δευτερον θα ηθελα να ρωτησω το απολυτηριο που θα παραδωσεις σε αυτους εκει θα παιζει ρολο το τελικο μεσο ορο των ταξεων λυκειου; Τριτον εχω ακουσει πως οταν τελειωσεις την σχολη και σε προσλαβει μια εταιρεια με τα ταξιδια που θα κανεις θα σου δινουν 7.000-15000ευρω το μηνα. Αυτο ισχυει ή κανω καπου λαθος. Και τελος θα ηθελα να μου απαντησετε για το πως γινετε να μπεις στο Λιμενικο σωμα ;(πραγματικα το χω απορια) ΑΣ μου απαντησει καποιος που να ειναι σχετικος με το θεμα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Φίλε έχουμε φτιάξει αρκετά θέματα για το εμπορικό ναυτικό και δεν γίνεται να γράφουνε συνέχεια τα ίδια πράγματα παιδιά όπως ο greko_27
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να δεις ότι υπάρχουνε όσα ρωτάς
Χαιρετε! Μπορει να μου πει καποιος για τη δυσκολια των μαθηματων στη σχολη κυριως τα μαθηματικα τη φυσικη και τη χημεια; Ας πουμε εγω που εχω κενα στα συγκεκριμενα μαθηματα απο το γυμνασιο, θα μπορεσω να τα παρακολουθησω; Ενα αυτο και επισης θα ηθελα να μου πειτε τι πιθανοτητες εχω να μπω στη σχολη με απολυτηριο 10 και 7 και με λοουερ και προφισενσι. Δε ξερω που αλλου να απευθυνθω και θα το εκτιμουσα απειρα αν με βοηθουσε καποιος ! Ευχαριστω
1ον: Οι γυναικες μολις τελειωσουν την φοιτηση τους στην σχολη που μπαινουν; Σε εμπορικα πλοια ή επιβατικα; Αν μπενουν στα επιβατικα τι κανουν ως πλοιαρχοι;
2ον: Ποιες ειναι οι καλυτερες σχολες πλοιαρχων;
3ον: Μολις τελειωσεις την σχολη βρισκεις κατευθειαν δουλεια;
Θα ηθελα να με συγχωρεσετε που απανταω καπως ΑΡΓΑ απλα οπως κοιτουσα διαφορα θεματα επεσα πανω σε κατι που ειπε ο συναδελφος γκρεκο... συναδελφε υπαρχουν υπαξιωματικοι του εμπορικου ναυτικου (ναυκληρος δλδ λοστρωμος, μαγειρας, αντλιωρος) αυτοι υπαγονται βασει κανονισμου στους υπαξιωματικους. Οι υπαξιωματικοι ομως αναφερονται στο πληρωμα οπως πχ στον στρατο ξηρας που λαμβανονται υποψιν στους οπλητες.
δηλαδη υπαρχουν και παραυπαρχουν υπαξιωματικοι στο εμπορικο ναυτικο