ΚΕΠΒ - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
vacman
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από vacman »

Λοιπόν φίλε μου ορκίζεσαι στο τέλος της 2ης εβδομάδας και συνήθως ημέρα Παρασκευή. Οποτε οι ημέρες μπορεί να ειναι Απο 10 εως και 13... Οπότε 17 δεν είναι σίγουρα όπως είπε ο φίλος παραπάνω. Η σειρά μου (309) είχε μείνει στη Θήβα συνολικά απο 9-10-11-12 Νοεμβρίου εώς και 11 Δεκέμβριου (ημέρα της μετάθεσης μου).
Καλή θητεία να έχεις και να σαι σίγουρος οτι στο ΚΕΠΒ θα περάσεις πολύ καλά.
vacman
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από vacman »

Κάτσε γιατί βλέπω πράγματα τα οποία δεν ισχύουν.
Ορκίζεσαι στις 10 με 13 μέρες, μέχρι τότε κάνεις υπηρεσίες θαλαμοφύλακα, μαγειρία και τις κλασικές καθαριοτητες τουαλέτες σκουπισμα διαδρομους κλπ. Και πολυ βασικό βήμα για την παρέλαση της ορκομωσίας. Ξυπνάς καπου στις 6.10 και 6.30 έχει αναφορά.
Μετά την ορκομωσία φεύγεις για σπίτι σου με 2ημερη άδεια η οποία γραφεται στις κανονικες σου ημέρες (12 δικαιουσαι στο 9μηνο και 9 στο 8μηνο).
Επιστρέφεις στο ΚΕΠΒ, παραλαμβάνεις κανονικά όπλο και εξαρτήσεις κρανη κλπ και ξεκινάς υπηρεσίες, σκοπιες, περίπολα, οπλονομος, θαλαμοφύλακας, μαγειρία, εστιατόρια, σκουπιδιάρα.
Θα κάνεις και 4 βολές περίπου στο πεδίο βολής που απέχει 3,5 χλμ απο το ΚΕΠΒ. Το πόσες βολές θα ρίξεις ειναι ανάλογο με το διοικητή της μόιρας σου. Κινητά πάρε 2 ενα με κάμερα κ ένα χωρίς, οταν σου το ζητησουν δειξε αυτο χωρις κάμερα και εισαι μια χαρά... Δεν σε ψαχνει κανείς, απλα προσεξε που το αφήνεις και πως το φορτίζεις, οχι οτι θα το ψαξει κανείς αλλα για να εισαι σιγουρος για ολα.
Θα παραμέινεις σχεδόν 2,5 Εβδομάδες ακόμα και θα φύγεις για τη μονάδα σου... Εκτος και αν σου κάτσει για οδηγός τότε θα εκπαιδευτείς αλλο ενα μήνα εκει για οδηγός...
Εχω κανει post ολόκληρο κατεβατό για το ΚΕΠΒ μπορείς να το διαβάσεις... Δες στις προηγούμενες σελίδες, δεν είναι και πολλές.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Greek_Army »

vacman έγραψε:Κάτσε γιατί βλέπω πράγματα τα οποία δεν ισχύουν Ορκίζεσαι στις 10 με 13 μέρες μέχρι τότε κάνεις υπηρεσίες θαλαμοφύλακα, μαγειρία και τις κλασικές καθαριοτητες τουαλέτες σκουπισμα διαδρομους κλπ. Και πολυ βασικό βήμα για την παρέλαση της ορκομωσίας

Eπειδή έγραψες ότι είσαι 309 σειρά, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο στρατός είναι απρόβλεπτος και αλλάζουνε πολλά πράγματα ανά εσσό. Λοιπόν εδώ και μερικές εσσό ορκίζεσαι στις 3 βδομάδες περίπου και πριν την ορκομωσία κάνεις και βολές.Εικόνα
vacman
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από vacman »

Με λιγα λογια παιρνεις όπλο πριν ορκιστεις?
Angel

Δημοσίευση από Angel »

Παιδιά, επειδή ζαλίστηκα με το όσα διάβασα σε αυτό το νήμα (ο ένας λέει επιτρέπεται, ο άλλος όχι, ο άλλος ίσως, ο άλλος μπορεί, ο άλλος δεν παίζει)
/forum/forum_posts.asp?TID=13&PID=232804#232804
θα ρωτάω εδώ μιας και πάω ΚΕΠΒ και με ενδιαφέρει τι παίζει σε αυτό το κέντρο -->

1) Σεντόνια δικάς μας στο ΚΕΠΒ επιτρέπονται; Αν ναι τι χρώμα;

2) Υπνόσακος παραλλαγής επιτρέπεται στο ΚΕΠΒ (Σε περίπτωση που δεν πάρω σεντόνια μαζί μου);

3) Γάντια μιας χρήσεως αφήνουν; Μάσκες προσώπου απο φαρμακείο (σαν και αυτές που φοράνε για να μην μολυνθείς, αν παίξει αγγαρεία με απορρίματα κ. Λπ);

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

vacman έγραψε:Με λιγα λογια παιρνεις όπλο πριν ορκιστεις;

Ακριβώς
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Angel έγραψε:Παιδιά, επειδή ζαλίστηκα με το όσα διάβασα σε αυτό το νήμα (ο ένας λέει επιτρέπεται, ο άλλος όχι, ο άλλος ίσως, ο άλλος μπορεί, ο άλλος δεν παίζει)
/forum/forum_posts.asp?TID=13&PID=232804#232804
θα ρωτάω εδώ μιας και πάω ΚΕΠΒ και με ενδιαφέρει τι παίζει σε αυτό το κέντρο -->

1) Σεντόνια δικάς μας στο ΚΕΠΒ επιτρέπονται; Αν ναι τι χρώμα;

2) Υπνόσακος παραλλαγής επιτρέπεται στο ΚΕΠΒ (Σε περίπτωση που δεν πάρω σεντόνια μαζί μου) ;

3) Γάντια μιας χρήσεως αφήνουν; Μάσκες προσώπου απο φαρμακείο (σαν και αυτές που φοράνε για να μην μολυνθείς, αν παίξει αγγαρεία με απορρίματα κ. Λπ) ;

1. Πάρε κανά πράσινο
2. Επιτρέπεται
3. Ναι
Angel

Δημοσίευση από Angel »

Ευχαριστώ.
Πάντως ο καθένας ό, τι θέλει λέει. Εδώ υπάρχουν διαφωνίες για το πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να ορκιστούμε και πόσο θα μείνουμε στο κέντρο... Δηλαδή το μόνο σίγουρο είναι ότι η θητεία βρίσκεται στο 9μηνο (ή μήπως και αυτό άλλαξε στα κρυφά και δεν το πήραμε είδηση; )

1) Πιτζαμούλες πράσινο ή χακί να πάρω; Θα με αφήσουν;
2) Το δίπλωμά (οδήγησης) μου να το πάρω γιά να το αφήσω σπίτι;
3) Υγρή πούδρα μπορώ να πάρω; Είναι καλή φάση ως αποσμητικό μασχάλης.
4) Ξυραφάκια και shampoo πόσα λέτε να πάρω μαζί μου;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Δεν παίζει ρόλο το χρώμα.

2) Εγώ το είχα μαζί μου καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας.

3) Ναι

4) Ενα ξυραφάκι (έχε 1-2 ανταλλακτικές λεπίδες) και ένα σαμπουάν αρκούν μέχρι να ορκιστείτε.
tsounami
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tsounami »

Ελεος παιρνεις όπλο πριν ορκιστεις;
πρωτη φορα το βλεπω και αυτο
kos_10
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από kos_10 »

Καλησπερα... Μου εχει ερθει το χαρτι και γραφει εχετε επιλεγει πεζικο και και για κεντρο εκπαιδευσης το ΚΕΠΒ... Εχει και πεζικο στην θηβα γιατι εγω ηξερα μονο πυροβολικο... Ας μου απαντισει καποιος. Ευχαριστω...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι Κέντρο Πυροβολκού είναι, απλώς όπως και στις προηγούμενες ΕΣΣΟ, παρουσιάζονται άτομα και από άλλα Όπλα/Σώματα λόγω κατάργησης/συγχώνευσης άλλως μονάδων.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Ήθελα να ρωτήσω αν στο ΚΕΠΒ στην Θήβα πηγαίνουν και οι δόκιμοι πυροβολικού ή Εκπαιδεύονται σε άλλη μονάδα; Ευχαριστώ!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οι ΥΕΑ Πυροβολικού εκπαιδεύονται στη Σχολή Πυροβολικού που βρίσκεται στη Νέα Πέραμο Αττικής.
voucherakos
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από voucherakos »

Παιδιά,

έχω 2 ερωτήσεις:

α) Ξέρετε πού υπάρχουν μονάδες πυροβολικού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία δηλ. Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά;
β) Υπάρχει κάπου σχετική λίστα με τις ειδικότητες που λαμβάνουμε;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες