Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο

Τι θα θέλατε να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Οκτ 19, 2020 10:34 pm

Αεροσκάφη Eurofighter
667
16%
Αεροσκάφη F-35
183
4%
Αεροσκάφη Rafale
594
14%
Αεροσκάφη F-16
2030
49%
Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού
416
10%
Αεροσκάφος F-18 Super Hornet
237
6%

Σύνολο ψήφων: 4127

Στρατός και θητεία
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 48

Δημοσίευση από αιας »

aeronut έγραψε:
-στις 39 σελιδες, αν εκανες τον κοπο να διαβασεις, θα βρεις τα αιτιολογηματα του καθενος για την αποψη του, δεκτα η αποριπτεα. -προφανως βεβαια μιλω με 15 χρονο.

-δες παντως τις υποεκδοσεις του F-35, για να μην κολας στα φυσικα αεροπλανοφορα κτλ.

-οριοθετησε το τι εννοεις "καλυτερο" και σε τι απο το γιουροφαιτερ... Αλλα ασε ολα ειναι περιττα, μην σπαταλαμε και τον χρονο... Τοπολαρα νομιζω απαντησα και στην προηγουμενη Ερωτηση σου.Εικόνα

και που ξερεις εσυ ποσο χρονων ειμαι; Ειμαι σχεδον 17. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα.-δεν ηξερα ποσο Χρονων εισαι ακριβως, αλλα το γεγονος οτι μαντεψα σχεδον σωστα πρεπει να αρχισει να σε προβληματιζει. Λεω Τη γνωμη μου βασει αυτων Που ΞΕΡΩ-και καλα κανεις. Χωρις Να μακρυγορω και να μπουρδολογω προσπαθοντας να ισχυροποιησω την αποψη μου οπως κανουν πολλοι εδω μεσα που χαρακτηριζω ενοχλητικους.-μαλλον μπουρδολογεις εδω. Και Η ηλικια δεν λεει τπτ για το Ποσο εχει ασχοληθει καποιος Με αεροναυπηγικη. Διαφοροι Σχολιαζουν το φ35 και μετα συμπληρωνουν οτι "ξερετε, δε μπορουμε να το συγκρινουμε γιατι δεν εχει βγει ακομα". Ε μην το σχολιαζεις τοτε ρε φιλε!-και εδω.

δε λεω πραγματα που δεν ξερω.-οχι, απλα σκεψου την περιπτωση , οτι δεν τα ξερεις και ολα. Και ξερω οτι το ef ειναι σιγουρα πιο σοφη επιλογη απο το ραφαλ κ το φ35 για μας με τα τρεχοντα δεδομενα που εχω διαβασει και ακουσει, και τη δομη της χωρας.-εδω θα πρεπει να μακρυγορησεις/μπουρδολογησεις, Γιατι δεν βλεπω επιχειρηματα. Τωρα, το ποσο Δυνατον θα ειναι να το Αποκτησουμε και να το διαχειριζομαστε οπως πρεπει δεν το Γνωριζω.-αρα το "σοφη επιλογη" παει περιπατο. Αυτα Ειναι πολιτικα θεματα. Με το κιτσ, εννοω οτι το φ35ειναι υπερβολικο για μας.-το "κιτς" ειναι το μοναδικο επιχειρημα σου που συγκρατω, βοηθησε μας λιγο και με αλλα, γιατι θεωρεις υπερβολικο το f-35. Αν θελουμε τα οπλικα συστηματα του φ35 χωρις vtol Κ βλακειες καλη επιλογη πιστευω ειναι καποια ρωσικα που ειναι κ πιο φθηνα.-πιο φθηνα σε σχεση με τι και ως προς τι;(π. Χ. Παραθετω εναν προβληματισμο αν το πακφα ΘΑ κοστιζει το 35% του f-22 που ειναι 360 εκ. Τιμη παραγωγης τοτε το πακ θα κοστιζει στην παραγωγη περιπου 140 μυρια, οποτε στην πωληση, αν κρινω απο το προηγουμενο της τιμης πωλησης των ρωσων, στον πελατη θα φτασει τουλαχιστον τα 180 εκ. Προσθετω και τα λοιπα εξοδα οπλων/υποδομη/συντηρηση κτλ... Πιο φθηνα απο τι μας βγαινει ενα αεροπλανο, που υπαρχει και αυτο, μονο σε πρωτοτυπο;

Φιλικα.
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 53

Δημοσίευση από aeronut »

Εδω νομιζω τρωω λογοκρισια. Ηθελα να ξεκαθαρισω την απλη θεση μου για να αποφευγονται τετοιες αντιφασεις. Διακρινω ενα υπεραντιδραστικο υφος απο τον κυριο αια εδω.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 91

Δημοσίευση από yandr »

Το μόνο που σου είπε είναι ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσεις, όπως ζητάς να κάνουν και οι υπόλοιποι.

Τίποτα παραπάνω...

AAA

Δημοσίευση από AAA »

Το F-35 είναι μονόδρομος γιατί δεν θα υπάρχει στην Δύση κάτι αντίστοιχο του που να μπορούμε να το προμηθευτούμε. Πολιτικά τώρα ο κάθε Πρωθυπουργός δίνει και μία παραγγελία για αμερικανικά μαχητικά άσχετα να δηλώνει αντι-αμερικάνος ή φλερτάρει με άλλες δυνάμεις. Οι 4 τελευταίοι Πρωθυπουργοί έδωσαν από μία παραγγελία F-16. Τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Το F-35 είναι φυσικός διάδοχος των F-16 σε πολλές Π. Α μεταξύ φυσικά της Ελλάδας και Τουρκίας και δεν γίνεται στρατιωτικά -και πολιτικά- οι Π. Α αυτές να μην το αποκτήσουν.

ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 57

Δημοσίευση από ypo-poemarchos »

AAA έγραψε:Το F-35 είναι μονόδρομος γιατί δεν θα υπάρχει στην Δύση κάτι αντίστοιχο του που να μπορούμε να το προμηθευτούμε. Πολιτικά τώρα ο κάθε Πρωθυπουργός δίνει και μία παραγγελία για αμερικανικά μαχητικά άσχετα να δηλώνει αντι-αμερικάνος ή φλερτάρει με άλλες δυνάμεις. Οι 4 τελευταίοι Πρωθυπουργοί έδωσαν από μία παραγγελία F-16. Τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Το F-35 είναι φυσικός διάδοχος των F-16 σε πολλές Π. Α μεταξύ φυσικά της Ελλάδας και Τουρκίας και δεν γίνεται στρατιωτικά -και πολιτικά- οι Π. Α αυτές να μην το αποκτήσουν.

Ενταξει ΑΑΑ αλλα εχω επισημανει απο την αρχη οτι δινεις μια αττακα χωρις ποτε να απαντας σε κυριες ερωτησεις.
Και για να το κανω πιο λιανο αφου ειναι μονοδρομος πως εξηγεις οτι τοσες αεροποριες που ηταν στο προγραμμα το εγκαταλειπουν και οχι οι μικροτερες ;
Απαντησε συγκεκριμενα. Μην μιλας με "μονοδρομους" και διαφορα τετοια "γενικα" και "ασχετα".
ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

aeronut έγραψε:
-μαλλον μπουρδολογεις εδω. ... Διαφοροι Σχολιαζουν το φ35 και μετα συμπληρωνουν οτι "ξερετε, δε μπορουμε να το συγκρινουμε γιατι δεν εχει βγει ακομα". Ε μην το σχολιαζεις τοτε ρε φιλε!-και εδω.
Φιλικα.
_Οχι μαλλον εδω εχει δικιο.

Γι'αυτο το ειπα Κι εγω:^"ακομα δεν εχει βγει για να το κρινουμε αλλα αν κρινουμε απο τον προκατοχο του και ανωτερο του τεχνολογικα και χρηματικα

εξ αλλου δεν θα ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο αποτυχημενο και τελειως out προϊον που θα πρεπει να βγαλουν και να παραγουν οι αμερικανοι.
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 48

Δημοσίευση από αιας »

yandr έγραψε:Το μόνο που σου είπε είναι ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσεις, όπως ζητάς να κάνουν και οι υπόλοιποι. Τίποτα παραπάνω...

-φιλε αεροναυτη, ακριβως αυτο ηθελα, σε καμια περιπτωση δεν εχω προθεση σε προσωπικη αντιδικια (ουτε εχω σκοπο Να το κανω). Φιλικα, σαν μεγαλυτερος, θελω να πω οτι ο δεικτικος λογος, αρχικα ειναι ελκυστικος, αλλα παντα γινεται μπουμερανγκ. -υπο...

στην συγκεκριμενη αναρτηση Δεν σχολιασα την παραδοχη των "διαφορων" που υποστηριζουν το 'ταδε' Αλλα Το γαντζωμα με την ιδια τακτικη σε αυτους.

σε οτι αφορα το f-35, δεν πιστευω σε μονοδρομους, πιστευω σε ομως σε δρομους, νομιζω οτι πρεπει να παραδεχτουμε (οσο και αν θελουμε το αντιθετο) οτι το προγραμμα του -35 ειναι το πλεον σοβαροτερο και μεγαλυτερο στον πλανητη, υποστηριζομενο απο την μεγαλυτερη δυναμη/πολεμικη βιομηχανια του πλανητη, οποτε συμπερασματικα ειμαι επιφυλακτικος στην αδικαιολογητη αισιοδοξια μας... Θα χαρω να ακουσω σοβαρα επιχειρηματα για το αντιθετο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος αιας την Κυρ Ιουν 27, 2010 11:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
F-15EAGLE

Δημοσίευση από F-15EAGLE »

AAA έγραψε:Το F-35 είναι μονόδρομος γιατί δεν θα υπάρχει στην Δύση κάτι αντίστοιχο του που να μπορούμε να το προμηθευτούμε. Πολιτικά τώρα ο κάθε Πρωθυπουργός δίνει και μία παραγγελία για αμερικανικά μαχητικά άσχετα να δηλώνει αντι-αμερικάνος ή φλερτάρει με άλλες δυνάμεις. Οι 4 τελευταίοι Πρωθυπουργοί έδωσαν από μία παραγγελία F-16. Τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Το F-35 ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.
ΤΥΧΑΙΟ;

Δε νομίζω...

Εκτός αν πρέπει ντε και καλά να το πάρουμε επειδή θα το πάρουν οι τούρκοι.

Δηλαδή αν αυτοί θα πάνε να πνιγούν τότε πρέπει να πάμε κιεμείς...
Τέτοια αφοσίωση μεγάλε ούτε εκπρόσωπος της εταιρείας δεν εχει

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από aeronut »

(Βασικα το aeronut δε βγαινει απο το aeronautics, ειναι δηθεν αντιστοιχο του gun nut, που λενε Εικόνα) αια, μην κορο'ι'δευομαστε. Σιγα μη φτασουμε Να Αναλογιστουμε και Το Πακ-φακ! Για να γινω πιο συγκεκριμενος, απο ρωσικα εννοουσα να παρουμε μερικα su34 για να συνεργαζονται με το ef, οπως εχουν πει και αλλοι πριν και το εχω ακουσει σαν ενδεχομενο. Ακουγεται καλος συνδυασμος, αλλα δυσκολο να υλοποιηθει.

παντως αν τελικα οι τουρκοι παρουν f35 κι εμεις ef, θα εχουμε μεγαλη υπεροχη Στο αιγαιο. Καθε αερομαχια θα ειναι παιχνιδακι για τους ελληνες. Τα f35 φαινονται σπαταλη χρηματων, απο οποια πλευρα κι αν το δουμε.

για την υποεκδοση f-35A που μαλλον εννοεις, τη βλεπω Λιγο καλυτερη απο το f16 και τιποτα υποσχομενη. Α και για να δωσω ενα παραδειγμα για τη γεωγραφικη δομη των χωρων, νομιζω οτι το φ35 θα ηταν καταλληλο για χωρες οπως π. Χ. Η σερβια. Καλα τα λεει ο f15

AAA

Δημοσίευση από AAA »

Ενας από τους λόγους που θα το πάρουμε είναι επειδή θα το πάρουν και οι τούρκοι. Όπως Ελλάδα και τουρκία αγόρασαν κάποτε τα Φάντομ και μετά τα F-16 το ίδιο θα συμβεί και με τα F-35. Τα πράγματα κάποιος που ασχολείται με α/φη μπορεί να καταλάβει πως έχουν. Αν είναι πιτσιρικάς Βέβαια κρίνει συναισθηματικά στο στυλ οι κάκοι αμερικάνοι και οι καλοί γάλλοι και ρώσσοι, δεν μπορεί να καταλάβει και θα συνεχίσει να λέει ότι τον βολεύει. Το είχα πάθει και εγώ κάποτε.

ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

αιας έγραψε:-υπο...

στην συγκεκριμενη αναρτηση Δεν σχολιασα την παραδοχη των "διαφορων" που υποστηριζουν το 'ταδε' Αλλα Το γαντζωμα με την ιδια τακτικη σε αυτους.

σε οτι αφορα το f-35, δεν πιστευω σε μονοδρομους, πιστευω σε ομως σε δρομους, νομιζω οτι πρεπει να παραδεχτουμε (οσο και αν θελουμε το αντιθετο) οτι το προγραμμα του -35 ειναι το πλεον σοβαροτερο και μεγαλυτερο στον πλανητη, υποστηριζομενο απο την μεγαλυτερη δυναμη/πολεμικη βιομηχανια του πλανητη, οποτε συμπερασματικα ειμαι επιφυλακτικος στην αδικαιολογητη αισιοδοξια μας... Θα χαρω να ακουσω σοβαρα επιχειρηματα για το αντιθετο.

Φιλε Αια. Συμφωνω οτι η Αμερικη ειναι η μεγαλυτερη υπερδυναμη και το εχω εξ'αλλου δηλωσει στο αντιστοιχο τοπικ. Συμφωνω επεισης οτι εχει τα α;$#%α ν απραγματοποιησει ακομα τα μεγαλυτερα προγραμματα η να προεκτεινει αλλα υπαρχοντα (μαθαινουμε οτι το Φ117 και περεταιρω Φ22 κλπ ηταν σχεδια ηδη απο τα σιξτις).

Αλλα εχουν κανει και τραγιακα λαθη κυριως τα 10 τελευταια χρονια. Ολο το συστημα τους επιτηρησης και αμυνας των συνορων των τελωνειων των αεροδρομειων αξιας εκατονταδων δις ηταν ενα τεραστειο flop !

Οποτε λεω:4 ; Πο τις χωρες του προγρ; Μμ; Τος του φ35 αποχωρησαν εκ των οποιων η ποιο συμμαντικη το Ισραηλ.
Οποτε ας περιμενουμε τι θα γινει και τι θα βγει...
Εχω ακουσει απο καποιους ειδικους της τεχνολογιας οτι το Φ35 ειναι ηδη obsolet μπροστα στα νεα και φτηνα συστηματα...
Αλλα δεν προτρεχω.
Ειδωμεν.
Το μονο που λεω ειναι... Μην μπλεχτουμε σ'αυτην την υποθεση χωρις γνωση και χωρις να ξερουμε που βαδιζει.

Ειδαλως... Αφου δεν εχουμε λεφτα για
Ραφαλ και Ευροφαϊτερ με μετεορ και σκαλπ, λιζινγκ για μονοκινητηρια Γκριπεν πιστοποιημενα σε αμρααμ έτεορ κλπ και βλοκ 52+ παντου.
ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Επσισης...
καλοι και κακοι αμερικανοι δεν υπαρχουν
Οι αμερικανοι προσπαθουν να κυτταξουν τον συμφερον τους οτα αυτο δεν Διακιβευαται απο τους νεοταξιτες (τα πραγματα ειναι πολυ πιο πολυπλοκα απο το "αμερικανοι¨η μη) και εμεις το δικο μας χωρις να κανουμε επιπλεον εχθρους που δεν μας χρειαζονται. Και χωρις να ξεχναμε οτι "ο εχθρος ειναι ο εχθρος" οπως ελεγε ο Ντε Γκολ και οχι αλλος.
Το προβλημα ειναι:
Ειναι οι ΗΠΑ αρκετα ευσταθεις στις σχεσεις τους για να μην μας πουλησουν στην πρωτη ευκαιρια και μεινουμε με πανακριβα Α/Φ στα χερια χωρις υποστηριξη ;
Ολα αυτα ειναι προς εξεταση ΠΡΙΝ οποιαδηποτε αποφαση.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 91

Δημοσίευση από yandr »

Μόνο που αυτό ισχύει για κάθε οπλικό σύστημα.

Μοναδικός τρόπος ανεξαρτητοποίησης είναι η δημιουργία ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα (αλλά γίνεται προσπάθεια να επιτευχθεί στην γειτονική Τουρκία).

ΑΑΑ

Δημοσίευση από ΑΑΑ »

Στο σχόλιο του αν είναι ευσταθείς οι Η. Π. Α ώστε να μην μας αφήσουν στην δύσκολη στιγμή χωρίς ανταλλακτικά για τα α/φη κτλ υποστήριξη.

Ερώτηση. Πόσες φορές οι Η. Π. Α από το 1974 μέχρι και τώρα μας έκαναν εμπάργκο αφήνοντας τα α/φης μας χωρίς ανταλλακτικά ;

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από aeronut »

Τι εννοεις δεν καταλαβαινω; Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τι καταλαβαινω. Το πως δρουν οι πολιτικοι μας και βεβαια το εχω καταλαβει, δυσκολο ειναι; Καθε μερα το βλεπω. Δεν ειπα οτι οι αμερικανοι ειναι κακοι, μιλησα για κακα αεροσκαφη. Αρα στα συγκεκριμενα λεγομενα σου ποτε δεν εχω πει το αντιθετο. Βλεπω οτι συμβιβαζεσαι με αυτην τη κατασταση, ομως.

και λεγοντας την αποψη μου δε σημαινει οτι με βολευει. Εκτος αν παιρνω χοντρά Για να υποστηριζω το γιουροφαιτερ και να μου φαινεται αχρηστο το f35

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aeronut την Τετ Ιουν 30, 2010 4:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης