Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο

Τι θα θέλατε να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Οκτ 19, 2020 10:34 pm

Αεροσκάφη Eurofighter
667
16%
Αεροσκάφη F-35
183
4%
Αεροσκάφη Rafale
594
14%
Αεροσκάφη F-16
2030
49%
Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού
416
10%
Αεροσκάφος F-18 Super Hornet
237
6%

Σύνολο ψήφων: 4127

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 100

Δημοσίευση από TOPOL-M »

TΏρα που οι Γερμανοί δεν δίνουν φράγκο από δανεικά και Έχουν πάθει ανθελληνική υστερία Τι γίνεται με το eurofighter;Μήπως από super φαβορί πάει για τις καλένδες;

Μήπως θα έπρεπε να ξαναδούμε το Rafale ; Τόσα Γαλλικά 2ης και 3ης γενιάς πήραμε και να αφήσουμε τώρα τα καλά;

ΑΝ είναι αλήθεια τα περί 50% συμμετοχής στην κοινοπραξία, γιατί να Επιλέξουμε Το Γιουροφάιτερ με...5%;(γιατί τόσο... Έμεινε... )

αφού ΔΕΝ πήραμε τα Γιουρο το 1999... Τέλος!

Καλά κρασά δηλαδή απ ότι φαίνεται γιατί θα είχαμε τώρα τουλάχιστον 60 !

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και M2000-5.

Για τα Αμερικάνικα έχω να πώ μακριά και αγαπημένοι.(ήδη το mirage είναι ένα κλικ καλύτερο του f-16)

Η καρδιά και οι πιλότοι θέλουν SU35.

Αλλά η πραγματικότητα είναι δυστυχώς μαύρη.

Αφου θα τα σκάσουμε που θα τα σκάσουμε ας τα δώσουμε στους Γάλλους. Μπας και αράξει μόνιμα το Ντε γκώλ στο Αιγαίο γιατί από τους εβραιοκρατούμενους ΑμερικανοΓερμανούς μόνο καρπαζιές τρώμε.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Παρ Οκτ 16, 2020 3:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Ετσι ακριβως ειναι TOPOL-M
αιας

Δημοσίευση από αιας »

TOPOL-M έγραψε: Η καρδιά και οι πιλότοι θέλουν SU35.

οι ελληνες πιλοτοι;
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

αιας έγραψε:
TOPOL-M έγραψε: Η καρδιά και οι πιλότοι θέλουν SU35.

οι ελληνες πιλοτοι;
Ναι ρε αία, καλά τα f-16 αλλά...

αιαντουλης

Δημοσίευση από αιαντουλης »

Και απο που μπρε το καταλαβες αυτο;

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

αιαντουλης έγραψε: Και απο που μπρε το καταλαβες αυτο;

Εγώ ξέρω 2 (είναι στην 115) εσύ ξέρεις κανέναν να γουστάρει Αυτά Που τους παίρνουν;

αιας

Δημοσίευση από αιας »

TOPOL-M έγραψε:

Εγώ ξέρω 2 (είναι στην 115) εσύ ξέρεις κανέναν να γουστάρει Αυτά Που τους παίρνουν;

ωπ τωρα το ειδα... Ναι ξερω, αν και δεν ηθελαν να εκφρασουν αποψη, σε ελευθερη κουβεντα παντως επειδη ο ενας ηταν και μιραζακιας αποστρατος συμφωνησαν οτι το φ16 ειναι πιο εργαλειο σε οτι αφορα το ολο πακετο επιδοσεων, ολοκληρωσης, χειρισμου, επιδοσεων και ουσιαστικα σαν οπλο. Παντως μου αρεσε οτι αντιμετωπισαν το θεμα ωριμα και δεν εξεφρασαν ποθο υπερ κανενος.Εικόνα
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

αιας έγραψε:
TOPOL-M έγραψε:

ωπ τωρα το ειδα... Ναι ξερω, αν και δεν ηθελαν να εκφρασουν αποψη, σε ελευθερη κουβεντα παντως επειδη ο ενας ηταν και μιραζακιας αποστρατος συμφωνησαν οτι το φ16 ειναι πιο εργαλειο σε οτι αφορα το ολο πακετο επιδοσεων, ολοκληρωσης, χειρισμου, επιδοσεων και ουσιαστικα σαν οπλο. Παντως μου αρεσε οτι αντιμετωπισαν το θεμα ωριμα και δεν εξεφρασαν ποθο υπερ κανενος.Εικόνα
Τι να πούν ρε αία; Να βρόυνε και κανά μπελά από πάνω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν μερικούς μήνες είχαν βρεθεί Έλληνες πιλότοι Ρωσία.(Πιθανώς για yak)

Να ξέρεις ότι πολλοί ιπτάμενοι διαβάζουν και ψάχνονται full για τις δυνατότητες των μαχητικών.

Αυτό που μου είπε ένας "κρητικός" είναι ότι οι Τούρκοι μπαινοβγάινουν και δεν μας περιμένουν. Μόλις πλησιάζουμε γίνονται καπνός τις περισσότερες φορές!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Δευ Απρ 12, 2010 2:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 142
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Αια, σε τι ακριβως συμφωνησαν; Οτι το F-16 ειναι μπλα μπλα σε σχεση με ποιο; Με το Mirage 2000-5;
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

AΥτά τα 2 είναι σχεδόν ισάξια. Η βασική διαφορά είναι στο οπλικό τους φορτίο όπου το M μας δίνει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Και αυτό το F-16 απο το πολύ ξεχείλωμα έχει γίνει λάστιχο.

Block 10,20,30,40,50,52,60 και δεν έχει πάτο το βαρέλι.

Εντάξει καλό μαχητικό και αξιόπιστο.

Αλλά δεν πάει άλλο. Με ενέσεις οξυγόνου παραμένει

Και κάποι θέλουν επιπλέον F-16

Εχουν εξελιχθεί τα μαχητικά για όσους δεν έχουν πάρει είδηση

αιας

Δημοσίευση από αιας »

Su-35 έγραψε:Αια, σε τι ακριβως συμφωνησαν; Οτι το F-16 ειναι μπλα μπλα σε σχεση με ποιο; Με το Mirage 2000-5;
Ναι σου μου, αναμεσα φ16 και μιραζ. Προσπαθω να κρατω σοβαρο προφιλ εκτος pc και δεν προχωρω σε ερωτησεις υπεραεροπλανων. Παντως θα εκπλαγεις ευχαριστα με τον διαφορετικο (επαγγελματικο) τροπο που αξιολογουν οι ιπταμενοι.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 142
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Καταλαβα. Επεσες σε αμερικανοτραφεις.Εικόνα
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Αφού σχεδόν όλοι εκεί πάνε για εκπαίδευση. Αυτό ξέρουν.

Δεν έχουν δει τίποτα άλλο. Κιεσύ ρε αία άμα οδηγήσεις κανά Impreza WRX θα λες πύραυλος και το καλύτερο.

Και ορθά. Γιατί σου έχουν στερήσει να οδηγήσεις μια BUGATTI.

Ας πάνε να τσεκάρουν ένα rafale και ακόμα περισσότερο ένα su-35 θα σου πω εγώ μετά Ποιό θα ξερογλύφονται.

Αλλά για τέτοιες φωτιές είμαστε να ανάβουμε... ;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Τετ Απρ 14, 2010 3:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Τετάρτη,14 Απριλίου 2010 Ένα καινούριο Gripen κοστίζει όσο ένα μεταχειρισμένο F-16
Η σουηδική Saab είναι σε θέση να προσφέρει το μαχητικό Gripen στην τιμή ενός μεταχειρισμένου αμερικανικού F-16, δήλωσε ο διευθυντής της Saab για τη Βουλγαρία κ.Daniel Boestad, στις 13 Απριλίου 2010 σε δημοσιογράφους.

Το κόστος λειτουργίας του σουηδικού μαχητικού είναι χαμηλότερο από εκείνο των μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Ως εκ τούτου, το επιχείρημα ότι τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη είναι φθηνότερα, δεν είναι έγκυρο, πρόσθεσε ο κ.Boestad. Είπε επίσης ότι το νέο αεροσκάφος Gripen μπορεί να παραδοθεί μέσα σε μόλις 12 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Κατά τον ίδιο, η απόφαση για αγορά μεταχειρισμένων μαχητικών είναι πολύ επικίνδυνη και δαπανηρή. Μεταχειρισμένα μαχητικά σημαίνει ότι βρίσκονται στο τέλος της επιχειρησιακής ζωής, και αυτό σημαίνει ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου η απόκτηση άλλων αεροσκαφών.

Το κόστος των μεταχειρισμένων αεροσκαφών είναι μεγαλύτερο και δεν φέρει κανένα οικονομικό όφελος όσον αφορά τη βιομηχανική συνεργασία (offset), δήλωσε επίσης ο κ.Daniel Boestad.

Σύμφωνα με τον κ.Marcus Halberg του σουηδικού ινστιτούτου άμυνας FMV, η ανοικτή και διαφανή διαδικασία υποβολής προσφορών είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Βουλγαρία μπορεί να επιλέξει την πλέον συμφέρουσα συμφωνία, διότι δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εκ των προτέρων αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Οι δηλώσεις των αξιωματούχων από τη Σουηδία πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των δηλώσεων αξιωματούχων της Βουλγαρίας για κοινή δέσμευση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην επιτήρηση του εναερίου χώρου των δύο χωρών. Στο θέμα ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους της χώρας υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αναφορά του βούλγαρου υπουργού, όπως ήδη αναφερθήκαμε προ ημερών. Ο υπουργός αναφέρθηκε πως όλες οι προσφορές θα εξεταστούν προσεχτικά και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση με τη Ρουμανία και στην καταλληλότερη επιλογή για την από κοινού ασυνόμευση του εναερίου χώρου της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον κ.Daniel Boestad, η Βουλγαρία πρέπει να αποφασίσει η ίδια τι θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση.

Ρε παιδιά, είναι σκάνδαλο αυτό που γίνεται. Είπαμε να είναι φαρμακείο οι Αμερικανοί αλλά όχι κιέτσι.

Μιλάμε για ληστεία και απάτη. Και μετά λέμε ότι έφτασε 300 δις ? το χρέος.

Τι να πω. Ξεφτίλα

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης