ΣΣΕ - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Stelios11
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Stelios11 »

Αλέξης έγραψε:
Stelios11 έγραψε:Εξαρτάται το τι σου φάνηκε ψυχοπλακωτικό και τι θες να μάθεις.
Συγκεκριμένα θα ήθελα να μάθω πχ από παρέες τι γίνεται εκεί μέσα, έχεις περιθώρια να κάνεις ή μόνο μάθημα και τρέξιμο; Γενικά για το κλίμα που επικρατεί στη σχολή...

Παρέες κάνεις σίγουρα. Τρέξιμο έχει αλλα όσο περνάει ο καιρός και ανάλογα με την τάξη που είσαι μειώνεται. Γενικά η σχολή είναι δυσκολη και απαιτητική αλλά έχει και τα καλά της.
USMC

Δημοσίευση από USMC »

Ρε παιδια θελω να ρωτησω κατι αλλα μην με παρετε στο ψιλο. ο πατερας μου που υπηρετησε παλια στα ΛΟΚ μου ειπε οτι μες το φαγητο τους ριχνανε ενα ειδος κατασταλτικων, κατι σαν αντι-βιαγκρα για να μην εχουν "σηκωμαρεσ"Εικόνα. ισχυει κατι τετοιο και στις στρατιωτικες σχολες; βεβαια δεν ξερω αν το εννοουσε η το ελεγε για πλακα αλλα τωρα μου μπηκε η αμφιβολια.

ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

USMC έγραψε:Ρε παιδια θελω να ρωτησω κατι αλλα μην με παρετε στο ψιλο. Ο πατερας μου που υπηρετησε παλια στα ΛΟΚ μου ειπε οτι μες το φαγητο τους ριχνανε ενα ειδος κατασταλτικων, κατι σαν αντι-βιαγκρα για να μην εχουν "σηκωμαρεσ"Εικόνα. Ισχυει κατι τετοιο και στις στρατιωτικες σχολες; Βεβαια δεν ξερω αν το εννοουσε η το ελεγε για πλακα αλλα τωρα μου μπηκε η αμφιβολια.

δεν νομιζω αλλα καλυτερα ας απαντησει καποιος απο τις σχολες αυτες... Το εχω ακουσει και εγω παντος αυτο αλλα οχι οτι τους το εβαζαν στο φαγητο αλλα οτι τους το διναν κανονικα το χαπι...
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Αλέξης »

Έλεος. Θα μας σκίσουν που θα μας σκίσουν δε θα μπορούμε να ****σουμε κιολας; Εικόνα
Stelios11
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Stelios11 »

ΤΑΚΗΣ έγραψε:
USMC έγραψε:Ρε παιδια θελω να ρωτησω κατι αλλα μην με παρετε στο ψιλο. Ο πατερας μου που υπηρετησε παλια στα ΛΟΚ μου ειπε οτι μες το φαγητο τους ριχνανε ενα ειδος κατασταλτικων, κατι σαν αντι-βιαγκρα για να μην εχουν "σηκωμαρεσ"Εικόνα. Ισχυει κατι τετοιο και στις στρατιωτικες σχολες; Βεβαια δεν ξερω αν το εννοουσε η το ελεγε για πλακα αλλα τωρα μου μπηκε η αμφιβολια.

δεν νομιζω αλλα καλυτερα ας απαντησει καποιος απο τις σχολες αυτες... Το εχω ακουσει και εγω παντος αυτο αλλα οχι οτι τους το εβαζαν στο φαγητο αλλα οτι τους το διναν κανονικα το χαπι...

Δεν υπάρχει αυτό που λέτε... Τουλάχιστον μέσα στη σχολή είναι αδιανόητο καν να το σκεφτεί κανείς...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από yandr »

Δεν παίζουν αυτά τα σενάρια ρε παιδιά!

Αν ρωτήσετε έφηβους που πάνε σε παιδικές κατασκηνώσεις οι ίδιες φήμες κυκλοφορούν.

...
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 38
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Η αλλαγή στο περιβάλλον σε κάνει να μην έχεις "ορέξεις" και μερικοι λενε τα παραπανω. φυσικα και δεν στεκουν

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
xrhstos

Δημοσίευση από xrhstos »

Ρε παιδια εμενα γιατι δεν με βαζει στην σελιδα (www.sse.gr);
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

Ρε παιδια εμενα γιατι δεν με βαζει στην σελιδα ( www.sse.gr) ;[/QUOTE ]

και μενα το κανει συχνα.Εικόνααυριο θα ναι καλυτερα

Xrhstos.G
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Xrhstos.G »

Εχει απο χθεςΕικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δόκιμασε να αλλάξεις browser
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από παπακι »

Απο θεμα σκληραγωγιας, στρατιωτικης εκπαιδευσης και ασκησεων σαφως η σσε-οπλα. Απο θεμα θεωρητικης (ακαδημαικης) εκπαιδευσης, πιστευω τα σωματα.
Ανδρονικος

Δημοσίευση από Ανδρονικος »

Εχω και γω ορισμενες αποριες, μιας και του χρονου δινω εισαγωγικες και ενδιαφερομαι ιδιαιτερα για την εν λογω σχολη
1) Ποτε πρεπει να δηλωσεις το ενδιαφερον για την υποφηφιοτητα στην σχολη;
2) Εαν το δηλωσεις και αφου τελειωσουν οι πανελλαδικες ποτε πρεπει να δωσεις τα αθληματα και τα ψυχολογικα τεστ και που δινονται αυτα;
3) Εαν περασεις στην σχολη, σε ποια περιοχη γινονται τα μαθηματα και η εκπαιδευση;
4) Μολις τελειωσει η σχολη τι δυνανοτητες εχει ο αποφοιτος
5) Αν συνεχισει στο στρατο με τι ασχολειται πρακτικα;
6) Γινεται να εισαχθει καποιος αποφοιτος ανωτερου πανεπιστημιου π. Χ. Ε. Μ. Π. Στη σχολη ευελπιδων;
7) Ποιες οι αμοιβες κατα τη διαρκεια της φοιτησης και ποιες μετα απο αυτην;
Αυτα, και ευχαριστω προκαταβολικα.Εικόνα
....................

Δημοσίευση από .................... »

Τα μαθηματα γινονται στις εγκαταστασεις της ΣΣΕ στη Βαρη Αττικης, στο μηχανογραφικο δηλωνεις η Ευελπιδων οπλα, η Ευελπιδων σωματα ειναι ξεχωριστα.(τα σωματα εχουν μεγαλυτερη βαση) Τα οπλα ειναι Πεζικο, πυροβολικο, αεροπορια στρατου, τεθωρακισμενα και υπαρχουν και οπλα υποστηριξης μαχης μηχανικο και διαβιβασεις

Τα σωματα ειναι Τεχνικο, υλικου πολεμου και εφοδιασμου μεταφορων

Απο τα σωματα εχεις δυνατοτητα να μπεις στο πολυτεχνειο ηλεκτρολογος, μηχανολογος η χημικος στο 3ο ετος με εξετασεις και να στελεχωσεις εργοστασια, χημεια κτλ του στρατου σαν αξιωματικος η να σπουδασεις οικονομικα και διοικηση επιχειρησεων, παρεχεται και η δυνατοτητα μεταπτυχιακων σπουδων

Το ιδιο ισχυει για οπλα υποστηριξης μαχης, απο διαβιβασεις μπορεις να σπουδασεις ηλεκτρονικος, η ηλεκτρολογος μηχανικος εντος και εκτος Ελλαδας και απο το μηχανικο να μπεις 7ο εξαμηνο στους πολιτικους μηχανικους, με κατατακτηριες εξετασεις, στα υπολοιπα οπλα μπορεις να ασχοληθεις με πολιτικες επιστημες, διεθνεις σχεσεις νομικη κτλ κυριως για δικη σου εξελιξη και με δικο σου χρονο και χρημα.

Αποφοιτος ΑΕΙ δε μπορει να εισαχθει γιατι το οριο ηλικιας ειναι τα 21. Τωρα το ποσο ανωτερο ειναι το ΕΜΠ οπως το αναφερεις δε το σχολιαζω και μη ξεχνας οτι η Ευελπιδων εφτιαξε το ΕΜΠ και τον ορο πολυτεχνειο και μηχανικος στην Ελλαδα.

Αν πας πεζικο μπορεις να πας στις ειδικες δυναμεις η στους πεζοναυτες που ειναι αρκετα ενδιαφερον για μερικους και αν πας αεροπορια στρατου μπορεις να γινεις χειριστης αεροσκαφους η ελικοπτερου.

Γενικα παρεχονται πολλες ευκαιριες για σχολεια, σχολες, πανεπιστημιο στο εξωτερικο απο αλεξιπτωτα μεχρι επιχειρησιακη ερευνα, διοικηση επιχειρησεων, διαχειρηση κρισεων, χημικος πολεμος, μανατζμεντ, σχολες πολεμου κτλ.

Αυτο που λες αν συνεχισει στο στρατο, δε το πιανω, εισαι υποχρεωμενος να μεινεις 12 χρονια αν αποφοιτησεις απο την Ευελπιδων, θα σου προτεινα να μη βιαζεσαι και να διαβασεις επισταμενα και ενδελεχως ολες τις σελιδες, ειναι αναλυτικα ολα και θα σου λυθουν ολες οι αποριες

Ανδρονικος

Δημοσίευση από Ανδρονικος »

Να τις διαβασω ενδελεχως και επισταμενα απο την στιγμη που πολλα ποστς ειναι οφφ τοπικ και το ολο θεμα σχετικα με την σχολη 47 σελιδες; Παρ'ολα αυτα υπαρχει καποιος ο οποιος να ειναι διατεθειμενος να μου απαντησει στις υπολοιπες ερωτησεις;(Δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο να διαβασω ολες τις σελιδες)
Υ. Γ. Οταν αναφερθηκα σε ανωτερο πανεπιστημιο, δεν εννοουσα καποια"σχολαρα" ή την "καλυτερη σχολη της Ελλαδος", αλλα ανωτατο πανεπιστημιο, δηλαδη ΑΕΙ και εδω εκανα λαθος, συγνωμη.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες