ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Basil
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Basil »

Οι μεταθεσεις φιλε στο στρατο ειναι δεδομενες. Το θετικο Με τη σσας ειναι οτι θα εχει λιγοτερες σε σχεση με αλλες στρατιωτικες σχολες (π. Χ. Σσε η σμυ). Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα εχεις τη δυνατοτητα να εισαι παντα στην πολη σου. Σκεψου ομως τα θετικα που θα προκυψουν αν το επαγγελμα αυτο ς ευχαριστει. Σκοπος σου ομως προς το παρον ειναι να βαλεις μεν Στοχους Χωρις να σε επηρρεασει το μετα γιατι εχεις καιρο μπροστα σου.
Κατερίνα

Δημοσίευση από Κατερίνα »

Καλημέρα... ! Για ποιους λόγους μπορεί κάποιος τελικά να μην γίνει δεκτός από την αίτηση-δήλωση που έχει υποβάλει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από παπακι »

Αν εισαι εγγαμος ή εχεις παιδια, αν εχεις ξεπερασει καποιο οριο ηληκιας. Χμμ. Αυτα, για καθε αλλο λογο σε ενημερωνουν στη συνεχεια για να ξανακανεις σωστα την αιτηση.
panagiotis

Δημοσίευση από panagiotis »

Να ρωτησω και κατι αλλο, μηπως θα μπορουσε καποιος να μου περιγραψει μια μερα, τι κανουν, τι ωρα, υπαρχει ελευθερος χρονος, τι ωρα ξυπνανε, τι ωρα κοιμουνται, εχουν τη δυνατοτητα να διαβαζουν μεσα, και οποιες αλλες πληροφοριες θα μπορουσε να μου δωσει για τις ασχολιες Μεσα.(ο πατερας μου μου ειπε πως ξυπνανε 6:00και τρεχουν , υπαρχουν αθλοπαιδειες και μονοζυγο) Ααα, και δεν μου απαντησατε ποια ειναι η συμπεριφορα των ανωτερων και αν ειναι καποιος απο τη σχολη θα ηθελα να μου πει πως ηταν τα πρωτα χρονια, ηθελε να φυγει και γιατι ; Ευχαριστω εκ των προτερων...

strega

Δημοσίευση από strega »

Ξυπναμε στις 6 κάθε πρωί και συνήθως κάνουμε γυμναστική (όχι τίποτα σπουδαίο). Μετά την αναφορά και την επιθεώρηση αν έχουμε μάθημα, βγαίνουμε για να πάμε στο πανεπιστήμιο. Στη βασική εκπαίδευση έχει λίγο τρέξιμο και πρήξιμο και πρέπει να μάθει κανείς πολλά καινούρια πράγματα, δεν μπορώ όμως να πω πως εξευτελίζεται η προσωπικότητα κάποιου ούτε ότι είναι απάνθρωπες οι συνθήκες... Λίγη υπομονή χρειάζεται να περάσουν οι πρώτες βδομάδες, καθώς μετά την ορκομωσία τα πράγματα βελτιώνονται πάρα πολύ. Γενικά δεν είναι φοβερά δύσκολα τα πράγματα και δε συγκρίνονται με άλλες στρατιωτικές σχολές. Σίγουρα όμως ένας σσασίτης έχει περισσότερες υποχρεώσεις και ευθύνες σε σχέση με τους πολίτες φοιτητές. Οπότε αν κάποιος θέλει να ζήσει μια ξέφρενη φοιτητική ζωή, μάλλον δεν πρέπει να επιλέξει κάποια στρατιωτική σχολή. Επίσης, ο συνδυασμός ακαδημαϊκών και στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν είναι πάντα εύκολος.

Basil
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Basil »

Η συμπεριφορα των τεταρτοετων πως ειναι; Οι εξοδοι τεταρτες ισχυουν;

Κατερίνα

Οκ ευχαριστώ πολύ. Οι φοιτητές πρέπει κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο πρέπει να φορούν υποχρεωτικά κάποια ενδυμασία; Απαντήστε μου αν είναι εύκολο! Ευχαριστώ!
panagiotis

Ειμαι μαθητης β λυκειου και εχω σχεδον αποφασισει να δηλωσω καποια στρατιωτικη σχολη βεβαια δεν βλεπω τους γονεις μου να συμφωνουν και τοσο... Εγω νομιζω πως θα μπορεσω να προσαρμοστω, ενταξη δεν ξερω πως ειναι μεσα και γιαυτο ρωταω. Θεωρειται πως ειναι καλη σχολη προσφερει καποια συν και αν ναι ποια;
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Στο πανεπιστήμιο πηγαίνουμε με στολή. Τα συν της σχολής είναιβασικά η άμεση αποκατάσταση και η σιγουριά ότι δε θα μείνεις ποτέ χωρίς να έχεις στον ήλιο μοίρα.

άλεξ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από άλεξ »

Ακυρη ερωτηση, κι οχι τοσο σημαντικη... Στις στολες που λες, επειδη εχω δει κατι σχετικες φωτογραφιες, γινεται να φορανε και οι γυναικες παντελονια;

χαχαχα το πα πως δεν ειναι σοβαρη.

Κατερίνα

Θα ξεχωρίζουμε κιολας... ! Θα ήταν καλό να φορούσαν και οι γυναίκες πανταλόνια γιατί με τις φούστες ως το γόνατο θα μοιάζουν με του κατηχητικού λιγάκι... Αλλά λόγω στρατού είναι διαφορετικά... ! Το μόνο που ελπίζω είναι να μην ξεχάσουμε πως είναι τα πολιτικά μας ρούχα, αν με το καλό μπούμε...
Basil
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Basil »

Αθλητικες ομαδες στη σχολη υπαρχουν?
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Basil έγραψε:Αθλητικες ομαδες στη σχολη υπαρχουν;

Ναι όπως και στις υπόλοιπες
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Basil
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Basil »

Σχετικες αδειες δινονται?
panagiotis

Μπορει κανεις να μου πει ακριβως τι ασκησεις κανετε; Κανετε και μονοζυγο ; Και αν καποιος δεν μπορει τι γινεται; Του φωναζουν; Εικόνα (εγω για παραδειγμα δεν μπορω καθολου το μονοζυγοΕικόνα-τι θα παθω;) και εχω ακουσει πως οταν καποιος δεν βλεπει μακρια δεν του δινουν οπλο ισχυει γιατι εχω ενα μικρο προβληματακι-εχω μειωπια περιπου 1,5... Ευχαριστω πολυ!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες