ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
νεος ΥΕΑ

Δημοσίευση από νεος ΥΕΑ »

yandr έγραψε:
νεος ΥΕΑ έγραψε:Καλησπερα παιδια και καλη θητεια στους νεους. Θα ηθελα να ρωτησω κατι σημαντικο για εμενα αυτι την στιγμη. Μου ηρθε χαρτι για τεχνικο πατρα και τερμα δεξια εγραφε ΥΕΑ. Εαν αποφασισω να παω ΥΕΑ σημαινει πως θα παω ΥΕΑ τεχνικο; Ευχαιστω πολυ.

Κατά πάσα πιθανότητα ναι, αλλά παίζουν και μετατάξεις.

Εγώ για παράδειγμα παρουσιάστηκα στο Μηχανικό και - βυσματικά - πήγα ΥΕΑ στο Υγειονομικό.
ευχαριστω πολυ
fantaros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από fantaros »

Παιδια γινεται να σε κοψουν απο ΥΕΑ οταν εισαι μεσα στη σχολη?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για ποιό λόγο να σε κόψουνε;
fantaros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από fantaros »

Δεν ξερω. ρωταω γιατι μου ειπαν πως και να περασεις απο τις εξετασεις στην αρχη μπορει να σε κοψουνε στην πορεια και να μην γινεις δοκιμοσ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μόνο αν είσαι δόκιμος στις ειδικές δυνάμεις μπορεί να σε κόψουνε και να συνεχίσεις δόκιμος σε άλλο σώμα
Alekan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alekan »

Εχω ακουσει οτι αν εισαι Δοκιμος μπορεις να δηλωσεις ανακαταταξη και να παραμεινεις παραπανω στο Στρατο σαν Δοκιμος και να πρωαγεις το βαθμο σου σε Υπολοχαγο μετα τη δευτερη "απολυση" σου... Ειχα ενα γνωστο που το ειχε κανει πριν πολλα χρονια ομως και ειχε μπει μονιμος μετα σαν Αρχιλοχιας λογω του οτι ηταν Δοκιμος Υπολοχαγος...

Ισχυει κατι τετοιο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πλέον όχι. Απλά όταν απολυθείς θα ανεβαίνεις βαθμούς. Δεν μπορείς να κάτσεις μόνιμος
νεος ΥΕΑ

Greek_Army έγραψε:Πλέον όχι. Απλά όταν απολυθείς θα ανεβαίνεις βαθμούς. Δεν μπορείς να κάτσεις μόνιμος
οταν λες θα ανεβαινεις βαθμους τι εννοεις; Γιατι αφου απολυθεις γιατι να ανεβαινεις;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

νεος ΥΕΑ έγραψε:
Greek_Army έγραψε:Πλέον όχι. Απλά όταν απολυθείς θα ανεβαίνεις βαθμούς. Δεν μπορείς να κάτσεις μόνιμος
οταν λες θα ανεβαινεις βαθμους τι εννοεις; Γιατι αφου απολυθεις γιατι να ανεβαινεις;

σε περίπτωση που σε καλέσουνε για επιστράτευση
νεος ΥΕΑ

Greek_Army έγραψε:
νεος ΥΕΑ έγραψε:

σε περίπτωση που σε καλέσουνε για επιστράτευση
ευχαριστω πολυ
bladerunner82

Δημοσίευση από bladerunner82 »

Συγνωμη αν εχει απαντηθει πιο πριν, αλλα πληροφοριακα, αν επιλεγω με το καλο ως ΥΕΑ (ειπατε η επιλογη γινεται τις πρωτες μερες), μετα την ορκωμοσια, ποσο καιρο συνεχιζεις να εισαι στο κεντρο μεχρι να σε στειλουν στους εφεδρους?
νεος ΥΕΑ

bladerunner82 έγραψε:Συγνωμη αν εχει απαντηθει πιο πριν, αλλα πληροφοριακα, αν επιλεγω με το καλο ως ΥΕΑ (ειπατε η επιλογη γινεται τις πρωτες μερες), μετα την ορκωμοσια, ποσο καιρο συνεχιζεις να εισαι στο κεντρο μεχρι να σε στειλουν στους εφεδρους;
φιλε δεν γνωριζω για σιγουρα αλλα πριν λιγες μερες που ρωτησα μου ειπαν οτι γυρνας στο κεντρο παιρνεις φυλλο πορειας και η την ιδια η την επομενη φευγεις. Επισεις εμαθα οτι αν επιλεγεις ΥΕΑ τοτε εχεις αδεια οκομοσιας παραπανω αλλα τονιζω οτι αυτα μου ειπαν δεν ξερω αν ισχυει
BLADERUNNER82

Δημοσίευση από BLADERUNNER82 »

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορια.
Ρε παιδια, ειμαι δικηγορος, εχω πτυχιο νομικης,3 ξενες γλωσσες, μεταπτυχιακο στο παντειο, ειμαι 1.87,90 κιλα, σχετικα αθλητικος (οχι τιποτα φοβερο, κατα βαση αγυμναστος), ειμαι στο οριο των 28 ετων και τα εχω συγκεντρωσει ολα αυτα τα δικαιολογητικα και στην στρατολογια αλλα και σε φακελο μαζι μου.
Θα με παρουν αξιωματικο;
Το θελω παρα πολυ και μαζευω απο παντου μορια, διαβαζωντας το pdf των υεα.
Θελει βυσμα και αυτο γιατι πηγε ενας γνωστος μου, σχεδον διανοητικα αναπηρος, πριν 2 χρονια, ειχε μεσον εναν υπουργο και τον κανανε αξιωματικο...
βεβαια εκει τον ειχανε για τροφοδοσια μονον αλλα και παλι...
θελει μεσον μεχρι και για να υπηρετησεις ετσι οπως θες την πατριδα σου;
DEA

Δημοσίευση από DEA »

Όχι αν περάσεις τις δοκιμασίες θα σε πάρουν, απλά ετοιμάσου για 4 μήνες κόλασης στην εκπαίδευση για να γίνεις αξιωματικός. Ο ΥΕΑ είναι οπλίτης, όχι αξιωματικός. Ο ΔΕΑ είναι αξιωματικός.

νεος ΥΕΑ

BLADERUNNER82 έγραψε:Σε ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορια.
Ρε παιδια, ειμαι δικηγορος, εχω πτυχιο νομικης,3 ξενες γλωσσες, μεταπτυχιακο στο παντειο, ειμαι 1.87,90 κιλα, σχετικα αθλητικος (οχι τιποτα φοβερο, κατα βαση αγυμναστος), ειμαι στο οριο των 28 ετων και τα εχω συγκεντρωσει ολα αυτα τα δικαιολογητικα και στην στρατολογια αλλα και σε φακελο μαζι μου.
Θα με παρουν αξιωματικο;
Το θελω παρα πολυ και μαζευω απο παντου μορια, διαβαζωντας το pdf των υεα.
Θελει βυσμα και αυτο γιατι πηγε ενας γνωστος μου, σχεδον διανοητικα αναπηρος, πριν 2 χρονια, ειχε μεσον εναν υπουργο και τον κανανε αξιωματικο...
βεβαια εκει τον ειχανε για τροφοδοσια μονον αλλα και παλι...
θελει μεσον μεχρι και για να υπηρετησεις ετσι οπως θες την πατριδα σου;
φιλε και σειρα απο οτι καταλαβαινω μην αγχονεσαι με οσα ειπες δυσκολα Εως απιθανο να Σε κοψουν. Αν εισαι Ι1 η Ι2 μπηκες. Και εγω θελω να παω πολυ και το εψαξα. Εως τωρα με οσα κεντρα εκπαιδευσης μιλησα σε κανενα δεν δινουν τα αθληματα μονο τρεξιμο.1 στις 100 να σε κοψουν αν και δεν βρισκω λογο. Οτι χρειαστεις ρωτα με. Καλη θητεια.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες