Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

fostis έγραψε:Καλησπέρα φίλοι!Έχω μερικές απορίες για ειδικές δυνάμεις.

Μπήκα στις 10/5/10 στο Ναυπλιο (μηχανικό) και δήλωσα για ειδικές δυνάμεις. Εκεί που περνάγαμε τα τεστ μας ρώτησαν σε ποιο σώμα των ΕΔ θέλουμε να πάμε. Χωρις να το σκεφτώ πολύ σοβαρά και μην έχοντας πολλή γνώση επί του θέματος δήλωσα αμφίβιους καταδρομείς.

Τις επόμενες μέρες όμως αρχισα να ακούω δεξια και αριστερά φήμες ότι είναι πολύ σκληρά και παίζουν πολλά καψόνια, οτι θα πέφτει ξύλο κλπ κλπ... Επίσης μου είπαν ότι αν διαλεγά πεζοναυτές θα ήταν η εκπαίδευση αντίστοιχα ενδιαφέρουσα αλλά πιο βατή.

Τώρα μόλις έχω ορκιστεί και είμαι στην άδεια. Όταν θα επιστρέψω στο Ναύπλιο θα μου έρθει λογικά φύλλο πορείας για το Πεύκο.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Μπορεί κάποιος να μου περιγράψει ποιες θα είναι οι πιο "ακραίες" καταστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσω στην εκπαίδευσή μου με τους αμφίβιους καταδρομείς; Αληθεύουν οι φήμες που ανέφερα παραπάνω;

2. Κατα πόσο παίζει ρόλο η ικανότητα για κολύμπι στην εκπαίδευση; Ξέρω γενικά να κολυμπώ αλλά ουδέποτε έχω ασχοληθεί αγωνιστικά με την κολύμβηση. Έχω ελπίδες;

3. Η επιλογή μου για τους αμφίβιους είναι τελική; Δλδ θα μπορουσα πχ όταν παρουσιαστώ στο Πέυκο να πω ότι εκανα λάθος και ότι θέλω αντ'αυτού να πάω Πεζοναυτες ή Αλεξιπτωτιστές;

4. Αν αποτύχω στη εκπαίδευση με τις ΕΔ, που θα πάρω μετάθεση; Θα επιστρέψω ΜΧ ή θα πάω ΠΖ;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Φώτης

1. Για σκληρή εκπαίδευση ισχύει για ξύλο όχι
2. Δεν χρειάζεται να είσαι κολυμβητής για να πας αμφίβιος
3. Όταν πας πεύκο θα σου πούνε σε ποιο σώμα θέλεις να συνεχίσεις για να πας στα αλεξίπτωτα θα περάσεις άλλα αθλήματα
4. Όσοι κόβονται από πεύκο συνήθως τους στέλνουνε στα τεθωρακισμένα
fostis

Δημοσίευση από fostis »

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε
king

Δημοσίευση από king »

Greek_Army έγραψε:Ότι έχεις διαβάσει ισχύει. Τα αθλήματα είναι 1000 μέτρα σε 5 λεπτά 20 κάμψεις 5 έλξεις. Ελαστικοί στο τρέξιμο δεν είναι. Κόβουνε. Όσο για το πρόβλημα που είχες με την υγεία σου. Αν εσένα δεν σε ενοχλούνε μην ανησυχείς
νομιζω οτι εχεις κανει λαθος με τα αθληματα. Ειναι 7 λεπτα τα 1650 μετρα-50 καμψεις και 8 ελξεις

φιλικα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για να πας ειδικές δυνάμεις από άλλο κέντρο;
king

Δημοσίευση από king »

Οχι απο αλλο κεντρο. Αν εχεις καταταγει απ την αρχη στις ειδικες δυναμεις νομιζω αυτα εινα τα τεστ

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εγώ απάντησα σε περίπτωση που δεν του έρθει το χαρτί για ειδικές δυνάμεις.Εικόνα
king

Δημοσίευση από king »

Αααα... Αν εισαι καταταγεις απ την αρχη τοσο δν ειναι τα τεστ νομιζω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι.
niklos

Δημοσίευση από niklos »

Δηλαδη ρε παιδια αν καταλαβα σωστα, αν παρουσιαστεις κατευθειαν σε κεντρο εκπ. Ειδ. Δυναμεων περνας τις δοκιμασιες που ανεφερε ο Κινγκ (1650 μ σε 7 λεπτα κτλπ) και αν πας πρωτα σε αλλη μοναδα και απο κει δηλωσεις για ειδικες δυναμεις και σε παρουν περνας τις δοκιμασιες που ειπε ο Γκρικ_Αρμυ (1000 μ σε 5 λεπτα κτλπ). Λιγο παραλογο μου φαινεται. Κινγκ αυτα που ανεφερες τα ειδα σαν επιδοσεις μαζι με αλλα αγωνισματα για επ. Οπ ειδικων δυναμεων και για ΟΥΚαδες. Εσυ που τα εχεις δει; Εγω σαν απλος φανταρος θελω να παω ΛΟΚ οχι επ. Οπ. Και απαντηστε και στην πρωτη απορια μου γιατι με μπερδεψε λιγο ο Κινγκ. Ευχαριστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν είναι καθόλου παράλογο τα αθλήματα είναι ποιο εύκολα για να πας ειδικές δυνάμεις και ποιο δύσκολα για να παραμείνεις στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό λογικό δεν σου φαίνεται;
niklos

Δημοσίευση από niklos »

Α δηλαδη αλλα αθληματα κανω για να παω ειδ δυναμεις και αλλα για να παραμεινω αν καταλαβα σωστα. Ναι λογικο μου φαινεται. Αρα αν παρουσιαστω κατευθειαν σε ΚΕΔ (κεντρο ειδ δυναμεων) κανω τα (1650μ κτλπ) και αν παω μεσω αλλου σωματος κανω τα πρωτα για να με παρουν και αν με παρουν κανω τα υπολοιπα εκει που θα παρουσιαστω.
Giannis-KRHTH

Δημοσίευση από Giannis-KRHTH »

Τι ειδους ψυχολογικη πιεση ασκειται δηλαδη μπορεις να πεις μερικα παραδειγματα; Οι ωρες υπνου ειναι εστω 6 κανονικες ημερησιως; Για να παρεις την πουλαδα στα αλεξιπτωτα κανεις πτωσεις στατικου Ιμαντα μονο; Μετα το μεγαλο πευκο που σε πανε για ΣΧ. ΑΛ και μεσα σε ποσο καιρο εχεις παρει την πολυποθητη πουλαδα;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Giannis-KRHTH έγραψε:Τι ειδους ψυχολογικη πιεση ασκειται δηλαδη μπορεις να πεις μερικα παραδειγματα; Οι ωρες υπνου ειναι εστω 6 κανονικες ημερησιως; Για να παρεις την πουλαδα στα αλεξιπτωτα κανεις πτωσεις στατικου Ιμαντα μονο; Μετα το μεγαλο πευκο που σε πανε για ΣΧ. ΑΛ και μεσα σε ποσο καιρο εχεις παρει την πολυποθητη πουλαδα;

για αλεξίπτωτα θα κοιτάξεις εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=612
T3RM1N4T0R

Δημοσίευση από T3RM1N4T0R »

Γεια σας παιδες ειμαι 14 και ενδιαφερομαι για ειδικες δυναμεις δεν θελω να ειμαι μονιμος θελω να ειμαι κοντα στον τοπο μου γινεται αυτο ; απαντηστε παρακαλω

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όταν πας 17 χρονών ξαναρώτα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες