Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Γεια χαρα σε ολους παιδια... Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τις ειδικες δυναμεις... Σκεφτομαι και εγω να τις δηλωσω διοτι απο οσο μου εχουν πει οι συγκεκριμενοι στρατιωτες απολαμβανουν τον υπερτατο σεβασμο-θαυμασμο απο τους υπολοιπους συμπολιτες τους... Ειναι αληθεια; Ξερω η ερωτηση δεν ειναι και τοσο σημαντικη αλλα θα ηθλεα καποιος να μου πει... Ευχαριστω πολυ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς
Αλεξανδρος

Εννοω φιλε μου... Το να εισαι ειδικοδυναμιτης σου προσδιδει μεγαλυτερο κυρος ας πουμε απο εναν απλο οπλιτη; Και γενικα αυτα τα ατομα τα οποια υπαγοντε στις ειδικες δυναμεις εχουν να λαμβανουν μεγαλο σεβασμο απο τους υπολοιπους φανταρους και τους πολιτες; Προσπαθησα να την κανω οσο πιο απλη μπορουσα... Ευχαριστω.
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Velerefontis »

Γιατι θες να πας ειδικες δυναμεις; Για να παινευεσαι στην παρεα σου οτι πηγες;
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν το πάρεις ιεραρχικά οι ειδικές δυνάμεις είναι πιο πάνω από το πεζικό. Το μεγαλύτερο κύρος που λες είναι πως θα το διαχειριστείς εσύ. Δηλαδή αν βγαίνεις έξω και το παίζεις ράμπο δεν νομίζω να σου δώσουνε και ιδιαίτερη σημασία... Για τους πολίτες φίλε μου όλοι υπηρετόυνε την πατρίδα. Τώρα αν ο άλλος θέλεις να πάει ειδικές δυνάμεις είναι δικιά του επιλογή
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από dimitris mak »

Αν καποιος παει ειδικες δυναμεις για να το παιζει κατι στους συμπολιτες του ειναι για πολλες κλοτσιες... Στις ειδικες δυναμεις πηγαινεις για αλλους λογους...
Αλεξανδρος

Ηρεμιστε μαγκες δεν ειπα οτι θα παω γι αυτον τον λογο... Αν ειναι δυνατον... Απλα επειδη ετυχε να ακουσω και αυτο το πραγμα ειπα να το επιβεβαιωσω... Ευχαριστω πολυ
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αν εχεις ακουσει τετοιες βλακιες απο καποιους επρεπε να τους τα ψαλεις λιγο...
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Γιατι εχεις καποια πιστευω πηγαινεις εδ... Η αγαπη για την πατριδα, η ιδεα, το ονειρο για το παραπανω...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν υπάρχουνε αθλήματα όλοι οι καταδρομείς περνάνε την ίδια εκπαίδευση. Απλά δηλώνεις ότι θέλεις να πας λοκ και αν σου έρθει η μετάθεση για μονάδα λοκατζήδων θα πας
niklos
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από niklos »

Γεια σας φιλοι μου. Ειμαι νεος στο φορουμ αυτο και θελω να κανω μερικες ερωτησεις. Ειμαι 25 ετων και εκοψα την αναβολη μου και μου ειπαν στο στρατολογικο γραφειο να περιμενεις χαρτι τον Αυγουστο (2010). Στο περιοδευων στα 17 μου αν θυμαμαι καλα ειχα δηλωσει ειδ. Δυναμεις και Πηρα αναβολη για σπουδες. Τωρα που εκοψα την αναβολη το χαρτι που συμπληρωσα (η αιτηση) μου ειχε 3 επιλογες α) καταδρομεας β) αμφιβιος και αλεξιπτωτιστης. Εγω δηλωσα καταδρομεας. Το ερωτημα μου ειναι αν θα με παρουνε εκει που δηλωσα. Εχω διαβασει οτι και να μη σε παρουνε με τη πρωτη (να παρουσιαστεις κατευθειαν δηλαδη) ερχεται κλιμακιο στη μοναδα που εισαι και δηλωνεις οτι θελεις ειδικες δυναμεις. Περνας καποιες δοκιμασιες και σε καλουνε μετα απο καποιες μερες. Επισης θελω να ρωτησω ποιες ειναι οι δοκιμασιες και πως τις κανεις (εννοω κατευθειαν εκει επιτοπου περνας τις δοκιμασιες) εχω διαβασει οτι υπαρχει και μια ελαστικοτητα στις δοκιμασιες γιατι θλουν ατομα στις ειδ. Δυναμεις. Και ενα τελευταιο ειχα ενα σπασιμο πριν εναμησι χρονο στο βραχιωνα και πριν 3 χρονια στο καρπο αλλα τωρα ολα καλα δεν εχω καποιο προβλημα και ειμαι αθλητικος τυπος αρκετα γυμνασμενος. Υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο το θεμα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ότι έχεις διαβάσει ισχύει. Τα αθλήματα είναι 1000 μέτρα σε 5 λεπτά 20 κάμψεις 5 έλξεις. Ελαστικοί στο τρέξιμο δεν είναι. Κόβουνε. Όσο για το πρόβλημα που είχες με την υγεία σου. Αν εσένα δεν σε ενοχλούνε μην ανησυχείς
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από fideas emk »

Οι ειδ δυναμεις ιεραρχικα συνηθως ανηκουν στο πεζικο, οχι το αναποδο. Η 1ΤΑΞΚΔ-ΑΛ ας πουμε ''ανηκει'' στην 1η μεραρχια πεζικου. Το αναποδο δεν υπαρχει (μοναδα πεζικου να ανηκει σε μοναδα καταδρομων). Ο σεβασμος που λετε, ειδικα απο τους πολιτες... Για γελια.Εικόνα Οι περισσοτεροι φανταροι απο την αλλη σεβονται τον καταδρομεα λιγο πολυ αλλα ειτε απο κομπλεξ, χαλαροτητα ή οτιδηποτε αλλο δε το δειχνουν κι ολας, πλην εξαιρεσεων. Οσο για τα ΟΥΚ και αυτοι καταδρομεις ειναιΕικόνα Αυτοι που κυριως περνανε ειναι οι καταδρομεις και γινονται βατραχοι και αυτο δειχνει τι σημαινει καταδρομεας. Αμα δεις σχολεια της ΜΥΚ που εχουν βγει 15 ατομα, οι 10-12 ειναι καταδρομεις και οι 3 ναυτικοι (που πανε και υπηρετουν στη ΜΥΚ). Αμα σκεφτειτε οτι ενα σχολειο στη ΜΥΚ εχει 100 ατομα υποψηφιους οι 30 μπορει να ειναι καταδρομεις και περνανε απο τους 30 οι 10 ενω απο τους υπολοιπους 70 του ναυτικου οι 3. Τα νουμερα αλλαζουν αλλα στη ΜΥΚ για να μη συνεχιζεται η παπατζα εδω μεσα Περνανε το 10 με 20% (1 στους 10 με 1 στους 5, σπανια πιο λιγοι) ...

fostis

Δημοσίευση από fostis »

Καλησπέρα φίλοι!Έχω μερικές απορίες για ειδικές δυνάμεις.

Μπήκα στις 10/5/10 στο Ναυπλιο (μηχανικό) και δήλωσα για ειδικές δυνάμεις. Εκεί που περνάγαμε τα τεστ μας ρώτησαν σε ποιο σώμα των ΕΔ θέλουμε να πάμε. Χωρις να το σκεφτώ πολύ σοβαρά και μην έχοντας πολλή γνώση επί του θέματος δήλωσα αμφίβιους καταδρομείς.

Τις επόμενες μέρες όμως αρχισα να ακούω δεξια και αριστερά φήμες ότι είναι πολύ σκληρά και παίζουν πολλά καψόνια, οτι θα πέφτει ξύλο κλπ κλπ... Επίσης μου είπαν ότι αν διαλεγά πεζοναυτές θα ήταν η εκπαίδευση αντίστοιχα ενδιαφέρουσα αλλά πιο βατή.

Τώρα μόλις έχω ορκιστεί και είμαι στην άδεια. Όταν θα επιστρέψω στο Ναύπλιο θα μου έρθει λογικά φύλλο πορείας για το Πεύκο.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Μπορεί κάποιος να μου περιγράψει ποιες θα είναι οι πιο "ακραίες" καταστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσω στην εκπαίδευσή μου με τους αμφίβιους καταδρομείς; Αληθεύουν οι φήμες που ανέφερα παραπάνω;

2. Κατα πόσο παίζει ρόλο η ικανότητα για κολύμπι στην εκπαίδευση; Ξέρω γενικά να κολυμπώ αλλά ουδέποτε έχω ασχοληθεί αγωνιστικά με την κολύμβηση. Έχω ελπίδες;

3. Η επιλογή μου για τους αμφίβιους είναι τελική; Δλδ θα μπορουσα πχ όταν παρουσιαστώ στο Πέυκο να πω ότι εκανα λάθος και ότι θέλω αντ'αυτού να πάω Πεζοναυτες ή Αλεξιπτωτιστές;

4. Αν αποτύχω στη εκπαίδευση με τις ΕΔ, που θα πάρω μετάθεση; Θα επιστρέψω ΜΧ ή θα πάω ΠΖ;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Φώτης

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης