Μυωπία, πρεσβυωπία και άλλα προβλήματα (2010)
Να εισαι καλα. Κοιτα οταν απευθυνθεις στο γιατρο να τον βαλεις να σου τα πει ολα. Βημα βημα. Ολα.
Πείτε μου σας παρακαλώ εγώ θέλω για μηχανικών σχολής ικάρων. Αν έχω μυωπία κόβομαι; Πόσο μπορώ να έχω; Είναι το ίδιο με τους ιπτάμενους;20/20; Ευχαριστώ
Γεια σας είμαι 17 χρονών και θέλω να περάσω στη σ. Τ. Υ. Α. Ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχει κάποιο όριο στο βαθμό της μυωπίας που μπορείς να έχεις; Αν ναι τότε θα μπορούσε να μου πει και ποιό ειναι;
Γεια σας ! Ειμαι 15 χρονων αλλα εχω αποφασισει να προσπαθησω να περασω στρατιωτικες σχολες και θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις... Πρωτα απο ολα οι μεταθεσεις των αποφοιτων της σχολης ευελπιδων ειναι σπανιοτερες συχνοτερες η το ιδιο με με αυτους της Σ. Μ. Υ. Επισης εχω μυωπια 3.00 και θα ηθελα να μαθω αν θα γινω δεκτος και πιο ειναι το οριο της μυωπιας για να μπεις στην σχολη... (ενδιαφερομαι για οπλα και οχι για σωματα)
Προς στελιο15... Ι μιοπια δεν παιζι κανενα πολο για σσε. Σμθ αλλα για ικαρων ειναι σκουρα τα πρεγματα. Τελος παντων εσυ να διαβαζεις και μι σε απασχολει τιποτε αλλο

Στελιος15 έγραψε:Πρωτα απο ολα οι μεταθεσεις των αποφοιτων της σχολης ευελπιδων ειναι σπανιοτερες συχνοτερες η το ιδιο με με αυτους της Σ. Μ. Υ.
Υπάρχει ξεχωριστό θέμα για τις μεταθέσεις.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 1
Παιδες για αεροπ[ορια στρατου τι παιζει με ενδιαφερει απιστευτα και εμαθα οτι επιτρεπουν μεχρι ενα οριο μυοπια. Και κατι αλλο ακουω για μυοπια Μονο με υπερμετροπια και αστιγματισμο εξισου συννηθισμενα προβληματα στο στρατο τι γινεται. Ας μου απαντησει καποιος που να ειναι σιγουρος ευχαριστω πολΥ!
Εε. Γεια σας παιδια! Ειμαι μαθητρια της 2ας λυκειου και ενδιαφερομαι πολυ για ΣΜΥ σωματα. Προσφατα ομως πηγα σε οφθαλμιατρο και ανακαλυψα οτι εχω 0.75 μυωπια και 1.5 αστιγματισμο... Θα υπαρξει μηπως κανενα προβλημα για τη εισαγωγη μου σε αυτη τη σχολη; Επισης θα ηθελα να μαθω αν η μυωπια και ο αστιγματισμος αυξανονται πολυ! Ειναι κανεις που μπορει να μου απαντησει; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Καλησπερα παιδια. Εχω 4.75 μυωπια και σκεφτομαι για Ευελπιδων, οποτε αναγκαστικά θα κανω επεμβαση laser. Το προβλημα ειναι οτι παρα το ψαξιμο που εχω ριξει στη φετινη προκυρηξη δεν εχω καταλαβει αν θα κοπω στις υγειονομικες εξετασεις του Ιουνιο αμεσως γιατι αναφερει πως αν δεν πασχεις απο καποιο απο τα νοσηματα που αναφερει σε σχετικο πινακα (η μυωπια δεν ειναι εκει) αποφαινεται για την περιπτωση σου η αρμοδια ανωτατη υγειονομικη επιτροπη. Αυτο σημαινει πως μπορει να μου δωθει περιθωριο για το laser μετα τις εξετασεις ή θα ειμαι αναγκασμενος να το κανω αμεσα; Καταλαβαινω πως ειναι λιγο δυσκολο να ξερετε αλλα αν υπαρχει καποιος που να ειχε παρομοιο προβλημα (μυωπια-laser) θα του ημουν ευγνωμων...
Παρακαλώ ενημερώστε με για την νέα εγκύκλιο της ΣΝΔ για τις εισαγωγικές 2010.
Επίσης μήπως κάποιος ξέρει για το θέμα μυωπίας υποψηφίων; Ποιό είναι το ανώτατο όριο; Αλλιώς απορρίπτονται εξαρχής φαντάζομαι.
Ευχαριστώ πολύ
Επίσης μήπως κάποιος ξέρει για το θέμα μυωπίας υποψηφίων; Ποιό είναι το ανώτατο όριο; Αλλιώς απορρίπτονται εξαρχής φαντάζομαι.
Ευχαριστώ πολύ
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 10
Για τους μαχιμους χρειαζεται 10/10 οπτικη οξυτητα χωρις διορθωση για τους μηχανικους 1/10 χωρις διορθωση 10/10 με διορθωση
η μυωπια ειναι 4.5 για μαχιμους και 6 για μηχανικους
η μυωπια ειναι 4.5 για μαχιμους και 6 για μηχανικους
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 9
Υπαρχει οριο για τη μυωπια αναλογα με τη σχολη στην οποια θες να εισαχθεισ.ΠΕΤΡΟΣ έγραψε:Αν καποιος εχει μειοπεια περναει;
Και... ποιο ειναι το οριο μυωπιας στη σχολη στατιωτικης ιατρικης στη θεσσαλονικη;
Για σε ολους. Ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει 1 βαθμο μυωπιας μπορει να μπει στα οπλα ή οχι;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης