ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Εγω πιστευω οτι το καψωνι εχει τη φιλοσοφια του, γινεται απο την αρχαια Σπαρτη και εχει στοχο τη στρατιωτικοποιηση και την εναρμονιση με τη νοοτροπια του στρατιωτη, εντος ενος λελογισμενου οριου ειναι θεμιτη, τα τελευταια χρονια εχουν μειωθει στο ελαχιστο δυνατο για πολλους λογους, μη τα φοβαστε οι υποψηφιοι, ειδικα ετσι οπως ειναι τωρα τα πραγματα δυσκολα με την κριση και την ευρεση εργασιας, αυτοι που πανε στις στρατιωτικες σχολες ειναι συνειδητοποιημενα ατομα και δε θα εχουν καν την ορεξη να το ριξουν στο καψωνι

Επισης επειδη και εδω και στη συζητηση για τη ΣΜΥ πολλοι ρωτατε για τις ειδικες δυναμεις δε νομιζω οτι πρεπει να αγχωνεστε για το σωμα οπλο που θα πατε απο παντου σχεδον μπορεις να πας ειδικες δυναμεις, ενδεικτικα να αναφερω, γνωριζω αξιωματικο που υπηρετησε στις ειδικες δυναμεις ο οποιος προερχοταν απο τις διαβιβασεις, ηταν ηλεκτρολογος μηχανικος απο το ΕΜΠ και ασχολουταν με τους δορυφορους, παρ ολα αυτα ζητησε να υπηρετησει στις ειδικες δυναμεις και το εκανε.
Λιακος

Δημοσίευση από Λιακος »

Κοιτα βικη δεν εχεις μπει στη σχολη γι αυτο μι μιλας... Δεν ειναι ακριβως καψωνια ειναι χειροτερα δεν ξερεις πως ειναι ο αλλος να γελαει με τον πονο σου... Ειναι... Χαλια απο την αλλη ομως ι προοπτικες μετα τη σχολη ειναι καταπληκτικες.
Biku
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Biku »

Κοιτα, ξερω πως ειναι δυσκολα, δεν εχω παρει την αποφαση να γινω στρατιωτικος μη ξεροντας τι συμβαινει οχι μονο στην ευελπιδων αλλα και στις αλλες στρατιωτικες σχολες. Απλα, για να αντεξεις, πρεπει να το παρεις στην πλακα. Ξερω πως ακουγεται τελειως κουφο και θα λετε τι λεει αυτην τωρα αλλα εκει οσο πιο πολυ δε σου καιγεται καρφι, τοσο πιο πολυ μενεις. Δεν εχω σκοπο να τα παρατησω (ξερω, οσοι το διαβαζετε θα λετε δεν εχεις μπει ακομα μεσα και δε ξερεις τη γλυκα) αλλα θα σας πω ενα πραγμα. Ζηλευω αυτους που φορανε στολες και λεω, γιατι αυτοι και οχι εγω; Γιατι αυτοι μπαινουν και τελειωνουν τις σχολες; Τι παραπανω εχουν απο μενα; Γιατι αντεχουν; Και κατι αλλο, αφου μπορουν αυτοι, γιατι οχι και εγω; Δηλαδη αυτοι ειναι πιο εξυπνοι απο μενα; Η πιο ικανοι; Αν το παρεις και λιγο εγωιστικα, βλεπεις οτι αυτο που μπορουν να κανουν οι αλλοι, το κανεις και εσυ καλυτερα. Και επειτα σκεφτεσαι και το αλλο, γιατι να τους κανεις τη χαρη να φυγεις; Για να λενε να, ακομα ενας που δεν αντεξε και εφυγε. Οχι ρε, μενεις και υπομενεις γιατι οταν τελειωσεις αυτην την ρημαδα τη σχολη (οποια στρατιωτικη και να ειναι) βγαινεις και λες απο μεσα σου, ναι ρε ***** το, την έβγαλα τη σχολη (με συγχωρειτε για το βρισιμο αλλα ειναι καθαρο πεισμα, αν θελεις να μεινεις, μενεις, αν δεν αντεχεις φευγεις). Ετσι παει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Biku την Τρί Μαρ 16, 2010 8:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TASSOS e.w.
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από TASSOS e.w. »

biku δν συμφωνω μαζι σου στο εξης σημειο : Στο στρατο δν μενεις γιατι εμεινε και ο γιαννης ο κωστας και η σουλα. Αν νομιζει οτι δν μπορει να ανταπεξελθει καποιος καλυτερα να φυγει γιατι στερει την θεση Απο αλλα ατομα που πραγματικα τον αγαπανε και εν τελη δν ειναι φτιαγμενοι για υτο το επαγγελμα προσωπικα τον εγωιστικο αυτο συλλογισμο θα μπορου σα να τον δεχτω μονο για προσωπικη εμψυχωση και οχι για τον κυριο λογο ενταξης στο ελληνικο στρατο! Εχω την εντυπωση οτι το βλεπεις λιγο ανταγωνιστικα χωρις να υπαρχει λογος ! Τι λες εσυ πως Το βλεπεις;
Biku
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Biku »

Κοιτα, ειμαι λιγο ανταγωνιστικη αλλα θα σου πω το γιατι. Ειχα μια φιλη (φιλη-φιδι δηλαδη) που ηθελε να μπει στο στρατο, καλα; Και ηξερε πως και εγω ηθελα πολυ να μπω. Και θυμαμαι πως οσο καιρο εκανε προπονηση (και τις 2 φορες που εδινε) εμενα μου ελεγε πως αν μπω δε θα αντεξω και τετοια και πως θα κλαιω και αλλα τετοια καλα πραγματα. Και σαν αποτελεσμα; Αυτην εδωσε 2 φορες, δεν περασε πουθενα γιατι ειχε και πολυ χαμηλα μορια και την εκοβαν συνεχεια στα ψυχοτεχνικα, και ειχε σκασει απο το κλαμα και εγω οταν δεν περασα το 1000 οχι μονο δεν εκλαψα αλλα με επιασε το πεισμα να ξαναδωσω. Αλλα ξερεις που θελω να καταληξω φιλτατε τασσο; Οτι αυτην δεν περασε και πηγε νοσηλευτικη σε ενα τεε και ακομα μου λεει πως αν μπω δε θα αντεξω. Αυτην που δεν πηγε πουθενα και δεν εκανε τιποτα στη ζωη της και οσο μου το λεει, τοσο με φουντωνει. Και υποτιθεται ειναι 25 χρονων και εγω ουτε 20 (δηλαδη πριν κατι μερουλες τα εκλεισα). Και γι'αυτο ειμαι ανταγωνιστικη, για να τα βλεπουν αυτα που γραφω ολοι οσοι θελουν να μπουνε και να ξερουν πως αν μπουνε ετσι πρεπει να σκεφτονται για να μεινουν και να μην εχουν κανεναν ηλιθιο μετα να τους λεει πως δεν αντεχουν και τετοια γιατι πιστεψε με, πρεπει να εχεις μεγαλη υπομονη να ανεχτεις τον καθε ασχετο που μιλαει για σενα χωρις να σε ξερει πραγματικα. Σημειωση: Αυτην δεν ξερει πως ξαναδινω, δεν της το ειπα και αν περασω θα την ερθει κεραμιδα... Τελος παντων, για να μην ειμαι σε ασχετο θεμα συζητησης, ξερει κανεις ποσο ηταν η περυσινη βαση για ευελπιδων; Δε θυμαμαι καθολου. Υπαρχει πιθανοτητα να πεσουν και αλλο οι βασεις η θα ξεφτιλιστουμε τελειως πια αν κατεβει και αλλο;

peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από peter1992 »

εγω δν πιστευω κατι τετοιο δυσκολα να αντεξει καποιος σε στρατιωτικη σχολη αν παει μονο για τα λεφτα. Θα ανεβουν αλλα οχι τοσο που λες και σιγουρα θα υπαρχουν αποχωρησεις

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από D.Y.K »

Biku έγραψε:Κοιτα, ειμαι λιγο ανταγωνιστικη αλλα θα σου πω το γιατι. Ειχα μια φιλη (φιλη-φιδι δηλαδη) που ηθελε να μπει στο στρατο, καλα; Τι σχέση έχει αυτό με την επιθυμία σου να μπείς στην Ευελπίδων? Και ηξερε πως και εγω ηθελα πολυ να μπω. Και θυμαμαι πως οσο καιρο εκανε προπονηση (και τις 2 φορες που εδινε) εμενα μου ελεγε πως αν μπω δε θα αντεξω και τετοια και πως θα κλαιω και αλλα τετοια καλα πραγματα. Και σαν αποτελεσμα; Αυτην εδωσε 2 φορες, δεν περασε πουθενα γιατι ειχε και πολυ χαμηλα μορια και την εκοβαν συνεχεια στα ψυχοτεχνικα, και ειχε σκασει απο το κλαμα και εγω οταν δεν περασα το 1000 οχι μονο δεν εκλαψα αλλα με επιασε το πεισμα να ξαναδωσω. Καλά κάνεις και έχεις πείσμα , πραγματικά θα σου χρειαστεί αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σχέση μπορεί να έχει η προσωπική επιθυμία με την εγκεφαλική ***** τρίτων προσώπων (αναφέρομαι στην φίλη σου). Αλλα ξερεις που θελω να καταληξω φιλτατε τασσο; Είμαι περίεργος να μάθω φίλτατη Βίκυ. Οτι αυτην δεν περασε και πηγε νοσηλευτικη σε ενα τεε και ακομα μου λεει πως αν μπω δε θα αντεξω. Αυτην που δεν πηγε πουθενα και δεν εκανε τιποτα στη ζωη της και οσο μου το λεει, τοσο με φουντωνει. Καλά έκανε και πήγε σε ΤΕΕ ή οπουδήποτε αλλού , το θέμα είναι να κοιτάζεις και να κοπιάζεις για τους προσωπικούς σου στόχους. Στην τελική είναι προσωπική της άποψη. Και υποτιθεται ειναι 25 χρονων και εγω ουτε 20 (δηλαδη πριν κατι μερουλες τα εκλεισα). Και γι'αυτο ειμαι ανταγωνιστικη, για να τα βλεπουν αυτα που γραφω ολοι οσοι θελουν να μπουνε και να ξερουν πως αν μπουνε ετσι πρεπει να σκεφτονται για να μεινουν και να μην εχουν κανεναν ηλιθιο μετα να τους λεει πως δεν αντεχουν και τετοια γιατι πιστεψε με, πρεπει να εχεις μεγαλη υπομονη να ανεχτεις τον καθε ασχετο που μιλαει για σενα χωρις να σε ξερει πραγματικα. Ξέρεις πόσοι άσχετοι όπως λές θα είναι επί καθημερινή βάση πάνω απ'το κεφάλι σου στην σχολή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επί 3 έτη; (δεν βάζω το 4ο καθώς εκεί αλλάζουν πολύ τα δεδομένα). Σημειωση: Αυτην δεν ξερει πως ξαναδινω, δεν της το ειπα και αν περασω θα την ερθει κεραμιδα... Πραγματικά απορώ με αυτή σου την επιμονή , κοίτα εσύ να περάσεις με το καλό και μην σε απασχολεί τι λένε οι υπόλοιποι! Άν πάλι το κάνεις για να αποδείξεις κάτι στην φίλη σου παράτα το το σπόρ καλύτερα! Τελος παντων, για να μην ειμαι σε ασχετο θεμα συζητησης, ξερει κανεις ποσο ηταν η περυσινη βαση για ευελπιδων; 16431 16,56 Δε θυμαμαι καθολου. Υπαρχει πιθανοτητα να πεσουν και αλλο οι βασεις η θα ξεφτιλιστουμε τελειως πια αν κατεβει και αλλο;Αυτό μόνο ο Θεός και το Υπουργείο το γνωρίζουν.

Biku
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Biku »

Αρχικά αποστάλθηκε από Biku

Κοιτα, ειμαι λιγο ανταγωνιστικη αλλα θα σου πω το γιατι. Ειχα μια φιλη (φιλη-φιδι δηλαδη) που ηθελε να μπει στο στρατο, καλα; Τι σχέση έχει αυτό με την επιθυμία σου να μπείς στην Ευελπίδων? Και ηξερε πως και εγω ηθελα πολυ να μπω. Και θυμαμαι πως οσο καιρο εκανε προπονηση (και τις 2 φορες που εδινε) εμενα μου ελεγε πως αν μπω δε θα αντεξω και τετοια και πως θα κλαιω και αλλα τετοια καλα πραγματα. Και σαν αποτελεσμα; Αυτην εδωσε 2 φορες, δεν περασε πουθενα γιατι ειχε και πολυ χαμηλα μορια και την εκοβαν συνεχεια στα ψυχοτεχνικα, και ειχε σκασει απο το κλαμα και εγω οταν δεν περασα το 1000 οχι μονο δεν εκλαψα αλλα με επιασε το πεισμα να ξαναδωσω. Καλά κάνεις και έχεις πείσμα , πραγματικά θα σου χρειαστεί αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σχέση μπορεί να έχει η προσωπική επιθυμία με την εγκεφαλική ***** τρίτων προσώπων (αναφέρομαι στην φίλη σου). Αλλα ξερεις που θελω να καταληξω φιλτατε τασσο; Είμαι περίεργος να μάθω φίλτατη Βίκυ. Οτι αυτην δεν περασε και πηγε νοσηλευτικη σε ενα τεε και ακομα μου λεει πως αν μπω δε θα αντεξω. Αυτην που δεν πηγε πουθενα και δεν εκανε τιποτα στη ζωη της και οσο μου το λεει, τοσο με φουντωνει. Καλά έκανε και πήγε σε ΤΕΕ ή οπουδήποτε αλλού , το θέμα είναι να κοιτάζεις και να κοπιάζεις για τους προσωπικούς σου στόχους. Στην τελική είναι προσωπική της άποψη. Και υποτιθεται ειναι 25 χρονων και εγω ουτε 20 (δηλαδη πριν κατι μερουλες τα εκλεισα). Και γι'αυτο ειμαι ανταγωνιστικη, για να τα βλεπουν αυτα που γραφω ολοι οσοι θελουν να μπουνε και να ξερουν πως αν μπουνε ετσι πρεπει να σκεφτονται για να μεινουν και να μην εχουν κανεναν ηλιθιο μετα να τους λεει πως δεν αντεχουν και τετοια γιατι πιστεψε με, πρεπει να εχεις μεγαλη υπομονη να ανεχτεις τον καθε ασχετο που μιλαει για σενα χωρις να σε ξερει πραγματικα. Ξέρεις πόσοι άσχετοι όπως λές θα είναι επί καθημερινή βάση πάνω απ'το κεφάλι σου στην σχολή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επί 3 έτη; (δεν βάζω το 4ο καθώς εκεί αλλάζουν πολύ τα δεδομένα). Σημειωση: Αυτην δεν ξερει πως ξαναδινω, δεν της το ειπα και αν περασω θα την ερθει κεραμιδα... Πραγματικά απορώ με αυτή σου την επιμονή , κοίτα εσύ να περάσεις με το καλό και μην σε απασχολεί τι λένε οι υπόλοιποι! Άν πάλι το κάνεις για να αποδείξεις κάτι στην φίλη σου παράτα το το σπόρ καλύτερα! Τελος παντων, για να μην ειμαι σε ασχετο θεμα συζητησης, ξερει κανεις ποσο ηταν η περυσινη βαση για ευελπιδων; 16431 16,56 Δε θυμαμαι καθολου. Υπαρχει πιθανοτητα να πεσουν και αλλο οι βασεις η θα ξεφτιλιστουμε τελειως πια αν κατεβει και αλλο;Αυτό μόνο ο Θεός και το Υπουργείο το γνωρίζουν.

τα σχολιακια αλλου! δε με ξερεις, δε μπορεις να μου πεις τι θα κανω και τι οχι. το ''σπορ'' να το παρατησεις εσυ και να μαζεψεις τη γλωσσα σου γιατι δε με ξερεις, καταλαβες; και το ειρωνικο υφακι αλλου γιατι δε σε παιρνει! αν βλεπεις εσυ σα ''σπορ'' το στρατο, καλυτερα να παρατησεις εσυ, καταλαβες; εγω γουσταρω να επιμενω να μπω στην ευελπιδων και θα το κανω γιατι δεν το βλεπω σα σπορ, γι'αυτο μαζεψου!

Άβαταρ μέλους
nick13
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after

Δημοσίευση από nick13 »

biku νομιζω οτι τον παρεξιγησες τον D.Y.K. αμα προσεξεις ο στοχος τον σχολιων του (κατα την δικη μου αποψη παντα) αν και δωσμενα λιγο ειρωνικα δεν εχουν στοχο να σε ειρωνευτουν αλλα να απαντησουν στης ερωτησης σου και να σε συμβουλευσουν
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Biku έγραψε: τα σχολιακια αλλου! Δε με ξερεις, δε μπορεις να μου πεις τι θα κανω και τι οχι. Το ''σπορ'' να το παρατησεις εσυ και να μαζεψεις τη γλωσσα σου γιατι δε με ξερεις, καταλαβες; Και το ειρωνικο υφακι αλλου γιατι δε σε παιρνει! Αν βλεπεις εσυ σα ''σπορ'' το στρατο, καλυτερα να παρατησεις εσυ, καταλαβες; Εγω γουσταρω να επιμενω να μπω στην ευελπιδων και θα το κανω γιατι δεν το βλεπω σα σπορ, γι'αυτο μαζεψου!

Μάθε τις συμβουλές που σου δίνει ένας εμπειρότερος να τις απορροφάς και άσε τις μαγκίτσες στην άκρη!
Δεν θα σου χρειαστούν!
Χαλάρωσε!
Ζήτησες τα περσυνά μόρια για την εισαγωγή στην ΣΣΕ και τα πήρες.
Αντί να νευριάζεις και να με προσβάλλεις με αυτό τον τρόπο θα μπορούσες να πείς ένα ευχαριστώ αλλά τέλος πάντων!
Καλή καρδιά!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Παρ Μαρ 19, 2010 6:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

nick13 έγραψε:biku νομιζω οτι τον παρεξιγησες τον D.Y.K. Αμα προσεξεις ο στοχος τον σχολιων του (κατα την δικη μου αποψη παντα) αν και δωσμενα λιγο ειρωνικα δεν εχουν στοχο να σε ειρωνευτουν αλλα να απαντησουν στης ερωτησης σου και να σε συμβουλευσουν

Τα σχόλια τα δικά μου δεν ήταν / είναι καθόλου ειρωνικά και φυσικά δεν έχουν ποτέ ώς στόχο να προσβάλλουν κάποιον/α.
Τώρα πως το πήρε έτσι η κοπελίτσα δεν μπορώ να γνωρίζω.
Και φυσικά έχουν πάντα ώς στόχο όπως πολύ σωστά διατύπωσες και εσύ να δώσουν 5 - 10 συμβουλές στα νεότερα παιδιά που επιθυμούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Παρ Μαρ 19, 2010 6:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Biku
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Biku »

Ενταξει, αν ειναι ετσι, ζητω συγνωμη και απο μερους μου και λυπαμαι για τη συμπεριφορα μου. Ειμαι λιγο εκρηκτικη και πολεμοχαρης και αν δε εξηγησει καποιος τις προθεσεις Του απο την αρχη, μου αναβουν τα λαμπακια και αρχιζω επιθεση. Θα ηθελα να ρωτησω κατι, εχει περισσοτερες ευθυνες να εισαι αξοωματικος η υπαξιωματικος; Και κατι αλλο, το οποιο ειναι ασχετο. Ενας αξιωματικος αστυνομιας ειναι ανωτερος απο ενας αξιωματικο/υπαξιωματικο στρατου η ο στρατος προηγειται της αστυνομιας?
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από supermario »

Biku έγραψε:Ενταξει, αν ειναι ετσι, ζητω συγνωμη και απο μερους μου και λυπαμαι για τη συμπεριφορα μου. Ειμαι λιγο εκρηκτικη και πολεμοχαρης και αν δε εξηγησει καποιος τις προθεσεις Του απο την αρχη, μου αναβουν τα λαμπακια και αρχιζω επιθεση. Θα ηθελα να ρωτησω κατι, εχει περισσοτερες ευθυνες να εισαι αξοωματικος η υπαξιωματικος; Και κατι αλλο, το οποιο ειναι ασχετο. Ενας αξιωματικος αστυνομιας ειναι ανωτερος απο ενας αξιωματικο/υπαξιωματικο στρατου η ο στρατος προηγειται της αστυνομιας;
Σαφως περισσοτερες ευθυνες εχει ο αξιωματικος αλλα Εχει και περισσοτερα προνομια (μισθολογικα κτλ). Οσο για το δευτερο ερωτημα η αστυνομια εχει διαφορετικη ιεραρχια και δομη. Αν εννοεις απο αποψη Κυρους καλυτερα ειναι αξιωματικος αστυνομιας παρα υπαξιωματικος του στρατου9για εμενα τουλαχιστον). Βασικα ειναι υποκειμενικο το θεμα. Εξαρταται τι αρεσει στον καθενα. Ουτε ο στρατος προηγειται της αστυνομιασ Ουτε η αστυνομια του στρατου. Δηλαδη ενας στρατιωτικος δεν μπορει να δωσει διαταγη σε αστυνομικο ουτε το αντιστροφο (εκτος αν προκειται για αλκοτεστ ή κατι τετοιο) ... Ο καθενα επιλεγει ο, τι επαγγελμα Γουσταρει...

Υ. Γ: Μου αρεσει π-ο-λ-υ Η αποφασιστικοτητα σου. Γραψε ομως στα @#$% σου Αυτη την βλαμενη "φιλη" σου. Κανεις δεν θα καθοριζει την ζωη σου. Αυτη σου ελεγε οτι δεν θα αντεξεις γιατι ζηλευε. Ο κοσμος δεν σου χρωσταει καλο. Μην της το πεις οτι δινεις για την σχολη και Αμα περασεις θα φαει κεραμιδα.Εικόνα. Και σε περιπτωση που δεν περασεις (χτυπα ξυλο) ουτε γατα ουτε ζημια. Κανεις δεν θα το ξερει... Σκεψου ποσο σάηκο θα Ηταν για να κοπει στα ψυχοτεχνικα.ΕικόναΚαι αν εξακολουθησει να σου σπαει τα νευρα ζηλευοντασ Κοψε την επαφη μαζι τησ. Τα λεω ή δεν τα λεω καλα;

Biku
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Biku »

Σαφως περισσοτερες ευθυνες εχει ο αξιωματικος αλλα Εχει και περισσοτερα προνομια (μισθολογικα κτλ). Οσο για το δευτερο ερωτημα η αστυνομια εχει διαφορετικη ιεραρχια και δομη. Αν εννοεις απο αποψη Κυρους καλυτερα ειναι αξιωματικος αστυνομιας παρα υπαξιωματικος του στρατου9για εμενα τουλαχιστον). Βασικα ειναι υποκειμενικο το θεμα. Εξαρταται τι αρεσει στον καθενα. Ουτε ο στρατος προηγειται της αστυνομιας Ουτε η αστυνομια του στρατου. Δηλαδη ενας στρατιωτικος δεν μπορει να δωσει διαταγη σε αστυνομικο ουτε το αντιστροφο (εκτος αν προκειται για αλκοτεστ ή κατι τετοιο) ... Ο καθενα επιλεγει ο, τι επαγγελμα Γουσταρει...

Υ. Γ: Μου αρεσει π-ο-λ-υ Η αποφασιστικοτητα σου. Γραψε ομως στα @#$% σου Αυτη την βλαμενη "φιλη" σου. Κανεις δεν θα καθοριζει την ζωη σου. Αυτη σου ελεγε οτι δεν θα αντεξεις γιατι ζηλευε. Ο κοσμος δεν σου χρωσταει καλο. Μην της το πεις οτι δινεις για την σχολη και Αμα περασεις θα φαει κεραμιδα.Εικόνα. Και σε περιπτωση που δεν περασεις (χτυπα ξυλο) ουτε γατα ουτε ζημια. Κανεις δεν θα το ξερει... Σκεψου ποσο σάηκο θα Ηταν για να κοπει στα ψυχοτεχνικα.ΕικόναΚαι αν εξακολουθησει να σου σπαει τα νευρα ζηλευοντας Κοψε την επαφη μαζι τησ. Τα λεω ή δεν τα λεω καλα;

τα λες! Και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Εικόνα

Stelios11
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Stelios11 »

Biku έγραψε:Κοιτα, ξερω πως ειναι δυσκολα, δεν εχω παρει την αποφαση να γινω στρατιωτικος μη ξεροντας τι συμβαινει οχι μονο στην ευελπιδων αλλα και στις αλλες στρατιωτικες σχολες. Απλα, για να αντεξεις, πρεπει να το παρεις στην πλακα. Ξερω πως ακουγεται τελειως κουφο και θα λετε τι λεει αυτην τωρα αλλα εκει οσο πιο πολυ δε σου καιγεται καρφι, τοσο πιο πολυ μενεις. Δεν εχω σκοπο να τα παρατησω (ξερω, οσοι το διαβαζετε θα λετε δεν εχεις μπει ακομα μεσα και δε ξερεις τη γλυκα) αλλα θα σας πω ενα πραγμα. Ζηλευω αυτους που φορανε στολες και λεω, γιατι αυτοι και οχι εγω; Γιατι αυτοι μπαινουν και τελειωνουν τις σχολες; Τι παραπανω εχουν απο μενα; Γιατι αντεχουν; Και κατι αλλο, αφου μπορουν αυτοι, γιατι οχι και εγω; Δηλαδη αυτοι ειναι πιο εξυπνοι απο μενα; Η πιο ικανοι; Αν το παρεις και λιγο εγωιστικα, βλεπεις οτι αυτο που μπορουν να κανουν οι αλλοι, το κανεις και εσυ καλυτερα. Και επειτα σκεφτεσαι και το αλλο, γιατι να τους κανεις τη χαρη να φυγεις; Για να λενε να, ακομα ενας που δεν αντεξε και εφυγε. Οχι ρε, μενεις και υπομενεις γιατι οταν τελειωσεις αυτην την ρημαδα τη σχολη (οποια στρατιωτικη και να ειναι) βγαινεις και λες απο μεσα σου, ναι ρε #@^&@! Το, την έβγαλα τη σχολη (με συγχωρειτε για το βρισιμο αλλα ειναι καθαρο πεισμα, αν θελεις να μεινεις, μενεις, αν δεν αντεχεις φευγεις). Ετσι παει

Πίστεψέ με εκεί μεσα λίγα πράγματα γίνονται στην πλάκα. Ειδικά τον πρώτο καιρό... Όσο και να θέλεις να μην σου καίγεται καρφί θα περνάς όλο και πιο δύσκολα. Και κάτι ακόμα... Τώρα ζηλεύεις όσους βλέπεις στο δρόμο και φοράνε στολές. Αν μπείς στη σχολή, στο λέω εγώ, θα ζηλεύεις όσους φοράνε πολιτικά. Στο λέω αυτό και αν με το καλό μπείς θα με καταλάβεις...

Όσο για ένα Προηγούμενο σχόλιο σου σχετικά με την εξομολόγηση στην λάμπα. Αν ποτέ σε βάλουν να το κάνεις αυτό (που δεν πρόκειται.) θα είναι το λιγότερο που μπορείς τώρα να φανταστείς. Μην νομίζεις οτι οι Τεταρτοετείς θέλουν να σου κάνουν "καψώνια" γιατί θέλουν να διασκεδάσουν. Θα σου κάνουν πράγματα με τα οποία θα σκληραγωγηθείς. Και όταν εννοώ σκληραγώγηση εννοώ φυσικά σωματική αλλά πιο πολύ ψυχική... Με τα "καψώνια" ή αλλιώς τη νίλα όπως παραδοσιακά λέγεται μέσα στη σχολή θα μάθεις αυτά που πρέπει να μάθεις. Καμία σχέση δεν έχει το "καψώνι" που γίνεται στους στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους απο τις παλαιότερες σείρες, με τη νίλα της σχολής απο τους τεταρτοετείς στους πρωτοετείς Ευέλπιδες. Με το "καψώνι" γελάς κι εσύ και αυτός που σου το κάνει γιατί γίνεται για πλάκα. Με τη νίλα όμως νιώθεις χάλια κι εσυ όμως το ίδιο και αυτός που σου την κάνει... Έτσι είναι η σχολή. Εδώ και 181 χρόνια έτσι είναι... Σκέψου το ρητό της σχολής και θα καταλάβεις. Και αν με το καλό μπείς στη σχολή να θυμάσαι αυτό καλά: Μπορεί στην αρχή να βλέπεις τους τεταρτοετείς και να αλλάζεις δρόμο απο το φόβο σου, όμως θα έρθει η ώρα που μόνο αυτούς θα εμπιστεύεσαι και θα νιώθεις οτι μπορούν να σε προστατέυσουν...

Το να είσαι Εύελπις είναι τεράστια τιμή και νιώθεις μεγάλη περιφάνεια όταν φοράς την Στολη. Είναι όμως και εξίσου δύσκολο και επίπονο. Η Σχολή έχει τον τρόπο της να αφήνει την χαραγματιά της πάνω σου, την οποία θα κουβαλάς μια ζωή...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες