Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από paris1810 »

Πεζοναυτης ! έγραψε: Φίλε μου Fidea αυτά τα κατακόρυφα περάσματα είναι μανίκια. Εμείς είχαμε και Ανηφόρες της Αναβολής. Αυτή η Ανηφόρα στο Βόλο ήταν άλλο πράγμα... Υπήρχαν φορές που έβαζα 4χ4 για να ανέβω (περπάτημα στα 4 δηλαδή). Αφου δε σπαστίκαμε στα βράχια κοντά στα Γλαφυρά τότε εντάξει. Ψυχή θέλει!*** Σίδερο και Ατσάλι Και δεν υπάρχουν άλλοι Σώμα και Ψυχή Σαν του Πεζοναύτη του Αλεξιπτωτιστή Του Έλληνα Λοκατζή! ΕΛΑΣ! Θαρσείν Χρή Παντού και Πάντα!
Ημουν Π/Ν, σειρα 303, στο 521 κ χαιρομαι που ακουω οτι κ οι επομενες σειρες κρατησαν το ιδιο μαχιμο κλιμα κ τη ιδια σκληρη εκπαιδευση κ ευχομαι να μη σταματησει ποτε αυτο, διοτι ζουμε σε 'περιεργους καιρους' (Σχεδιο 'Βαριοπουλα' κτλ). Θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που εκανα 12μηνο γιατι εκανα αρκετες ασκησεις (2 12ημερα,3 αποβασεις σε σαμο, σκυρο κ σαμοθαρακη,1 χειμερινη διαβιωση στο πηλιο κ 2 50αρες). Ψηλα, ψηλα τα πρασινα μπερε !
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από GiorgosPZN »

Για να γινεις εκπαιδευτης πρεπει να εισαι ΕΠ. ΟΠ.
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από alexakis7 »

Γιατι δεν μπορεις να εισαι τιμητικα εκπαιδευτης ; Πχ επιλοχιας...
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Οχι αδερφε απλα ρωτουσα. Δεν ξερω αλλα ξεχασα να βαλω ερωτηματικο. Θελω να μαθω ως απλος φανταρος μπορεις να γινεις εκπαιδευτης;
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Αα sorry τοτε... Λογικα γινεσαι εκπαιδευτης. Στο λεω αυτο επειδη ο αδερφος μου στην τελευταια του μεταθεση στο πευκο πριν 3-4 χρονια εγινε εκπαιδευτης επιλοχιας τιμητικα αν δεν κανω λαθος...
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Αα ΟΚ. Ευχαριστω αδερφε.
Apo ta Notia
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Apo ta Notia »

Για να περάσεις ΛΥΒ, τι πρέπει να κάνεις;
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Οι Πεζοναυτες εχουν στιβο μαχης;
ventouza29
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ventouza29 »

GiorgosPZN έγραψε:Οι Πεζοναυτες εχουν στιβο μαχης;

ναι...
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από paris1810 »

Apo ta Notia έγραψε: Για να περάσεις ΛΥΒ, τι πρέπει να κάνεις;
Με 2 λογια να εισαι σωστος και προβλεπομενος.
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από fideas emk »

Με 2 λόγια: 1) να είσαι όσο καλύτερος (σωματικά, προβλεπόμενος, όλα) γίνεται τους πρώτους 2 μήνες

2) να είσαι όσο μεγαλυτερος σε ηλικία γίνεται

Ηλικία παίζει ρόλο αλλα όχι απαραίτητα. Απλά τίνουν να παίρνουν τους μεγαλύτερους φαντάρους σε ηλικία. Κατά τα άλλα εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι ανθυπολοχαγοί εκπαιδευτές σου και οι υπαξ θα σε βάλλουν στη λίστα για ΛΥΒ στο τέλος και της ειδικότητας και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό (εκτός του βυσματος να ΜΗΝ πας... !Εικόνα). Εσύ δεν έχεις και πολλά να πείς - μόνο ίσως να παραπονεθείς να μην πάς...

Δνέας (ΚΔ) (252ο Σχολείο)

GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ξερει κανεις να μου πει απο τι αποτελειται ενας στιβος μαχης; Συγκεκριμενα ο στιβος μαχης των Πεζοναυτων. Ευχαριστω.
Πεζοναυτης !

Δημοσίευση από Πεζοναυτης ! »

Kostis T... Απο αυτά που λες καταλαβαίνω οτι είσαι 308 με 309 σειρά. Λοιπόν ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το πόσο γιωτάδικο είναι ένα Τάγμα ή Μονάδα έχει να κάνει πρώτα απο τα στελέχη και μετά απο τους στρατιώτες.

Όπως έχω ξαναπεί είμαι 307 σειρά και απολύθηκα εχτές. Είχα τη τιμή να υπηρετήσω στις Δυνάμεις Πεζοναυτών στο 575 ένα μέρος της θητείας μου και μπορώ να πω οτι ξέρω την κατάσταση.

Όταν τα στελέχη (ΛΟΧΑΓΟΙ, ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΊ κλπ) είναι απο τους καλύτερους τότε τί να λέμε. Ο Λοχαγός του 1ου Λόχου Κρούσεως είναι με 6-7 πουλάδες, με ΕΤΑ με σχολεία ειδικών δυνάμεων του εξωτερικού, ο υπολοχαγός του ίδιου λόχου ακολουθεί και αυτός. Ο Υπολοχαγός του 2 ου Λόχου είναι και αυτός με σχολεία και πουλάδες και δεν καταλαβαίνει τίποτα, ο υπολοχαγός του ΛΥΤ είναι ο γιος του Θάλασσα ναί του γνωστού Θάλασσα και είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και ο πρώην Λοχαγός μου στο Λόχο Διοικήσεως Έχει βγάλει πρώτος το σχολείο Καταδρομών της τάξης του με πουλάδα και περνάει σχολείο δυτών μάχης τώρα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν τα στελέχη αποτελούν τον αφρό των Ειδικών Δυνάμεων...

Οι στρατιώτες όμως; Είναι γνωστό οτι η 308 και 309 ανεξαρτήτως μονάδας ειδικών δυνάμεων έχουν τα μεγαλήτερα βίσματα... Το έχετε γαμ*σει το θέμα δηλαδή. Να πάρει ο υπουργός τηλέφωνο για να μην κάνετε υπηρεσία, για να πάρετε έξοδο και άδεια να μην κακοπεράσετε αλλα θέλετε να φοράτε και τον Πράσινο Μπερέ.

H 307 η σειρά μου όταν πήγε στο 12ήμερο πήρε συγχαρητήρια απο τον Στρατηγό γιατί το 575 έκανε την καλύτερη άσκηση που είχε δει ο Στρατηγός. Αυτό είναι μόνο κάτι απο το Τάγμα μου. Α Όταν μιλούσα για τα στελέχη ξέχασα να αναφέρω και τον Υποδιοικητή μας τον φοβερό και τρομερό Γιορ**ντά, όσοι έχουν υπηρετήσει σε ΜΑΛ σίγουρα θα ξέρουν ποιος είναι...

Λοιπόν γίνετε άντρες πρώτα και όταν δείτε οτι αντέχετε, να πάτε στις Ειδικές Δυνάμεις αν κοπείτε να το κάνετε με το κεφάλι ψηλά είναι καλήτερο να φύγει όποιος δεν μπορεί παρά να βάζει βίσματα και να καταστρέφει τον Στρατό...

Θαρσείν Χρή Παντού και Πάντα
Χρήστος 307 σειρά 09 Β' ΕΣΣΟ
KostisT
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KostisT »

Μαρέσεις αλλα οσα μου λες απο την δική μου εμπειρία μου μιάζουν να απευθήνονται σε άλλη μονάδα και οχι την δική μου. Κ'εγω ετσι μπηκα ΕΔ θελοντας ή να τα καταφέρω να παρω τον μπερε ή να κοπώ περίφανος... Αλλα οταν διαπιστώσεις οτι ο μπερες χαρίζεται δεν χρειαζεται να πουμε πολλα... Απο εκπαιδευση εχω διαπιστώσει οτι είναι για τα μάτια του κοσμου δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει κ τα καλα εκ των στελεχών δεν μπορουν να κανουν πολλα το προβλημα είναι γενικότερο...

Πουλάδες κ σχολεία δεν μου λεν πολλα αν ο αλλος δεν μπορει να σε εμπνεύσει. Δεν είναι θέμα ασκήσεων, εκπαιδευσης, ποσο μαχημοι είμαστε κτλ... Στο 575 (χωρις να ξερω τι γίνεται αλλου) ενιώσα κατι τρομερο, είδα ατομα που μιλούσαν για τον μπερε κ τι τιμή ειναι, που με τις πραξεις τους τον απαξιώνουν. Παρόλ'υτα και μονο που υπάρχουν ανθρωποι που δηλώνουν ΕΔ επειδή το θελουν κ αγαπουν την πατριδα μας με κανει να νιώθω περίφανος που εχω υπηρετήσει μαζι τους ακόμη και χωρίς να τους βλέπω.

Να μην πολυλογώ, το τι ειναι ο μπερες ειναι τι νιώθει ο καθένας αλλα στη μονάδα μου δεν νιώθω να υπάρχει ιδιέτερος σεβασμος στο συμβολο. Εμένα αυτο με στενοχωρεί!

alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Στιβο μαχης εχουν. Τωρα αν τον περνανε καθημερινα δεν γνωριζω.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες