Αμφίβιοι Καταδρομείς: Εκπαίδευση / Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
nick13
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after

Δημοσίευση από nick13 »

Φιλε σαββα το μονο που ξερω ειναι οτι το μιλι ειναι 1600m και οτι στη Ζ'ΜΑΚ ειναι μονιμοι
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
dimitri
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitri »

Για τον φιλο που ειπε πριν οτι θελει να σκληραγωγηθει εχω να πω το εξης... Αν θελεις να σκληραγωγηθεις τοτε να πας στρατο σε αλλη χωρα... Οχι στην ελλαδα... Τερμα ολα αυτα, αυτα γινοντουσαν πριν 50 χρονια... Τωρα το μονο που υπαρχει ειναι οι καρεκλες...

ο μονος λογος που μπορει να αποτυχει καποιος στις ειδικες δυναμεις ειναι απο τραυματισμο. Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω... Ολα τα υπολοιπα περι ψυχολογικης πιεσης κ σκληραγωγησης δεν υπαρχουν, υπαρχει η παπατζα νιτζα! Κ η υπερβολικη υπερβολη...

φιλικα Δημητρης.
dimitri
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από dimitri »

Το μιλι στα αλεξιπτωτα φιλε στιβιστα το θελουν σε 7 λεπτα... Μπορω να πω οτι ειναι πολυ ευκολο, αν σκευτεις οτι εγω εκανα εργομετρικο τεστ πριν παρουσιαστω κ ο γιατρος-γυμναστης με καταταξε στην κατηγορια ενος "μετριου αθλητη εφηβων" κ εβγαλα το μιλι σε 6 λεπτα... Οποτε εσυ κατεβαινεις κατω απο 6 λεπτα...
Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Violent »

Παιδες να ρωτησω. Τα ατομα που κανουν την θητεια τους στους Μ. Α. Κ κανουν κανονικα την εκπαιδευση που κανουν και η μονιμοι; Περνανε Κ. Ε. Α. Π και αν οχι τοτε τη κανουν; Μονο αγκαριες;
ας απαντησει οποιος ξερει και οχι καποιος που ηταν στον στρατο πρην 5 χρονια και τωρα δεν ειναι και δεν ξερει.
ευχαρηστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από Greek_Army »

Violent έγραψε:Παιδες να ρωτησω. Τα ατομα που κανουν την θητεια τους στους Μ. Α. Κ κανουν κανονικα την εκπαιδευση που κανουν και η μονιμοι; Περνανε Κ. Ε. Α. Π και αν οχι τοτε τη κανουν; Μονο αγκαριες;
ας απαντησει οποιος ξερει και οχι καποιος που ηταν στον στρατο πρην 5 χρονια και τωρα δεν ειναι και δεν ξερει.
ευχαρηστω

δεν περνάνε Κ. Ε. Α. Π, θα κάνεις 50αρα, βαρελάκια, απόβαση σε βραχονησίδα. Σχινάκια.
Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Violent »

Δλδ αγκαριες σχεδων σε ολλη την θητεια μ.
τελος παντων ευχαρηστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πήγαινε δόκιμος να βγάλεις γούστα
LOK - B'MK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOK - B'MK »

Violent έγραψε:Παιδες να ρωτησω. Τα ατομα που κανουν την θητεια τους στους Μ. Α. Κ κανουν κανονικα την εκπαιδευση που κανουν και η μονιμοι; Περνανε Κ. Ε. Α. Π και αν οχι τοτε τη κανουν; Μονο αγκαριες;
ευχαρηστω
Πολύ καλή ερώτηση!

Violent, το θέμα είναι που θα πάς, τι ειδικότητα θα έχεις καθώς και την διάρκεια της θητείας σου, ΚΕΑΠ δεν περνάς εννοείτε (λόγω χρόνου κυρίως), τα μόνα σχολεία που μπορεί να περάσει ένας έφεδρος είναι Τ/ΠΕΝ και ΛΥΒ, και για τους αλεξ/στές ΣΧΑΛ. Βέβαια μπορεί να μην περάσεις και κανένα, έχω σειρές που δεν έχουν περάσει ούτε κάν Τ/ΠΕΝ (λόγω ειδικότητας). Εάν είσαι ας πούμε 8μηνο με ειδικότητα ΤΤΟ, θα είσαι 1 μήνα στο πεύκο,1,5 μήνα ΚΕΕΜ για ειδικότητα, θα κάτσεις 1,5 μήνα μονάδα και 4 μήνες μετάθεση (που για μένα είναι ότι πιο κακό μπορούσε να γίνει (εννοώ, τις μεταθέσεις στα 8μηνα)). Οπότε λοιπόν... Δεν θα κάνεις εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων αλλα ειδικών αγγαριών... Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη. Εαν είσαι πληρους θητείας (9μηνο!Εικόνα) Μπορεί να σε πιάσουν όλα... Που σημαίνει ότι για τους πρώτους 4 μήνες θα είναι μόνο εκπαίδευση (σκληρή μπορώ να πώ) και έπειτα να πέρνεις μέρος στις ασκήσεις που κάποιες είναι δυσκολες απο θέμα διαβίωσης. Βέβαια, υπάρχουν μάχημες μονάδες ΕΔ (Δράμα, Νάουσα) όπου τον στρατιώτη τον πιάνουν όλα, και υπάρχουν απο την άλλη κάποια ΕΤΕΘ (για Χίο τουλάχιστον που ξέρω) που εκει οι στρατιώτες είναι απλά οι συντηριτές του στρατοπέδου (σκοπιά, αγγαρία μόνιμα). Φυσικά, παντού υπάρχουν οι καβάτζες, συνηθως ας πούμε οι λόχοι διοικήσεως είναι αυτοί που δεν κάνουν τπτ, ούτε απο θέμα εκπαίδευσης ούτε απο θέμα υπηρεσιων-αγγαριών. Οπότε η ερώτηση σου δεν μπορεί να απαντηθεί σωστά, εγώ έχω περάσει μάχημα ΤΠΕΝ (Ρεντίνα) και ΛΥΒ και μπορώ να πώ, πως η εκπαίδευση ήταν δύσκολη (μέχρι τον 5ο μήνα της θητείας μου), εάν ρωτήσεις κάποιον άλλον που δεν έχει περάσει ας πούμε ΤΠΕΝ και ήταν στην Χίο θα σου πεί πως οι ΕΔ είναι μόνο σκοπιά και αγγαρεία... Ελπίζω να βοήθησα με το μακροσκελές post μου :D

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν ξέρω τι ισχύει στην χίο τώρα. Αλλά πριν 2 χρόνια δεν ήτανε έτσι. Σίγουρα
LOK - B'MK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOK - B'MK »

ΓΜΑΚ έγραψε:Δεν ξέρω τι ισχύει στην χίο τώρα. Αλλά πριν 2 χρόνια δεν ήτανε έτσι. Σίγουρα

ΓΜΑΚ κάθε χρόνο και χειρότερα δεν λένε... Εγώ πήγα για ασκηση στην Χίο τον Σεπτέμβρη, στα πλωτα. Εκεί ήταν 14 καημένοι φαντάροι για 16 υπηρεσίες... Βγαίνανε 2 φορές την εβδομάδα με υπηρεσιακό, όσο για εκπαιδευση... Ούτε κάν πρωινό τρέξιμο... Σκοπιά-Αγγαρεία-υπνος...

Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Violent »

Ευχαρηστω παρα πολυ. Το θεμα ειναι πως δεν σημφωνω με το 9μηνο (που θα κανω) και δεν εχω πραγματικα προωλημα να το κανουν ξανα 12μηνο τουλαχιστων για τις Ε. Δ και αυτο το λεω γιατι το πηστευω πραγματηκα. Το θεμα ειναι πως ειναι ντροπη να περνουν παιδια στις ε. Δ μονο και μονο για να καληψουν τις αγκαριες και τις σκοπιες και να μην κανουν εκπαιδευση και εκτος και απο αυτο να ονομαζοντε και αυτα τα παιδια (που δεν φτενε αυτα) ε. Δ γιατι ετσι ιποβαθμιζονται οι ε. Δ οπως ειναι τωρα π. Χ Λ. Ο. Κ πως ηταν και τη φιμη ειχαν και πως ειναι τωρα και ενα αλλο παραδιγμα τα Ο. Υ. Κ εχουν την μεγαλητερη φιμη (και καλα κανουν) την οποια την ειχαν και ποιο παλεια (Δ. Υ. Κ-Μ. Υ. Κ) αλλα την εχουν ακομα γιατι ειναι μονο μονικοι ποια.
Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Violent »

Και γιατι κανουν και πολυ σκληρη εκπαιδευση.
Melkor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Melkor »

Οπως τα ακουω (8 φεβρουαριου μπαινω) τελικα αμφιβιοι μηπως δεν αξιζουν; Απο τη μια ακουω πως τα αλεξιπτωτα εχουν φαει τρελη εμπλοκη λογω 9μηνου και απο την αλλη οτι οι αμφιβιοι ειναι αγγαρειομαχοι. Οπως τα ακουω τα λοκ ειναι σε καλυτερη μοιρα. Κριμα γιατι ηθελα πολυ κω ι μακ
Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Violent »

Φιλε εγω μπαινω 9. Οσο για το αν η Μ. Α. Κ ειναι αγκαριες ολλο μαλων ετσι ειναι απ οσο με εχουν πει και εμενα τωρα αν θημαμαι καλα μονο η Ζ' Μ. Α. Κ ειναι μονιμοι (αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος) παντως απ οσο εχω ακουσει και με εχει πει και φιλος που ηταν στους αλεξιπτοτιστες με ειπε πως ειναι η καλητερη εκπαιδευση με σικρηση αυτα τα σωματα και ειναι και ποιο δυσκολη.
Dennis13

Δημοσίευση από Dennis13 »

Παπατζα Νιντζα είναι ολα πλέον.
Και οι ΜΑΚ και τα ΛΟΚ και τα αλεξιπτωτα.
Ακομα και τα στελέχη (ΕΠ. ΟΠ.) είναι χειρότερα από εμάς τους στρατιώτες.
Βαριούνται που ζούνε! Όλο λούφα. Και από ασκήσεις άστο καλύτερα...
Έναν ανταρτη είπαμε να πάμε και την τρίτη μερα μας γυρίσανε πίσω...
Μία αμφίβια της προκοπής δεν έχει γίνει... Με 4 μποφορ και πάνω δεν βγαίνουν τα σκάφη για αμφίβια
(λες κ στον πόλεμο θα δουν τον καιρό πρώτα κ μετά θα μας επιτεθούν).
Όσο για ορεινά και πορείες... Απο τη σκοπιά στο θάλλαμο και απο εκεί στο Κ. Ψ. Μ. Και για καμια αγγαρεία...4 μήνες στο νησί και ακόμα δεν εχω μπει σε σκάφος... Έλεος!
Αν κάποιος θέλει τα μόρια και αν ξέρει ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ας πάει, αλλα αν καποιος νομίζει ότι θα πάει και θα κάνει τα απιστευτα πράγματα ας το αφήσει καλυτερα...
Α και απο εμπλοκή... Απο τις 11 Δεκεμβρίου μέχρι σήρερα εχω βγει μονο μια φορά καθαρός εξοδούχος... Ολες οι άλλες με υπηρεσιακό... Υπηρεσια κάθε μέρα,31 μέρες το μήνα... Ύπνος 4 ώρες ημερησίως και αν εισαι τυχερός 5...

Πεζικό και πάλι πεζικό...
Ετσι όπως τα κάνανε ας μείνουνε μόνοι τους με τους ΕΠΟΠ τους...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης