Όριο ύψους σε στρατιωτικές σχολές (2010)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
XristosK
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από XristosK »

Spyrosb έγραψε:Γεια σας παρακολουθισα αποψε ολες τις συζητισεις και εχω καποιες αποριες. Δινω πανελληνιες για δευτερη φορα και η ΣΤΥΑ μαλλον θα ειναι πρωτη επιλογη. Ειμαι θεωριτικη κατευθινση οποτε λεω για ειδικοτητα να παρω με το καλο οταν περασω υλικονομος που ειναι καπως ευκολοτερα. Αυτο που θελω να ρωτισω ειναι ποσο ειναι το οριο του υψους 1.70; Ειμαι 1,68 αλλα με τεντομα φτανω 1,69. Θα με κοψουνε; Στν αστυνομια περσυ με κοψανε το ξερω πως εκει ειναι αυστηροι σε αυτο το θεμα αλλα στην ΣΤΥΑ μου λεει ο υπευθυνος του φροντιστιριου που εχει τελειωσει ΣΤΥΑ οτι δν θα με κοψουνε για 2 ποντους. Υπαρχει τετοια πιθανοτητα; Ειδα οτι καποιοι ειναι μεσα στα πραγματα μπορειτε να μου απαντησετε; Α εχω επισης κανει τα χαρτια για εποπ αν με παρουνε εκει μετα μπορω να δωσω για ΣΤΥΑ; Ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος

Το όριο ύψους στις στρατιωτικές σχολές είναι 1,65 για τις γυναίκες και 1,70 για τους άνδρες.
Spyrosb
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Spyrosb »

Σιγουρα; Οταν μπηκα στο ΥΠΕΠΘ ειδα πως το αλλαξανε για το ακαδημαικο ετος 2009-2010... Αλλα και παλι κοβουνε στον 1 ποντο;
athanas18
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από athanas18 »

1.70 ειναι το οριο για το υψος και 1,65 για τις γυναικες και εξαρταται απο την επιτροπη αμα θα κοψουν η οχι
Spyrosb
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Spyrosb »

athanas18 έγραψε:1.70 ειναι το οριο για το υψος και 1,65 για τις γυναικες και εξαρταται απο την επιτροπη αμα θα κοψουν η οχι

Ευχαριστω πολυ... Στο Φροντιστιριο ο υπευθυνος μου ειπε δεν θα κοπω αλλα δεν μπορω να το ρισκαρω παλι για δευτερη χρονια... Στο ναυτικο με πηρανε εποπ αθληματα και σχετικα μεινανε να περασω... Εσεις παιδια τι λετε να παω η να συνεχισω για ΣΤΥΑ σιγουρα αξιζει περισσοτερο η σχολη αλλα και δευτερη αποτυχια λογω υψους δεν θα την αντεξω...
ΗΡΩ

Δημοσίευση από ΗΡΩ »

Και εγω ειμαι 1,64 δεν ειναι αδικο να χασω την σχολη για εναν ποντο... ;

ΗΡΩ

Δημοσίευση από ΗΡΩ »

Ειμαι μια μαθητρια λυκειου που δινω πανελληνιες φετος και ενδιαφερομαι για στρατιωτικες σχολες, οχι για επαγγελματικη αποκατασταση αλλα γιατι ειναι ονειρο ζωης. αυτο το ονειρο ομως δεν μου επιτρεπουν να το πραγματοποιησω διοτι ζητουν υψος 1,65 και εγω ειμαι 1,64. τι μπορω να κανω ;
και ποιος ο λογος για ενα ποντο να μην μπορω να πραγματοποιησω το ονειρο μου... ;
Αριαδνη
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Αριαδνη »

Γεια σου Ηρω! Κοιταξα την προκηρυξη του υπουργειου εθνικης αμυνας και ευτυχως το οριο υψους εμεινε ιδιο και δεν αυξηθηκε. Παραμενει 1,65. Επειδη εχω κι εγω προβλημα με το υψος ρωτησα μια κοπελα και μου ειπε πως αν δηλωσεις και σχολες του ναυτικου θα εξεταστεις Στην Αθηνα Και οχι στη Θεσσαλονικη πραγμα που ειναι καλο γιατι λεει πως Εκει δε δινουν τοση σημασια στο υψος. Εξαλλου ειναι μονο ενας ποντος. Οτι σου ειπα στο ειπα με πολλες επιφυλαξεις γιατι δεν το γνωριζω 100% ή απο προσωπικη εμπειρια. Ελπιζω να τα καταφερεις!

ΗΡΩ

Δημοσίευση από ΗΡΩ »

Σας ευχαριστω παρα πολυ που μου δωσατε μια μικρη ελπιδα και θαρρος. μου εφυγε ενα μικρο βαρος απο πανω μου.

Αριαδνη
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Αριαδνη »

Σου ξαναλεω ομως οτι δεν ειναι και εντελως σιγουρο. Παντως δε χανεις τιποτα να δηλωσεις και ναυτικο απλα πρεπει να δωσεις εξετασεις και στην κολυμβηση. Στο κατω κατω αφου το θες τοσο πολυ θα τα καταφερεις. Εικόνα

XristosK

Δημοσίευση από XristosK »

Το όριο του 1,70 στο ύψος μπήκε στην Αστυνομία για να κοπούν όσο το δυνατότερο περισσότερες γυναίκες υποψήφιες.
Επειδη οι γυναίκες είναι περισσότερες και συνήθως έχουν πιο πολλά μόρια από τους άνδρες είχε παρουσιασθεί το φαινόμενο, να μπαίνει στις αστυνομικές Σχολές, πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών.
Υπήρχαν σχολές όπου οι γυναίκες ήταν περισσότερες από τους άνδρες
Βάζοντας λοιπον το οριο του 1,70 (που δεν το έχουν πολλές κοπέλες) και εξισώνοντας τα όρια στα αθλήματα με τους άνδρες κατάφεραν να μειωσουν αυτο το ποσοστο στο ελάχιστο.(Ορια αθληματων Όπλων Στρατού και όχι Σωμάτων)

Την ίδια μέθοδο ακολούθησαν και για τις στρατιωτικές σχολές, όπου το ύψος γυναικών ήταν 1,60 και το ανέβασαν στο 1,65.
Και σ'αυτη την περίπτωση οι γυναίκες μειώθηκα κατά πολύ.
Παράδειγμα η ΣΥΔ όπου τα προηγούμενα χρόνια οι γυναίκες ήταν πάντα περισσότερες από τους άνδρες.
Μετά την αλλαγή του ύψους είναι περίπου ίσες η οριακά λιγότερες από τους άνδρες.
dieselboy
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dieselboy »

Μπορει καποιος να απαντησει επισταμενα ποιο ειναι το οριο ηλικιας για σσε και σμυ. Και εαν το οριο αλλαζει εφοσον εχεις εκπληρςσει τις στρατιωτηκες σου υποχρεωσεισ?
ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

Μολις ακουσα στις ειδησεις οτι το υψος των γυναικων για την εισαγωγη στην ΣΣΕ θα μειωθει κατα 5cm.
ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_4649.html
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από kallitexnis »

ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από kallitexnis »

1,70 για τους άντρες 1,60 για τις γυναίκες.

19-27 ο ΔΜΣ για τους άντρες

18-25 για τις γυναίκες...

Αυτές είναι οι αλλαγές...

ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης