Ορκομωσία Επαγγελματιών Οπλιτών

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από DiMiTrA P »

... έγραψε:Δεν παιζει ρολο ειτε γραφω με ονομα ειτε ανωνυμα. Μην ξεχνας ομως οτι και εσυ με ΣΙΓΟΥΡΙΑ ειπες οτι κανενας δεν βγαινει. Και μην συγκρινεις τα αδερφια και τους συζυγους με τα παιδια. Ειναι αλλο πραγμα μην την ψαχνεις. Αυτα ειχα να πω. Δν θα απαντουσα αλλα με ενοχλησε η ειρωνια...
εγώ όμως θα απαντήσω... Διότι, εσυ πρώτος ή πρώτη μου την είπες όταν είπα ότι κανείς δε βγαίνει πριν την ορκωμοσία... Και επειδή ξέρω για αυτό μιλάω... Και το παραπάνω μνμ που το θεωρείς ειρωνικό, ναι έχεις δίκιο μπορεί καινα είναι, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να λέει ο ξάδερφος ο θείος και δε ξέρω εγώ τι αλλο και να είναι και 100% σίγουρος για αυτό που λέει. Σχεδόν πάντα ότι ακούμε απο τρίτο είναι η μισή αλήθεια. Και εγώ στο παρελθόν αναφέρθηκα σε κάτι που έμαθα απο τον αδερφό μου που είναι ήδη στο στρατό, αλλά πάντα διευκρίνιζα ότι το ΑΚΟΥΣΑ και ότι δεν είναι σίγουρο... Αυτά έχω να πω και το σταματάω εδώ. Αν είσαι στους επιτυχόντες να έχεις καλή κατάξη... Εικόνα
...

Δημοσίευση από ... »

Τι ξερεις ρε κοπελια; Θα μου πεις εμενα που ειμαι 10 χρονια στο στρατο; Ειναι καθαρα θεμα διοικητη αν βγαινεις εξω πριν την ορκομωσια εννοω παντα τους παντρεμενους με παιδια. Το εχω ζησει γι'αυτο το λεω. Οποτε αν δεν ξερουμε ξερεις τι κανουμε...
DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

... έγραψε:Τι ξερεις ρε κοπελια; Θα μου πεις εμενα που ειμαι 10 χρονια στο στρατο; Ειναι καθαρα θεμα διοικητη αν βγαινεις εξω πριν την ορκομωσια εννοω παντα τους παντρεμενους με παιδια. Το εχω ζησει γι'αυτο το λεω. Οποτε αν δεν ξερουμε ξερεις τι κανουμε...
αν κρίνω απο παλιότερο σου μνμ δε νομίζω ότι είσαι 10 χρόνια στο στρατό (Να ρωτησω κατι. Πρωτα ειναι η βασικη εκπαιδευση και αμεσως μετα ειναι η εκπαιδευση στην ειδικοτητα και τελος το σχολειο μαχητη συμφωνα με αυτα που λεει η διαταγη. Αρα μετα την βασικη εκπαιδευση θα φυγουμε απο το κεντρο για να κανουμε εκπαιδευση στην ειδικοτητα. Επομενως στο κεντρο θα κατσουμε μεχρι την ορκομωσια; Και κατι αλλο οι παντρεμενοι με παιδι υπαρχει περιπτωση να βγαινουν τα σαββατοκυριακα την περιοδο εννοω μεχρι την ορκωμοσια που απαγορευονται οι εξοδοι.)
insomniacgr
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από insomniacgr »

Αυτό δεν είναι σωστό ούτε ως διατύπωση, απ' όποια άποψη κι αν το δει κανείς. Κανένας δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τις ανάγκες και τους δεσμούς του καθενός από μας με τους οικείους μας πέρα από τον εαυτό μας.

Αν γίνεται διάκριση υπέρ ατόμων που είναι παντρεμένοι ή έχουν παιδιά και για τους υπόλοιπους τίποτα (με βάση την κρίση του εκάστοτε διοικητή), αυτό δείχνει ότι σίγουρα δεν υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση.
nickthecooker
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: μαγειρας

Δημοσίευση από nickthecooker »

οταν κανεται κοπελια (παιδια) θα νιωσετε και εγω οταν ημουν μονος οταν μπηκα φανταρος τα ιδια ελεγα τωρα που εχω οικογενεια ειναι τελειος διαφορετικα... ελπιζω ευχη ειναι να αποκτησεται μια σωστη οικογενεια και παιδια υγειες πανω απολα και θα ανακαλεσεται πολλα αργοτερα
insomniacgr
Λοχαγός
Λοχαγός

nickthecooker έγραψε: οταν κανεται κοπελια (παιδια) θα νιωσετε και εγω οταν ημουν μονος οταν μπηκα φανταρος τα ιδια ελεγα τωρα που εχω οικογενεια ειναι τελειος διαφορετικα... Ελπιζω ευχη ειναι να αποκτησεται μια σωστη οικογενεια και παιδια υγειες πανω απολα και θα ανακαλεσεται πολλα αργοτερα

Το θέμα δεν είναι τι θα ήθελε ο καθένας απο μας να συμβαίνει (προφανώς κι εσύ θα ήθελες τακτικές εξόδους για να δεις τους δικούς σου - κι εγώ το ίδιο).

Το ζητούμενο είναι να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια... Δηλαδή επειδή για σένα έχουν έτσι τα πράγματα, δεν σημαίνει κάτι για τους άλλους. Δεν γνωρίζεις πως νιώθει ο καθένας και πόση ανάγκη έχει να δει τους ανθρώπους του. Αν για σένα άλλαξε κάτι στις οικογενειακές σου σχέσεις λόγω παιδιών ή όχι, είναι δικό σου θέμα. Δεν αλλάζει όμως κάτι για τους άλλους - ούτε είναι λιγότερο σημαντική η σχέση τους με τους δικούς τους επειδή είναι εργένηδες.

Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη σημασία του άλλου.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος insomniacgr την Παρ Μαρ 26, 2010 7:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

nickthecooker έγραψε: οταν κανεται κοπελια (παιδια) θα νιωσετε και εγω οταν ημουν μονος οταν μπηκα φανταρος τα ιδια ελεγα τωρα που εχω οικογενεια ειναι τελειος διαφορετικα... Ελπιζω ευχη ειναι να αποκτησεται μια σωστη οικογενεια και παιδια υγειες πανω απολα και θα ανακαλεσεται πολλα αργοτερα
να ανακαλέσουμε για ποιο πράγμα; Δε νομίζω οτι αναφερθήκαμε στο θέμα παιδιών. Αναφερθήκαμε και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκα στο θέμα της εξόδου πριν την ορκωμοσία... Για το οποίο υπάρχει διαταγή... Και στο κάτω κάτω, δεν μπορεί να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε Εδω μέσα για τη σχέση που έχει με τους οικείους του ο καθένας, όπως πολύ σωστά είπε ο insomniacgr και πιο πάνω και έχει απολύτο δίκιο, εαν γίνεται κάτι τέτοιο στους παντρεμένους με παιδιά, τότε γίνονται διακρίσεις... Τέλος πάντων, ένα καλό πήγα να κάνω ανεβάζοντας τη διαταγή για τη διαρκεία της εκπαιδευσης και βρήκα τον μπελά μου...
insomniacgr
Λοχαγός
Λοχαγός

DiMiTrA P έγραψε:να ανακαλέσουμε για ποιο πράγμα; Δε νομίζω οτι αναφερθήκαμε στο θέμα παιδιών. Αναφερθήκαμε και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκα στο θέμα της εξόδου πριν την ορκωμοσία... Για το οποίο υπάρχει διαταγή... Και στο κάτω κάτω, δεν μπορεί να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε Εδω μέσα για τη σχέση που έχει με τους οικείους του ο καθένας, όπως πολύ σωστά είπε ο insomniacgr και πιο πάνω και έχει απολύτο δίκιο, εαν γίνεται κάτι τέτοιο στους παντρεμένους με παιδιά, τότε γίνονται διακρίσεις... Τέλος πάντων, ένα καλό πήγα να κάνω ανεβάζοντας τη διαταγή για τη διαρκεία της εκπαιδευσης και βρήκα τον μπελά μου...

Και πολύ καλά έκανες που έδειξες τη διαταγή αυτή - έτσι φαίνεται πoιο είναι το τυπικά σωστό, όσον αφορά τη χρονική διάρκεια Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος insomniacgr την Παρ Μαρ 26, 2010 8:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

insomniacgr έγραψε:
DiMiTrA P έγραψε:να ανακαλέσουμε για ποιο πράγμα; Δε νομίζω οτι αναφερθήκαμε στο θέμα παιδιών. Αναφερθήκαμε και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκα στο θέμα της εξόδου πριν την ορκωμοσία... Για το οποίο υπάρχει διαταγή... Και στο κάτω κάτω, δεν μπορεί να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε Εδω μέσα για τη σχέση που έχει με τους οικείους του ο καθένας, όπως πολύ σωστά είπε ο insomniacgr και πιο πάνω και έχει απολύτο δίκιο, εαν γίνεται κάτι τέτοιο στους παντρεμένους με παιδιά, τότε γίνονται διακρίσεις... Τέλος πάντων, ένα καλό πήγα να κάνω ανεβάζοντας τη διαταγή για τη διαρκεία της εκπαιδευσης και βρήκα τον μπελά μου...

Και πολύ καλά έκανες που έδειξες τη διαταγή αυτή - έτσι φαίνεται πιο είναι το τυπικά σωστό, όσον αφορά τη χρονική διάρκεια Εικόνα
να 'σαι καλά, επιτέλους άκουσα και κάτι καλό!Εικόνα
saman
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από saman »

Μπορουμε να φυγουμε πριν την ορκωμοσια, σε περιπτωση πχ που μαθουμε οτι περασαμε και στην αεροπορια?
DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός

saman έγραψε:Μπορουμε να φυγουμε πριν την ορκωμοσια, σε περιπτωση πχ που μαθουμε οτι περασαμε και στην αεροπορια;
ναι. Πριν την ορκωμοσία μπορείς!
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗ_Σ »

Εγω παντως ξερω οτι αν βγαλεις τις μερες μεχρι να ορκιστουμε...10 εβδομαδες ειναι η βασικη εκπαιδευση σιγουρα... Και μετα ειναι και η εκπαιδευση ειδικοτητας που κραταει γυρω στις 2 βδομαδες...
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Και επειδη ειναι παντρεμενη με παιδια τι παει να πει αυτο; Οτι πρεπει να βγαινει πριν την ορκωμοσια οποτε θελει σε βαρος των αλλων παιδιων που θα καθοντε μεσα και θα καλυπτουν τις υπηρεσιες της; Δεν παθαινει τιποτα το παιδι 40 μερες μακρυα απο την μαμακα... Ο μπαμπας δηλαδη που ειναι στον στρατο; Τι ειναι κοροιδο; Η λαλακας;
dou

Δημοσίευση από dou »

DiMiTrA P έγραψε:
R έγραψε:Εμενα η ξαδερφη μου περση που μπηκε θηβα σχεδον αν δευτερο σαββατοκυριακο ηταν εξω στο παιδι τις, και φετος ειπαν οτι τις μητερες θα τις αφηνουν να βγενουν εξω (πριν τιν ορκωμοσια) δεν υπαρχει περιπτωσει να μην σε αφησουν (εκτως αν δεν στο επιτρεπουν η αποστασης, ειναι πολυ μεγαλεσ)
εμένα ο γιος του αδερφού της ξαδέρφης του θείου του γιου του κουμπάρου που ήταν πέρυσι εβγαινε έξω απο την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε... Ο καθένας λέει οτι θέλει εδω μέσα... !
λοιπον εχω κλεισει 12 χρονια στο σταρτο και οχι σαν επ. Οπ. Οσο για τις εξοδους σας πριν την ορκωμοσια δεν βγενει κανεις! Ειναι ντεφακτο! Μετα την ορκωμοσια ναι οι μαμαδες βγαινουν λιγο πιο τακτικα λογο παιδιων. Μονο επειδη υπαρχουν παιδια! Ουτε για μαμα, μπαμπα, αδερφια κ. Τλ. Μονο οταν υπαρχουν παιδια! Και κατι αλλο οπως λεει ο φιλος μας ο... Ειναι και θεμα διοικητη! Σημερα θα πεσεις σε καλο αυριο σε κακο που δεν θα εχει κατανοηση! Μην νομιζεται οτι τα ξερεται ολα. Ας μπητε πρωτα με το καλο και μετα μιληστε! Καλη καταταξη σε οσους περασαν

ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Κι εσυ που τα ξερεις ολα τι βαθμο εχεις και σε πιο σωμα εισαι; Και βασικα τι εισαι; Εδω ο καθενας λεει αυτο που ξερει η απο προσωπικες εμπειριες ειτε επειδη καποιο πολυ στενο του προσωπο ειναι στον στρατο... Αλλιως δεν θα υπηρχε το fotum...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗ_Σ την Παρ Μαρ 26, 2010 9:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης