Τι να πάρω μαζί μου στην κατάταξη (2008);
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Πάντως για να σιγουρευτώ οτι κατάλαβα καλά.. το φαγητό είναι δωρεάν έτσι;
Εμένα με έχουν καλέσει Μεσολόγγι. Δεν έχω κάποιον να με πάει και εννοείται ότι δεν έχω ούτε αυτοκίνητο. Υπάρχουν οργανωμένες διαδρομές μόνο για στρατεύσιμους; αν ναι, πού μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες;
Εμένα με έχουν καλέσει Μεσολόγγι. Δεν έχω κάποιον να με πάει και εννοείται ότι δεν έχω ούτε αυτοκίνητο. Υπάρχουν οργανωμένες διαδρομές μόνο για στρατεύσιμους; αν ναι, πού μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες;
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Γραφίστας
- Επικοινωνία:
Ρωτα στο στρατολογικο γραφειο της περιοχης σου. Νομιζω πρεπει να κανονιζουνε λεωφορεια δωρεαν, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. κοιταξε το παντως

Bill έγραψε:Πάντως για να σιγουρευτώ οτι κατάλαβα καλά.. το φαγητό είναι δωρεάν έτσι;
Έχεις δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ρίξε μια ματιά στο site στην ενότητα θητεία. Θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες που θα σε ενδιαφέρουν.
ΥΓ. Εγώ έφτιαξα το site και όποτε δεν απαντά κάποιος άλλος σε μηνύματα προσπαθώ να απαντώ εγώ.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Παιδες 11/8 για ΚΕΕΔ και γω, καμια ιδεα τι να παρουμε μαζι μας; με τα κινητα τι παιζει στο Πευκο;
Βρακια , λεφτα και κηνιτο με radio. Τιποτα αλλο!!!
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 5
Αν καποιος εκανε μια λιστα με τα πραγματα που θα επερνε μαζι του στον στρατο, Τι θα εγραφε αυτη η λιστα;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Επικοινωνία:
Λίστα
Μόνο τα βασικά. Καμιά δεκαριά κοντομάνικα παραλλαγής(αν είναι χειμώνας φανελάκια), καμια δεκαριά ζευγάρια κάλτσες στρατιωτικές, εσώρουχα, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, ξυριστικά, τσιγάρα, βαφή παπουτσιών, πάτους, λουκέτα(1 για το φοριαμό και 1 για τις αρβύλες,1 για το σάκο εκστρατίας και ένα για το λουκάνικο, για το όπλο το παίρνετε μετά την ορκωμοσία), φορτιστή και 1φακό. Και αν ξεχάσετε κάτι υπάρχει το επισκεπτήριο και το κψμ.
Μόνο τα βασικά. Καμιά δεκαριά κοντομάνικα παραλλαγής(αν είναι χειμώνας φανελάκια), καμια δεκαριά ζευγάρια κάλτσες στρατιωτικές, εσώρουχα, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, ξυριστικά, τσιγάρα, βαφή παπουτσιών, πάτους, λουκέτα(1 για το φοριαμό και 1 για τις αρβύλες,1 για το σάκο εκστρατίας και ένα για το λουκάνικο, για το όπλο το παίρνετε μετά την ορκωμοσία), φορτιστή και 1φακό. Και αν ξεχάσετε κάτι υπάρχει το επισκεπτήριο και το κψμ.
-
- Υποδεκανέας
Για τον υπνο μας δινουν μπυτζαμες ή πρεπει να παρουμε μαζι μας; Αν ναι πρεπει να ειναι και αυτες πρασινες; ολοι λενε για τον "πολιτικο σακο"πρεπει να αγορασω εναν πρασινο (λουκανικο) ή μπορω να παρω και την βαλιτσα μου;
Επειδη ειμαι ηλεκτρολογος και εχω μαθει οπου και να πηγαινω (διακοπες,camping, κατασκηνωση) να παιρνω μαζι μου μια πενσα και ενα κατσαβιδακι δοκιμαστικο, μπορω να τα περασω απο τον ελεγχο σαν εργαλεια;
Επειδη ειμαι ηλεκτρολογος και εχω μαθει οπου και να πηγαινω (διακοπες,camping, κατασκηνωση) να παιρνω μαζι μου μια πενσα και ενα κατσαβιδακι δοκιμαστικο, μπορω να τα περασω απο τον ελεγχο σαν εργαλεια;
Ο στρατός δίνει τη σκελέα για τον ύπνο. Η σκελέα είναι ας πούμε κάτι σαν στρατιωτικές πυτζάμες μόνο που μπορείς να τις φοράς και στη σκοπιά για να σε κρατούν ζεστό.Νικολακης έγραψε:Για τον υπνο μας δινουν μπυτζαμες ή πρεπει να παρουμε μαζι μας; Αν ναι πρεπει να ειναι και αυτες πρασινες; ολοι λενε για τον "πολιτικο σακο"πρεπει να αγορασω εναν πρασινο (λουκανικο) ή μπορω να παρω και την βαλιτσα μου;
Η σκελέα αποτελείται από άνω και κάτω μέρος (παντελόνι) και έχει την ιδιαιτερότητα να είναι κολητή πάνω σου , έτσι ως βαμβακερή σε ζεσταίνει καλά.
Ο στρατός θα σου δώσει 1 τέτοιο ζευγάρι. Εσύ μπορείς να αγοράσεις ενα δεύτερο από κάποιο κατάστημα με στρατιωτικά είδη έτσι ώστε αν π. χ. τη βρέξεις στη σκοπιά ή αν την πλύνεις να έχεις 2η να αλλάξεις.
Ο πολιτικός σάκος σου μπορεί να είναι όποιος θέλεις εσύ. Εκεί θα έχεις τα πολιτικά σου και δεν θα σου πεί κανείς τίποτα (προτίμησε μεσαίο σάκουβαγιάζ για να μεταφέρεται εύκολα όταν πάρεις μετάθεση).
Ο στρατός θα σου δώσει 1 λουκάνικο (μεγάλο σάκο) για τα ρούχα και 1 μικρό σάκουβαγιάζ παραλλαγής για ότι συμπληρωματικά στρατιωτικά είδη χρειαστείς να έχεις μαζί.
Δυστυχώς απαγορεύονται εργαλεία και γενικότερα αιχμηρά αντικείμενα , οπότε πιστεύω δεν θα σε αφήσουν να τα βάλεις στο στρατόπεδο.
-
- Υποδεκανέας
Ευχαριστω!
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
μπορεις να παρεις κ ενα 2ο ζευγαρι σκελεα-μπλουζα απο ειδικα μαγαζια με στρατιωτικο ρουχισμο... ζητα να ειναι ισοθερμικα γιατι βοηθανε πολυ στο κρυο σε σχεση με τα απλα που σου παρεχει ο στρατος!!
15 Εσώρουχα
15 Φανέλες παραλλαγής
15 Στρατιωτικές κάλτσες ( πολύ χοντρές κ ζεστές)
Φόρμα αθλητική, μία μπλούζα φούτερ (για τον ελεύθερο χρόνο)
Έσωθερμικα σε χακί χρώμα (το μεσαίο σε ποιότητα)
Σαμπουάν, σαπούνι, αποσμητικό,nivea, ξυριστικά,2 ρολλά χαρτί υγείας, μωρομάντηλα.
Οδοντόκρεμα-Οδοντόβουρτσα
Πετσέτες 2 ( μπάνιου-προσώπου)
Λουκέτα 4 (2 μικρά-2 μεγάλα)
Πάστα camel σε μαύρο χρώμα για τις αρβύλες
Χειρουργικά γάντια ( για τις αφοδεύσεις)
2-4 ανατομικούς πάτους
Ράδιο-Μp3
Σημειωματάριο, στυλό, ανεξίτηλος μαρκαδόρος ( για τις αρβύλες)
Ταυτότητα, σημείωμα κατάταξης, δίπλωμα ιχ, ακτινογραφία θώρακος, βεβαίωση σπουδών, ΑΦΜ, βιβλιάριο υγείας
15 Φανέλες παραλλαγής
Σαμπουάν, σαπούνι, αποσμητικό,nivea, ξυριστικά,2 ρολλά χαρτί υγείας, μωρομάντηλα.
2-4 ανατομικούς πάτους
Ράδιο-Μp3
Ταυτότητα, σημείωμα κατάταξης, δίπλωμα ιχ, ακτινογραφία θώρακος, βεβαίωση σπουδών, ΑΦΜ, βιβλιάριο υγείας
-Βαφή τύπου camel σου δίνει ο στρατός. Για αρχή καλή είναι... δεν χρειάζεται στην κατάταξη.mocuba1 έγραψε:15 Εσώρουχα
15 Φανέλες παραλλαγής
2-4 ανατομικούς πάτους
Ράδιο-Μp3
-Πετσέτες δίνει επίσης ο στρατός 4
-Δεν χρειάζεται η φόρμα. Ακόμα και για τις αθλητικές δοκιμασίες (π. χ. των ΥΕΑ) φοράς την αθλητική ενδυμασία που δίνει ο στρατός.
Πολύ σωστά τα υπόλοιπα
Φίλε μου εγώ μία βαφή camel θα πάρω και ας είναι αχρηστη. Πετσετες θα προτιμησω τις δικες μου καθαρα για λογους υγιεινης. Την φορμα θα την παρω για τον ελευθερο χρονο κ οχι για τις αθλητικες δοκιμασιες.
ποτε να περιμενουμε το χαρτι εμεις που μπαινουμε δ'εσσο 2008;
Αυτή την περίοδο λογικά έρχεται αν και κάποιοι το παραλαμβάνουν τελευταία στιγμή. Αν δεις πάντως ότι αργεί ρωτάς στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα γιατί περνάει από τα χέρια τους.mocuba1 έγραψε:φίλε μου εγώ μία βαφή camel θα πάρω και ας είναι αχρηστη. πετσετες θα προτιμησω τισ δικες μου καθαρα για λογουσ υγιεινης. την φορμα θα την παρω για τον ελευθερο χρονο κ οχι για τις αθλητικεσ δοκιμασιες..
Πίστεψέ με στο κέντρο δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο. Ειδικά πρίν την ορκωμοσία. Και αν βρείς λίγο αυτός θα σου χρειαστεί για να κάνεις κανα μπάνιο , να καθαρίσεις τα άρβυλα κτλπ.
Εξ άλλου εντος του στρατοπέδου δεν επιτρέπεται πολιτική ενδυμασία παρα μόνο τα στρατιωτικά
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες