Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Ελληνοτουρκικά θέματα, βαλκάνια, εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11206
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Δημοσίευση από Nassos »

Για άλλη μια φορά το επίσημο κόμμα του Στρατού, οι γνωστοί μας "Γκρίζοι Λύκοι", μαζεύτηκε μαζί με 150 διαδηλωτές φωνάζοντας "Έξω ο Πατριάρχης" "Ερντογάν παραιτήσου" και άλλα συναφή. Γίνεται πλέον προφανές πώς γίνεται επίδειξη δυνάμεως από τον Στρατό πρός τον Ερντογάν. Οι "Λύκοι", με αφορμή αποκάλυψη της Τουρκικής ΜΙΤ πώς "Η. Π. Α και Ε. Ε προωθούν την δημιουργία αυτόνομου Ορθόδοξου κράτους στο πρώτυπο του Βατικανού" και στο γεγονός πώς με την σύλληψη του Οτσαλάν και με τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο του Ιράκ, η ίδρυση του Κουρδιστάν και με την βούλα του Ιρακινού Συντάγματος (Κουρδική Ομοσπονδία με πρωτεύουσα το Κιρκούκ) επέρχεται η περιβόητη διάλυση της Τουρκίας, με την ανοχή και υποστήριξη των Αμερικανών.

Και όμως η Τουρκία μπαίνει σε ένα χάος. Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, με περιεχόμενο 80,000 σελίδων που αφορά τις σχέσεις καλής γειτονίας, ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. στην ουσία απορρίπτει τον Κεμάλισμό! Η σθεναρή άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει το θέμα περί της υπάρξεως ή όχι γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 ή να αναγνωρίσει την ύπαρξη εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, δείχνει πως πραγματικά επί 80 και πλέον χρόνια η Τουρκία αποτελεί μια στρατοκρατούμενη, πολυπολιτισμική και ιμπεριαλιστική χώρα, αρνούμενη να δεχτεί τις αξίες και τα πιστεύω της Δύσεως, δεχόμενοι κατά ενα μέρος, και μόνο, τον καπιταλισμό.

Επειδή πολλοί, συμπεριλαμβανομένων εμού, βρίζαμε τους πολιτικούς μας, τουλάχιστον έκαναν κάτι πολύ απλό: Όταν οι Ευρωπαίοι έλεγαν στην Τουρκία πώς " η Ελλάδα φταίει για το ότι δεν ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις", η Ελλάδα έλεγε, πολλές φορές τυφλά και προκλητικά, ναι σε όλα. Όταν έφτασε η ώρα της αλήθειας, η Ευρώπη αποκαλύφθηκε: Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Ολλανδία, πέζοντας κρυφτούλι πίσω από την πλάτη της Ελλάδος, αποκάλυψαν το πραγματικό τους εαυτό. Όχι μόνο δεν θέλουν την Τουρκία, αλλά κατάφεραν και επέβαλαν την άποψη πώς το θέμα περί εισδοχής της Τουρκίας στην Ε. Ε θα περάσει "από λαϊκο δημοψήφισμα". Ακόμα και άν οι διαπραγματεύσεις βγούν επιτυχείς (απίθανο), αν ο Γαλλικός και ο Αυστριακός λαός πούν "όχι" (μην στοιχηματίζετε, "όχι" θα πούν χώρίς δεύτερη σκέψη), η Τουρκία δεν πρόκειται να μπεί!

Επειδή είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, παραθέτω μια προφητεία του Γέροντα Παϊσίου.

"Επισκέφθηκε τον Γέροντα Παϊσιο μια ομάδα Κυπρίων, οι οποίοι ήθελαν αν συζητήσουν το εθνικό τους θέμα. Το υπαίθριο αρχονταρίκι ήταν έτοιμο."Από που είστε", ρώτησε ο Γέροντας. "Από την Κύπρο, Γέροντα". "Τι κάνετε, πώς τα περνάτε εκεί;". "Τί να κάνουμε ρε Γέροντα, μας έφαγαν οι Τούρκοι.". "Εγώ δεν σας βλέπω φαγωμέους", τους είπε χαμογελώντας. "Μην φοβάστε τους Τούρκους, θα διαλυθούν.". Οι επισκέπτες παραξενεύτηκαν, αλλά ο Γέροντας συνέχισε: "Ναι σας λέω, η Τουρκία θα διαλυθεί. Τώρα εσείς να κάνετε τον ψόφιο κοριό και θά'ρθει ο καιρός που οι Τούρκοι θα πάθουν ζημιά. Κούρδοι και Αρμένιοι θα κάνουν το δικό τους κράτος, θα ανεξαρτητοποιηθούν. Οι υπόλοιποι, επειδή δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες, θα διαλυθούν ευγενώς από τους Μεγάλους. Μετά σε εμάς τους Έλληνες θα δώσουν την Πόλη, όχι γιατί μας αγαπούν, αλλά γιατί θα έχουμε τηρήσει μετριοπαθή σταση. Ναι, την Πόλη θα την ξαναπάρουμε."

'Ισως να είμαστε πολύ κοντά τελικά.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11245
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Δημοσίευση από yandr »

Τώρα αυτά τα πιστεύεις ρε συ;

Και τα 12 εκατομμύρια Τούρκους της Κωνσταντινούπολης τι θα τα κάνουμε;

grpower

Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Δημοσίευση από grpower »

Άμα το είπε ο γέροντας έτσι θα 'ναι.

Σου'δωσε και τα νούμερα του λόττο;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11206
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Δημοσίευση από Nassos »

grpower έγραψε: Άμα το είπε ο γέροντας έτσι θα 'ναι.

Σου'δωσε και τα νούμερα του λόττο;



Αν εσύ έχεις στο μυαλό σου τα λεφτά, άσ'το καλύτερα...

stanitsas

Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Δημοσίευση από stanitsas »

Πιστεύω οτι καλά λέει ο φίλος μας για τον Παϊσιο. Είναι μια αξιοσέβαστη μορφή που όλοι ξέρουμε οτι δεν έλεγε τυχαία λόγια.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11206
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Γκρίζοι Λύκοι, Πατριαρχείο και Παϊσιος

Δημοσίευση από Nassos »

AΓKYPA. Συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Kούρδων σημειώθηκαν την Kυριακή στην Kωνσταντινούπολη και τη Mερσίνα, με αφορμή την 27η επέτειο της ίδρυσης του κουρδικού κόμματος ΠKK.Mασκοφόροι οπαδοί του κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Aμπντουλάχ Oτσαλάν, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε φτωχά προάστια της Kωνσταντινούπολης.Aνάλογες ταραχές, θύματα των οποίων ήταν και παιδιά, έγιναν και στην πόλη Mερσίνα στη νότια Tουρκία.Oι εικόνες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας που καταφέρονταν εναντίον των μικρών παιδιών προβλήθηκαν από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα επίσης με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη διάρκεια των ταραχών κάηκαν αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από τους διαδηλωτές.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_29/11/2 005__165082

Και ακόμη είμαστε στην αρχή.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες