Πιστόλι των ειδικών δυνάμεων κλάπηκε πριν από περίπου έναν μήνα μέσα από την καλύτερα εκπαιδευμένη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), η οποία βρίσκεται μέσα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», πρόκειται για ένα μικρό glock-19 με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι γνωρίζουν από όπλα, το οποίο είχε παραχωρηθεί από την Ελληνική Αστυνομία στη ΔΥΚ.
To glock-19 είναι ιδιαίτερα μικρό όπλο, με μεγάλη χωρητικότητα του γεμιστήρα (17 σφαίρες των 9 mm), το οποίο λόγω του μεγέθους του μπορεί να κρυφτεί ευκολότερα. Στο οπλοστάσιο των Ελλήνων βατραχανθρώπων υπάρχουν glock-17 και glock-18.
EΘΝΟΣ
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Πολυ απλα αναλογα ποιος ηταν εκει περα σκοπια πιστευω οτι πρεπει να γινει ελενχος σε ολους τους στρατευσιμους.
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ κλοπής δύο πιστολιών Μπερέτα από τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου- και επιστροφής τους διά της πλαγίας- απασχολεί τις υπηρεσίες ασφαλείας ξυπνώντας μνήμες 17Ν με την «απαλλοτρίωση» εκτοξευτών ρουκετών από τον ίδιο χώρο.
Η κλοπή, που γεννά πολλά ερωτηματικά για το επίπεδο ασφαλείας των όπλων- εκθεμάτων, ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα εντελώς τυχαία. Μια υπάλληλος του Πολεμικού Μουσείου εντόπισε στον κήπο της ένα κουτί μέσα στο οποίο βρήκε δύο πιστόλια τύπου Μπερέτα. Μέσα στο κουτί υπήρχε και ένα σημείωμα που μπέρδευε τα πράγματα. «Τα πιστόλια αυτά ανήκουν στο Πολεμικό Μουσείο», έγραφε ο άγνωστος, που φαίνεται ότι δεν άφησε τυχαία τα όπλα στο συγκεκριμένο σημείο.
Η υπάλληλος του Πολεμικού Μουσείου παρέδωσε το κουτί με τα όπλα στην Αστυνομία, η οποία άρχισε αμέσως έρευνες. Το ίδιο έγινε και από τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΥΠ, παρ΄ όλο που τα δύο κλεμμένα πιστόλια ήταν «αποστρατικοποιημένα» - δηλαδή είχαν αχρηστευτεί από ειδικούς του Μουσείου για να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
TA NEA
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
δεν βρισκω τι να πω... τα πηραν και τα επεστρεψαν; μηπως θελουν να οπλα μα'ι'μου;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 155
- Εγγραφή: Τρί Απρ 08, 2008 10:16 pm
- Επικοινωνία:
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Μάλλον μπερδεύτηκαν! άλλα θα ήθελαν να πάρουν!!!
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
ποιο μοντελο της beretta ηταν;
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Το τυφέκιο Μ-16 που είχε χαθεί από τη μονάδα ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο την Πέμπτη βρέθηκε τελικά.Σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το μεσημέρι της Παρασκευής το όπλο βρέθηκε εντός στρατοπέδου.
Η απώλεια του τυφεκίου διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια καταμέτρησης του οπλισμού.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών στο αρμόδιο προσωπικό.
in.gr
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
χμμ δεν έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με το συμβάν το in.gr μάλλον δεν θα δωθούν κίολας
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Ωχ, τον κακομοίρη τον θαλαμοφύλακα σκέπτομαι. Καλά ο κάτοχος του όπλου θα πηγαίνει για στρατοδικείο. Μα, καλά που το παράτησε το όπλο ο ανίκητος;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 185
- Εγγραφή: Τετ Απρ 30, 2008 2:17 pm
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Να εδω λιγο εκτενεστερα η ιστορια...
http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20080719/4.jpg
Εμενα μου αρεσει που αναφερομενοι στο Πευκο το ελεγαν φρουριο...

Ας μεινει εκει η βρωμα καλυτερα γιατι αν αρχισουμε να μιλαμε... δεν
γινεται δουλεια.

Κλοπή στρατιωτικού υλικού
ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ αποδείχθηκε αυστηρά φρουρούμενο συγκρότημα αποθηκών στρατιωτικού οπλισμού σε χωριό του Έβρου, κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια περιοδικού ελέγχου ρουτίνας χθες το πρωί, βρέθηκαν αλλαγμένα τα δύο λουκέτα σε μια από τις αποθήκες και από το εσωτερικό έλειπαν δύο κιβώτια με 5 βλήματα όλμων των 81 χιλιοστών!
Η διάρρηξη διαπιστώθηκε όταν ο ελεγκτής δεν μπορούσε να βάλει τα κλειδιά του στα λουκέτα και σήμανε συναγερμό στο Δ΄ Σώμα Στρατού του Έβρου και στο «Πεντάγωνο». Αμέσως άρχισε έλεγχος και συστηματική καταμέτρηση σε όλες τις αποθήκες του στρατοπέδου, ενώ κλήθηκε και η υπηρεσία Σήμανσης της Αστυνομίας. Η καταμέτρηση του περιεχομένου της αποθήκης- όπου υπήρχε και πιο «ελκυστικός» οπλισμός- έγινε από ειδική επιτροπή. Ο πονοκέφαλος των αρμοδίων εντάθηκε όταν οριστικοποιήθηκε το έλλειμμα των 5 βλημάτων όλμων, από τους οποίους οι 2 είναι εκρηκτικοί και οι 3 φωτιστικοί.
...
Μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδια βόμβα»
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ στα όπλα, το συγκεκριμένο βλήμα όλμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «τυφλό χτύπημα» αν τυχόν πέσει «σε επικίνδυνα χέρια». Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη ε. α. Βασ. Καπράνο, ειδικό πυροτεχνουργό, το εκρηκτικό βλήμα μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδια βόμβα μεγάλης ισχύος ή και να ριφθεί, πάλι με αυτοσχέδιο σωλήνα και χρήση επικρουστήρα, ως μικρού βεληνεκούς όλμος.
TA NEA
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 4
- Δημοσιεύσεις: 1284
- Εγγραφή: Παρ Απρ 11, 2008 2:38 am
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Καλά τα διάφορα "μικρά στρατόπεδα" που υπάρχουνε στον Έβρο διάσπαρτα είναι ότι πιο εύκολο για τους διάφορους "περίεργους" που θα θελήσουνε να βάλουνε χέρι.
Φαντάζομαι το χώσιμο που θα πρέπει να έφαγαν τα φαντάρια στην καταμέτρηση...
Φαντάζομαι το χώσιμο που θα πρέπει να έφαγαν τα φαντάρια στην καταμέτρηση...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 262
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 12, 2008 2:49 am
- Τοποθεσία: Greece
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Φιλε yandr συγνωμη που παρεμβαινω και διορθωνω κατι μετα απο ενα ολοκληρο χρονο αλλα μολις τωρα το ειδα και θεωρησα σκοπιμο να το σημειωσω. Στην ουσια διορθωνω τον συντακτη του Εθνους και οχι εσενα αφου απο οτι καταλαβαινω εσυ απλα επαναδημοσιευσες οτι εγραφε αυτος.yandr έγραψε:Πιστόλι των ειδικών δυνάμεων κλάπηκε πριν από περίπου έναν μήνα μέσα από την καλύτερα εκπαιδευμένη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), η οποία βρίσκεται μέσα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας! .
EΘΝΟΣ
Η ΔΝΥ ΔΕΝ βρισκεται στον Ναυσταθμο Σαλαμινας αλλα στον Σκαραμαγκα στον γνωστο Παλασκα. Για οσους γνωριζουν το συγκεκριμενο στρατοπεδο, λιγες εκατονταδες μετρα μετα την εισοδο και στο δεξι Χερι προς την θαλασαα βρισκονται οι εγκαταστασεις τους.
Κλοπή στρατιωτικού υλικού
Ευχαριστούμε για την διόρθωση, αν και το κέντρο βάρους στο δημοσίευμα είναι η κλοπή και όχι τόσο οι πληροφορίες για το στρατόπεδο.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης