Ρωσικά μαχητικά για την Ελλάδα

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Filippos »

Παιδες, ειστε σιγουροι οτι ειμαστε ετοιμοι να κανουμε αυτο το βημα; Θελω να πω, οτι αν στον ψυχρο πολεμο, αγοραζε μια χωρα του Νατο αεροσκαφη της Ρωσσιας, τοτε οι Αμερικανοι μπορει και να τους πεταγαν εκτος Νατο. Αν οπως λενε βρισκομαστε σε εναν 2ο ψυχρο πολεμο, τοτε ισως να φυλαμε τα νοτα μας. Ειμαι 100000% υπερ του να σταματησουμε να αγοραζουμε αμερικανικα οπλα. Οχι ομως και να μπουμε στο στοχαστρο των Αμερικανων. Οσο και αν τους μισω, οι Αμερικανοι ειναι παντου. ΟΗΕ, Ολυμπιακοι Αγωνες και ο θεσμος των G8, ολα κατω απο Αμερικανικη κυριαρχια. Η Ρωσσια, οσο εχει τον Πουτιν, δεν εχει να φοβαται τιποτα. Εχει την δυναμη η Ρωσσια να αντισταθει στις ΗΠΑ, αλλα η Ελλαδα δεν μπορει να κανει και πολλα, απο το να προπαθει να λυση τα προβληματα της με διπλωματικο τροπο

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

SU 35 και τα μιαλα στα καγκελα!!

KOYKOYROYKOY
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KOYKOYROYKOY »

Πιστευω οτι με διαφορα το καλυτερο αεροσκαφος αυτη τη στιγμη οσον αφορα την εναερια υπεροχη ειναι το f22. αλλα παλι ειναι ασυμφορο για τα οικονομικα δεδομενα της Ελλάδας. περαν αυτου σαν Ελλάδα πρεπει να στραφουμε στην αγορα της ρωσιας. διοτι το su 35 einai oti καλυτερο αυτη τη στιγμη υπαρχει και ανοιγει την πορτα σε μια καινουρια αγορα. υποψιν οτι αναμενεται η απαντηση στο f22 με πολυ χαμηλοτερο κοστοσ
Anonymous

ΚΟΥΚΟΥRΟΥΚΟΥ ωραίο όνομα!

Το f-22 και λεφτά να είχαμε δεν μας το δίνουν!

Αλλά και να μας το έδιναν , να αλλάξουν πρώτα πολιτική αλλιώς δεν το παίρνουμε!

Να πάνε να το πουλήσουν στα σκοπια!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από yandr »

KOYKOYROYKOY έγραψε:ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

Άμα θέλουμε να χάσουμε Κύπρο, Θράκη και Μακεδονία εντός 5-ετίας καλό είναι (όποιος κατάλαβε - κατάλαβε).

Πέρα από αυτό, υπάρχει λόγος που κανένας δεν αγοράζει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εκτός της Ινδίας.

ΥΓ. Σε παρακαλώ μην γράφεις μόνο με κεφαλαία γράμματα στο forum
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Πλέον τα επιχειρησιακά ωφέλη έχουνε περάσει σε δεύτερη μοίρα και οι εξοπλισμοί γίνονται με βασικό γνώμονα τις πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και πάλι δεν νομίζω να είναι τόσο τρομερά τα πράγματα Γιάννη όπως τα είπες.
Πολλές φορές γίνονται εναλλαγές πολιτικών προσανατολισμών και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα λογικώς αναμενόμενα.
Anonymous

yandr μηπως υπερβαλεις λιγο;Με κατι τετοιες δυλοσοις απλα αφξανεις των αντιαμερικανισμο...

Ειμαστε μελοι του ΝΑΤΟ Και συμαχοι με τους αμερικανουσ. Πολεμισαμε

μαζει τον ναζισμο και αν ξαναχριαστη ξερουν Πολυ καλα οτι θα ειμαστε δυπλα τουσ... Και αυτο δεν προκειτε να αλαξει ποτε με Μερικα κολοαεροσκαφοι!

Anonymous

Αγαπητοί φίλοι (μηδενός εξαιρουμένου) από ότι έμαθα έγινε από αμερικανικής πλευράς μια προσομοίωση.

Εκεί το F-35 όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο ηττήθηκε κατά κράτος από SU- 27/30 και σε dogfights και σε bvr.

Που να έπαιρνε μέρος και το SU-35.. Εκεί να δεις φάπα.Εικόνα

Αυτά λοιπών για τα G και τους ελιγμούς στα οποία το SU-35 έχει σαφή υπεροχή.

Έχει γραφεί παραπάνω: Ότι αυτά (G και ελιγμούς) πρέπει σχεδόν να τα ξεχάσουμε και ότι όταν αγοράζεις αεροσκάφος, αγοράζεις απλά πλατφόρμα εκτόξευσης όπλων.

Λες και τα ρωσικά όπλα δεν είναι καλύτερα. Ρωτήστε και τα F-35 που τα έφαγαν στα μούτρα.Εικόνα

Απλά φανταστείτε : Στην προσομοίωση είχαν την stealth έκδοση του F-35 και όχι την υποβαθμισμένη που θα πάρει ο γείτονας.Πολλή φάπα λέμε.Εικόνα

Η πλάκα μάλιστα είναι ότι ακόμα και αυτά τα δεδομένα που δόθηκαν για τα παλιά SU στα pc της προσομοίωσης, ίσως ήταν υποβαθμισμένα σε σχέση με την πραγματικότητα. Είτε από άγνοια είτε ίσως εσκεμμένα.

Πολλοί θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν το F-35.

Αλλά έτσι είναι , πρώτα τρόμε τα 5 γκολακια και μετά μας φταίνε τα δοκάρια και οι διαιτητές.Μήπως φταίει και το γκαζόν;

SU-35 και γρήγορα!

Α και να μην ξεχάσω : (όποιος κατάλαβε - κατάλαβε).Εικόνα

Ομπαμα λέμε.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από yandr »

Μήπως υπάρχει και κανένα link που να μην περιλαμβάνει την λέξη liakopoulos;

Εννοείται ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για G και ελιγμούς, ακόμη και σήμερα με Σκοπευτικά επί κράνους JHMCS.

Στο μέλλον τα συστήματα αυτά θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικά.

Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

χαχαχαχαχα.UFO ξεχασες οτι οι Αμερικανοι το κανανε αυτο οποτε +1 στα Sukhoi.

Μα ποτε δεν ειπαμε ρε συ οτι το F-35 ειναι καλυτερο απο το Su-35. Ισα ισα. Το F-35 ειναι μαχητικο κρουσης με περιορισμενες δινατοτητες για αερομαχια. ΑΛλα αμα εμπαινε το EF, τοτε θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον(δε λεω οτι κερδιζει το ΕΦ. Θα ειναι σκληρο αγωνας)

αλλα μην ξεχνας οτι ολα αυτα ειναι υπολογισμοι , ετσι;

Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

UFO έγραψε: SU-35 vs Eurofigther; ;Derbi...

Όχι σαν μερικούς μερικούς που χάνουν από αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

χεχεχε. ΝΑ σου θυμισω οτι οι Αμερικανοι λενε οτι τα F-22 και F-35 ειναι 5ης γενιας, ενω το SU-30 ειναι 3ης;

Οποτε... χανουνε απο προπροηγουμενης γενιας

Εγω λεω να σηκωσουμε και τα Spitfire(αεροσκαφος του 2ου παγκοσμιου πολεμου) και να τα βαλουμε σε αερομαχια με τα F-35... (χαχαχαχα)

Anonymous

Το ερώτημα λιπών που τίθεται είναι το εξής : Ποιο από τα EUROFΙGHTER , RAFALE , SU-35 είναι καλύτερο;

Για να είμαι ειλικρινείς δεν ξέρω! Το μόνο που πιστεύω είναι ότι και τα 3 είναι καλύτερα του F-35!Και το ότι πρέπει να πάρουμε μόνο 1 τύπο από αυτά.

Οπότε αφού και τα 3 είναι καλύτερα , η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το κόστος, τα βιομηχανικά κριτήρια και το ενδεχόμενο συμπαραγωγής. Καθώς και την αποδέσμευση των όπλων και της τεχνολογίας που φέρουν .

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι το πότε; Ακούγονται και σενάρια πρόωρων εκλογών.

Επίσης το νέο μας μαχητικό, θα επηρεάσει το πρόγραμμα της φρεγάτας;

Εκεί είμαι κάθετος. Ας πάρουν όποιο από τα 3 αεροσκάφη νάνε, αρκεί να πάρουμε FREMM με scalp, exocet και aster (και ούτε κουβέντα για aegis .)

Και 1 δωράκιγιατουςοπαδούςτου F-35 : {Double inferior (κατώτερο) to modern Russian,Clubbed (έφαγαρόπαλοστηνμάπα) like baby seals (φώκιες)}.!!!ΕικόναΕικόναΕικόνα

http://img167.imageshack.us/img167/5954/jsfnews2lm4.jpg

Δώρο και τα όσα δεν φτάνει η αλεπού.

End of discussions! Τα λέμε και ευχαριστώ!

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Το πιο σημαντικό σημείο του κειμένου, είναι αυτό που λέει πως οι εκπρόσωποι του F-35 είπανε πως δεν τους νοιάζει αν στην αερομαχία είναι κατώτερο, μιας και ο σκοπός του είναι να πλήττει τους στόχους του από μακριά και να φεύγει χωρίς να γίνεται αντιληπτό χάρην στην stealth τεχνολογία.
Το θέμα είναι πως για τον Ελλαδικό χώρο αυτό δεν νομίζω πως είναι τόσο ατού, μιας και οι αερομαχίες είναι αναπόφευκτες, καθώς και απ'όσα ξέρω τα 35άρια που θα είναι προς εξαγωγή, δεν θα φέρουνε την κορυφαία τεχνολογία stealth που θα φέρουνε τα αμερικάνικα, οπότε 2-0 κατά μιας αγοράς τους από την Ελλάδα.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Markos_Hdi έγραψε:Το πιο σημαντικό σημείο του κειμένου, είναι αυτό που λέει πως οι εκπρόσωποι του F-35 είπανε πως δεν τους νοιάζει αν στην αερομαχία είναι κατώτερο, μιας και ο σκοπός του είναι να πλήττει τους στόχους του από μακριά και να φεύγει χωρίς να γίνεται αντιληπτό χάρην στην stealth τεχνολογία.
Το θέμα είναι πως για τον Ελλαδικό χώρο αυτό δεν νομίζω πως είναι τόσο ατού, μιας και οι αερομαχίες είναι αναπόφευκτες, καθώς και απ'όσα ξέρω τα 35άρια που θα είναι προς εξαγωγή, δεν θα φέρουνε την κορυφαία τεχνολογία stealth που θα φέρουνε τα αμερικάνικα, οπότε 2-0 κατά μιας αγοράς τους από την Ελλάδα.
σωστα. Αλλα εδω εχω εγω την εξης απορια. Οκ καταλαβαινω Ιταλους Βρετανους κ. α κρατη που θα αγορασουν το F-35. ΘΑ αγορασουνε το EF(για τις παραπανω) ή καποιο αλλο αεροσκαφος για αεροπορικη υπεροχη. Η Τουρκια ομως; Γιατι μου φαινεται καπως δυσκολο να παρουν κι αλλο αεροσκαφος(αφου λενε οτι θα τον αυξησουν σε 114 τελικα τον αριθμο των F-35). Αλλα παλι τι εγινε; Δεν τους νοιαζει η αεροπορικη υπεροχη. ΓΙατι μην μου πειτε οτι τα F-16 Βλκ 50 θα τους την παρεχουν

Και μαρκο, αντι να εχουνε την ικανοτητα "αορατου χτυπηματος" οι ΤΟυρκοι, θα την εχουμε εμεις με τα nEUROn(ειμαστε υποχρεωμενοι να παρουμε τετοια)

πλακα δεν εχει. Και αεροπορικη υπεροχη, και ικανοτητα υποστρατηγικου πληγματος και "αορατο" χτυπημα

Οσο για σενα UFO, αν τελικα διαλεξουμε 1 αεροσκαφος, αυτο θα ειναι το RAfale, καθως ειναι

1)ενα οικονομικο μοντελο που εχει ικανοποιητικα αποτελεσματα σε ολους τους τομεις

2)να ευχαριστησουμε τους Γαλλους για την στηριξη τους

3)για να αυξησουμε τον περιορισμο των SCALP.(ειμαι σιγουρος οτι ετσι και παρουμε τα Rafale θα παρουμε κι αλλα)

αν και επιμενω στην αποκτηση μερικων EF, σε περιπτωση που παρουμε Rafale(και μονο Rafale) αυτα θα φτασουν συνολικα τα 100 πιστευω(μεχρι την αντικατασταση των 17 Μιραζ)

ετσι θα ηθελα να ηταν:60 Rafale C και 40 Rafale Β. Εφοσον θα εχουμε τα nEUROn βρισκω περιττο την αγορα Rafale D

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μόνο που τα F-35 που θα εξάγουν θα είναι τόσο "αόρατα" όσο τα Gripen.

Εδώ δεν εξάγουν τη τεχνολογία στους Βρετανούς, που είναι και Tier 1 συμμετέχοντες, θα τα εξάγουν σε εμάς μέσω FMS (Foreign Military Sales);
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης