Καψόνι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Εκτελεις και βγαινεις παραπονουμενος. Σε περιπτωση χειροδικιας οπως λες τρως καμπανα αυξανεται απο στρατηγο και αυτα ειναι τα λιγοτερα. Περνας στρατοδικειο και καλα ξεμπερδεματα μετα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cristi την Τετ Μαρ 17, 2010 12:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Κοιταξτε ομως τωρα τι αλλο μπορει να συμβει με τις "παραλογες διαταγες" μπορει πχ να εχεις μια καλυτερη σχεση με το διοικητη σου η υδκτη σου η λγο σου και να σου λεει πχ "θα βγαλω υπηρεσιακο να πας στο φαρμακειο να παρεις φαρμακα η να πας στο πρατηριο να μου ψωνισεις και να τα πας στη γυναικα μου" και διαφορα τετοια. Μπορει να μην ειναι με την μορφη της διαταγης "κανε αυτο" αλλα παλι βρισκεσαι εγκλωβισμενος να κανεις πραγματα που δεν ειναι αρμοδιοτητα σου να κανεις. Στη πολιτικη σου ζωη θα ελεγες οχι δεν παω και τελειωσε το θεμα. Στο στρατο ομως και ς αυτη τη περιπτωση θα εκτελεσεις. Και μετα θα λες καλα ειναι δικη μου δουλεια να τα κανω εγω αυτα; Θελω να πω οτι δεν εχει παντα η παραλογη διαταγη τη μορφη "κανω εξομολογηση στη λαμπα"
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Συνταγματάρχης χαστουκίζει στρατιώτη μπροστά στα μάτια τεσσάρων άλλων στρατιωτών και εν συνεχεία για να «κουκουλώσουν» το καψώνι επιχειρούν να καλοπιάσουν τον στρατιώτη και του δίνουν δεκαήμερη άδεια, όμως κατά την επιστροφή του στη Μονάδα συνεχίζουν να τον τιμωρούν για ασήμαντες αφορμές!
Ο δημόσιος ξυλοδαρμός του στρατιώτη Κ. Κ. Από τον συνταγματάρχη Ν. Κ. σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2010 στην ΑΣΔΥΣ (Διεύθυνση Υποστήριξης Βάσης) εντός της ΑΣΔΕΝ στου Γουδή. Παρότι το περιστατικό χειροδικίας σημειώθηκε κάτω από τη «μύτη» του Γενικού Επιτελείου Στρατού επιχείρησαν να το αποκρύψουν... Αρχικά από τη Μονάδα δίνουν δεκαήμερη... Τιμητική άδεια στον ξυλοδαρμένο στρατιώτη που βρίσκεται στους τελευταίους μήνες της θητείας του. Ομως οι γονείς του στρατιώτη γνωστοποιούν αμέσως το περιστατικό στο ΓΕΣ, καθότι θεωρούν ότι η αναβίωση του καψωνιού στο στράτευμα είναι άκρως ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο, που παραπέμπει σε άλλες, ταραγμένες περιόδους.

Το ΓΕΣ αστραπιαία αναθέτει στον υποστράτηγο Σωτήριο Μερκούρη να διενεργήσει Πρόχειρη Διοικητή Εξέταση (ΠΔΕ), από την οποία επιβεβαιώνεται το γεγονός! Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το ΓΕΣ, υπήρξε δήλωση του στρατιώτη Κ. Κ. Να μη συνεχιστεί ποινικά η υπόθεση... Η υπόθεση επιχειρείται να κλείσει «εντός των τειχών» του στρατεύματος...

Στο μεταξύ, ο πατέρας του στρατιώτη εξακολουθεί να διαμαρτύρεται στο ΓΕΣ ότι στη Μονάδα συνεχίζουν να κακομεταχειρίζονται τον γιο του κατά την επιστροφή του από τη δεκαήμερη άδεια, επειδή οι γονείς του «μαρτύρησαν» το καψώνι στο ΓΕΣ και έγινε η ΠΔΕ...

Κατά τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποστρατεύει τον συνταγματάρχη Ν. Κ. που σύμφωνα με την επιβεβαίωση της ΠΔΕ χειροδίκησε κατά του στρατιώτη. Ωστόσο, στη Μονάδα εξακολουθούν να κάνουν «κόλαση» τη ζωή του στρατιώτη Κ. Κ. με αποτέλεσμα οι γονείς του να αναγκαστούν να απευθυνθούν στο γραφείο του Π. Μπεγλίτη!

Ο αρχηγός του ΓΕΣ ενημερώνει σχετικά με την υπόθεση τους Β. Βενιζέλο και Π. Μπεγλίτη και αποφασίζουν από κοινού να στείλουν την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του συγκεκριμένου στρατιώτη η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να εκδώσουν νέες διαταγές και κατευθύνσεις «καλής συμπεριφοράς», ξεκαθαρίζοντας ότι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα τα στελέχη εκείνα που προβαίνουν σε βιαιοπραγίες κατά υφισταμένων τους.

ΕΘΝΟΣ
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Σωστοτατες ενεργειες απο την πλευρα της στρατιωτικης και πολιτικης ηγεσιας. Ναι. Δυστυχως υπαρχουν και τετοιοι αξκοι κια ισως ειναι αρκετοι καθως επισης και τα περιστατικα που συμβαινουν εντος των στρατοπεδων και Τυγχανουν κουκουλωσης. Εδω αυτοκτονιες στο στρατο κουκουλωνουν χειροδικια δεν θα κουκουλωσουν. Οπως και να εχει απαραδεκτο και καταδικαστεο το ολο συμβαν
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Εδώ είχαν κουκουλώσει συμβάν με τον Βερίκιο, όπου τραυμάτισε στρατιώτη επειδή ο φαντάρος "δεν ήξερε" ποιος είναι και του ζητούσε την ταυτότητα για να τον αφήσει να μπει στο ΓΕΣ (στο ΓΕΣ μου φαίνεται).

Και αντί να τον πλακώσουν οι διοικητές του φαντάρου στις φάπες, το συγκάληψαν.

Τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να τα μάθετε όμως αν δεν έχετε άτομα μέσα.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Σε καθε περιπτωση τα καψωνια ειναι απαραδεκτα και πολλες φορες καταστροφικα για τον στρατιωτη. Ας θυμηθουμε λιγο την υποθεση ρωμιοπουλου. Θα μου πειτε τι σχεση εχει; Εχει. Γιατι ως νεοτοποθετημενος στη μοναδα δεν περασε τη βδομαδα προσαρμογης οπως προβλεπεται και ο διοικητης του τον πηρε μαζι του σε ασκηση. Πρωτο μεγα λαθος.2ο λαθος ενω πηγαινανε με το σταγιερ να ετοιμασουν το πεδιο βολης για να γινουν οι ασκησεις ο λγος του για καποιο ανοητο λογο που τοτε δεν ειχε γινει γνωστο αποφασισε οτι ο ρωμιοπουλος επρεπε να παει Με τον υπολοιπο λοχο και τον παρατησε σε μια περιοχη οπου ο Ατυχος δεν γνωριζε. Και φορτωμενος με πληρη εξοπλισμο. Αυτο ηταν μορφη καψωνιου. Αργοτερα μετα το τραγικο συμβαν Καθως γινοτανε εδε το κεπικ ειχε αρπαξει φωτια και τα απορρητα σηματα εφευγαν βροχη Για την υποθεση αυτη καθως ανακαλυπταμε το βιο και την πολιτεια των παντων. Ας μεινω εδω. Οι αξκοι λοιπον του ες ας ειναι προσεκτικοι σε οτι κανουν γιατι ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Προσωπικα εχω την αποψη οτι παραλογες διαταγες = καψωνια. Καθως επιπολαιες διαταγες απο αξκους προς κατωτερους πρεπει να σταματησουν να διδονται. Ας σκεφτονται πρωτα καλα τι διαταγη θα δωσουν και ας πεταξουν απο πανω τους το καραβανιλικι που διακατεχει ορισμενους. Αν κρινει ο στρατιωτης οτι μια διαταγη ειναι παραλογη και επικινδυνη προς αυτον δεν ειναι υποχρεωμενος να εκτελεσει. Προκειμενου να σωσει τη ζωη του πρεπει να κανει περα το φοβο της αρνησης διαταγης και να κοιταξει τη σωματικη του ακεραιοτητα μιας και μερικοι δεν την σκεφτονται
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από spirosgiapros »

έγραψε:Θέτω 2 απαντήσεις και σας ζητω να μου πείτε ποια είναι η σωστή
1) εκτέλω παράλογη διαταγή και μετά κάνω αναφορά παραπόνου
2) δεν εκτελώ την παράλογη διαταγή

(Καψωνι φυσικά δεν έννοω " πάνε κάνε αυτή την δουλεία γιατι είναι νέοπας και ο παλιός είναι αλλιώς, πάρε 20" αυτό το θεωρώ αγγαρεία και φυσιολογικό να συμβαίνει στο στρατό και δεν με νοιάζει καθόλου, αλλά στο "κάνε ερωτική εξομολόγηση στην λάμπα κτλ" μάλλον θα αντιδράσω)

επιτρεψτε μου καποιες παρατηρησεις

κανονας απαραβατος
με εξαιρεση την ΑΝΑΓΚΑΙΑ αμυνα, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και αν σας συμβει ΞΕΧΑΣΤΕ τη βια... Ειναι ποινικο αδικημα και αν πεσετε σε λαθος ατομο θα καταστρεψετε τη ζωη σας

βγαλτε απο το μυαλο σας την εννοια παραλογη διαταγη
οι διαταγες ειναι νομιμες η παρανομες
στο στρατευμα δεν υπαρχει παραλογισμος
μην συγκρινετε την ιδιωτικη σας ζωη με την ζωη στο στρατο
ο στρατος εχει διαφορετικη λογικη αλλα εχει λογικη
ο στρατιωτικος τελει υπο ειδικο καθεστως εξουσιασης απο το κρατος
πειθαρχια σημαινει ενσυνειδητη υποταγη των ατομικων ελευθεριων και δικαιωματων σε αυτο το σφιχτο οικοδομημα που λεγεται στρατος
οταν καποιος συνηθισει σε αυτον τον τροπο ζωης και αποδεχθει αυτη την υποβαθμιση στα ατομικα του δικαιωματα και συνηθισει να ζει θεωρωντας τα ανυπαρκτα τοτε μπορει να καταλαβει την λογικη του στρατου

το προβλημα γεννιεται απο τη στιγμη που ο στρατευσιμος αντικειμενικα δεν εχει την δυνατοτητα να γνωριζει ολους τους στρατιωτικους κανονισμους ωστε να καταλαβει ποια διαταγη ειναι νομιμη και ποια παρανομη

μπερδευεις φιλε μου την αγγαρεια με το καψωνι
το παρε 20 η το ξυρισε τη λαμπα δεν ειναι αγγαρεια... Ειναι καψωνι το οποιο απαγορευεται

αγγαρεια θεωρειται καθε δευτερευουσα εργασια που δεν εχει ΑΜΕΣΗ σχεση με την Μαχητικη ικανοτητα και το αξιομαχο

για τις παρανομες και νομιμες διαταγες μπορεις να διακρινεις την διαφορα εχοντας στο μυαλο σου το τι λεει η νομολογια των δικαστηριων για την προσταγη και για την δεσμευτικοτητα της διαταγης

Μια διαταγή είναι τυπικά νόμιμη όταν
-- ο διατάσσων (αρχηγός) ενεργεί εντός της καθ`ύλη και κατά τόπο αρμοδιότητας του, αφορά δε η διαταγή πράξη αναγόμενη στον κύκλο των καθηκόντων της υπηρεσίας του διατασσομένου και
-- δίδεται αυτή κατά τις υπό του νόμου διαγραφόμενες διατυπώσεις.

Όταν μια διαταγή δεν αναφέρεται στον κύκλο των υπηρεσιακών ενεργειών αλλά "μεταπίπτει" στο επίπεδο προσωπικών επιθυμιών και αξιώσεων όλως ασχέτως προς την υπηρεσία, τότε δεν πρόκειται καν για διαταγή.

Αν εχεις προσβαση σε καποια δημοτικη βιβλιοθηκη σου προτεινω να διαβασεις

Α. Παπαδαμάκη, Η ανυπακοή του Στρατιωτικού ως αξιόποινη πράξη
Α. Παπαδαμάκη, Θεωρητική θεμελίωση και συστηματική ερμηνεία του νέου Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα
Ν. Αλιβιζάτου, Η συνταγματική θέση των Ενόπλων Δυνάμεων
Ε. Ανανιάδη, Στρατιωτικό Ποινικό Δίκαιο
Π. Παπαδάτου, Το πρόβλημα της Ιεραρχικής Προσταγής εις το Ποινικό Δίκαιο

επίσης σου προτεινω να διαβασεις το αρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΤΗ, Στρατιωτικού Δικαστή Β΄, Αντεισαγγελέα του Αεροδικείου Αθηνών με θεμα
Η ποινική αξιολόγηση της ατομικής εκπαιδεύσεως
http://www.militaryjustice.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=32

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spirosgiapros την Τετ Μαρ 24, 2010 5:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Πωπω πορωση αχαχαχ αστειευομαι
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Καψόνι στο στρατό

Τελος εχω να πω τα εξης

χαλαρωστε και αντιμετωπιστε την κατασταση με χιουμορ

ενας που δινει παραλογες διαταγες προφανως ειναι προβληματικος σαν ανθρωπος
εκτελεστε προθυμα και βοηθηστε τον να ικανοποιησει το εγω του
εκεινη τη στιγμη βοηθατε εναν ανθρωπο Να νιωσει στραταρχης

εγω χαιρομαι να κανω τετοιο καλο σε ανθρωπους

σε καθε περιπτωση το να πηγαινει καποιος κοντρα εξ αρχης εχει πολλα προβληματα που θα χρειαστω 100 σελιδες για να τα αναπτυξω

ακολουθειστε την ακολουθη σειρα
με την εκτελεση της διαταγης θα διαπραξω κατι το παρανομο;
αν οχι εκτελω
αν ναι ειναι πολυπλοκο και κατα 99,9999999% δεν θα διαταχθειτε κατι τετοιο
το 0,00000000000001 θελει αλλες 500 σελιδες

νιωθω οτι προσβληθηκα μειωθηκα αδικηθηκα απο αυτη τη διαταγη;
παρουσιαζομαι στην αναφορα και εκφραζω ενωπιον ολων τα παραπονα μου

αν ειναι ιδιαιτερης σοβαροτητας το θεμα αιτουμαι και τη διενεργεια ΕΔΕ
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Καψόνι στο στρατό

cristi έγραψε:Πωπω πορωση αχαχαχ αστειευομαι

αν αναφερεσαι σε εμενα cristi καμια πορωση... Το αντιθετο μαλιστα

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Το λεω επειδη παραθετεις στρατιωτικους κανονισμους Μην ξεχναμε οτι απευθυνομαστε σε 19-20 παιδια που πανε να κανουν απλα τη θητεια τους. Ξερεις πως φανταζουν αυτα; Δεν θελω να πω για να μην λογοκριθω. Για μερικους που ειναι ηδη στο στρατευμα δεν υπαρχει παραλογισμος (πραγμα που δεν συμφωνω) για τους οπλιτες που ερχονται να υπηρετησουν και να φυγουν ναι ειναι παραλογισμος. Ολα αυτα που παραθετεις των σκ. Αν δεν υπηρχε παραλογισμος δεν θα επεφταν οι αναφορες ακρως απορρητες των οπλιτων συννεφο προς το στρατηγειο του γεσ. Ας μην ξεχναμε αυτα που καθημερινα περνουν οπλιτες στα στρδα τους Που δεν γνωριζουμε Και ας μην προσπαθουμε Να παρουσιασουμε οτι Ολα ειναι καλα γι αυτους στη θητεια τους. Τελος ολοι πρεπει να ξυπνησουν και να δουν τι πραγματικα συμβαινει στο εμψυχο υλικο των στρδων τους που το αφηνουν στην ακρη φερνοντας στο προσκηνιο αψυχους σκ
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Παράλογες "διαταγές" παράτυπες ή μη πάντα υπηρχαν και θα υπάρχουν.(έστω και σε μικρότερο βαθμό)

Είχα φάει ατομικό καψόνι στον Πόρο από Κελευστή. Και δεν ήμουν πιτσιρικάς ήμουν 24. Βέβαια όταν τον ξαναπέτυχα αυτόν στην Σούδα του έριξα κάτι μπινελίκια και τον έβαλα να κουβαλάει.(είχε επισκευή ο Θέμις)

Χρειαζεται ψυχραιμία. Υπάρχει ήδη πίεση στο στρατό και κάποιοι την επιβαρύνουν.

Δυστυχώς υπάρχουν πάντα αυτοί που "ψάχνονται" για μπουνιές. Η μαγκιά είναι να τους αποφύγεις. Εγώ στον Πόρο δεν το κατάφερα αυτό. Εστειλα έναν κλαίγοντας στον δοίκα με πρησμένη μούρη και μου στοίχισε την άδεια ορκομοσίας!

spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Καψόνι στο στρατό

cristi έγραψε:Να παρουσιασουμε οτι Ολα ειναι καλα γι αυτους στη θητεια τους.

που ειδες να παρουσιαζω οτι ολα ειναι καλα στη θητεια τους;

εγω δεν ασχοληθηκα με αυτο το θεμα... Αντιθετα ασχοληθηκα με το τι λενε οι κανονισμοι και τι μπορουν να κανουν οι στρατευσιμοι

cristi έγραψε:Ας μην ξεχναμε αυτα που καθημερινα περνουν οπλιτες στα στρδα τους Που δεν γνωριζουμε Και ας μην προσπαθουμε Να παρουσιασουμε οτι Ολα ειναι καλα γι αυτους στη θητεια τους. Τελος ολοι πρεπει να ξυπνησουν και να δουν τι πραγματικα συμβαινει στο εμψυχο υλικο των στρδων τους που το αφηνουν στην ακρη φερνοντας στο προσκηνιο αψυχους σκ

συγνωμη εγω απο το διαστημα κατεβηκα; Δεν εκανα θητεια; Ξερεις πολυ καλα οτι ειμαι πρωην καταδρομεας της παλιας σχολης μαλιστα οποτε εχω ζησει ο ιδιος τι περναει ενας στρατευσιμος στη θητεια του και τι συμβαινει στο εμψυχο υλικο

cristi έγραψε:Για μερικους που ειναι ηδη στο στρατευμα δεν υπαρχει παραλογισμος (πραγμα που δεν συμφωνω) για τους οπλιτες που ερχονται να υπηρετησουν και να φυγουν ναι ειναι παραλογισμος.

για μενα παραλογισμος ειναι να εχεις δικαιωμα να αρνηθεις και να μην το κανεις
να εχεις δικαιωμα να κανεις αναφορα και να μην κανεις
να εχεις δικαιωμα να κανεις μυνηση και να μην κανεις

και ολα αυτα γιατι;

επειδη ορισμενοι συγγενεις δινουν την οδηγια '' υπομονη'' να περασει ο καιρος ή ο μαγκας ο στρατιωτης ειναι αυτος που δεν τρωει καμπανες

κανε μου μια χαρη... Ξαναδιαβασε οσα εγραψα πριν προσεκτικαΕικόναΕικόναΕικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Ναι σπυρο τα διαβασα προσεκτικα. Δεν αναφερομουνα ειδικα σε εσενα και κακως επρεπε να το ξεκαθαρισω εξ αρχης πιο πανω αλλα με την ροη της σκεψης μου το ξεχασα. Λοιπον δεν ελεγα για σενα μιλουσα γενικα. Προς θεου. Αφου λοιπον περασες απο θητεια θα ξερεις οτι ο οπλιτης τον κυριευει ο φοβος να μπει στη διαδικασια να κανει μηνυσεις αναφορες ακομα και το πιο απλο να βγει παραπονουμενος. Αφου εκτος απο το φοβο των συνεπειων της ¨καμπανας¨" του Λγου και της αυξησης του διοικητου κραταει σταση σιωπης και λεει "αντε ρε ποσες μεινανε αντε να περασει ο καιρος να φευγουμε " επειτα ειναι και το κυνηγι που θα φαει απο τους ανωτερους του αν προβει σε τετοιες ενεργειες (και μην μου πεεις οτι δεν συμβαινει κι αυτο) και ετσι τ αφηνει
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες