H μεγαλύτερη πληγή του στρατού είναι οι γυναίκες

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΓΙΑΝΝΗ_Σ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗ_Σ »

Αστο... Εδω εισαι λαθος... Κανυστρα κουβαλησες στα αθληματα ε; Σκεψου οτι αυτο θα χρειαστει να το Κανεις πολλες φορες στον στρατο, πες μου λοιπον εσυ... Αν ειναι να κουβαλησεις 20 πυραυλους... Ποιος θα τους κουβαλησει πιο γρηγορα... Εσυ η ενας αντρας; Δεν λεω υπαρχουν και γυναικες που ειναι πολυ δυνατες αλλα και αντρες που ειναι τελειως αχρηστοι... Αλλα μιλαμε γενικα για τον κανονα... Εσυ τι νομιζεις; Και μην ξεχνας οτι εσεις σαν γυναικες μετα τα 35 αρχιζεται να χανετε δυναμεις σωματικες αλλα και πνευματικες... Καλως η κακως η γυναικες μετα τα 35 λογω εγκυμοσυνης αλλα και για αλλους λογους εξασθενουν σε σχεση με τους αντρες... Αντιθετα εσεις σε διοικητικες θεσεις γραφειου μπορει να ειστε καλυτερες απο εμας...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 76

Δημοσίευση από Rafale »

ΓΙΑΝΝΗ_Σ έγραψε:Και αυτο οχι επειδη ειναι πιο μαχημες αλλα λογο ρατσισμου... Μην μπερδευουμε την ικανοτητα και την μαχημοτητα με τις γυναοκες... Πιστευω λιγες ειναι οι γυναικες που σε περιπτωση πολεμουυ θα εκανανοτι κανει ενας αντρας... Και απο πλευρα ψυχολιγιας, και δυναμης, φοβου, και πολλα αλλα... Οι γυναικες κανουν μονο για διοικητικη μεριμνα και τιποτα αλλο... Μην κοροιδευομαστε...
δηλ η ικανοτητα και η μαχημοτητα ειναι γενους αρσενικου απο πλευρας ψυχολογιας και δυναμης Σαφως και δεν μπορεις να ξερεις τι αποθεματα κρυβει ο καθενας μεσα του ειτε ειναι ανδρας ειτε γυναικα δηλ ο ανδρας εχει ψυχολογια και δυναμη και η γυναικα δεν εχει; Δεν μπορω να ακουω τετοια. Διαφωνω με την αποψη σου αλλα και τη σεβομαι Επισης

NoName
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από NoName »

cristi έγραψε: δηλ η ικανοτητα και η μαχημοτητα ειναι γενους αρσενικου απο πλευρας ψυχολογιας και δυναμης Σαφως και δεν μπορεις να ξερεις τι αποθεματα κρυβει ο καθενας μεσα του ειτε ειναι ανδρας ειτε γυναικα δηλ ο ανδρας εχει ψυχολογια και δυναμη και η γυναικα δεν εχει; Δεν μπορω να ακουω τετοια. Διαφωνω με την αποψη σου αλλα και τη σεβομαι Επισης

Κρίστυ όταν είδα τον τίτλο, ήθελα να μπω και να την πω σ'αυτόν που το γραψε... Όμως κακκά τα ψέμματα, οι άντρες είναι έτσι φτιαγμένοι που να έχουν μεγαλύτερη δύναμη κ περισσότερη ταχύτητα. Γιαυτό κ πχ στους ολυμπιακούς αγώνες διαχωρίζονται οι αθλητές. Ο λόγος που θέλουν οι περισσότερες γυναίκες να μπουν στον στρατό, είναι χρηματικός... Ότι δηλ είναι μία σταθερή δουλειά δημοσίου. Όταν όμως γράφει ο θεματοθέτης ένα τετοιο τίτλο, σου ρχεται να του την πεις πολύ χοντρα... !
Betty
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Betty »

«Ξεκινήσαμε για να επιτεθούμε στο ύψωμα Κουλκουθούρια, διηγείται η Θεοδώρα Ζήκου. Ηταν τη νύχτα στις 12 Μάη του '49. Στις τέσσερις το πρωί το πυροβολικό μας άρχισε να βομβαρδίζει τις εχθρικές θέσεις. Ριχτήκαμε στην επίθεση. Φτάνουμε κοντά στα συρματοπλέγματα, κάτω από τα πυρά του εχθρού, ανοίγουμε κόβοντας τα ένα πέρασμα και προχωράμε στις θέσεις των εχθρικών μυδραλιοβόλων. Τα μετατρέπουμε σε σκόνη με τα πάντσερ μας και τους "σταυρούς" μας. Ο εχθρός αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις θέσεις του.

Εκείνη την αποφασιστική στιγμή, ο διοικητής μας θέλησε να στείλει ένα επείγον μήνυμα στη διπλανή ομάδα. Το παίρνω και τρέχω μέσα από το πυρακτωμένο σίδερο και τη σκόνη των εχθρικών οβίδων. Ξαπλώνω καταγής, προχωρώ σερνόμενη πάνω στους αγκώνες μου, μετά σηκώνομαι και ξαναρχίζω το τρέξιμο. Βρήκα το λοχαγό, του έδωσα το μήνυμα και ξαναπαίρνω το δρόμο της επιστροφής. Γυρνώντας, συνάντησα δύο τραυματισμένους συντρόφους. Τους έδεσα τα τραύματα. Ο εχθρός κάνει αντεπίθεση. Πρέπει να επιστρέψω στη μάχη, για να πάω την απάντηση. Οπως έτρεχα, έπεσα πάνω σε έναν αγωνιστή ξαπλωμένο στη γη, γεμάτο αίματα. Ηταν ακίνητος. Τον αναγνώρισα από το πουκάμισό του. Ηταν ο ίδιος ο αδερφός μου. Γονατίζω πλάι του και τον φωνάζω με τ' όνομά του.

- Αντώνη! Αντώνη!

Καμιά απάντηση. Τον ανασηκώνω λίγο. Δε ζούσε πια. Η οδύνη με χτύπησε σαν γροθιά. Για ένα δευτερόλεπτο πάλεψα ανάμεσα σε δύο συναισθήματα. Από τη μια, ο νεκρός αδελφός μου. Από την άλλη, η μάχη που περίμενε. Διάλεξα τη δεύτερη. Τον άφησα. Η βοή της μάχης με κατάπιε ξανά. Φτάνω, δίνω την απάντηση στο διοικητή. Με ρώτησε γιατί τα μάτια μου ήταν γεμάτα δάκρυα. Του είπα ψέματα.

- Δεν είναι τίποτα, σύντροφε διοικητά, από τον καπνό».

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Betty την Τρί Μαρ 16, 2010 4:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
eleftheri@
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από eleftheri@ »

Αυτό που μετράει είναι η καρδιά και η αγάπη για την πατρίδα και όχι αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Το παραπάνω τα λέει όλα μπράβο Betty πολύ καλό.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

NoName έγραψε:
cristi έγραψε: δηλ η ικανοτητα και η μαχημοτητα ειναι γενους αρσενικου απο πλευρας ψυχολογιας και δυναμης Σαφως και δεν μπορεις να ξερεις τι αποθεματα κρυβει ο καθενας μεσα του ειτε ειναι ανδρας ειτε γυναικα δηλ ο ανδρας εχει ψυχολογια και δυναμη και η γυναικα δεν εχει; Δεν μπορω να ακουω τετοια. Διαφωνω με την αποψη σου αλλα και τη σεβομαι Επισης

Κρίστυ όταν είδα τον τίτλο, ήθελα να μπω και να την πω σ'αυτόν που το γραψε... Όμως κακκά τα ψέμματα, οι άντρες είναι έτσι φτιαγμένοι που να έχουν μεγαλύτερη δύναμη κ περισσότερη ταχύτητα. Γιαυτό κ πχ στους ολυμπιακούς αγώνες διαχωρίζονται οι αθλητές. Ο λόγος που θέλουν οι περισσότερες γυναίκες να μπουν στον στρατό, είναι χρηματικός... Ότι δηλ είναι μία σταθερή δουλειά δημοσίου. Όταν όμως γράφει ο θεματοθέτης ένα τετοιο τίτλο, σου ρχεται να του την πεις πολύ χοντρα... !
το ειχα παραθεσει ξανα στο παρελθον αλλα θα το κανω και τωρα. Μιλας για δυναμη ανδρων σα να ειναι οι σουπερμαν και να σηκωνουν με τα χερια πυραυλους. Γιατι οι γυναικες δεν εχουν ταχυτητα; Γιατι γυναικες αθλητριες δεν υπαρχουν; Κατα τ αλλα διαφωνω καθετα με τα υπολοιπα οτι το κανουν για τα χρηματα και μονο. Εχω δει ανδρες που δεν μπορουν τα εμβολια εχω δει ανδρες να λιποθυμουν στη θεα του αιματος η να κανουν εμετο η να ζαλιζονται εχω δει ανδρες σε πορειες να τα παρατουν. Εχω δει ανδρες να μην μπορουν να κανουν βολες. Οι γυναικες να ξερεις οτι εχουν πιο πολυ τσαγανο απο τους ανδρες ς αυτα. Και εχουν και ενα γ... Ωτο μεσα τους αναπτυγμενο περισσοτερο απο τους ανδρες.

policeman

Δημοσίευση από policeman »

ΑΚΟΥΣΤΕ καλά. Αυτό που μετράει είναι μόνο η ημερομηνία που πληρώνεσαι και να καταφέρεις να περάσεις όσο πιο λούφα μπορείς. Αφήστε τα κομάντα να βγάλουνε το φίδι απο την τρύπα. Περισσότερα δεν πρόκειται να πάρουνε. Αν όμως γίνει μια στραβή θα τους βρούνε όλους απέναντί τους. Όσο για τις γυναίκες στο στρατό όπως και σε όλα τα σώματα ασφαλείας περνάνε ζάχαρι. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν χρειάζεται να σπάζονται ορισμένη, απλά να το αποδεχτούν. Άλλωστε όλοι έχουμε γυναικες, αδερφες, μανάδες. Καλή σταδιοδρομία σε όλους και καλά μυαλά.
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από illy »

Φιλε, τελικα η γυναικα σου περασε εποπ; Θυμαμαι που ειχες γραψεις οτι συμμετειχε τωρα στην προκηρυξη του στρατου ξηρας... Αυτο που ειπες, ας το αποδεχτουν κ ας το χωνεψουν κ αν δεν μπορουν ας πιουν σοδαΕικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος illy την Τρί Μαρ 16, 2010 8:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dum spiro spero
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ

Δημοσίευση από spirosgiapros »

policeman έγραψε:ΑΚΟΥΣΤΕ καλά. Αυτό που μετράει είναι μόνο η ημερομηνία που πληρώνεσαι και να καταφέρεις να περάσεις όσο πιο λούφα μπορείς.

νοοτροπιες σαν αυτη ειναι η μεγαλυτερη πληγη οχι μονο του στρατου αλλα ολου του δημοσιου τομεα

δευτερη πληγη ειναι οι αποφασιζοντες που δεν ξερουν πως να εκμεταλευτουν τις γυναικες

οι γυναικες ειναι ενα απο τα πολυτιμοτερα εργαλεια αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τις εκμεταλευτει
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

policeman έγραψε:ΑΚΟΥΣΤΕ καλά. Αυτό που μετράει είναι μόνο η ημερομηνία που πληρώνεσαι και να καταφέρεις να περάσεις όσο πιο λούφα μπορείς. Αφήστε τα κομάντα να βγάλουνε το φίδι απο την τρύπα. Περισσότερα δεν πρόκειται να πάρουνε. Αν όμως γίνει μια στραβή θα τους βρούνε όλους απέναντί τους. Όσο για τις γυναίκες στο στρατό όπως και σε όλα τα σώματα ασφαλείας περνάνε ζάχαρι. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν χρειάζεται να σπάζονται ορισμένη, απλά να το αποδεχτούν. Άλλωστε όλοι έχουμε γυναικες, αδερφες, μανάδες. Καλή σταδιοδρομία σε όλους και καλά μυαλά.
σεβαστη η αποψη σου μα προσωπικη μου εκτιμηση λανθασμενη τελειως. Νοοτροπια τελειως εκτος. Οταν επικρατουν τετοιες νοοτροπιες παμε 10 βηματα πισω. Α ναι; Στο στρατο οι γυναικες περνανε καλα; Μαλλον σε αλλο γκρουπ γυναικων επεσες και εχεις τετοιες πληροφοριες. Το τι θα αποδεχτει Και τι οχι ο καθενας αυτο αφορα εκεινον και μονο. Η καθε ειδους επιβολη προς αυτη την κατευθυνση μας θυμιζει αλλες εποχες. Ευχες περι καλων μυαλων μαλλον πρεπει να διδονται στα ατομα με νοοτροπιες και κωδικες δημοσιων υπαλληλων.

policeman

Δημοσίευση από policeman »

Πέρασε τελικά η γυναίκα μου σε πολύ καλή ειδικότητα και έχει λάβει οδηγίες - κατευθύνσης. Δεν έχω την απαίτηση να καταλάβει κανείς αυτά που γράφω γιατί πολύ απλά τα ίδια έλεγα και γω όταν ήμουνα στη θέση σας και περίμενα πως και πως να μπω στο σώμα να δουλέψω σε φουλ ρυθμούς, πραγμα το οποίο έκανα τα πρώτα χρόνια. Για ποιο λόγο; Τι κέρδισα; Το πιο σημαντικο την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων μου. Όμως όσο περνάει ο καιρός στα σώματα ασφαλαείας ξενερώνεις απίστευτα. Βλέπεις πολλές αδικίες και το πιο δυσάρεστο είναι ότι αν γίνει η στραβή δεν βρίσκεις κάλυψη απο κανέναν. Είσαι ένας εναντίον όλων. Γι αυτό μόνο τα τυπικά να μην εκτεθείτε στην δουλεία σας και μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει να πέφτει ο μισθός. Ειδικά μετα τις σημαντικές μειώσεις που έχουμε στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς μας. Θα τοποθετηθείτε και σε μονάδα, θα νοικιάσετε σπίτι και θα το καταλάβετε καλύτερα. Αυτά που διαβαζω απο ορισμένους ''Ράμπο'' εδώ μέσα είναι για γέλια. Τώρα όσο για τις γυναίκες, σίγουρα περνάνε πολύ καλά στο στρατό όπως και στα άλλα σώματα ασφαλείας. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάτι ειδικότητες Χειριστες ΑΤ, πολυβολητές, πληρώματα ερπυστριοφόρων, Ειδικές Δυναμεις κλπ. Αυτές είναι μαύρες ειδικότητες για όλους, είναι για φαντάρους όπου καποια στιγμή απολύονται όχι για στελέχη. Σε μια καλή ειδικότητα που δεν έχει ασκήσεις όπως ΥΓ - ΕΜ κλπ περνάνε πολύ καλά.
ΘΡΥΛΟΣ
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από ΘΡΥΛΟΣ »

Και εγω συμφωνω οι μεγαλυτερη πληγη ειναι οι γυναικες στον στρατο!

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

policeman έγραψε:Πέρασε τελικά η γυναίκα μου σε πολύ καλή ειδικότητα και έχει λάβει οδηγίες - κατευθύνσης. Δεν έχω την απαίτηση να καταλάβει κανείς αυτά που γράφω γιατί πολύ απλά τα ίδια έλεγα και γω όταν ήμουνα στη θέση σας και περίμενα πως και πως να μπω στο σώμα να δουλέψω σε φουλ ρυθμούς, πραγμα το οποίο έκανα τα πρώτα χρόνια. Για ποιο λόγο; Τι κέρδισα; Το πιο σημαντικο την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων μου. Όμως όσο περνάει ο καιρός στα σώματα ασφαλαείας ξενερώνεις απίστευτα. Βλέπεις πολλές αδικίες και το πιο δυσάρεστο είναι ότι αν γίνει η στραβή δεν βρίσκεις κάλυψη απο κανέναν. Είσαι ένας εναντίον όλων. Γι αυτό μόνο τα τυπικά να μην εκτεθείτε στην δουλεία σας και μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει να πέφτει ο μισθός. Ειδικά μετα τις σημαντικές μειώσεις που έχουμε στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς μας. Θα τοποθετηθείτε και σε μονάδα, θα νοικιάσετε σπίτι και θα το καταλάβετε καλύτερα. Αυτά που διαβαζω απο ορισμένους ''Ράμπο'' εδώ μέσα είναι για γέλια. Τώρα όσο για τις γυναίκες, σίγουρα περνάνε πολύ καλά στο στρατό όπως και στα άλλα σώματα ασφαλείας. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάτι ειδικότητες Χειριστες ΑΤ, πολυβολητές, πληρώματα ερπυστριοφόρων, Ειδικές Δυναμεις κλπ. Αυτές είναι μαύρες ειδικότητες για όλους, είναι για φαντάρους όπου καποια στιγμή απολύονται όχι για στελέχη. Σε μια καλή ειδικότητα που δεν έχει ασκήσεις όπως ΥΓ - ΕΜ κλπ περνάνε πολύ καλά.
μου αρεσε το οδηγιες κατευθυνσης. Δεν θα διαφωνησω ς αυτα που λες μα ενα θα σου πω. Μπορει ολοι να εκφραζουμε καποια παραπονα μειωσεις μισθων κλπ εκτος υπηρεσιας αλλα οταν ειμαστε μεσα δεν μιλουμε με την ιδια θερμη και το χειροτερο αν δεχθουμε εντολες θα εκτελεσουμε και μετα την εκτελεση θα βγουμε παραπονουμενοι. Δυστυχως αυτο το κακο εχει το ενστολο προσωπικο δεν μνπορει να εκφραστει οπως σε μια δημοσια υπηρεσια.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Θρυλε ; Την αποψη μου την εχω παραθεσει περιτρανα σε προηγουμενα ποστ μου για το θεμα.
sashag
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sashag »

Γνωμη μου ειναι οτι αυτο ειναι στον ανθρωπο και στην συγκεκριμενη περιπτωση στην γυναικα.
Ισως καποιες να υπερεκτιμισαν τις δυναμεις τους και γι αυτον τον λογο να τα παρατησανΕικόνα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης