ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
mh508
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mh508 »

Πήρα και το σημείωμα κατάταξης. Πυροβολικό ΥΕΑ (αυτό σημαίνει πως είμαι απλά υποψήφιος ή οτι με επέλεξαν;) ! Ξεκινάω με ερωτήσεις:

1. Εφόσον πήρα αναβολή, θα πρέπει να παρουσιαστώ κανονικά ή μπορώ να λουφάρω;

2. Αν πρέπει να παρουσιαστώ, ως ΥΕΑ, θα πρέπει να έχω μαζί μου τα επιπλέον έγγραφα κτλ ή λόγω αναβολής δεν θα μου χρειαστούν (ή θα μου χρειαστούν μόνο εφόσον επιλεγώ) ;

3. Τα έγγραφα αυτά μπορώ να τα πάρω τώρα και να τα χρησιμοποιήσω όταν καταταγώ κανονικά (μετά την αναβολή) ;

3. Τι έιναι πια ο ΥΕΑ και τι μου προσφέρει; Υπάρχει λόγος να το προτιμήσω;

Αντώνης
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από yandr »

Σημαίνει ότι είσαι απλά υποψήφιος.

1. Τι εννοείς πήρες αναβολή; Κατέθεσες τα χαρτιά σου στο στρατολογικό γραφείο + εξήγησες ότι ήρθε το σημείωμα κατάταξης και είπαν ότι θα διευθετηθεί το πρόβλημα;

Αν ναι, τότε να λουφάρεις. Αν όχι, τότε θα κυρηχθής ανυπότακτος και προβλέπονται διάφορες κυρώσεις, όπως επιπλέον θητεία (εξαγοράσιμη).

2. Νομίζω καλό είναι να τα έχεις εκ των προτέρων, όμως από ότι έχω καταλάβει δεν έχεις ξεμπερδέψει από το στρατολογικό γραφείο, οπότε μπορείς να τους ρωτήσεις. Καλό είναι αν τελικά καταταγείς, να έχεις μαζί σου ότι αναφέρει το σημείωμα κατάταξης. Φυσικά αν την σκαπουλάρεις, δεν χρειάζεσαι τίποτα.

3. Έχω αναφέρει αναλυτικά ρε συ τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο σχετικό άρθρο. Ρίξτου μια ματιά. Δύο σελίδες με πληροφορίες έχω γράψει + την εκπαίδευση των δοκίμων στο ΚΕΥΠ (εσύ δεν θα πας εκεί αλλά μπορείς να πάρεις μία ιδέα).

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σήμερα ΥΕΑ (όταν έκανα τη θητεία μου το προτίμησα όμως και δεν το μετάνιωσα), ιδιαίτερα ΥΕΑ πυροβολικού. Ουσιαστικά το πλεονέκτημα είναι ότι μένεις εκτός στρατοπέδου, πληρώνεσαι (δεν θα γίνεις πλούσιος), δεν έχεις αγγαρείες/σκοπιές κ. λπ.

Το πρόβλημα είναι η παραπάνω θητεία κυρίως.

DEA_298
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από DEA_298 »

παιδια ειμαι ΔΕΑ, κ απο πατμο ερχομαι στο ΚΕΠΒ Θηβας οπου κ παρουσιαστηκα.σαν Στρ ξερω τι παιζει εκει, αλλα μηπως ξερετε τι παιζει εκει αμα εισαι ΔΕΑ;
Metalhead

Δημοσίευση από Metalhead »

Καταρχας συγχαρητηρια για την ωραια κ αρκετα χρησιμη δουλεια που εχετε ριξει στο site.
Παρουσιαζομαι Θηβα-Πυροβολικο-ΥΕΑ τον Μαη.
Εχω αποφοιτησει απο ΤΕΙ Ιατρικων Εργαστηριων απο οπου μας χρησιμοποιουν για Υγειονομικο κατα κορον. Επειδη ψιλο μπερδευτηκα ρωταω : Θα ειμαι ΥΕΑ-Πυροβολικου η θα εχω καποια σχετικη ειδικοτητα υγειονομικου σαν ΥΕΑ;
Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από yandr »

Εφλοσον παρουσιάζεσαι Θήβα θα είσαι ΥΕΑ Πυροβολικού.

Αν βέβαια θέλεις και επιλεχθείς να πας ΥΕΑ.
CRAWLER
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από CRAWLER »

K εγω παρουσιαζομαι Κεπβ εχω κ ενδειξη για Υ. Ε. Α κ το σκεφτομαι... Γενικα θα ηθελα να μαθω αν στο πυροβολικο υπαρχουν καποιες καλες ειδικοτητες κ που υπαρχουν αναλογες μοναδες για να σε στειλουν μετα την ορκωμοσια
CRAWLER
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από CRAWLER »

Εγω ειμαι Υ. Ε. Α στη σχολη πυροβολικου Νεα Περαμος κ κανουμε αγγαρειες κ καθαριοτητες συνεχεια, μονο οταν δεν εχει εκπαιδευση δεν κανουμε. Επισης οι αξιωματικοι ειναι αυστηροι κ ριχνουν ποινες στο αψε σβησε κ μαζι με ολα εχουμε τους Υ. Ε. Α Β οι οποιοι μας κανουν τη ζωη δυσκολη κ ιδιαιτερα το πρωινο κ το μεσημεριανο ξυπνημα οπου σε 5 λεπτα πρεπει να στωσεις το κρεβατι, να ντυθεις κ να ξυριστεις...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ρε παιδιά όλοι τα περάσαμε αυτά! Ε δεν ειναι και τιποτα το τραγικό! Θέμα συνήθειας είναι όλα. Το πολύ πολύ να ξυπνάτε 10-20 λεπτά νωρίτερα να είστε έτοιμοι.
Πάντως μετά θα κάνετε ζωάρα!:) πιστέψτε με! Ειδικά ο κύριος ΥΕΑ πυροβολικού, θα βαρεθεί να κάθεται!
κύριοι δεν μπήκατε σε σχολές για κοπελίτσες. Αφήστε τα παράπονα και ανταποκριθείτε.
CRAWLER
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από CRAWLER »

Σιγουρα για Υ. Ε. Α ΠΥΡ. μονο να καθεσαι δεν ισχυει κ αυτο δεν ισχυει μονο για τη σχολη που δεν καθεσαι ποτε αλλα το ιδιο ισχυει κ για μετα που γινεσαι Δ. Ε. Α εχεις πολλες ευθυνες, πρεπει να εχεις γνωσεις κατι που ειναι δυσκολο γιατι στη σχολη απο την κουραση κ την υπνηλια δεν μπορεις να συγκεντρωθεις για να διαβασεις. Πιστεψτε ειναι δυσκολο πραγμα να γινιε καποιος Δ. ε. α και ειδικοτερα πυροβολικου. Τελικα ισως ειναι καλυτερα να εισαι απλος φανταρος να κανεις θητεια σου κ να ξεμπερδευεις...
volkano
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από volkano »

Και εμενα μου ηρθε το χαρτι σαν υεα πυροβολικο θηβα 12/11

απο τις γραμματικες γνωσεις που λεει πρεπει να παρω βεβαιωση απο την σχολη μου (τει) ή να εχω μονο το πτυχιο μου απο το τεε ή και τα 2 ;

[επεισης απο θεμα ρουχων και εσωρουχων τι πρεπει να εχουμε μαζι μας; ]
lostre 305eso Δ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: θεατρο-ποδοσφαιρο-γυναικες
Επάγγελμα: ξενοδοχειακος υπαλληλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lostre 305eso Δ »

Καλησπερα νεεε... Λοιπον για τ αρουχαυπαρχει σχετικο θεμα μεσα στην κατηγορια θητεια αλλα το ΥΕΑ ειναι επιλογη μας ανθθα δηλοσουμε η οχι... Κ ασε που ειναι κ 5μηνεςπαραπανο αλλα σε πληρονουν. Γενικα ομως ειναι μια η αλλη... Αν θες σου στελνς κ την διευθηνση για τα ρουχα του στρατιωτη απο τον ματσακη...http://www.netmode.ntua.gr/...koutep/myarmy/

lostre 305eso Δ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: θεατρο-ποδοσφαιρο-γυναικες
Επάγγελμα: ξενοδοχειακος υπαλληλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lostre 305eso Δ »

απο τις γραμματικες γνωσεις που λεει πρεπει να παρω βεβαιωση απο την σχολη μου (τει) ή να εχω μονο το πτυχιο μου απο το τεε ή και τα 2 ;

καλο ειναι να τα προσκομησεις κ τα 2... την ημερα της καταξης σου... ααα κ μην ξεχασεις αντιγραφα εεε
Anonymous

Διάβασα στο site τι παίζει με τους ΥΕΑ, και αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα που πήρα το πολυπόθητο χαρτί, διάβασα με μεγάλη ευχαρίστηση ότι είμαι πυροβολικό ΥΕΑ. Εμάς γιατί δε μας ρωτάνε; Ο μόνος λόγος που έκοψα την αναβολή ήταν για να ξεμπερδεύω γρήγορα για να συνεχίσω τις σπουδές μου. Και τώρα μαθαίνω ότι θα κάνω +4 με 5 μήνες; Οπότε θα ήταν καλύτερο να μην πάω να πάρω αντίγραφο πτυχίου, να αποτύχω παντού. και να κάνω τον σταυρό μου; Έλεος! Ας δώσουν κίνητρα για να πάει ο κόσμος. Εμένα και το κάθε παιδί, γιατί μας τρέχουν και μας αγχώνουν;

Anonymous

Γειας σας. Μου ηρθε το χαρτι να καταταχθω στην σπαρτη πυροβολικο(ΥΕΑ). Ειχα παρει αναβολη και τωρα μπαινω. Θα κανω μαλλον 9μηνο λογω πολυτεκνου. Τι ειναι ακριβως το ΥΕΑ και αν αξιζει να πας.

Anonymous

Σορρυ μπερδευτηκα πριν. Μου ηρθε χαρτι να παραταχθω στην θηβα πυροβολικο(ΥΕΑ). Ειχα παρει αναβολη και τωρα μπαινω. Θα κανω 9μηνο λογς πολυτεκνου. Τι ειναι το ΥΕΑ και αν αξιζει να πας.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες