Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Κ 8ελω ν μ ε3ηγησεις λιγο κ αυτο μ τς βαθμους των τετραμηνων... Ευχαριστω
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από supermario »

παν έγραψε:Κ 8ελω ν μ ε3ηγησεις λιγο κ αυτο μ τς βαθμους των τετραμηνων... Ευχαριστω
Κοιταξε φιλε μου προκειμενου τα παιδια να μην αδιαφορησουν για Το σχολικο μαθημα Στην τριτη λυκειου το υπουργειο αποφασισε να διαμορφωνονται κατα ενα ελαχιστο ποσοστο οι τελικοι βαθμοι. Το πως λειτουργει αυτο το συστημα ειναι πολυ μεγαλη ιστορια. Παντως να ξερεις οτι πρεπει να επιδιωκεις οσο το δυνατον καλυτερους βαθμους στα τετραμηνα στα πανελλαδικως εξεταζομενα μαθηματα. Βεβαια γενικα στη τριτη λυκειου οι καθηγητες βαζουν πολυ καλους βαθμους για να ευνοηθειτε απο αυτην την πριμοδοτηση. Π. Χ αν γραψεις σε ενα οποιοδηποτε μαθημα 12 και εχεις 20 Στα τετραμηνα τοτε αυτοματως το 12 γινεται 12,6. Π. Χ αν γραψεις στις πανελληνιες 20 και στα τετραμηνα εχεις κατω απο 18 τοτε το 20 γινεται 19,4. Βεβαια το ενδεχομενο να γραψεις στις πανελληνιες παραπανω απο οσο σου βαλανε Στα τετραμηνα ειναι εξαιρετικα σπανιο. Π. Χ αν εχεις στο τετραμηνο 20 και γραψεις 19,7 τοτε το 19,7 γινεται 19,8. Π. Χ αν εχεις στο τετραμηνο 20 και γραψεις 18,7 το 18,7 γινεται 19,1. Π. Χ Αν Εχεις στα τετραμηνα 20 και γραψεις 18,8 τοτε το 18,8 γινεται 19,2. Με λιγα λογια οι αριθμοι που θα γραψεις στις πανελληνιες αυξανονται (με την προυποθεση οτι οι βαθμοι των πανελληνιων ειναι μικροτεροι απο των τετραμηνων) κατα ενα ποσοστο που κυμαινεται απο 0,5%=+0,1 εως 3%=+0,6
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εγω δηλαδη αν αποφασισω το καλοκαιρι που μας ερχεται να 3ανα δωσω πανελληνιες (πολυ πι8ανο) κ επιλε3ω μαθηματικα γενικης ως μα8ημα επιλογης για να μπορεσω να μπω στην ευελπιδων, αν Βγαλω τα μορια, απ την στιγμη π εγω φετος στο τετραμηνο δν προκειται να εχω παραπανω απο 12 (εχω επιλε3ει φυσικη γενικης για φετοσ, απο λα8ος οπως μπορει να θυμασαι) αν τ χρονου στις πανελληνιες γραψω πανω απο 19 αυτος ο βαθμος θμειωθει κατα 0,6; Σε περιπτωση δηλαδη π γραψω 19,6 αυτο θ γινει 19; Κ αυτο τ 0,6 δεν κοστιζει καποια μορια;

supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

παν έγραψε:Εγω δηλαδη αν αποφασισω το καλοκαιρι που μας ερχεται να 3ανα δωσω πανελληνιες (πολυ πι8ανο) κ επιλε3ω μαθηματικα γενικης ως μα8ημα επιλογης για να μπορεσω να μπω στην ευελπιδων, αν Βγαλω τα μορια, απ την στιγμη π εγω φετος στο τετραμηνο δν προκειται να εχω παραπανω απο 12 (εχω επιλε3ει φυσικη γενικης για φετοσ, απο λα8ος οπως μπορει να θυμασαι) αν τ χρονου στις πανελληνιες γραψω πανω απο 19 αυτος ο βαθμος θμειωθει κατα 0,6; Σε περιπτωση δηλαδη π γραψω 19,6 αυτο θ γινει 19; Κ αυτο τ 0,6 δεν κοστιζει καποια μορια;
Αν του χρονου γραψεις πανω απο 19 και στα τετραμηνα εχεις κατω απο 17 Θα μειωθει κατα 0,6. Ωστοσο επειδη στο σχολειο σου φετος διδασκεσαι ολα τα μαθηματα γενικησ, το φλεβαρη που θα γινουν οι δηλωσεις μπορεις να δηλωσεις οτι θα δωσεις μαθηματικα γενικης και να το κανεια αν θες τοσο πολυ την ευελπιδων.(μπορεις να δηλωσεις ειτε φυσικη ειτε μαθηματικα γενικης και καλα θα κανεις να επιλεξεις τα μαθηματικα). Ελαχιστα παιδια πανελληνιως δινουν φυσικη διοτι δεν τους δινει προσβαση σε καμια επιπλεον σχολη. Οι βαθμοι που Θα σου βαλουν στα τετραμηνα φετος θα Επηρεαζουν για φετος και για του χρονου και για του παραχρονου. Το ποσο θα επηρεαζει το -0,6 που θα εχεις εσυ δεν το ξερω ακριβως παντως αν ειναι μονο σε ενα μαθημα (μαθηματικα) υπολογιζω να σου αφαιρει γυρω στα 50-60 μορια. Αν ομως εχεις σε ολα τα μαθηματα κακους βαθμους και του χρονου γραψεις πολυ καλα τοτε Δυσκολευουν τα πραγματα (γυρω στα 270 μορια νιμιζω υπολογιζοντας προχειρα). Για αυτο φροντισε φετος να Παρει οσο το δυνατον μεγαλυτερους βαθμους στα πανελλαδικως εξεταζομενα μαθηματα. Κατσε στρωσου και αρχισε να ασχολεισαι με μαθηματικα γεν γιατι δινοντας φυσικη ακομα και ολα 20 να τα γραψεις δεν μπαινεις ευελπιδων. Την επιλογη σου για τα μαθηματικα η την φυσικη θα την δηλωσεις τον φλεβαρη. Ν αξερεις οτι στην τριτη λυκειου οι καθηγητες βοηθανε.
ΤΑΣΟΣ

Δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ »

Εσυ που εδωσες κ ξερεις πες μας λιγο ειναι δυσκολα; που γραφεις καλα και που ετσι και εστι αν μιλισω για μενα πρωτο τετραμηνο θα τα εχω στις κατευθυνσης ολα 20 κατα 90% πρωτα ο θεος λες να τα καταφερω επισημανε μου τα δυσκολα σημεια που εχει η τριτη λυκειυ (ειμαι δευτερα) ευχαριστω πολυ!
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

ΤΑΣΟΣ έγραψε:Εσυ που εδωσες κ ξερεις πες μας λιγο ειναι δυσκολα; Που γραφεις καλα και που ετσι και εστι αν μιλισω για μενα πρωτο τετραμηνο θα τα εχω στις κατευθυνσης ολα 20 κατα 90% πρωτα ο θεος λες να τα καταφερω επισημανε μου τα δυσκολα σημεια που εχει η τριτη λυκειυ (ειμαι δευτερα) ευχαριστω πολυ!
Κοιταξε φιλε μου το αν θα ειναι ευκολα ή δυσκολα εξαρταται μονο απο το ποσο εχεις διαβασει, ειδικα για ενα παιδι της θεωρητικης οπου ο "ασταθμητοσ" παραγοντας ειναι περιορισμενοσ. Δηλαδη δεν ειναι μαθηματικα ή φυσικη οπου δεν ξερεις αν θα γραψεισ. Γενικα τα παιδια γραφουν Πολυ ευκολα στα λατινικα και στην ιστορια. Στα αρχαια και στη λογοτεχνια εξαρταται απο το τι μαθητης εισαι. Ασε που στη λογοτεχνια και την εκθεση ειναι πολυ υποκειμενικη η βαθμολογια. Τα παιδια της θεωρητικης δυσκολευονται στα μαθηματικα γενικης (εγω προσωπικα οχι). Το οτι θα εχεις τοσο καλους βαθμους (εστω και στην β λυκειου) Αποτελει ατρανταχτη ενδειξη οτι εισαι αριστος μαθητης (με την προυποθεση οτι γραφεις πολυ υψηλους βαμους και στα διαγωνισματα) Και θα μπορεσεις πολυ ευκολα να μπεις σε καλη στρατιωτικη σχολη. Να ξερεις ομως οτι οι βαθμοι της β λυκειου δεν μετρανε για την εισαγωγη σου σε καποια σχολη. Η δυσκολια για τα περισσοτερα παιδια ειναι κυριως ψυχολογικη. Οταν ξεκινα η χρονια ανυπομονεις να δωσεις και οταν φτανει η ωρα δεν θεσ. Αγχωνονται ολοι (οι καλοι μαθητες παντα) για να βγαλουν την υλη και ξενυχτανε. Γενικως ταλαιπωρουνται αλλα ενας καλος μαθητης σαν εσενα με ενα καλο προγραμμα μπορει ευκολα να τα βγαλει περα.

TASOS

Δημοσίευση από TASOS »

Εσυ τωρα δινεις; αν ναι γαι ποια σχολη;
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

TASOS έγραψε:Εσυ τωρα δινεις; Αν ναι γαι ποια σχολη;
Τωρα δινω για Δευτερη φορα. Την πρωτη φορα εβγαλα 17945 και μπηκα στο τμημα χρηματοοικονομικης και τραπεζικης διοικητικησ. Τωρα ξαναδινω με πρωτη επιλογη την σχολη αξιωματικων αστυνομιας την οποια ειχα και περυσι πρωτη επιλογη. Αν δεν την πιασω εχω σοβαρα υποψιν μου τις σσε και στυα. Θα ηθελα και την σνδ (μαχιμοι) αλλα δυστυχωσ Δεν δεχονται ατομα με Μυωπια. Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο να επιλεξω την αστυφυλακων αντι για τις στρατιωτικες και υστερα να δωσω παλι πανελληνιες για να γινω αξιωματικος αστυνομιασ. Γενικα, θα δω αναλογα με τα μορια που θα βγαλω Θα κανω και τις επιλογες μου. Πως σου φαινεται;
TASOS

Δημοσίευση από TASOS »

Κοιτα κατα την γνωμη μου τα εχεις ιεραρχισει σωστα με τν μονη διαφορα οτι δν θα επελεγα αστυφλακων γιατι βγαινοντας απο τη σχολη υπαρχει μεγαλος << κυνδινοσ>> να επαναπαυτεις και να πεις ελα μορε καλα ειναι και τα χιλα ευρω (οχι οτι δν ειναι) αλλα... μετα θα σου προτεινα να σκεφτεις πολυ σοβαρα την σσε. η καλυτερη σχολη για εμενα και πιστευω οτι μπορεις να την πιασεις και παλι ανετα ς (συμφωνα με την προηγουμενη σου βαθμολογια που σε πληροφορω θα ζηλευαν πολλοιΕικόνα) εγω εχω παντως αποφασισει εδω καιπαρα πολυ καιρο για σσε. εχω τεττοια τρελα που εχω πιεσει τον εαυτο μου οτι θα περασω και σε πιθανη αποτυχια (τουκ τουκ τουκ) θα απογοητευτω πολυ!
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

TASOS έγραψε:Κοιτα κατα την γνωμη μου τα εχεις ιεραρχισει σωστα με τν μονη διαφορα οτι δν θα επελεγα αστυφλακων γιατι βγαινοντας απο τη σχολη υπαρχει μεγαλος << Κυνδινοσ>> Να επαναπαυτεις και να πεις ελα μορε καλα ειναι και τα χιλα ευρω (οχι οτι δν ειναι) αλλα... Μετα θα σου προτεινα να σκεφτεις πολυ σοβαρα την σσε. Η καλυτερη σχολη για εμενα και πιστευω οτι μπορεις να την πιασεις και παλι ανετα ς (συμφωνα με την προηγουμενη σου βαθμολογια που σε πληροφορω θα ζηλευαν πολλοιΕικόνα) εγω εχω παντως αποφασισει εδω καιπαρα πολυ καιρο για σσε. Εχω τεττοια τρελα που εχω πιεσει τον εαυτο μου οτι θα περασω και σε πιθανη αποτυχια (τουκ τουκ τουκ) θα απογοητευτω πολυ!
Ατομα σαν εσενα που θελουν τοσο πολυ καποια σχολη μπαινουν. Αμα εισαι τοσο καλος μαθητης και θες τοσο πολυ να μπεις θα μπεισ. Δεν εχεις αναλογιστει ποτε τα μειονεκτηματα της σσε;(ατελειωτες μεταθεσεισ, καψωνια ασταματητα). Δεν εχεις καμια αλλη στρατιωτικη σχολη υποψιν σου; Το ενδεχομενο να επαναπαυτω αμα μπω αστυφυλακων δεν υφισταται διοτι εχω τρελο κολλημα να γινω βαθμοφοροσ. Αλλα ρε τασο αν παω σσε (την οποια την πιανω ευκολα γιατι ανηκω και σε ειδικη κατηγορια) δεν ξερω αν θα αντεξω τις ατελειωτες μεταθεσεις εκτος αθηνασ. Ειμαι μεταξυ σσε και στυα. Τι θα μου Προτεινες και γιατι; Λαβε υποψιν σου οτι στην στυα εισαι στην αεροπορια, δεν πας σε παρακμιακα μερη, οι σχεσεις σου με τους ανωτερους ειναι καλυτερεσ, ειναι λιγοτερο ψυχοφθορα δουλεια. Αλλα απο την αλλη ρε γαμωτο κατι με τραβαει στην ευελπιδων γιατι θα ειμαι και αξιωματικος και με καλυτερα λεφτα και κυροσ, θα δεχομαι καλυτερη αντιμετωπιση μες την μοναδα, θα φτασω υψηλοτερα στην ιεραρχια κτλ. Τι λεσ;

tasos

Δημοσίευση από tasos »

Πραγαμτικα σου το λεω αυτη η σχολη με ελκυει παρα πολυ! Την εχω ερωτευτει! Και θα σου πω το γιατι ! Εγω διαλεξα θεωριτικη καθωσ πιστευα οτι ειμαι καλυτερος σε αυτον τον τομεα και στην πορεια καταλαβα οτι δν μπαινω απο εκει σσε. Μετα μου ειπαν οτι Μπορω με διαβασμα κ εμαθα (και απο σενα) οτι μπορω σχετικα ευκολα (υπαγομαι και εγω σε ειδικη κατηγοραι) ετσι απο την ωρα που εμαθα οτι μπορω Εχω κολλησει. Λοιπον να σου εξηγησω γιατι ειναι η καλυτερη. Καταρχας εισαι αξιωματικος βασικο! Επειτα τα λεφτα ειναι πολυ καλα και καλυτερα σχετικα με υπαξιωμαυικος και γενικοτερα Η Σσε ειναι σσε!!! τελος εμενα προσωπικα μου αρεσει και η στρατιωτικη ζωη! Ασε που εισαι και αθηνα! Βασικο! Εγω ειμαι απο αλεξανδρουπολη και φαντασου εχω τοσο ζηλο που δν με ενδιαφερουν καν οι μεταθεσεισ! Απλα γιατι θα βγω ενας ανθυπολοχαγοσ!
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

tasos έγραψε:Πραγαμτικα σου το λεω αυτη η σχολη με ελκυει παρα πολυ! Την εχω ερωτευτει! Και θα σου πω το γιατι ! Εγω διαλεξα θεωριτικη καθως πιστευα οτι ειμαι καλυτερος σε αυτον τον τομεα και στην πορεια καταλαβα οτι δν μπαινω απο εκει σσε. Μετα μου ειπαν οτι Μπορω με διαβασμα κ εμαθα (και απο σενα) οτι μπορω σχετικα ευκολα (υπαγομαι και εγω σε ειδικη κατηγοραι) ετσι απο την ωρα που εμαθα οτι μπορω Εχω κολλησει. Λοιπον να σου εξηγησω γιατι ειναι η καλυτερη. Καταρχας εισαι αξιωματικος βασικο! Επειτα τα λεφτα ειναι πολυ καλα και καλυτερα σχετικα με υπαξιωμαυικος και γενικοτερα Η Σσε ειναι σσε! Τελος εμενα προσωπικα μου αρεσει και η στρατιωτικη ζωη! Ασε που εισαι και αθηνα! Βασικο! Εγω ειμαι απο αλεξανδρουπολη και φαντασου εχω τοσο ζηλο που δν με ενδιαφερουν καν οι μεταθεσεισ! Απλα γιατι θα βγω ενας ανθυπολοχαγοσ!
Ρε φιλε ομως ενα παιδι που εχει μεγαλωσει στην αθηνα (οπως εγω) προσαρμοζεται πιο δυσκολα στη στρατιωτικη ζωη και στις ατελειωτες μεταθεσεισ. Και για αυτο Φοβαμαι μηπως τα παρατησω.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Rafale »

Δυσκολα μπορει να προσαρμοζεται αλλα τα καταφερνει. Τι θα πει δηλ επειδη εισαι απο αθηνα; Τα αλλα που ξενιτευονται απο τα σπιτια τους για να ακολουθησουν αυτο που αγαπανε τι ειναι; Μαλλον δεν αγαπας και πολυ το στρατο. Καλυτερα να διαλεξεις επαγγελμα και να μεινεις αθηνα μια ζωη
TASOS

Δημοσίευση από TASOS »

Οπως λεει και η μητερα μου πρεπει να διαλεξεις ενα επαγγελμα στην ζωη σου με το οποιο οταν ξυπνας να εισαι ευτυχισμενος και να εχεις ορεξη. απλα και μονο γιατι θα το κανεις για ολη σου τη ζωη! παντως μην συνδιαζεις το στρατο παντα με καψονια και κουραση εχει και τα καλα του!
TASOS

Δημοσίευση από TASOS »

Παιδια λετε να ανεβουν πολυ οι βασεις σε αυτες τις σχολες; θα προλαβουμε να μπουμε με προσιτα νουμερα (2α λυκειου) τι λετε;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης