ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ventouza29
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ventouza29 »

SP_Christos έγραψε:Καλησπέρα,
ι) Θα ήθελα να μάθω, σε ποια στρατόπεδα πάνε οι Πυροβολητές στην Κύπρο;
ιι) Η ΕΛΔΥΚ 3/1, έχει διαφορές απο την ΕΛΔΥΚ;(προβλεπέ, σκληρή εκπαίδευση, ποινές)

η ελδυκ 3/1 ειναι μεικτη με κυπριους νομιζω...
JustMe

Δημοσίευση από JustMe »

Παιδια μην ανγχωνεστε. Στην κυπρο ειναι πολυ καλά. Καταρχην οι εξοδοι ειναι αρκετες. Και γινονται για τους περισσοτερους στην λευκωσια! Υπαρχουν πολλα στρατοπεδα. Πχ για πυροβολικο ειναι 2. Για πεζικο ειναι το 1ο ταγμα και το 2ο. Και οι διαβιβαστες πανε ολοι στο συνταγμα. Παντως ειναι πολυ καλυτερα απο οπουδιποτε αλλου και να σας στελναν. Ελπιζω ομως να αντεχεται την ζέστη γτ εδω ειμαστε ιδη με κοντομανικα. Αντε καλως να ερθετε στην κυπρο σας περιμένουμε
savvas_mz2
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από savvas_mz2 »

Σ'ευχαριστουμε για τις πληροφοριες φιλε οταν λες οτι οι διαβιβαστες πανε στο συνταγμα τι εννοεις; Σε ποια πολη θα ειμαι;

...
STAN

Δημοσίευση από STAN »

Ένα φιλαράκι μου πήρε ειδικότητα μάγειρα και πάει ΕΛΔΥΚ και δέν έχει ιδέα τι παίζει! Μήπως ξέρει Κανείς τι παίζει για τους μάγειρες εκεί; Έχουν συχνά έξοδο ή πήζουν μέσα; Υπηρεσίες κάνουν; Ευχαριστώ... Εικόνα
elmario

Δημοσίευση από elmario »

Παιδια στην Κυπρο ειναι τελεια μην ακουτε κανεναν.
και γω πριν παω ειχα τις επιφιλαξεις μου αλλα αργοτερα περασα μια χαρα.
Κατ'αρχας δεν εχει καμια σχεση ο στρατος της Ελλαδος με της Κυπρου.
Στην Ελλαδα ειναι πολυ χειροτερα κατα την αποψη μου. Εχει πολυ λιγοτερες εξοδους και μεχρι να απολυθεις κανεις συννεχως αγγαρειες. Δεν ξεχωριζουν νεο απο παλιο. Στην Κυπρο ομως ειναι εντελως διαφορετικα δηλ τρως ολο το σκατο οσο εισαι πρωτη σειρα, απο την στιγμη ομως που ερθει νεα Εσσο αρχιζουν τα κολυοματα και δεν σε ενοχλει κανεις. Μερα παρα μερα εχει εξοδους στην Λευκωσια με πουλμαν που σε πηγενει και σε φερνει. Σε μεγαλες εξοδους μπορεις να νοικιασεις αμαξι με παρεα και να πας οπουδηποτε στην Κυπρο γουσταρεις (εκτος απο τα κατεχομενα φυσικα.)
Εμεις πχ πηγαιναμε αγια ναπα. Αν θυμαμαι καλα κοστιζει γυρω στα 15 ευρω την ημερα η ενοικιαση ενος απλου αυτοκινητου. Γενικα υπαρχουν πολλα πλεονεκτηματα. Οσο για τους μαγειρες δεν τους πιανει τιποτα. Ειναι στο λοχο δοιηκησεως και ειναι μερα παρα μερα εξοδουχοι.(μονο σε καμια εμπλοκη μπορει να κανουν κανα περιπολο)
Ο, τι αλλη απορια υπαρχει μην διστασετε. Εγω παντως περασα πολυ καλα κ δεν το μετανιωσα ουτε μια στιγμη!
Μανος

Δημοσίευση από Μανος »

Φιλε μου αυτην την στιγμη υπηρετω κυπρο εδω και 2 μερεςΕικόνα αλλα εχει τρελο τρεξιμο και μας πιεζουν παρα παρα πολυ αφου πολλοι θελουν να παρουν αναβολη. Εγω ειμαι στο 2 ταγμα και εχω ενδηξη για ΛΥΒ μπορεις να με πληροφορησεις πανω σε αυτο; Επισης ακουω παρα πολυ οτι π. Χ μπορει να κανεις να παρεις αδεια 2 και 2.5 μηνες ισχυει κατι τετοιο; Παντος η αδεια του πασχα θα ειναι 6 μερες και οχι 8 και 10 που λεγανε ολοι πριν μπω.
Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει σας ΔΕΑ στην ΕΛ. ΔΥ. Κ. Ευχαριστώ πολύ!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Πάνος έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει σας ΔΕΑ στην ΕΛ. ΔΥ. Κ. Ευχαριστώ πολύ!

Ναι φίλε μπορείς αλλά απαιτεί μπαλαντέζα (full βύσμα) καθώς οι ΔΕΑ της ΕΛΔΥΚ παίρνουν διπλό μισθό (Εθνική Φρουρά) !
Πάνος

Δημοσίευση από Πάνος »

Ααα μάλιστα δυστυχώς δεν έχω βίσμα τα πτυχία δεν μετράνε δηλαδη; ! Ελπίζω να βρω κανένα μέχρι να τελειώσω τις σπουδές μου μήπως τα καταφέρω να παω! Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε D.Y.K. Για την απάντηση σου την είχα αυτήν Την απορία καιρό τώρα. Καλό βράδυ

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 136

Δημοσίευση από D.Y.K »

Πάνος έγραψε:Ααα μάλιστα δυστυχώς δεν έχω βίσμα τα πτυχία δεν μετράνε δηλαδη; Ελπίζω να βρω κανένα μέχρι να τελειώσω τις σπουδές μου μήπως τα καταφέρω να παω! Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε D.Y.K. Για την απάντηση σου την είχα αυτήν Την απορία καιρό τώρα.Καλό βράδυ

Όχι φίλε μου τα πτυχία δεν έχουν να κάνουν!
Εάν μπορείς να βρείς κάποιον τότε βάλτον να δουλέψει γιατί πραγματικά για την ΕΛΔΥΚ γίνεται σφαγή με τους ΔΕΑ!
Να σαι καλά!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η καλύτερη ειδκότητα στην ΕΛΔΥΚ είναι Παπάς.

Έχεις δικό σου θάλαμο, διπλό μισθό, και γενικά χαλαρή αντιμετώπιση. Μας το έλεγε κομμένος ΑΠΜΑ από 5η ΕΜΑ.
1990

Δημοσίευση από 1990 »

Μου είπαν οτι εχω ειδικότητα σιτιστη απο ελλαδα και τωρα ειδα στη κατασταση οτι με εγραψαν πολυβολιτη σε κατασταση πολεμου. Τελικα τι ισχυει; Τι απο τα δυο ειμαι ή εχω και τις δυο ειδικότητες; Απαντηστε παρακαλω τα χω παιξει
elmario

Δημοσίευση από elmario »

Ρε παιδια αυτος για τους δοκιμους (ΔΕΑ) ποιος σας τα λεει;
ΔΕΝ πηγαινουν πλεον δοκιμοι στην Κυπρο εδω και 2 χρονια περιπου.
Τους εχουνε κοψει λογω διαφωρων γεγονοτων που εχουν γινει.
elmario

Δημοσίευση από elmario »

Φιλε Μανος εγω πειρα αδεια πασχα 6 μερες 2 εβδομαδες αφου πηγα στο νησι και κανονικη αδεια αρχες ιουλιου και μετα καθε μηνα. Ετσι παει.
Εγω προσωπικα δεν αντιμετοπισα κανενα προβλημα. Σιγουρα στην αρχη ειναι λιγο δυσκολα αλλα προσαρμοζεσαι πολυ γρηγορα πιστεψε με. Εγω παντος αν ειχα την ευκαιρια θα ξαναπηγαινα ΕΛΔΥΚ με χιλια
Οσο για αυτα που λεει ο D.Y.K περι ΔΕΑ μαλλον δεν εχει υπηρετησει στο νησι ειτε το χει κανει πριν χρονια οπου τα πραγματα ηταν εντελως διαφορετικα.(ναι τοτε ηταν οντος πολυ ασχημα)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Εγώ πριν 3 χρόνια που υπηρέτησα είχα έναν ΔΕΑ (ΤΘ) που ήθελε να πάει Κύπρο αλλά τελικά κατέληξε Λέσβο.

Μέχρι το 2008 οι παλαιοί έχωναν τους νέους αλλά από τη σειρά μου και μετά (298) περιορίστηκε.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες