Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

Διαβασα αυτο το αρθρο στα ΝΕΑ περι απαλλαγης ομοφυλοφιλων απο τον Ελληνικο στρατο τοσο φαντάρων οσο και μονιμάδων κατα ποσο ισχυει το αρθρο αυτο περι πρόστημου της Ε. Ε. Στην Ελλαδα.

ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιές για... Διακρίσεις

Aναστάτωση από ρεπορτάζ στη Γαλλία ότι οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι αποκλείονται από τον Στρατό

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
Φωτιές έχει ανάψει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που κατέληγε στη διαπίστωση ότι οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι αποκλείονται από τον Στρατό - είτε για θητεία είτε για επαγγελματική καριέρα.

Ο διευθυντής Ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας είπε στα «NEA» ότι «δεν υπάρχει διάταξη που να κατηγοριοποιεί τους ομοφυλόφιλους και να τους απομακρύνει από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Στην πράξη, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι ομοφυλόφιλοι που προσέρχονται για κατάταξη και είτε δηλώνουν τη σεξουαλική τους προτίμηση είτε τη διαγιγνώσκει η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, παίρνουν αρχικά διετή αναβολή και στη συνέχεια - αν ο λόγος εξακολουθεί - απαλλάσσονται οριστικά από την υποχρέωση στράτευσης

Αν και σύμφωνα με τον νόμο δεν υπάρχει διάκριση εις βάρος των ομοφυλοφίλων, εν τούτοις στην πράξη... Υπάρχει. Και καλύπτεται πίσω από πολύ γενικούς ιατρικούς όρους. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου (ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2002) αλλά και όπως εξηγεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας, «δεν υπάρχει διάταξη που να κατηγοριοποιεί τους ομοφυλόφιλους και να τους απομακρύνει από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

H διάγνωση

Στην πράξη, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι ομοφυλόφιλοι που προσέρχονται για κατάταξη και είτε δηλώνουν τη σεξουαλική τους προτίμηση είτε τη διαγιγνώσκει η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, παίρνουν αρχικά διετή αναβολή και στη συνέχεια - αν ο λόγος εξακολουθεί - απαλλάσσονται οριστικά από την υποχρέωση στράτευσης.H αιτιολογία ωστόσο της απόφασης, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 133/2002, δεν έχει σχέση με σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά με... Ψυχικές διαταραχές. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν αρμόδιοι στρατιωτικοί γιατροί, οι περιπτώσεις εφέδρων που εμφανίζουν ιδιαίτερη συμπεριφορά υπάγονται στην κατηγορία των πασχόντων από «βαριές ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (παραφιλίες) και διαταραχές ταυτότητας φύλου» - τις τελευταίες μάλιστα τις προσδιορίζει ειδικώς «παρενδυσία» (προτιμούν ρούχα του αντίθετου φύλου) και «τρανσεξουαλισμό» (εγχείρηση αλλαγής φύλου).

Έμπειροι αξιωματικοί του Υγειονομικού παραδέχονται ότι στις κατηγορίες αυτές επιδιώκεται να περιλαμβάνονται «όλες οι περιπτώσεις ομοφυλοφίλων που με τη συμπεριφορά τους μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ιδιαιτερότητα του στρατιωτικού βίου». Ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι, αυτό δεν συμβαίνει και για όλους όσους δηλώνουν ομοφυλόφιλοι. «Κατά περιόδους στα κέντρα κατάταξης εμφανίζονται αρκετοί που επιδιώκουν να δείχνουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι για να πάρουν απαλλαγή», λέει ψυχίατρος του Υγειονομικού με προσωπική εμπειρία. «Στην τελική διάγνωση όμως - συμπληρώνει - καταλήγουμε με βάση επιστημονικά κριτήρια και συνέντευξη».

Οι μόνιμοι

Όλα αυτά ισχύουν για τους στρατεύσιμους και τους οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης. Για όσους ομοφυλόφιλους προορίζονται για μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί τα εμπόδια είναι πιο σκληρά.H σχετική διάταξη περί ψυχικής διαταραχής στην οποία υπάγονται δεν περιλαμβάνει απλές, μέτριες και βαριές «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (παραφιλίες) », ενώ στις «διαταραχές ταυτότητας φύλου» δεν υπάρχει καμία επεξήγηση - δηλαδή μπορεί να περιλαμβάνονται τα πάντα κατά την κρίση της επιτροπής. Όσοι υπαχθούν σ' αυτήν την κατηγορία (και κατά τη διάρκεια της καριέρας τους) κρίνονται «ανίκανοι για την ενεργό υπηρεσία» και φεύγουν από το Στράτευμα, έπειτα όμως και από την αποτυχία κατάλληλης θεραπείας...

Αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας τόνισε χθες στα «NEA» ότι η υπαγωγή στα συγκεκριμένα άρθρα γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. «Την τάση αυτή επιβεβαιώνει ουσιαστικά η ίδια ...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω ότι το άρθρο είναι αρκετά επεξηγηματικό.

Οι ομοφυλόφιλοι που προσέρχονται για κατάταξη και είτε δηλώνουν τη σεξουαλική τους προτίμηση είτε τη διαγιγνώσκει η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, παίρνουν αρχικά διετή αναβολή και στη συνέχεια - αν ο λόγος εξακολουθεί - απαλλάσσονται οριστικά από την υποχρέωση στράτευσης

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ομοφιλόφυλοι στο στρατό, ενδεχομένως γιατί δεν θέλουν να δηλώσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Anonymous

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Κατά τη γνώμη μου, το πιο λυπητερό στην ιστορία αυτή είναι μία μερίδα ομοφυλοφίλων που χρησιμοποιούν αυτή την οπισθοδρομική διάκριση μόνο και μόνο για να μην κάνουν στρατό. Ενισχύουν το ίδιο το σύστημα αντί να το πολεμάνε.
Anonymous

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Ελπίζω μόνο να μην δηλώσουμε όλοι γκέυ για να γλιτώσουν τη στράτευση και γίνουμε ρεζίλι διεθνώς.
Player
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Player »

Ελπίζω μόνο να μην δηλώσουμε όλοι γκέυ για να γλιτώσουν τη στράτευση και γίνουμε ρεζίλι διεθνώς.
XAXAXAXAAXA

Anonymous

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Η ομοφιλοφιλι επιτρεπονται στον στρατο; Απαντιστε μου Ευχαριστω!
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

δημητρης έγραψε:Η ομοφιλοφιλι επιτρεπονται στον στρατο; Απαντιστε μου Ευχαριστω!

Υπαρχει ηδη ενα τοπικ με αυτο το θεμα, αλλα γιατι να μην επιτρεπονται;(ρητορικη ερωτηση, εδω ειμαστε εκτος θεματος Εικόνα)
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Η ομοφυλοφιλια επαψε πια να αποτελει διαγνωση ψυχικης διαταραχης. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αυτη η τοποθετηση ειναι αρκετη για να παψει να θεωρει αρρωστο τον ομοφυλοφιλο και ο κοινωνικος του περιγυρος. Και αυτο ειναι το τραγικο για την κοινωνια μας. Η μη αποδοχη τους και ο στιγματισμος τους.
ΘΡΥΛΟΣ
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από ΘΡΥΛΟΣ »

Μονο να μην σε καταλαβουνε γιατι πιστευω οτι θα εχεις μεγαλο προβλημα και λογικο ειναι ακους εκει ΑΔΕΡΦΗ!
-

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από - »

Εγω λοιπον ειμαι αλλα θα παω στρατό. Δεν μπορει κανένας να μου πει οτι δεν μπορω.
big boss

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από big boss »

Μαγκιά σου... !Εικόνακαι δε το λεω ειρωνικά
KAITH
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: ανεργη
Επικοινωνία:

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από KAITH »

Οι ομοφ. Που δεν τους καταλαβαινεις οτι εχουν "αλλες" σεξουαλικες προτιμησεις φυσικα και πηγαινουν στο στρατο και μονιμοι και για την θητεια. Τι καλυτερο γι'αυτους να βρισκονται συνεχως αναμεσα σε αντρικα κορμια... Στον αντρα μου ετυχε συναδελφος στο κεντρο να τον χουφτωνει να τον κανει μασαζ κτλ. Φυσικα τον αντιμετωπισε με χιουμορ. Τι αλλο να κανει κανεις. Εικόνα

Εικόνα

διαλεξε μια δουλεια που σ'αρεσει και δε θα χρειαστει να δουλεψεις ουτε μια μερα στη ζωη σου.. (κομφουκιος)
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

KAITH έγραψε: Τι καλυτερο γι'αυτους να βρισκονται συνεχως αναμεσα σε αντρικα κορμια... Στον αντρα μου ετυχε συναδελφος στο κεντρο να τον χουφτωνει να τον κανει μασαζ κτλ. Φυσικα τον αντιμετωπισε με χιουμορ. Τι αλλο να κανει κανεις. Εικόνα

Εικόνα

διαφωνω με το τροπο προσεγγισης που κανεις για τους ομοφιλοφιλους. Ειναι ακομψος

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

- έγραψε:Εγω λοιπον ειμαι αλλα θα παω στρατό. Δεν μπορει κανένας να μου πει οτι δεν μπορω.
μα γιατι το παραθετεις ετσι; Και βεβαια να πας. Δεν εισαι λεπρος. Που πρεπει να απομονωνεσαι απο τους αλλους για να μην τους κολλησεις. Αυτο ομως πρεπει να το εμπεδωσεις εσυ πρωτα μεσα σου. Δεν εχεις σε κανεναν να δωσεις αναφορα για τη ζωη σου. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Προχωρα

KAITH
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: ανεργη
Επικοινωνία:

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από KAITH »

cristi έγραψε:
KAITH έγραψε: Τι καλυτερο γι'αυτους να βρισκονται συνεχως αναμεσα σε αντρικα κορμια... Στον αντρα μου ετυχε συναδελφος στο κεντρο να τον χουφτωνει να τον κανει μασαζ κτλ. Φυσικα τον αντιμετωπισε με χιουμορ. Τι αλλο να κανει κανεις. Εικόνα

Εικόνα

διαφωνω με το τροπο προσεγγισης που κανεις για τους ομοφιλοφιλους. Ειναι ακομψος

το εννοεις ακομψος; Εχω φιλο gay τον οποιο αντιμετωπιζω κι εγω με χιουμορ και καταλαβαινω πως νιωθουν. Φυσικα και στο στρατο υπαρχουν καποιοι που θα πανε για να βρεθουν στον ιδιο θαλαμο με αλλους αντρες και να κανουν παρεα να γνωριστουν κτλ. Ε και καποιοι που θα προσπαθησουν να κανουν μια ηρεμη στρατιωτικη θητεια. Γιατι διαφωνεις; Εικόνα
διαλεξε μια δουλεια που σ'αρεσει και δε θα χρειαστει να δουλεψεις ουτε μια μερα στη ζωη σου.. (κομφουκιος)
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης