Θητεία στη Στρατονομια
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
Στρατονομία - Γενικές Πληροφορίες
Όχι σε κάθε εσσό γίνονται επιλογές
AMSTRAD έγραψε: Καπου διαβασα οτι επιλογή για τη Στρατονομία πραγματοποιείται μόνο με τη Β' ΕΣΣΟ κάθε έτους... Μπορει να μου καποιος αν αληθευει; Ευχαριστω...
Αυτό γίνεται στη Στρατονομία της Εθνικής Φρουράς. Δές εδώ
Στη Στρατονομία του Ελληνικού Στρατού δέχονται από όλες τις ΕΣΣΟ.
επειδη πολλα γραφονται εδω αλλα και σε πολλα αλλα blogs απο ατομα που δεν εχουν ιδεα απο στρατονομια και ουτε καν εχουν περασει απ εξω απο την καρδιτσα, θα προχωρησς σε διευκρινισεις. Αρχικα, ΓΜΑΚ ποιος σου εχει πει οτι εχει καψονια στην ΣΝ; Θα μας τρελανεις τελειως δηλαδη! Ελεοοος! Η αληθεια ειναι οτι η εκπαιδευση ειναι απαιτητικη και θα υπαρξουν στιγμες που θα νιωσει καποιος εξαντληση λογω της γυμναστικης-θεωρητικης &Πρακτικης εκπαιδευσης-ενοπλων υπηρεσιων. Αληθεια ειναι οτι τις πρωτες 2 εβδομαδες πεφτει τρελο ψαρωμα (μαλιστα το πρωτο βραδυ μας ελεγαν ουτε καν να τους κοιταμε), φωνες και απειρες προσοχες... Αυτα συνεχιζονται σε ολη την εκπαιδευση αλλα φυσικα σε πολυ πολυ μικροτερο βαθμο! Ενδεικτικα να αναφερω οτι τις πρωτες 2 εβδομαδες ειχαμε 20-25 ατομα αναφερομενους σε δυναμη 224 ατομων! Να πω επισης οτι οσοι πανε τις τελευταιες εβδομαδες θα γινουν και φιλοι με τους εκπαιδευτες και θα κανουν και πολυ χαβαλε! Ο, τι γινεται στην ΣΝ γινεται για εκπαιδευτικους λογους και αυτο που λεω θα το καταλαβουν ΜΟΝΟ οσοι πανε!
Αναφορικα με τα μορια που ειχα πει... Αυτες ηταν κουβεντες του διευθυντη ΣΝ... Ωστοσο οσοι καταταγονται στην ΣΝ ειναι αποφοιτοι πανεπιστημιων, κατοχοι μεταπτυχιακων και διδακτορικων... Αρα δν εχουμε αναγκη απο το να μπουμε σε μια πυροσβεστικη ή ενα λιμενικο... Αυτο το λεω γιατι καποιοι λενε οτι μας παραμυθιαζουν με αυτα που μας λενε... Στα @@ μας αν μας παραμυθιαζουν σε αυτο γιατι δεν εχουμε αναγκη απο λιγα μορια. Οχι βεβαια οτι δεν υπηρχαν μεσα και βυσματα που ΔΕΝ ειχαν σπουδασει τιποτα... Το βυσμα βοηθαει ΠΑΝΤΟΥ αν το εχεις...
Επισης, κατι για γυαλια που διαβασα... Σε κοβουν απο 3,5 και πανω... Αν σε δουν στην εκπαιδευση με γυαλια δν σου λενε απολυτως τπτ!
Τελος, σχετικα με τις γυμναστικες (δν θα αναφερθω σε θεωρητικα και πρακτικα αντικειμενα της ΣΝ) ... Τις 2 πρωτες εβδομαδες εχει σχεδον καθημερινο τρεξιμο, απο 2 εως 4 χλμ, σετακια καμψεων και κοιλιακων. Βασικο, αν κουραστεις, κανενας δεν θα σε πιεσει με το ζορι να τρεξεις!
Η πρωτη σοβαρη δοκιμασια ειναι το χρονομετρημενο μιλι... Πρεπει δηλ να κανεις 1600 μετρα σε κατω απο 6,30 λεπτα
... Ενας στοιχειωδως γυμνασμενος το βγαζει σχετικα ευκολα... Οσοι δν το βγαλουν, θα τρεχουν μεχρι να το καταφερουν... Στη σειρα μου ειχαμε ατομα που το τρεχανε μεχρι και την τελευταια μερα!
ΣΤιβο μαχης θα περασετε 4-5 φορες... Το καλυτερο; Την τελευταια φορα θα βγαλετε τον στιβο μαχης πεζικου με οπλο-κρανος-εξαρτηση-μ71 συνολικου βαρους 11 κιλων... Παραλληλη οι εκπαιδεθτες θα ριχνουν πανς απο τα κεφαλια σας με ασφαιρα, φωτιες θα υπαρχουν διασπαρτες μεσα στον στιβο δημιουργωντας ολιγον τι αποπνικτικη κατασταση και τελος θα ακουτε σειρηνηες να σφυριζουν... Θελωντας ετσι να δωσουν μια χροια πολεμικη!
Η πιο δυνατη δοκιμασια ομως ειναι το μιλι του οπλιτη οπου θα τρεξετε σαν διμοιρια, ο καθενας με τον οπλισμο που προανεφερα 1600μ... Η διμοιρια που θα κανει τον λιγοτερο χρονο παιρνει τιμητικη! Θα δοκιμασετε τα ορια σας εκει μαγκες, πραγματικα... Πολυ δυνατες στιγμες στο μιλι!
Τελος, ειναι και η εβδομαδα των ΛΥΒ οπου θα κανετε πυρ και κινηση με αληθινα πυρα, τοπογραφια και εισβολη σε αδειο κτιριο... Αυτα εν ολιγοις... Για οποιες ερωτησεις ειμαι στη διαθεση σας
Σημερα μπαινει στον ΚΕΣΝ η 310! Καλη απολαυση μαγκες!
Αναφορικα με τα μορια που ειχα πει... Αυτες ηταν κουβεντες του διευθυντη ΣΝ... Ωστοσο οσοι καταταγονται στην ΣΝ ειναι αποφοιτοι πανεπιστημιων, κατοχοι μεταπτυχιακων και διδακτορικων... Αρα δν εχουμε αναγκη απο το να μπουμε σε μια πυροσβεστικη ή ενα λιμενικο... Αυτο το λεω γιατι καποιοι λενε οτι μας παραμυθιαζουν με αυτα που μας λενε... Στα @@ μας αν μας παραμυθιαζουν σε αυτο γιατι δεν εχουμε αναγκη απο λιγα μορια. Οχι βεβαια οτι δεν υπηρχαν μεσα και βυσματα που ΔΕΝ ειχαν σπουδασει τιποτα... Το βυσμα βοηθαει ΠΑΝΤΟΥ αν το εχεις...
Επισης, κατι για γυαλια που διαβασα... Σε κοβουν απο 3,5 και πανω... Αν σε δουν στην εκπαιδευση με γυαλια δν σου λενε απολυτως τπτ!
Τελος, σχετικα με τις γυμναστικες (δν θα αναφερθω σε θεωρητικα και πρακτικα αντικειμενα της ΣΝ) ... Τις 2 πρωτες εβδομαδες εχει σχεδον καθημερινο τρεξιμο, απο 2 εως 4 χλμ, σετακια καμψεων και κοιλιακων. Βασικο, αν κουραστεις, κανενας δεν θα σε πιεσει με το ζορι να τρεξεις!
Η πρωτη σοβαρη δοκιμασια ειναι το χρονομετρημενο μιλι... Πρεπει δηλ να κανεις 1600 μετρα σε κατω απο 6,30 λεπτα
... Ενας στοιχειωδως γυμνασμενος το βγαζει σχετικα ευκολα... Οσοι δν το βγαλουν, θα τρεχουν μεχρι να το καταφερουν... Στη σειρα μου ειχαμε ατομα που το τρεχανε μεχρι και την τελευταια μερα!
ΣΤιβο μαχης θα περασετε 4-5 φορες... Το καλυτερο; Την τελευταια φορα θα βγαλετε τον στιβο μαχης πεζικου με οπλο-κρανος-εξαρτηση-μ71 συνολικου βαρους 11 κιλων... Παραλληλη οι εκπαιδεθτες θα ριχνουν πανς απο τα κεφαλια σας με ασφαιρα, φωτιες θα υπαρχουν διασπαρτες μεσα στον στιβο δημιουργωντας ολιγον τι αποπνικτικη κατασταση και τελος θα ακουτε σειρηνηες να σφυριζουν... Θελωντας ετσι να δωσουν μια χροια πολεμικη!
Η πιο δυνατη δοκιμασια ομως ειναι το μιλι του οπλιτη οπου θα τρεξετε σαν διμοιρια, ο καθενας με τον οπλισμο που προανεφερα 1600μ... Η διμοιρια που θα κανει τον λιγοτερο χρονο παιρνει τιμητικη! Θα δοκιμασετε τα ορια σας εκει μαγκες, πραγματικα... Πολυ δυνατες στιγμες στο μιλι!
Τελος, ειναι και η εβδομαδα των ΛΥΒ οπου θα κανετε πυρ και κινηση με αληθινα πυρα, τοπογραφια και εισβολη σε αδειο κτιριο... Αυτα εν ολιγοις... Για οποιες ερωτησεις ειμαι στη διαθεση σας
Σημερα μπαινει στον ΚΕΣΝ η 310! Καλη απολαυση μαγκες!
O sn 309 εχει δίκιο σε αυτα που λέει. Κι εγω ειμαι στο ΚΕΣΝ τωρα, στην αρχη μας ειχανε Κανει την ψυχολογια σκατα αλλα τωρα συνηθισαμε, ενας μηνας εμεινε και μετα ελπιζουμε στην καλυτερη θητεια!
Καλησπέρα εάν κάποιος μπει στό κέντρο της Πάτρας (τεχνικό) μπορεί να μπει στην στρατονομία;
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
-
- Στρατηγός
Σε ευχαριστώ πολύ. Η στρατονομία έχει κέντρο εκπαίδευσης στο Γουδί;
Το κεντρο εκπαιδευσης της στρατονομιας ειναι στην καρδιτσα
Έχεις απόλυτο δίκιο. Επειδή δεν έχω μάθει να ''ρουφιανέυω'' το σκέφτομαι εάν πρέπει να μπώ η όχι στην σρατονομία από μια οι φίλοι λένε όχι. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.
cristi έγραψε:Προτεινω το δευτερο γιατι στο πρωτο θα καταντησεις μονο ο ευατος σου να σου μιλαει!Stargazer έγραψε:
Τι εννοείς όταν λες ''ο ευατος σου να σου μιλαει''. Δεω θα κάνω εύκολα φίλους?
Χαχαχαχα... ! Εχει πολυ πλακα να βλεπω ασχετους με στρατονομια να μιλανε για αυτην... Πραγματικα! Τι αλλο θα διαβασω θεε μου! Ρε ΓΜΑΚ και εσυ ρε πολιτη που κανετε κατι απιστευτα posts ειστε απιστευτοι! Φιλε john καλο θα ηταν να διαβασεις ενα σχετικα εκτεταμενο Post που εχω κανει σε προηγουμενη σελιδα... Αναφορικα με μυωπια σε κοβουν απο 3 και πανω... Αν δεν εχεις διπλωμα οδηγησης ξεχνα την στρατονομια! Ο, τι βυσμα και να εχεις θα σε κοψουν! Στο λεω υπευθυνα αυτο! Σχετικα με το υψος στη σειρα μου ειχαμε 1-2 ατομα αρκετα κατω απο το οριο, αρα το βυσμα σου (αν εχεις) μπορει να σε βολεψει σε αυτο. Αλλα ακομα και αν δεν εχεις βυσμα εφοσον εχουν αναγκη απο ατομα θα σε κρατησουν! Τελος, οσον αφορα τις κλησεις Και το κυνηγι σε φανταρους... Υπαρχει η αρχη οτι ποτε δεν κυνηγαμε φανταρους! ΠΟΤΕ! Μπορει να κανεις συσταση (για τα ματια του κοσμου) Αλλα ποτε δεν γραφεις! Τωρα βεβαια σε καθε σειρα υπαρχουν και οι πορωμενοι που θα κανουν την ψευτομαγια τους και θα Γραψουν φανταρο! Προσεξε ομως, ειναι ξεκαθαρα στη διακριτικη σου ευχερεια το πως θα το χειριστεις αυτο! Ο, τι γουσταρεις κανεις! ΚΑΝΕΙΣ δεν προκειται να σε πιεσει ή υποχρεωσει Να γραψεις κοσμο! Εγω,3 μηνες πριν την απολυση μου δεν εχω κανει ουτε συσταση να σκεφτεις! Σχεδον ολοι Πανε ΣΝ γιατι ειναι ζωαρα! Γιατι ετσι δεν περνανε πολλες φορες ουτε αεροπορια ουτε ναυτικο. Α! Και αυτο με τις φιλιες ειναι η μεγαλυτερη ανοησια που εχω ακουσει! Αν εισαι σωστος και κυριος θα μιλας και θα κανεις χαβαλε με ολους!
-
- Στρατηγός
Φίλε το παιδί είπε ότι έχει δίπλωμα. Εγώ δεν μίλησα για όλα τα παιδιά που πάνε στρατονομία ότι γράφουνε τους φαντάρους. Αλλά από την στιγμή που υπάρχουνε και "τέτοιοι" απλά τον ενημέρωσα. Καλό θα είναι να διαβάζεις καλύτερα για να μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα
Υ. Γ το κατά πόσο άσχετος είμαι είναι "σχετικό" είχα φίλο στρατονόμο και αρκετούς που υπηρέτησανε στην αθήνα αμφίβιοι στην 13 ΔΕΕ

Υ. Γ το κατά πόσο άσχετος είμαι είναι "σχετικό" είχα φίλο στρατονόμο και αρκετούς που υπηρέτησανε στην αθήνα αμφίβιοι στην 13 ΔΕΕ

sn 309 έγραψε:Τελος, οσον αφορα τις κλησεις Και το κυνηγι σε φανταρους... Υπαρχει η αρχη οτι ποτε δεν κυνηγαμε φανταρους! ΠΟΤΕ! Μπορει να κανεις συσταση (για τα ματια του κοσμου) Αλλα ποτε δεν γραφεις!
Και γιατί αυτό παρακαλώ; Οι στρατιώτες είναι υπεράνω;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες