Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Πήγαινε στην πρώτη σελίδα του θέματος και θα δεις τι διαφορά έχουνεΕικόνα
giannisiker
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από giannisiker »

Ααα οκ σευχαριστω... Και κaτι αλλο. Που υπιρετουν οι πεζοναυτες; Σε ποιες περιοχες εννοω.:)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κέντρο εκπαίδευσης έχουνε στον αυλώνα... Και μονάδες έχουνε 2 στον βόλο στο ίδιο στρατόπεδο και μία στον αυλώνα
giannisiker
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από giannisiker »

Μονο Βολο και Αυλωνα υπιρετουν δλδ οι πεζοναυτες; Που8ενα αλλου; . ευχαριστω για τς γρηγορες απαντισεις σου!

fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από fideas emk »

ΓΜΑΚ έγραψε:
αν περάσεις ΛΥΒ μπορείς να γίνεις δεκανέας και λοχίας και δεν κάνεις παραπάνω θητεία
Λοχίες δεν βγαινουν εδω και 3 χρόνια μονο δεκανεις απ'το ΛΥΒ.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

fideas emk έγραψε:
ΓΜΑΚ έγραψε:
αν περάσεις ΛΥΒ μπορείς να γίνεις δεκανέας και λοχίας και δεν κάνεις παραπάνω θητεία

τιμιτικά μπορείς να γίνεις όμως... Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

giannisiker έγραψε:Μονο Βολο και Αυλωνα υπιρετουν δλδ οι πεζοναυτες; Που8ενα αλλου; Ευχαριστω για τς γρηγορες απαντισεις σου!

ναι μόνο εκεί
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από fideas emk »

ΓΜΑΚ έγραψε:
fideas emk έγραψε:
ΓΜΑΚ έγραψε:

τιμιτικά μπορείς να γίνεις όμως... Εικόνα
Δε νομιζω λοχίας (δεν ειχαμε κανενα σε μας τουλαχιστον να φερει 2 σαρδελες), μονο Επιλοχίας που και παλι συνηθως ειναι καποιος δεκανεας που δουλευει σαν επιλοχιας λοχου. Δε σημαινει οτι εχει βαθμο Επιλοχια όπως συμβαινει και με τους ΛΥΛ οπου ο Δεκανεας (αλλα και ο απλος ΚΔ) εκτελει χρεη Λοχια υπηρεσιας λοχου, αλλα αυτη ειναι υπηρεσια και δεν σου δινει και τον αντιστοιχο βαθμο στο γιακα... τιμητικα μονο υποδεκανεας, απο απλος ΚΔ, γινεται καποιος με απονομη του πακοτινίου απο το δικα η το λοχαγο!Εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fideas emk την Πέμ Μαρ 18, 2010 6:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
spyrus

Δημοσίευση από spyrus »

καταρχην καλαησπερα... Εχω την εξης απορια: μετα την ορκομωσια ακολουθουν 2 βδομαδες στα ΤΠΕΝ σωστα; η εκπαιδευση εκει ειναι αρκετα δυσκολη απο οτι πληροφορουμε απο ατομο που βρισκεται αυτη τη στιγμη στην Ε ΜΚ(πολλες ασκησεις, στερηση εξοδου κλπ)Μετα απο αυτες τις 2 βδομαδες τι ακολουθει; εξασκηση; τα πραγματα χαλαρώνουν καθολου(οσο χαλαρα μπορει να ειναι στισ ΕΔ!)ή συνεχίζεται το δυσκολο προγραμμα των ΤΠΕΝ; ευχαριστω πολυ!!
Cpt. Lazarou
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Cpt. Lazarou »

Γεια σας παιδια χαιρομαι πολυ που ειμαι στην παρεα... με λενε γιωργο και ειμαι 17 χρονων. του χρονου δινω πανελληνιες και βασικη μου επιλογη (και μοναδικη) ειναι ο στρατος και ενδιαφερομαι τρομερα για τις ειδικες δυναμεις. βεβαια δεν ξερω και πολλα πραγματα και γι αυτο θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο σε αυτο το θεμα. ερωτηση 1: ποια ειναι τα σωματα των εδ, που ειναι οι βασεις τους και σε τι διαφερουνε μεταξυ τους;(εκπαιδευση. αποστολη, επιχειρησιακες δυνατοτητεσ) ερωτηση 2: μπορω να μπω στις εδ απο την ευελπιδων και αν ναι μπαινω σε οποιο σωμα θελω εγω; ερωτηση 3: αν κανεις μπει σε ενα σωμα των εδ μετα την εκπαιδευση του που πηγαινει; ερωτηση 4: ποια ειναι η σταδιοδρομια που εχει ενας αξιωματικος στις εδ, δηλαδη η εξελιξη του γινεται οπως στα αλλα σωματα του στρατου; ερωτηση 5: σε οσους λεω πως θελω να γινω αξιωματικος στον στρατο προσπαθουν να με αποτρεψουν λεγοντας πως στο στρατο θα συναντησω πραγματα εντελως εκτος λογικης, και οτι οι περισσοτερες εντολες που θα παιρνω θα ειναι παραλογες. εγω βεβαια δεν θελω να τα πιστεψω ολα αυτα και ουτε καν που θελω να τα πιστεψω... εσεις που εχετε περασει απο τις εδ, τι γινεται πανω σε αυτο το θεμα; ευχαριστω πολυ για τον χρονο που μου διαθεσατε...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φίλε μου αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ ολες σου οι ερωτήσεις έχουνε απαντηθεί 10.000 φορές
Guests

Δημοσίευση από Guests »

Εχω δυο ερωτησεις, Οταν περασα περιοδευων δηλωσα πεζοναυτης μπορω να αλλαξω και να παω ΛΟΚ; Και θα μπορουσε καποιος να μου πει Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ ΟΥΚ και ΔΥΚ;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

Guests έγραψε:Εχω δυο ερωτησεις, Οταν περασα περιοδευων δηλωσα πεζοναυτης μπορω να αλλαξω και να παω ΛΟΚ; Και θα μπορουσε καποιος να μου πει Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ ΟΥΚ και ΔΥΚ;

Φυσικά και μπορείς!

Όσον αφορά την 2η ερώτησή σου ρίξε μια ματιά εδώ!

http://www.hellenicnavy.gr/department0.asp
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Δευ Μαρ 22, 2010 4:27 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Guests

Δημοσίευση από Guests »

Δηλαδη Οι ΟΥΚ ανοικουν στο στρατο ξυρας και Οι ΔΥΚ στο πολεμικο ναυτικο; Δηλαδη απο ΣΜΥ μπορεις να πας ΟΥΚ αλλα οχι ΔΥΚ;

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Guests έγραψε:Δηλαδη Οι ΟΥΚ ανοικουν στο στρατο ξυρας και Οι ΔΥΚ στο πολεμικο ναυτικο; Δηλαδη απο ΣΜΥ μπορεις να πας ΟΥΚ αλλα οχι ΔΥΚ;

Oxι αδερφέ, η ΔΥΚ είναι η Διοίκηση στην οποία υπάγονται οι ΟΥΚ... Στην ουσια είναι το ίδιο ακριβως, στο ΠΝ ανήκουν...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης