Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους χρήστες ναρκωτικών

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 10445
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους χρήστες ναρκωτικών

Δημοσίευση από yandr »

«Σφίγγει» η διαδικασία υγειονομικού ελέγχου που έχουν θεσπίσει οι Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να αποκλείονται από τις τάξεις του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού τυχόν χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Πρόσφατο τραγικό περιστατικό θανάτου νεαρού επαγγελματία οπλίτη αποκάλυψε την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» στο σύστημα ελέγχου. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα στοιχεία της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού δείχνουν ότι ήταν χρήστης πριν προσληφθεί στο στράτευμα, ενώ οι εξετάσεις ούρων που είχε κάνει πριν καταταγεί ήταν αρνητικές.

Τι είχε συμβεί; Η απάντηση που δίνουν επιτελείς του «Πενταγώνου» είναι προσεκτική, καθώς, όπως λένε, το θέμα άπτεται ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Μιλώντας θεωρητικά εκτιμούν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είτε πρόκειται για λάθος στα ιατρικά εργαστήρια είτε τα ούρα που εξετάστηκαν δεν ήταν του εξεταζομένου! Άλλοι στρατιωτικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε χαλάρωση μέσα στο γενικότερο κλίμα ρουσφετολογίας που διέπει τέτοιες διαδικασίες, λόγω και των προσωπικών συνεντεύξεων με τις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι.

Σε μια προσπάθεια να κλείσουν τυχόν μαύρες τρύπες δόθηκε εντολή να γίνει πιο αυστηρή η διαδικασία λήψης ούρων από τους υποψήφιους. Σε επόμενη φάση θα γίνουν και άλλες αλλαγές.

Οι υγειονομικές εξετάσεις για χρήση ναρκωτικών ουσιών από όσους περάσουν τις εξετάσεις και πριν φορέσουν το χακί καθιερώθηκαν το 2005. Πέραν αυτών των ελέγχων έχουν καθιερωθεί εδώ και λίγους μήνες αιφνιδιαστικά τεστ, ανά δίμηνο, για ναρκωτικά και αλκοόλ σε τυχαίο δείγμα προσωπικού 5% και 10% αντιστοίχως.

TA NEA
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 1284
Εγγραφή: Παρ Απρ 11, 2008 2:38 am

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους χρήστες ναρκωτικών

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Μακάρι να γίνει. Είναι αισχρό αυτό που συμβαίνει στον στρατό με τα ναρκωτικά.
hal0

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους χρήστες ναρκωτικών

Δημοσίευση από hal0 »

Τι συμβαινει αν καποιος αρνηθει να κανει αλκοτεστ/ναρκοτεστ/εμβολια κλπ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 13507
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους χρήστες ναρκωτικών

Δημοσίευση από Greek_Army »

hal0 έγραψε:Τι συμβαινει αν καποιος αρνηθει να κανει αλκοτεστ/ναρκοτεστ/εμβολια κλπ;


Δεν υπάρχουνε ναρκοτεστ και αλκοτεστ. Εμβόλια μπορείς να τα αρνηθείς αν τα έχεις κάνει σε νοσοκομείο και έχεις βεβαίωση.
DNT04
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 17, 2010 6:14 am

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τους χρήστες ναρκωτικών

Δημοσίευση από DNT04 »

Τα μέτρα βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Παραπήγε το παραμύθι με τα ναρκωτικά!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης