Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2009)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ειχα παρει αναβολη το 2007 για να σπυδασω σε ΤΕΙ που περασα... Το ΤΕΙ το παρατησα φετος τν μαρτιο για να παω απο σεπτεμβριο να σπουδασω αυτο που ηθελα σε ιδιωτικη σχολη (η σχολη αυτη δινει αναβολη στρ). Του πατερα μου δεν του αρεσε αυτο και χωρις να το ξερω μ διεκοψε την αναβολη (ειμαι απο νησι κ επειδη γνωριζομαστε ολοι εδω τ εκαναν την χαρη). Εγω δν το ηξερα... Το εμαθα πριν λιγο... Μπορει σας παρακαλω πολυ να μ πει καποιος τι μπορω να κανω να το ανατρεψω αυτο και να παω τν σεπτεμβρη να σπουδασω; Να ξαναπαρω αναβολη η με καποιο τροπο να ακυρωσω αυτο που εκαε ο πατερας μου;
Πηγενε στη στρατολογια με το χαρτι της σχολης σου για ανανεωση της αναβολης. Αν εχουν στηλει ηδη τα χαρτια σου και δεν γινεται, περιμενε να σου ερθει το χαρτι, πηγενε στο κεντρο που παρουσιαζεσε (λογικα νοεμβρη) και παρε αναβολη απο το στρατολογο του κεντρου.
εγω πρωσοπικα παντως τωρα που ειναι 9 μηνες,8α πηγενα να ξεμπερδευα και μετα να συνεχισω με σπουδες+δουλεια χωρις το κενο του στρατου.
εγω πρωσοπικα παντως τωρα που ειναι 9 μηνες,8α πηγενα να ξεμπερδευα και μετα να συνεχισω με σπουδες+δουλεια χωρις το κενο του στρατου.

-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Να σας ρωτησω κατι; Εχω 2 αδερφια αγορια μικροτερα απο μενα. τωρα που ο στρατος εγινε 9 μηνες θα κανω 6 μηνες θητεια επειδη ειμαι προστατησ;
Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1982. Έχω αναβολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 η οποία μου χορηγήθηκε για βασικές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Αφότου τελείωσα με την σχολή, γράφτηκα σε μεταπτυχιακό (μάστερ) στην Γερμανία για μουσικές σπουδές σε ανώτατη κρατική σχολή.
Δεν μου χορηγήθηκε εκ νέου αναβολή γιατί η εκπλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών έλαβε χώρα μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα.
Τελείωσα με το μεταπτυχιακό και πέτυχα στις εισαγωγικές εξετάσεις για σολιστικό. Στην Αγγλία οι σπουδές αυτές θεωρούνται διδακτορικό. Στην Γερμανία επειδή το σύστημα bachelor /master δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη σε όλα τα κρατίδια αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν σε πιστοποιητικά τους ανάλογους όρους. Στα επόμενα χρόνια ακούγεται ότι θα αναγνωρίζεται ως DPhil. Μιλάμε πάντοτε για κρατικά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.
Στην Ελλάδα για τον τομέα της μουσικής δεν έχουμε δυστυχώς κάτι ανάλογο σε ανώτατες σπουδές πάνω σε μουσικό όργανο σε επίπεδο μετα το master. Δικαιούμαι τελικά άλλη αναβολή; Θα ήθελα να τελειώσω τις σπουδές πρώτα και ύστερα να εκπληρώσω την στρατιωτική μου θητεία... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας!
Δεν μου χορηγήθηκε εκ νέου αναβολή γιατί η εκπλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών έλαβε χώρα μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα.
Τελείωσα με το μεταπτυχιακό και πέτυχα στις εισαγωγικές εξετάσεις για σολιστικό. Στην Αγγλία οι σπουδές αυτές θεωρούνται διδακτορικό. Στην Γερμανία επειδή το σύστημα bachelor /master δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη σε όλα τα κρατίδια αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν σε πιστοποιητικά τους ανάλογους όρους. Στα επόμενα χρόνια ακούγεται ότι θα αναγνωρίζεται ως DPhil. Μιλάμε πάντοτε για κρατικά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.
Στην Ελλάδα για τον τομέα της μουσικής δεν έχουμε δυστυχώς κάτι ανάλογο σε ανώτατες σπουδές πάνω σε μουσικό όργανο σε επίπεδο μετα το master. Δικαιούμαι τελικά άλλη αναβολή; Θα ήθελα να τελειώσω τις σπουδές πρώτα και ύστερα να εκπληρώσω την στρατιωτική μου θητεία... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας!
Πηγαινε στο βρετανικο συμβουλιο (Αθηνα), κανε μια μεταφραση και επικυρωση την βεβαιωση απο τη σχολη σου και πηγαινε τη στο στρατολογικο γραφειο που υπαγεσε.
αν στο αναγνωρισουν ως διδακτορικο, τοτε θα παρεις αναβολη στρατευσης.
links:
http://www.britishcouncil.org/gr/greece-education-document-translation-and-verification.htm
http://www.stratologia.gr/contact.htm
.
αν στο αναγνωρισουν ως διδακτορικο, τοτε θα παρεις αναβολη στρατευσης.
links:
http://www.britishcouncil.org/gr/greece-education-document-translation-and-verification.htm
http://www.stratologia.gr/contact.htm
.
Γειά και από μένα και μπράβο στους admin για τη καλή δουλειά που κάνουν στο site.
Λοιπόν είμαι γεννηθείς 25/05/1983 και έχω αναβολή για προπτυχιακές σπουδές κλπ, αλλά έχω χάσει το σχετικό χαρτί και θυμάμαι μια ημερομηνία 31/12/2010. Το ερώτημα είναι μπορώ να πάρω επιπλέον 1 χρόνο; Άλλοι μου λένε γίνεται μέχρι 2011 και άλλοι οτι δε μπορώ να πάρω παράταση. Τελικά τι ισχύει; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;
Λοιπόν είμαι γεννηθείς 25/05/1983 και έχω αναβολή για προπτυχιακές σπουδές κλπ, αλλά έχω χάσει το σχετικό χαρτί και θυμάμαι μια ημερομηνία 31/12/2010. Το ερώτημα είναι μπορώ να πάρω επιπλέον 1 χρόνο; Άλλοι μου λένε γίνεται μέχρι 2011 και άλλοι οτι δε μπορώ να πάρω παράταση. Τελικά τι ισχύει; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;
Γεια σας παιδια, εχω την εξης απορια, εχω παρει αναβολη μεχρι το 2012 γιατι σπουδαζω σε ιδιωτικο ιεκ, φετος τον οκτωβριο τελειωνω, πρεπει να ειδοποιησω την στρατολογια για να διακοψω την αναβολη; Η περιμενω να τελειωση κανονικα μεχρι το 2012; Ευχαριστω...
Μπορείς να εξανλτήσεις την αναβολή.
Εϊχα διακόψει την αναβολή μου και πρόκειται να καταταγώ στο στρατό ξηράς με τη σειρά του Νοεμβρίου. Λόγω όμως ότι πρέπει να πάω ένα ταξίδι Καναδά για προσωπικούς λόγους το Δεκέμβριο και επειδή δεν διεκπαιρέωσα τις σπουδές μου όπως υπολόγιζα (δε θέλω να τα έχω στο μυαλό μου όταν θα είμαι στρατό), θα ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι εφικτό να ζητήσω τρίμηνη αναβολή ώστε να μπω με τη σειρά Φεβρουαρίου.
Γνώμες ή παρόμοιες εμπειρίες θα με βοηθούσαν αρκετά.
Ευχαριστώ.
Γνώμες ή παρόμοιες εμπειρίες θα με βοηθούσαν αρκετά.
Ευχαριστώ.
Γεια χαρά και Συγχαρητήρια και από μένα για το έργο που προσφέρετε από δω μέσα!
Καταρχάς να σας περιγράψω σε τί κατάσταση βρίσκομαι. Γράφτηκα φέτος σε ένα ΤΕΙ στην Κρήτη (μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής), αλλά δεν έχω σκοπό να φοιτήσω εκεί. Ο λόγος είναι ότι έχω βρει ιδιωτική Σχολή ακριβώς όπως τη θέλω στην Αθήνα (όπου και μένω μόνιμα) και οικονομικά με συνέφερε περισσότερο να μείνω εδώ. Η σχολή αυτή ωστόσο δεν μου παρέχει ούτε φοιτιτικό πάσο ούτε αναβολή για το στρατό. Φοιτιτικό πάσο βέβαια πήρα από το ΤΕΙ και επίσης πήρα και ένα χαρτί (πιστοποιητικό) που αναφέρει ότι είναι για "στρατολογική χρήση". Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω 2 πράγματα:
1) Αυτό το χαρτί πρέπει να το καταθέσω κάπου προκειμένου να πάρω αυτό που λέμε "αναβολή"; Αν ναι πού; Τί διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω;
2) Το πιστοποιητικό αυτό δεν αναφέρει πουθενά για πόσο καιρό θα ισχύσει η αναβολή και κάποια άτομα που ρώτησα μου είπαν πως θα πρέπει να περάσω τουλάχιστον ένα μάθημα του πρώτου εξαμήνου για να πάρω αναβολή για ένα ακόμη εξάμηνο κοκ. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό; Επειδή Ήξερα ότι σου δίνουν εξ αρχής Αναβολή για αρκετά χρόνια...
Ευχαριστώ!:)
1) Αυτό το χαρτί πρέπει να το καταθέσω κάπου προκειμένου να πάρω αυτό που λέμε "αναβολή"; Αν ναι πού; Τί διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω;
2) Το πιστοποιητικό αυτό δεν αναφέρει πουθενά για πόσο καιρό θα ισχύσει η αναβολή και κάποια άτομα που ρώτησα μου είπαν πως θα πρέπει να περάσω τουλάχιστον ένα μάθημα του πρώτου εξαμήνου για να πάρω αναβολή για ένα ακόμη εξάμηνο κοκ. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό; Επειδή Ήξερα ότι σου δίνουν εξ αρχής Αναβολή για αρκετά χρόνια...
Ευχαριστώ!:)
Καλησπέρα σας. Να ρωτήσω κάτι που θέλω μήπως το ξέρετε. Έχω αναβολή μέχρι το 2012, έχω τελειώσει ΤΕΙ και αυτές τις μέρες δίνω κατατακτήριες για δεύτερη σχολή γιατί δυστυχώς από το ΤΕΙ είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα έξω. Μπορώ να επεκτείνω την αναβολή μου για να τελειώσω την σχολή (AEI) εφόσον επιλεγώ; Και για πόσο διάστημα επεκτείνεται η δεύτερη αναβολή; Ευχαριστώ...
Γεια σας παιδια εχω αναβολη μεχρι 31 Δεκεμβριου 2009, αλλα εχω κανει τα χαρτια μου
για εποπ αεροπορια, και επειδη βλεπω οτι αργει να βγει το προγραμμα για τις εξετασεις,
και τα αθληματα, γινεται να παρω αναβολη για αυτο το λογο; Μονο για εκεινο το διαστημα
των εξετεσαων, η αλλιως ποτε θα μπω στρατο; Με ποα σειρα μηπως και προλαβω να δωσω
ηια εποπ. Αν ξερει καποιος ας μου απαντησει.
για εποπ αεροπορια, και επειδη βλεπω οτι αργει να βγει το προγραμμα για τις εξετασεις,
και τα αθληματα, γινεται να παρω αναβολη για αυτο το λογο; Μονο για εκεινο το διαστημα
των εξετεσαων, η αλλιως ποτε θα μπω στρατο; Με ποα σειρα μηπως και προλαβω να δωσω
ηια εποπ. Αν ξερει καποιος ας μου απαντησει.
Γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω κατι...
ειμαι του '82 κ η αναβολη μου τελειωνει 31/12/09... Ειχα την εντυπωση οτι μπορουσα να χω αλλο 1 χρονο αναβολη αλλα απ την στρατολογια μου πανε οχι... τι ισχυει τελικα με τα 28 χρονια;μπαινω μαιο κ θα προτιμουσα λογω σχολης αλλα κ δουλειας που εχω το καλοκαιρι να μπω νοεμβριο... Μπορω να κανω κατι;
ειμαι του '82 κ η αναβολη μου τελειωνει 31/12/09... Ειχα την εντυπωση οτι μπορουσα να χω αλλο 1 χρονο αναβολη αλλα απ την στρατολογια μου πανε οχι... τι ισχυει τελικα με τα 28 χρονια;μπαινω μαιο κ θα προτιμουσα λογω σχολης αλλα κ δουλειας που εχω το καλοκαιρι να μπω νοεμβριο... Μπορω να κανω κατι;
Νέα - Ανακοινώσεις Υπενθύμιση στους σπουδαστές που λήγει ή διακόπτεται η αναβολή τους για υποβολή πιστοποιητικών σπουδών 17.12.2009 Υπενθυμίζεται ότι κατά το πέρας ή τη διακοπή της αναβολής Λόγω σπουδών πρέπει απαραίτητα οι σπουδαστές να υποβάλλουν πιστοποιητικά γραμματικών - τεχνικών γνώσεων (απόφοιτοι TEI - AEI, μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτωρικό δίπλωμα) καθόσον πρόθεση-απόφαση της ηγεσίας είναι να συνδέονται άμεσα οι γραμματικές - τεχνικές γνώσεις τόσο με την επιλογή σε Όπλα- Σώματα, όσο και με την απονομή ειδικoτήτων κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
www.army.gr
www.army.gr
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες