Πεζοναύτες: Κατάταξη και αθλήματα
Χαιρετώ την παρέα. Λοιπόν ένας φίλος μου έδωσε link για αυτό το forum γιατί ψάχνω κάποιες απαντήσεις σχετικά με τους πεζοναύτες k πραγματικά πουθενά δεν μπορώ να βρω έγκυρες πληροφορίες!
λοιπόν με κάλεσαν στον στρατό ως "πεζοναυτι" χωρίς να έχω δηλώσει τίποτα... Όταν δήλωσα δήλωσα απλά στρατό ξηράς.
τώρα αυτό που με προβληματίζει k θέλω να ρωτήσω είναι πως μπορώ να φύγω από εκεί k να υπηρετήσω σαν απλός φαντάρος στον στρατό ξηράς;
δεν νοητής ψυχολογικά δυνατός για να υπηρετήσω εκεί με όλα αυτά που διαβάζω k επίσης δεν είμαι εγώ για τέτοια.
το σέβομαι το σώμα k δεν θέλω να προσβαλω η να δημιουργήσω εντυπώσεις πως ""κλαίγομε"" gt έτσι μου είπαν πως κάνω σε ένα άλλο forum που ρώτησα
απλά δεν Νιώθω πως θα τα καταφέρω εκεί k αν κάποιος ξέρει τι παίζει k τι μπορώ να κάνω ας με βοηθήσει θα το εκτιμούσα!
πληροφοριακά μπαίνω 19/5 βόλο Ευχαριστώ!
eddit: Παιδιά sorry εχω βαλει σε λαθος μερος το topic αν μπορει καποιος moderator ας το μετακινισει! Ευχαριστώ!
λοιπόν με κάλεσαν στον στρατό ως "πεζοναυτι" χωρίς να έχω δηλώσει τίποτα... Όταν δήλωσα δήλωσα απλά στρατό ξηράς.
τώρα αυτό που με προβληματίζει k θέλω να ρωτήσω είναι πως μπορώ να φύγω από εκεί k να υπηρετήσω σαν απλός φαντάρος στον στρατό ξηράς;
δεν νοητής ψυχολογικά δυνατός για να υπηρετήσω εκεί με όλα αυτά που διαβάζω k επίσης δεν είμαι εγώ για τέτοια.
το σέβομαι το σώμα k δεν θέλω να προσβαλω η να δημιουργήσω εντυπώσεις πως ""κλαίγομε"" gt έτσι μου είπαν πως κάνω σε ένα άλλο forum που ρώτησα
απλά δεν Νιώθω πως θα τα καταφέρω εκεί k αν κάποιος ξέρει τι παίζει k τι μπορώ να κάνω ας με βοηθήσει θα το εκτιμούσα!
πληροφοριακά μπαίνω 19/5 βόλο Ευχαριστώ!
eddit: Παιδιά sorry εχω βαλει σε λαθος μερος το topic αν μπορει καποιος moderator ας το μετακινισει! Ευχαριστώ!
Γεια χαρα! Διαβασα ολα τα post σχετικα με τους πεζοναυτες και εχω μια απορια. Το Νοεμβρη παρουσιαζομαι και λογικα θα ειμαι σε καποιο κεντρο του πεζικου. Θελω να ρωτησω αν απο εκει μπορω να δηλωσω για πεζοναυτης και πως, αφου οι αξιωματικοι που ερχονται στα κεντρα ειναι απο Ειδικες Δυναμεις στις οποιες ομως δεν υπαγονται πλεον διοικιτικα οι πεζοναυτες...
Τα τεστ που κανει η επιτροπη που θα ερθει να μας ζητησει για ειδικες ειναι 1 χιλιομετρο σε 4.20 αλλα και παραπανω να κανουμε παλι περναμε 10 καμψεις και 4 ελξεις. Αυτο μου ειπαν στο στρατολογικο γραφειο. Επισεις μου ειπαν πως δεν ειναι ραδιοαρβυλα οτι οι πεζοναυτες ξαναμπαινουν ειδικες δυναμεις. Εχει βγει εγκυκλιος η κατι τετοιο... Εγω παντως θα παω ειτε ειναι ειδικες ειτε δεν ειναι θα ακουσω τον athan.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Βάτραχε πες μου οτι είσαι "παραμένοντας". Ελπίζω αυτές τις μερες να καταλαβαίνεις τί εννοώ! ... Αν είναι τώρα που μας μάζεψαν όλους μαζι να τα λέμε φίλε μου...
-
- Λοχίας - Έφεδρος
Φευγω τον νοεμβριο και θελετε δεν θελετε θα παω πεζοναυτης γιατι αγαπαω την πατριδα μου και γιατι ειμαι τρελος!
:) :) :)
:) :) :)
-
- Πολίτης
Καλησπερα σε ολους
Διεκοψα την αναβολη μου τον Αυγουστο, εκει δηλωσα πεζοναυτες αλλα ακομη δεν μου εχει ερθει το χαρτι.
Υπαρχει τροπος να βρω το ΑΣΜ μου πιο νωρις και με βαση αυτο να μαθω που παρουσιαζομαι η πρεπει να περιμενω μεχρι να μου στειλουν το χαρτι;
Υπαρχει περιπτωση να με βαλουν σε αλλο σωμα και ας εχω δηλωσει πεζοναυτες;
Υπαρχει περιπτωση αν και αθηναιος να υπηρετησω Βολο και οχι Αυλωνα;
εγω προσωπικα θελω Βολο εχω ακουσει οτι κανουν περισσοτερες ασκησεις πως μπορω να το κυνηγησω;
φιλικα
Δημητρης.
ΥΓ. Ακουγονται πολλα για τον Δεκεμβριο που μας ερχεται καλη δυναμη σε ολους
Διεκοψα την αναβολη μου τον Αυγουστο, εκει δηλωσα πεζοναυτες αλλα ακομη δεν μου εχει ερθει το χαρτι.
Υπαρχει τροπος να βρω το ΑΣΜ μου πιο νωρις και με βαση αυτο να μαθω που παρουσιαζομαι η πρεπει να περιμενω μεχρι να μου στειλουν το χαρτι;
Υπαρχει περιπτωση να με βαλουν σε αλλο σωμα και ας εχω δηλωσει πεζοναυτες;
Υπαρχει περιπτωση αν και αθηναιος να υπηρετησω Βολο και οχι Αυλωνα;
εγω προσωπικα θελω Βολο εχω ακουσει οτι κανουν περισσοτερες ασκησεις πως μπορω να το κυνηγησω;
φιλικα
Δημητρης.
ΥΓ. Ακουγονται πολλα για τον Δεκεμβριο που μας ερχεται καλη δυναμη σε ολους
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Φιλε μου συγχαρητηρια!Λιακος έγραψε:KΑλησπερα σε ολους. Αποφοιτος ΑΕΙ,24ων, εκοψα αναβολη τον Ιουλιο κ δηλωσα στους Πεζοναυτες. Ο λογος απλος. Δε με ενδιαφερει αν οι Πεζοναυτες ανηκουν στις Ε. Δ. δε με απασχολει αν φορανε πρασινο ή μπλε μπερε, δε με αγγιζει το αν παιρνουν μορια. Αυτο που θελω ειναι μια ενδιαφερουσα θητεια απο την οποια θα εχω ζησει/μαθει 2-3 πραγματα στους 9 αυτους μηνες. Φραπε κ tv εχω κ σπιτι μου κ στο ταβλι δεν ειμαι καλος.
Με χρηση του ΑΣΜ μου εμαθα οτι παρουσιαζομαι στις 9/11 στο 505. Λογικα μετα θα μετατεθω Αυλωνα. Θελω να πιστευω οτι οι συνθηκες διαβιωσης ειναι μια χαρα. Στην Ελλαδα του '09 βρισκομαστε. Η εκπαιδευση τι περιλαμβανει εν ταχει; Η πειθαρχια πως ακριβως οριζεται; Οι υπηρεσιες κ οι αγκαριες ειναι λιγο πολυ ιδιες με ενος οπλιτη;
Ειμαι γυμνασμενος κ με καλη φυσικη κατασταση, οποτε σιγουρα μπορω να ανταπεξελθω στις σωματικες προκλησεις. Επισης πιστευω οτι μπορω να αντεξω κ ψυχολογικα (κ λεω πιστευω γτ δε μαρεσει να κρινω απο τον καναπε). Εξαλλου 9 μηνες ειναι.
Καποια συμβουλη; Κατι που πρεπει να προσεξω ή να προετοιμαστω γιαυτο;
Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας ολους οσους απαντησετε στο μηνυμα μου.
Ηλιας
Πολυ απλα ΔΕΝ χρειαζεσαι ΤΙΠΟΤΑ.
Απο τον τροπο που εκφραζεσαι θεωρω οτι εισαι πολυ συνειδητοποιημενο ατομο και ΔΕΝ εχεις να φοβηθεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Προχωρα με τον ιδιο τροπο σκεψης και την ιδια Σιγουρια Και ολα θα πανε καλα!
Καλη θητεια!

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
Ηλια μου αρεσει ο τροπος που σκεφτηκες κ δηλωσες πεζοναυτες ετσι ακριβως το σκεφτηκα κ εγω. Μαζι βολο παρουσιαζομαστε στις 9 νοεμβριου αλλα ακομα δν ξερω σε ποιο στρατοπεδο δν μου εχει ερθει το χαρτι ακομα , απλα ξερω οτι ειμαι βολο. Αν αντεξω στις δυσκολες συνθηκες τοτε θα δικαιωθω προσωπικα. Δν με νοιαζει τι λενε οι αλλοι για τον στρατο, οτι ο στρατος ειναι ενας χρονος χαμενος και πρεπει να τον περνας οσο πιο λουφα μπορεις εγω διαφωνω για πολλους λογους. Εχω βγαλει πανελληνιες και μια ασοεε, οποτε δν με φοβιζει ΤΠτ.
τεσπα φιλε ηλια αν μπω κ εγω 505 θα χαρω να σε γνωρισω!

Φαίνεστε όντως όπως λέει και ο κύριος Jrhellas πολύ συνειδητοποιημένοι και οι 2.
Είμαι σίγουρος ότι θα αποκομίσετε πολλά και θα σχηματίσετε ακόμη δημιουργικότερη αντίληψη και άποψη για τα πράγματα.
Απο μένα φίλοι μου η μόνη συμβουλή είναι ψηλά το κεφάλι και πίστη στους στόχους σας.
Είμαι σίγουρος ότι θα τους πετύχετε.
Το ίδιο να είστε και εσείς.
Καλή θητεία commando's.
Είμαι σίγουρος ότι θα αποκομίσετε πολλά και θα σχηματίσετε ακόμη δημιουργικότερη αντίληψη και άποψη για τα πράγματα.
Απο μένα φίλοι μου η μόνη συμβουλή είναι ψηλά το κεφάλι και πίστη στους στόχους σας.
Είμαι σίγουρος ότι θα τους πετύχετε.
Το ίδιο να είστε και εσείς.
Καλή θητεία commando's.
Xαχα! Πληροφορικη Ασοεε εγω... Μολις τελειωσα. Με χαρα να τα πουμε στο Βολο.basilis έγραψε: εχω βγαλει πανελληνιες και μια ασοεε, οποτε δν με φοβιζει ΤΠτ.!
Ευχαριστω κ τους υπολοιπους για τις απαντησεις.

Καλησπερα καταρχην θελω να ρωτησω μερικα πραγματα γιατι ενδιαφερομαι να κανω την θητεια μου ως πεζοναυτης.
Καταρχην θελω να ρωτησω αν οι πεζοναυτες ανηκουν στις ειδικες δυναμεις πλεον. Θελω επισης να ρωτησω αν φορανε πρασινο μπερε. Επιπλεον αν γινεται απο πεζικο Τριπολης που παρουσιαζομαι τον Φεβρουαριο να παω στους πεζοναυτες στο 505 του Βολου, ενα φιλαρακι μου ειχε πει οτι καποια στιγμη σε ρωτανε και ξαναδηλωνεις που θες να πας και περνας καποιες σωματικες ασκησεις και αν κριθεις ενταξει μπορεις να πας απο πεζικο ειδικες δυναμεις, ισχυει αυτο; Τελος θελω να ρωτησω αν ισχυει κατι που ειχα ακουσει παλαιοτερα οτι δηλαδη αν κανεις την θητεια σου στις ειδικες δυναμεις κερδιζεις καποια μορια που μετρανε σε μετεπειτα προσληψεις στο δημοσιο.
Καταρχην θελω να ρωτησω αν οι πεζοναυτες ανηκουν στις ειδικες δυναμεις πλεον. Θελω επισης να ρωτησω αν φορανε πρασινο μπερε. Επιπλεον αν γινεται απο πεζικο Τριπολης που παρουσιαζομαι τον Φεβρουαριο να παω στους πεζοναυτες στο 505 του Βολου, ενα φιλαρακι μου ειχε πει οτι καποια στιγμη σε ρωτανε και ξαναδηλωνεις που θες να πας και περνας καποιες σωματικες ασκησεις και αν κριθεις ενταξει μπορεις να πας απο πεζικο ειδικες δυναμεις, ισχυει αυτο; Τελος θελω να ρωτησω αν ισχυει κατι που ειχα ακουσει παλαιοτερα οτι δηλαδη αν κανεις την θητεια σου στις ειδικες δυναμεις κερδιζεις καποια μορια που μετρανε σε μετεπειτα προσληψεις στο δημοσιο.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 36
1) Οι πεζοναύτες φοράνε πράσινο μπερέ και ανήκουνε στις ειδικές δυνάμεις.
2) θα έρθει κάπια στιγμή επιτροπή από τις ειδικές δυνάμεις για να πάρει κόσμο. Τα αθλημάτα είναι γελοία.20 κάμψεις 5 έλξεις και 1 μίλι με μέγιστο χρόνο τα 5 λεπτά
3) Παίρνεις 400 μόρια για τα σώματα ασφαλείας (Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικοί φρουροί)
2) θα έρθει κάπια στιγμή επιτροπή από τις ειδικές δυνάμεις για να πάρει κόσμο. Τα αθλημάτα είναι γελοία.20 κάμψεις 5 έλξεις και 1 μίλι με μέγιστο χρόνο τα 5 λεπτά
3) Παίρνεις 400 μόρια για τα σώματα ασφαλείας (Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ειδικοί φρουροί)
Καλημέρα σε όλους. Παρουσιάζομαι στο ΚΕΤX Πάτρας 9 Νοέμβρη. Ενδιαφέρομαι όμως πάρα πολύ για το σώμα των πεζοναυτών, αφού θέλω να υπηρετήσω ουσιαστικά. Έχω όμως κάποιες απορείες:
1) Είμαι 30 ετών σε υπέρ-άριστη φυσική κατάσταση,3,5 βαθμούς μυωπία. Μπορεί να αντιμετωπίσω πρόβλημα να με δεχτούν;
2) μπορεί να δηλώσω πεζοναύτης και να με πάρουν σε άλλο σώμα των ειδικών δυνάμεων;
3) Κάνουν χρήση ελικοπτέρων οι Πεζοναύτες;
4) Μετά τις 13-14 βδομάδες εκπαίδευση στις μονάδες υπάρχει κάποια εβδομαδιαία έξοδος ή μόνο γραμμένες άδειες.
1) Είμαι 30 ετών σε υπέρ-άριστη φυσική κατάσταση,3,5 βαθμούς μυωπία. Μπορεί να αντιμετωπίσω πρόβλημα να με δεχτούν;
2) μπορεί να δηλώσω πεζοναύτης και να με πάρουν σε άλλο σώμα των ειδικών δυνάμεων;
4) Μετά τις 13-14 βδομάδες εκπαίδευση στις μονάδες υπάρχει κάποια εβδομαδιαία έξοδος ή μόνο γραμμένες άδειες.
november9 έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Παρουσιάζομαι στο ΚΕΤX Πάτρας 9 Νοέμβρη. Ενδιαφέρομαι όμως πάρα πολύ για το σώμα των πεζοναυτών, αφού θέλω να υπηρετήσω ουσιαστικά. Έχω όμως κάποιες απορείες:
Καλησπέρα φίλε μου! Καταρχάς να σου πω μπράβο που τολμάς να πας σε ένα σώμα όπως είναι των Πεζοναυτών!
1) Κατα πάσα πιθανότητα θα σε δεχθούν αλλά να ξέρεις ότι το 95% τον στρατιοτών των πεζοναυτών που θυμάμαι εγώ είναι κάτω απο τα 23, λογικά θα σε βάλουν σε κανα γραφείο σε αυτή την ηλικία βέβεα θα ακολουθείς κανονικά την εκπαίδευση τουλάχιστων τις 2 μέρες της βδομάδας.
2) Αν δηλώσεις Πεζοναύτης θα σε πάρουν Πεζοναύτη!
3) Ναι είχα κάνει 2 φορές συνεκπαίδευση με Ελικόπτερα.
4) Εξόδοι υπάρχουν μετά τον ορκισμό σου συχνά!
Ελπίζω να βοήθησα!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες