Τι να πάρω μαζί μου στην κατάταξη (2010);

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπέρα Νάσο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για φτηνές τιμές που να πάω να αγοράσω τον εξοπλισμό; Στα jumbo ή να προτιμήσω τα μαγαζιά;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 64
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Giannis-Patra έγραψε:Χθες πηγα και αηγορασα τα απαραιτητα. Μου λειπουν κανα 2-3 πραγματακια ακομα αλλα εχω 10 μερουλες ακομα.
Τις μπούζες τις πηρα 4.5 ευρω την μια (πηρα 6)
Οι πατοι σιλικονης εκαναν 12 ευρω (αλλα τελικα τα αξιζουν τα λεφτα τους)
Οι μαλλινες καλτσες εκαναν 4 ευρω το ζευγαρι (πηρα 5, εχουν και σημα ΕΣ βαμβακερο πανω, ειναι πιστο αντιγραφο του ΕΣ χαχαχαχαχα)
Πηρα ενα λουκετο για τον οπλοβαστο 3.5 ευρω νομιζω και μου λειπουν ακομα 3 πιο μικρα λουκετα ε;
Ολα αυτα εκαναν 60κατι ευρω.

Στα μικροπραγματα με εσωσε το Jumbo. Σας το συνιστω ανεπιφύλκτα. Εχει τα ΠΑΝΤΑ και σε απιστευτες τιμές.
Πηρα 2 μικρους φακους τσεπης ο.99 ευρω ο ενας.
Μωρομαντηλα πλακέ 2 πακετα που χωρανε στην τσεπη της στολης 0.99 ευρω το πακετο.
Μπλοκακι μικρο να χωραει στην τσεπη 0.50 ευρώ.
3 πατοι για τις αρβυλες (αν και θα εχω αυτους της σιλικονης αλλα... Ποτε δεν ξερεις) 0.80 ευρω το ζευγαρι.
Καθαριστικο gel αντισηπτικης δρασης για τα χερια (αυτο που πλαινεις τα χερια σου χωρις νερο) 0.60 ευρω (πηρα 2) .
Αποσμητικο σπρέυ ποδιων για την αντιμετωπιση της υπερβολικης εφιδρωσης και της κακοσμιας σε μικρο μπουκαλακι 0.90 ευρω (πηρα 2 μπουκαλακια). Ενας φιλος με συμβουλεψε να παρω κρεμα για το συγκαμα (ξερετε που) και πηρα ενα βαζακι σαν αυτο της NIVEA (αχρειαστο να'ναι αλλα... ) εκανε 3 ευρω.
Ενα νυχοκοπτη 0.69 ευρω.

Μια αμμωνια για τσιμπηματα 1 ευρω (θα με αφησουν στην πυλη να την περασω;)
Ενα σφουγγαρακι για γυαλισμα παπουτσιων αν και δινει ο στρατο αλλα οκ 0.40 ευρω εκανε.
Ενα πακετο χαρτομαντηλα (εχει 10 πακετα μεσα) στην τιμη των 0.85 ευρώ.

Μιλαμε για ξεφτιλα οι τιμες στο Jumbo. Οπου αλλου και να πηγαινα θα χαλαγα τα 8πλασια χρηματα σε αυτα τα τσιτσιψωνια χαχαχαχαχαχα.

Μου λειπετε ακομα να παρω εναν ανεξιτηλο μαρκαδορο για να γραψω τα λουκετα, ενα κρεμοσαπουνο μικρο για τα χερια, νεσεσερ εχω στο σπιτι, χαρτια υγειας παλι εχω.
Σετ ταξιδιου με ραφτικα που λεει η λιστα να παρω; Χρειαζεται πριν την ορκομωσια;

Μηπως ειναι πολλα ολα αυτα; Αλλα δεν ειναι κατι το παραπανησο πιστευω. Τα βασικα της λιστας εχω παρει. Ξερετε τι φοβαμαι μονο... Μην μας παρουν στο ψιλο με τα μωρομαντηλα στον ελεγχο αλλα... Ολοι εχουν.

Πλακα πλακα το φορτιστη του κινητου που θα τον κρυψουμε; Μεσα σε κανα ζευγαρι καλτσες; Θα τις ξεδιπλωσουν τις καλτσες για να ελεγξουν στον ελεγχο; Κινητο εχω παρει ενα πολυ πολυ πολυ απλο.

Ελπιζω να βοηθησα αρκετα με τις τιμες που σας εγραψα καθως και να ξερετε τι σας περιμενει απο χρηματα πανω κατω και ελπιζω να με βοηθησετε και εμενα οι πιο παλιοι στις ερωτησεις μου.
Ευχαριστω πολύ.
Καλη θητεια να εχουμε παιδια.
17/8 θηβα σου ερχομαι. Μεγαλο Πευκο ετοιμαζομαι να σου ερθω εντος ολιγου.
Φιλικά Γιάννης

Αποστόλη, διάβασε το παραπάνω.

Για στρατιωτικά υπάρχουν διάφορα μαγαζιά.
Anonymous

Αποστόλης έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ.
Θα ήταν εύκολο να πεις εσύ ποιές θεωρείς τις καλύτερες χρήσεις αυτού του nivea;
Δηλαδή για μετά το ξύρισμα;

Υποθέτω ότι το πουλάνε στο κψμ...

μετα το ξυρισμα ως αφτερ σειβ
σε κοψιματα στο ξυρισμα
σε ερεθισμενα σημεια του σωματος κατα προτιμηση πριν τον υπνο που το σημειο μενει ακινητο
χερια προσωπο πριν τη σκοπια για το κρυο
χερια ποδια πριν τον υπνο για μαλακωμα δερματος
fantaros84
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από fantaros84 »

Παιδιά να κάνουμε μια διευκρίνηση ότι εδώ αναφέρονται αυτά που πρέπει να πάρουμε μαζί στην ΚΑΤΑΤΑΞΗ και όχι στην υπόλοιπη θητεία. Στην κατάταξη παίρνουμε ελάχιστα πράγματα και από την ορκωμοσία και έπειτα τα περαιτέρω. Μην κουβαλήσετε ένα σωρό πράγματα γιατί θα είναι άδικος κόπος. Αρκεστείτε στα προσωπικά είδη υγιεινής, ρούχα και εσώρουχα και 1 2 πράγματα σημαντικά.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σωστά. Ό, τι παραπάνω χρειαστείτε, καλύτερα να το φέρετε μετά την άδεια ορκωμοσίας.
Anonymous

NΑσο να σε ευχαριστησουμε για την εξαιρετικη καλοσυνη σου!
Αν θα ηθελες, κοιταξε και το θεμα "εξιωση αδειων " παρακατω, οπου θα ηταν πολυ χρησιμη και η εκει παρουσια σου.
Μας τιμας.
KOSTAS_POWER

Δημοσίευση από KOSTAS_POWER »

Γειας σας και απο εμενα και καλη χρονια να εχουμε! Διαβασα αυτα που γραφετε και ηθελα να σας ρωτησω κατι. Δεν θεωρειτε λιγο υπερβολικο να παρουμε μαζι μας χαρτι υγειας. Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι αν το δει. Επισης ηθελα να σας κανω και 3 ερωτησεις που πιστευω πως πολλοι θα θελουν να μαθουν εκτος απο εμενα.1) Αν δεν μας αρεσει το φαγητο του στρατου μπορουμε να τρωμε μονο απο το κψμ αν θελουμε; Μας αφηνουν; Αλλα ετσι που τα λετε φοβαμαι να παρω και χρηματα μαζι μου...2) τι ωρα κοιμομαστε και τι ωρα μας ξυπνουν; 3) τελικα πια πρεπει να ειναι η συμπεριφορα μας απεναντι στους ανωτερους μας και υπολοιπους στρατιωτες αν θελουμε να την βγαλουμε καθαροι και να μην φαινομαστε ψαρωμενοι η τρωτοι; Σαςς ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη που σας επρηξα αλλα εχω αγχωθει πολυ με τον στρατο και φοβαμαι μην με πιασει καμμια κριση πανικουΕικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

KOSTAS_POWER έγραψε:Γειας σας και απο εμενα και καλη χρονια να εχουμε! Διαβασα αυτα που γραφετε και ηθελα να σας ρωτησω κατι. Δεν θεωρειτε λιγο υπερβολικο να παρουμε μαζι μας χαρτι υγειας. Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι αν το δει. Επισης ηθελα να σας κανω και 3 ερωτησεις που πιστευω πως πολλοι θα θελουν να μαθουν εκτος απο εμενα.1) Αν δεν μας αρεσει το φαγητο του στρατου μπορουμε να τρωμε μονο απο το κψμ αν θελουμε; Μας αφηνουν; Αλλα ετσι που τα λετε φοβαμαι να παρω και χρηματα μαζι μου...2) τι ωρα κοιμομαστε και τι ωρα μας ξυπνουν;3) τελικα πια πρεπει να ειναι η συμπεριφορα μας απεναντι στους ανωτερους μας και υπολοιπους στρατιωτες αν θελουμε να την βγαλουμε καθαροι και να μην φαινομαστε ψαρωμενοι η τρωτοι; Σαςς ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη που σας επρηξα αλλα εχω αγχωθει πολυ με τον στρατο και φοβαμαι μην με πιασει καμμια κριση πανικουΕικόνα

1) Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να έχεις τουλάχιστον 2 ρολά χαρτί, πίστεψε με.

2) Ναι, μπορείτε να φάτε σαντουϊτς "Στεργίου", πατατάκια και διάφορα άλλα. Μη φοβάσαι για τα λεφτά. Περισσότερο ψηλά να έχεις για κανά καφέ ή μπουκαλάκι νερό.

3) Το εγερτήριο είναι στις 06:30 και το σιωπητήριο στις 23:00 το χειμώνα, και το καλοκαίρι 06:00 με 22:30 το καλοκαίρι.

4) Να μην φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Αν ακολουθήσεις τους κανόνες του Στρατού και δεν κάνεις μαγκιές θα είσαι μια χαρά. Γιατί εκεί ένας να κάνει μια βλακεία, την πληρώνουν όλοι (ομαδικότητα γαρ).
KOSTAS_POWER

Δημοσίευση από KOSTAS_POWER »

Σε ευχαριστω Νασο που μου απαντησες. Ισως εχεις δικιο. Απλα επειδη δεν καπνιζω, δεν μ'αρεσει το ποδοσφαιρο και δεν βριζω και εχω ενα θεματακι με το φαγητο, ειμαι χαμηλου προφιλ. Φοβαμαι μην φαινομαι σαν αλιεν και δεν κανω παρεες μεσα. Δεν μπορω την μοναξια!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τουλάχιστον δεν θα ξοδεύεις τα κέρατα σου για τσιγάρα.Εικόνα Και καλύτερα που είσαι χαμηλού προφίλ, γιατί έτσι περνάει πιο ομαλά ο χρόνος της θητείας.
aesso2010
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από aesso2010 »

Κι εγώ τα ίδια είμαι Κώστα... Μην ανησυχείς όμως, έχει δίκιο ο Νάσσος. Πάντως η άποψή μου είναι πως όλοι οι νεοσύλλεκτοι είμαστε στην ίδια θέση. Όλοι θα έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε στο διπλανό μας και να γνωριστούμε και να κάνουμε και παρέα άσχετα με το αν στον ένα αρέσει το ποδόσφαιρο ενώ στον άλλο όχι. Μην κολλάς, όπως εσύ θα αισθάνεσαι ενδεχομένως λίγο άβολα και περίεργα τις πρώτες μέρες, έτσι θα αισθάνονται όλα τα παιδιά ;)

Σκέψου το λίγο, το έχω φιλοσοφήσει αρκετά.:) Καλημέρα...

Anonymous

To τζελ απολυμανσης και το υποπνευμα με αρωμα λεμονι ειναι το ιδιο;
gus

Δημοσίευση από gus »

Καλησπερα παλικαρια! Μπαινω κι εγω Φλεβαρη στο Μ. Πευκο. Θα ηθελα να κανω μια σειρα ερωτησεων και οποιος εχει τη διαθεση να απαντησει τον ευχαριστω εκ των προτερων και να ζητησω και συγγνωμη για τον καταιγισμο που επεται. Διαβασα πολλες προηγουμενες σελιδες αλλα εξακολουθω και εχω αποριες σε ορισμενα πραγματα.

1) Πηρα φανελες κοντομανικες (οχι ραντακι) παραλλαγης. Μηπως πρεπει να παρω μονο/και χακι; Πηρα και με μακρυ μανικι επισης παραλλαγης αλλα αυτες για μετα την ορκομωσια υποθετω. Ιδια ερωτηση και για αυτες. Να παρω και/μονο χακι;

2) Νυχοκοπτες, ασπιρινες περνανε στον ελεγχο;(ακουσα πολλα... )

3) Εχω παγουρι "στρατιωτικου τυπου" 3/4 του λιτρου. Να το παρω μαζι ή δεν περναει κι αυτο; Αν παρω "φλασκι" ποτου ειναι καλυτερα; Παιρνει ικανη ποσοτητα ερου να τη βγαλεις καμια νυχτα που σε επιασε διψα βρε αδερφε; Μπορεις να πιεις νερο απο αυτο το πραγμα ή ειναι για κανα δυο τζουρες οπως στα ποτα;

4) Σε φιλο μου, που πηγε ναυτικο βεβαια, του πηραν το σαμπουαν και το αφρολουτρο στον ελεγχο; Τελικα να παρω ή να μην παρω;

5) Δεν ειχα σακο (μονο βαλιτσες) κι αγορασα εναν για τη μερα που θα μπω. Ειναι παραλλαγης με τα αρχικα του στρατου (ΕΣ) και γενικα ειναι αντιγραφο (ή κι ακριβως ιδιος δεν ξερω) μαλλον με αυτον που θα μας δωσουν εκει. Θα υπαρξει κανενα προβλημα;

6) Βρηκα σε μαγαζι μαι πολυ compact θηκη που περιεχει βουρτσες και βερνικι για τα αρβυλα. Ξερω οτι θα μας δωσουν εκει "συνεργα" αλλα μηπως μας τα δωσουν χυμα και ειναι καλο να την αγορασω για να τα εχω ολα μαζεμενα; Θα εχω και σε αυτο θεμα κατα τον ελεγχο;

7) Η πιο χαζη απο ολες τις ερωτησεις αλλα πρεπει να την κανω. Ζελε για τα μαλλια θα εχω προβλημα να περασω; Εικόνα Οχι, δεν θελω να το παιξω ομορφος... Χα χα χα! Απλα επειδη παντα κουρευομαι πολυ κοντα, το πρωι αν δεν βαλω μια σταλα ζελε στο κεφαλι μοιαζουν τα μαλλια μου σαν να τα εχει πατησει τρενο κι ειμαι εντελως για γελιαΕικόνα

8) mp3 player να παρω μετα την ορκομωσια; Ξερω θα παιξει πολυ "τρεξιμο" αλλα ελεγα μηπως ειχαμε καμια ωρα για σκοτωμα.(Μη βαρατε, ειπα μηπως... ). Κινητο επισης μετα την ορκομωσια να παρω; Τηλεκαρτες κανουν δουλεια μεχρι την ορκομωσια ή πεφτουν 300 ατομα σε ενα καρτοτηλεφωνο;

9) Το σοι που θελοντας και μη θα με κουβαλησει μεχρι την πυλη πώς το ξεφορτωνομαι μην με κανουν ξεφτιλα τιποτα μαναδες που νομιζουν οτι παω στο μετωπο; Εικόνα

10) Ειμαι παππους (26,5 ετων για την ακριβεια). Δεν με επιασαν αρθριτικα ακομη ομως. Θα την βγαλω καθαρη; Εικόνα Υπαρχει ιδιατερη αντιμετωπιση στην... "τριτη" ηλικια;

11) Διαβασα για λεπτο σκουφο ή επιδεσμο για τους ιμαντες του κρανους. Μια μπαντανα παραλλαγης/χακι δεν κανει; Επειδη εχω το ρωταω.

Και παλι ευχαριστω οποιον αφιερωσε λιγο χρονο να διαβασει ολο το κατεβατο!
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Rafale »

Πλακα μας κανεις; Ολα αυτα τα ρωτας δηλ; Διαβασε τις 20 σελιδες πριν να κανεις 20 ερωτησειςΕικόνα
Παναγιωτης

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

To τζελ απολυμανσης και το υποπνευμα με αρωμα λεμονι ειναι το ιδιο; Πες μ λιγο στρατηγε

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες