Τι να πάρω μαζί μου στην κατάταξη (2009);

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Οι αρβύλες πως είναι; Κάποιος μου είπε να πάρω δυο ζευγάρια πάτους, μήπως υπερέβαλε;

Επίσης σεντόνι και μαξιλαροθήκη χρειάζεται να πάρω; Αν ναι, τι χρώμα;

Anonymous

Να πάρεις πάτους σιλικόνης φίλε μου γιατί αλλιώς δεν θα την παλέψεις, και εγώ πήρα!

Αν ήταν καλοκαίρι ίσως χρειαζόμασταν και πούδρα γιατί θα ιδρώνανε τα πόδια μας.

Εγώ δεν ξέρω μήπως χρειάζεται να πάρουμε και τίποτα για έντομα όπως ψίλους κοριούς τσιμπούρια και κουνούπια που λογικά τα τελευταία τέτοια εποχή δεν θα υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τα περάσουμε... Γίνεται λοιπόν να περάσουν στην πύλη αυτά;

Anonymous

Κινητό δεν θα πάρω, μήπως θα χρειαστώ ρολόι;

Μέχρι να πάρουμε καμιά μέρα άδεια, δεν θα με επισκευτεί κανένας, με αυτό το σκεπτικό πόσα χρήματα να πάρω;

Πάτοι σιλικόνης άκουσα πως είναι λίγο ακριβοί, λέω να πάρω το πολύ δυο ζευγάρια κανονικούς.

ioannis91
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ioannis91 »

Παίυν έγραψε:Κινητό δεν θα πάρω, μήπως θα χρειαστώ ρολόι;

Μέχρι να πάρουμε καμιά μέρα άδεια, δεν θα με επισκευτεί κανένας, με αυτό το σκεπτικό πόσα χρήματα να πάρω;

Πάτοι σιλικόνης άκουσα πως είναι λίγο ακριβοί, λέω να πάρω το πολύ δυο ζευγάρια κανονικούς.

παρε Ενα Τι να κανεις Τα δυο ζευγαρια 4 ποδια Εχεις; Καμια 30-40 ευρω Θα Σε Φτασουνε
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 23
Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ

Δημοσίευση από spirosgiapros »

Να πω και εγω τη στραβωμαρα μου συμφωνα με τις εμπειριες μου απο τις καταδρομες

συμβουλη
διαβαστε τα ολα προσεκτικα και καντε το εξης

σκεφτειτε καλα τι σας ειναι ακρως απαραιτητο μεχρι το πρωτο επισκεπτηριο αναλογα με τον χαρακτηρα σας και τον τροπο ζωης σας

αυτα που σας ειναι ακρως απαραιτητα παρτε τα κατευθειαν και απο τα υπολοιπα Να σας τα φερουν στο επισκεπτηριο

ΡΟΥΧΑ
10 φανελες φαιοπρασινες και 10 σωβρακα
γαντια φαιοπρασινα βαμβακερά - σκούφο φαιοπρασινο κυνηγητικο
ενα λεπτο σκουφακι κολητο για να φορατε μεσα το κρανος για να μην σας ενοχλουν στα μαλια οι ιδρωμενοι εσωτερικοι ιμαντες του κρανους
ενα κασκολ φαιοπρασινο - φουλ φεις μην παρετε κανει καλυτερη δουλεια το κασκολ

πολιτικα ρουχα μονο αυτα που θα φορατε οταν παρουσιαστειτε φορμα αθλητικη [απλη με 10 ευρω απο τους κινεζους]
1 σεντονι για πάνω από το κρεβάτι να μην ξεστρώνεις

ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
καλτσες παρτε 2 ζευγαρια ορειβασιας-πεζοποριας για τις πρωτες μερες και 2-3 ζευγαρια στρατιωτικες

πολοι λενε για τις ελληνικες αρβυλες οτι ειναι χαλια - εγω σαν μονιμος φοραω ΜΟΝΟ ελληνικα... Μην ξεχνατε οτι και οι αναρχικοι και τα πανκια φορανε αρβυλες του ελληνικου στρατου 24 ωρες το 24ωρο

παρτε ενα βαζακι βαζελινη και ποτιστε τες καθε βραδυ πριν τον υπνο και στις 2 μερες θα ειναι ετοιμες

παλι με βαζελινη και το καθημερινο βαψιμο γυαλισμα καθε μερα... Γινονται και αδιαβροχες σφουγγαρι γυαλιστικο [αφου μαλακωσουν απο τη βαζελινη] παπουτσια...

Παρουσιαστειτε με ενα ζευγαρι απλα και αναπαυτικα αθλητικα και θα ειστε καλυμενοι για ολες τις περιπτωσεις

ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ κ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
νυχοκόπτη μεγαλο
Ξυραφακια - σωληναριο τζελ ξυρισματος αντι για αφρο
ξεχαστε τα αφτερ σειβ και χρησιμοποιηστε κρεμα νιβεα... Μην το ψαχνετε θα με θυμηθειτε οδοντόβουρτσα-οδοντοκρεμα
σφουγγάρι κ ενα αφρολουτρο-σαμπουαν 2 σε 1 και μερικα σαπουνακια τυπου ξενοδοχειου [για ωρα αναγκης]
πετσέτες... Παρτε μονο μια προσωπου απλη λευκη... Δινε ο στρατος πετσετες αλλα απο τις στρατιωτικες η μια προσωπου θα ειναι διπλωμενη στο μαξιλαρι και αν βραχει δεν προλαβαινει να στεγνωσει και μουσκεμενη δεν στρωνει καλα στο μαξιλαρι [και θα σας τη λενε και παγιδευει και μυκητες αν μεινει διπλωμενη]
μπατονετες για τα αυτια
χαρτι υγειας 1 ρολο ειναι αρκετο... Δουλεψτε πολυ χαρτομαντηλο
χαρτομαντηλα μια συσκευασια των 10 πακετων [να εχετε ενα πακετο παντα επανω σας] Μωρομαντηλα 2 πακετα τα μικρα πλακε τετραγωνα... Χωρανε στην τσεπη... Παντα ενα πακετο πανω σας
ενα τζελ απολυμανσης... Για πλυσιμο χωρις νερο ή
Οινόπνευμα με άρωμα λεμόνι... Ειναι αμετρητες οι περιπτωσεις που θα φανει χρησιμο... Κοβει και την δυσοσμια απο τα ποδια
λιποζαν... Για να μην σκανε τα χειλια απο το κρυο... Μην μασατε στα πειραγματα
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
κουτί ασπιρίνες
χανσαπλαστ
καραμέλες (για το λαιμό)
κρεμα συγκαματος για τα γεννητικα οργανα δεν χρειαζεται [αν χρειαστει βαλε νιβεα και θα με θυμηθεις]
Αποσμητικο σπρέυ ποδιων αν δεν βρεις οινοπνευμα λεμονι
ενα μπουκαλακι υγρο για κουνούπια

ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ
2 βελονες 10 μετρα χακι κλωστη και 2-3 χακι κουμπια και εισαι ΟΚ ενας φακος... Προτεινω απο το περιπτερο 2-3 αναπτηρες με ενσωματωμενο μινιφακο η ενα στυλο τυπου φακο
5 λουκετα...1 για την ντουλαπα - 1 για το στρατιωτικο σάκ-βουαγιαζ - 1 για το λουκάνικο - 1 μακροστενο για το οπλο και 1 μικρο για τις αρβυλες για να μην ψαχνετε το πρωι να τις βρειτε σκορπισμενες
ενα μικρο πολυσουγια με πενσα ΧΩΡΙΣ κουταλοπηρουνο απο τους κινεζους... Να τον φορατε πανω σας σε θηκη στη ζωνη... Αν σας βαλουν χερι στον ελεγχο πειτε απλα οτι εχετε παντα πανω σας ενα
κουταλοπηρουνα πλαστικα καλης ποιοτητας οχι για παρτυ... Γλιτωνεις περιτα βαρη... Και δεν εχεις φοβο μηπως αυτα των μαγειριων δεν εχουν πλυθει καλα απο την αγγαρεια

ΕΓΓΡΑΦΑ
Σημείωμα Κατάταξης - ΑΦΜ - Ταυτότητα η διαβατηριο - Ακτινογραφία θώρακος - Βιβλιάριο υγειας απολυτήριο - πτυχίο - βεβαιωσεις σπουδων - διπλωμα σε επικυρωμενο αντιγραφο βεβαιωσεις γιατρων αν εχετε καποιο ιδιαιτερο προβλημα

ΧΡΗΣΙΜΑ
Στο κεντρο γινεται χαμος οποτε παρτε 50 ευρω σε κερματα για τα μηχανηματα καφε και αναψυκτικων και 10 πεντοευρα χαρτονομισματα για αλλες χρησεις
μικρό μπλοκάκι τσέπης, στυλό με ενσωματωμενο φακο και ενα ανεξιτηλο μαρκαδορακι Τηλεκάρτες και μια καρτα sim και δεν χρειαζονται μεχρι το πρωτο επισκεπτηριο κινητα
Ενα μπουκαλι υγρο πλυσιματος για ρουχα
ωτοασπιδες
ενα τσιγκινο παγουρι ποτου... Χωραει στις τσεπες χωρις να ενοχλει... Για να εχετε παντα πανω σας ποσιμο νερο
γαντια χειρουργιου παρτε ενα πακετο στο φαρμακειο... Να εχετε ΠΑΝΤΑ πανω σας 2 ζευγαρια και θα με θυμηθειτε
προφυλακτικο δακτυλου... Θα σας χρησιμεψει για το οπλο για να καλυβετε την κανη οταν βρεχει
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Φακοι επαφης... Μην τους παιρνετε... Λιγο ασκησεις στην υπαιθρο λιγο σκονη λιγο το ενα λιγο το αλλο... Καλυτερα πηγαινε με γυαλια... Τη βρωμα δεν την αποφευγεις τις πρωτες μερες... Οποτε συμβιβασου

Παρτε το αποφαση οτι κατα πασα πιθανοτητα θα κανετε μπανιο με κρυο νερο... Μην μασατε

ξεχαστε τα συμβατικα νεσεσερ πολλες φορες θα ψαχνετε κατι και θα χρειαστει να το γυρισετε τουμπα... Ασε που ειναι και ογκωδες και σε ορισμενα κεντρα θα χρειαστει να μοιραζεστε τον ιδιο νιπτηρα 2-3 ατομα... Προτιμηστε 1 απλο ορθιο τυπου ''σεικερ'' και ειστε καλυμενοι... Ειναι μικρο, δεν πιανει χωρο και τα χωραει ΟΛΑ οσα χρειαζεστε να πατε στο μπανιο [ξυραφακι-τζελ-ξυρισματος-οδοντοκρεμα-οδοντοβουρτσα-νυχοκοπτη] αλλωστε και στο σπιτι σε μορφη ποτηριου ειναι οι θηκες στο νιπτηρα

παρτε ενα τσαντακι μεσης και μια πολυ φτηνη ταμπακερα και βαλτε τα υπολοιπα μικρομπιχλιμπιδια σας μεσα [αν σας πουν κατι στον ελεγχο πειτε οτι το εχετε για νεσεσερ]

οταν θα πηγαινετε για ασκησεις εκτος μοναδας θα εχετε πανω σας ενα σακιδιο με διαφορα πραγματα μεσα
για να μην βρεθειτε σε καμια ασκηση προ εκπληξεως και σας λειψει κατι προτεινω να φτιαξετε απο την αρχη το κουτακι του σπορτ μπιλυ

μεσα στο σακιδιο θα πρεπει να εχει ενα κουτακι με σαπουνι κοφτε το σαπουνι σε τοσο μεγεθος οσο χρειαζεστε για 10 μερες [η βαλτε σαπουνακια ξενοδοχειου] για να κερδισετε χωρο και βαρος και προσθεσετε μεσα :
Μπατονετες
χειρουργικα γαντια
ενα ματσο σακουλες τροφιμων [για σαντουιτς] μιας χρησης [θα σας χρησιμευουν να τα φορατε στις καραβανες στο φαγητο οποτε γλιτωνετε το πλυσιμο... Στις ασκησεις το νερο ειναι περιορισμενο και δεν αφηνουν πολυ νερο για πλυσιμο... Γλιτωνετε και χρονο απο την αναμονη στην ουρα για πλυσιμο]
τσιγαρα-καπνο σπιρτα και αναπτηρα φακο
κλωστη και βελονες
10 ευρω για ωρα αναγκης [πολλες φορες στις ασκησεις εχει και κυλικειο]
φακελακια καφε και ζαχαρη
φακελακια αλατι πιπερι
χαρτοταινια
καραμελες
χανσαπλαστ
ασπιρινες
10 ταμπλετες αναβραζουσες πολυβιταμινες σε γευση φρουτου [γλιτωνετε λεφτα απο αναψυκτικα στις ασκησεις]
πλαστικα κουταλομαχαιροπιρουνα μεσα στις καραβανες
οδοντοβουρτσα κομενη οδοντοκρεμα μιση για να χωραει
οδοντογλυφιδες
σπαγγο

το σαπουνοκουτο ειναι τετοιο ωστε το καπακι του να χρησιμοποιηθει ως δευτερο κουτι... Χρησιμοποιηστε και τα 2 δηλαδη και το καπακι... Χρησιμοποιηστε απο ενα κοματακι χαρτονι για καπακι με 4 αυτια απο χαρτοταινια... Βαλτε το καπακι απο πανω μετα [αφου εχει χαρτονι δεν θα χυθουν τα πραγματα απο το καπακι και δεστε το συνολο με μια γυρα χαρτοταινιας και ειναι ετοιμο βαλτε οτι αλλο σας φωτισει ο θεος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spirosgiapros την Σάβ Μάιος 01, 2010 3:11 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
giannis2021
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από giannis2021 »

spirosgiapros έγραψε:Να πω και εγω τη στραβωμαρα μου
ΡΟΥΧΑ
10 φανελες φαιοπρασινες και 10 σωβρακα γαντια φαιοπρασινα βαμβακερά - σκούφο φαιοπρασινο κυνηγητικο - ενα λεπτο σκουφακι κολητο για να φορατε μεσα το κρανος για να μην σας ενοχλουν στα μαλια οι ιδρωμενοι εσωτερικοι ιμαντες του κρανους - ενα κασκολ φαιοπρασινο - φουλ φεις μην παρετε κανει καλυτερη δουλεια το κασκολ πολιτικα ρουχα μονο αυτα που θα φορατε οταν παρουσιαστειτε φορμα αθλητικη [απλη με 10 ευρω απο τους κινεζους] 1 σεντονι για πάνω από το κρεβάτι να μην ξεστρώνεις

κομπλε σε βρισκω !Εικόνα
mits88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mits88 »

Την τεταρτη μπαινω και νομιζα οτι τα ειχα παρει ολα αλλα μου φαινεται οτι αυριο παω ξανα για ψωνια... Με αγχωσες! Αθλητικα παπουτσια κ φορμα μας δινουν η πρεπει να παρουμε μαζι;
spirosgiapros
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Και καποιες συμβουλες ακομα

1. Συνεννοηθειτε με το ζευγαρι σας το πρωι και το βραδυ στις προετοιμασιες μην κανετε τα ιδια πραγματα και οι δυο μαζι... Ενας θα μενει στο θαλαμο για τακτοποιηση κρεβατιου σακιδιων κτλ κτλ και ο αλλος για μπανιο ξυρισμα κτλ κτλ... Μην ειστε ο ενας μεσα στα ποδια του αλλουνου... Καλο θα ειναι να συνεννοηθειτε και με τα 2 διπλανα κρεβατια να κανουν το ιδιο... Πολλες φορες τα στραβαδια στο κεντρο μπερδευονται 4 ατομα αναμεσα σε 2 κρεβατια και αντι να στρωνουν και να τακτοποιουν τσακωνονται

2. Οταν πηγαινετε στα μπανια κοψτε κινηση που υπαρχει βαβουρα... Στους νιπτηρες η στα ντουζ... Και πραξτε αναλογα

3. Ξυριστειτε οσο μπορειτε πιο πολλες φορες την ημερα... Ειναι πιο ευκολο να ξυριζετε μερικων ωρων τριχες παρα μιας μερας... Θα σας φανει παραξενο αλλα ξυριζομασταν σε 22 δευτερολεπτα

4. Χρησιμοποιηστε νιβεα με το κιλο... Διατηρει την επιδερμιδα ΠΟΛΥ μαλακη και το ξυρισμα ειναι παιχνιδι

5. Μολις η επιδερμιδα στρωσει στη μια εβδομαδα δοκιμαστε να μαθετε στεγνο ξυρισμα χωρις αφρους κτλ κτλ... Θα με θυμηθειτε

6. Τα καινουργια ξυραφακια την πρωτη φορα αφηστε τα 1/2 λεπτο κατω απο το νερο για να μην σφαζεστε
Anonymous

Δεν νομίζω να σου δώσουν αθλητικά παπούτσια και φόρμα, οπότε καλύτερα να παρουσιαστείς με τέτοια παπούτσια και την φόρμα να την έχεις μαζί σου αν και νομίζω πως εκτός από τις ώρες ύπνου άλλες ώρες δεν θα την φοράς.

Η προσπάθεια του φίλου παραπάνω για να μας πει τι να πάρουμε μαζί μας είναι αξιέπαινη! Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα κουβαλήσει όλα αυτά μαζί τους στην κατάταξη ή θα κουβαλήσει και δεν θα τον κράξουν ή τέλος πάντων τα θεωρώ ότι έχουν κάποια δόση υπερβολής.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο σημείωμα κατάταξης δεν λένε καθόλου για προσωπικά είδη. Προφανώς σου δίνουν τα πάντα ή τέλος πάντων τα περισσότερα, άλλο που ο καθένας παίρνει ότι μπορεί για το καλύτερο. Αλλά nivea,liposan, Αποσμητικό για τα πόδια Και κρέμα για να μην συγκαώ εγώ δεν έβαλα ποτέ. Είναι απλό κάθε απόγευμα πηγαίνεις και κάνεις ένα ντουζ και αλίμονο αν ξυρίσω τις μασχάλες μου που θα σηκωθεί ο μακαρίτης ο πατέρας μου να με ξεκεφαλιάσει!

Και σιγά ποιος θα καθίσει να κάνει μπουγάδα και θα χρειαστεί απορρυπαντικό. Για τις 20 πρώτες μέρες στο κέντρο παίρνεις τα εσώρουχα που θα χρειαστείς και οι δυο τρεις αλλαξιές που σου δίνουν θα σε φτάσουν, μετά κάθε βδομάδα έχεις έξοδο, τα πηγαίνεις σε ένα καθαριστήριο (και εδώ μπαίνει το θέμα το οικονομικό για τον καθένα μας) και ξεμπερδεύεις.

Ξαναλέω καλή η προσπάθεια του φίλου μας και τον ευχαριστούμε, αλλά θεωρώ πως έχει αρκετή δόση υπερβολής, έχω φίλους που μπήκαν στην προηγούμενη σειρά, συγγενείς που πήγαν σε παλιότερες - χειρότερες εποχές και τόσα πράγματα δεν μου είπε να πάρω κανείς...

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Rafale »

Καλο ειναι μπιλ οταν προκειτε για μεγαλο κειμενο να το "σπας" σε παραγραφους σε παρακαλω γιατι κουραζει
Anonymous

Συγνώμη έχεις δίκαιο, απλά το έκανα επικόλληση απ' το word και βγήκε έτσι...

Επειδή δεν έχω μόνιμο λογαριασμό δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία, και πάλι συγνώμη!

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Rafale »

BILL έγραψε: Συγνώμη έχεις δίκαιο, απλά το έκανα επικόλληση απ' το word και βγήκε έτσι...

Επειδή δεν έχω μόνιμο λογαριασμό δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία, και πάλι συγνώμη!

Παρακαλω απλα να εισαι ενημερος για το θεμα αυτο
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kampf »

Τα ποστ του spirosgiapros ας γινουν sticky or something, θα βοηθησουν πολλους.

"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες