ΥΕΑ: Θητεία στο Μηχανικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
duckman
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από duckman »

YEA - Μηχανικό

Καλησπέρα!

Παρουσιάζομαι μεθαύριο και δεν νομίζω να ξαναδώ ίντερνετ μέχρι το Δεκέμβρη...
Είμαι προτεινόμενος ΥΕΑ στο Μηχανικό (Ναύπλιο) και τελευταία σκέφτομαι να πάω. Η Σχολή όμως για τους Αξιωματικούς του Μηχανικού σε ποιό μέρο του κόσμου βρίσκεται; :D

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω Λουτράκι, αλλά μπορείς να ρωτήσεις και στο στρατόπεδο.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Συγχαρητηρια σε όσους ή σε αυτόν που ξεκίνησε το forum και ευχαρισ΄τιες σε όσους φροντίζουν για την ενημερωσή του.

Υπάρχουν τίποτα πληροφορίες για ΥΕΑ μηχανικού;

Συγγνώμη από τους administreators διότο ξεκίνησα θέμα με τίτλο "ΥΕΑ μηχανικού, πληροφορίες" σε λάθος υποκατηγορία.
Anonymous

Καληςπερα! παροςςιαζομαι 9/11 ναςπλιο και μος εςεις ερθει ςαρςι και για ςεα... εκπαιδεςςη ςεα μηςανικος, μηπςς ξερει καποιος να μος πει ςε ποιες πολεις γινονςαι; εςςαριςςς!
Anonymous

Για υεα εννοουσα... Το ειχα γραψει το μηνυμα με κεφαλαια...
Anonymous

Οκ. Λέω Πως Παρουσιάζομαι Υεα στο ναύπλιο. Σε ποιες Πόλεις Μπορεί Να Πάω Για Εκπαίδευση; Ευχαριστώ!
eleni
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από eleni »

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ έγραψε:Οκ. Λέω Πως Παρουσιάζομαι Υεα στο ναύπλιο. Σε ποιες Πόλεις Μπορεί Να Πάω Για Εκπαίδευση; Ευχαριστώ!

Κατά 90% στο Λουτράκι!
Anonymous

Ευχαριστώ Ελένη! Και Ύστερα Παραμεθόριο;
eleni
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από eleni »

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ έγραψε:Ευχαριστώ Ελένη! Και Ύστερα Παραμεθόριο;

Αυτό δεν μπορώ να σου το πω με σιγουριά! Ξέρω πάντως οτι παίζει σίγουρα Ρόδος, Μυτιλίνη, Τοξότες Δράμας, Φαίρες και πάει λέγοντας! Άλλα όλα εξαρτώνται κ από τον τόπο καταγωγής σου!
Jimmeister
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Jimmeister »

Καλησπερα σε ολους ειμαι καινουργιος χρηστης στο forum και θελω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με τους Υ. Ε. Α
Πριν 2μηνες περιπου μου ηρθε το χαρτι μου για να παρουσιαστω στο Ναυπλιο για Υ. Ε. Α στο Κ. Ε. Μ. Χ κατι που δε περιμενα να συμβει τοσο αμεσα λογο του οτι ειχα παρει αναβολη λογο σπουδων σε δημοσιο ΙΕΚ. Τελικα πηγα στη στρατολογια και διαπιστοθηκε το λαθος τους και πηρα αναβολη για 2 χρονια. Η απορια μου τωρα ειναι η εξης : Σε περιπτωση διακοπης της αναβολης μου θα μπορω να δηλωσω Υ. Ε. Α ή οχι; Και κατι ακομα αν ενταχθω στο σωμα των Εφεδρων Αξιοματικων του Στρατου Ξηρας μπορω να μεινω μονιμος στο Στρατο; Και αν ναι μεχρι ποιο βαθμο μπορω να φτασω; Συγγνωμη για τις τοσες ερωτησεις ελπιζω να με βοηθησετε.
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Jimmeister έγραψε:Καλησπερα σε ολους ειμαι καινουργιος χρηστης στο forum και θελω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με τους Υ. Ε. Α
Πριν 2μηνες περιπου μου ηρθε το χαρτι μου για να παρουσιαστω στο Ναυπλιο για Υ. Ε. Α στο Κ. Ε. Μ. Χ κατι που δε περιμενα να συμβει τοσο αμεσα λογο του οτι ειχα παρει αναβολη λογο σπουδων σε δημοσιο ΙΕΚ. Τελικα πηγα στη στρατολογια και διαπιστοθηκε το λαθος τους και πηρα αναβολη για 2 χρονια. Η απορια μου τωρα ειναι η εξης : Σε περιπτωση διακοπης της αναβολης μου θα μπορω να δηλωσω Υ. Ε. Α ή οχι; Και κατι ακομα αν ενταχθω στο σωμα των Εφεδρων Αξιοματικων του Στρατου Ξηρας μπορω να μεινω μονιμος στο Στρατο; Και αν ναι μεχρι ποιο βαθμο μπορω να φτασω; Συγγνωμη για τις τοσες ερωτησεις ελπιζω να με βοηθησετε.
μονιμος μονο απο προκηρυξεις και απο σχολες... Οσο για τα υπολοιπα εδω /thiteia/dea_1.asp

απολυτο μειονεκτημα των ΔΕΑ 4 μηνες εχτρα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Greek_Army »

Που το γράφει;εδώ λέει 14 μήνες. http://www.army.gr/default.php?pname=Diarkeia_Thiteias&la=1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Τετ Ιουν 02, 2010 12:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Circle
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Circle »

Καλησπέρα σε όλους. Κάθησα και διάβασα τις περισσότερες από τις απαντήσεις του topic, όπως επίσης και τα 2 άρθρα και βοήθησαν αρκετά μπορώ να πω. Παρόλα αυτά θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν κάποιες καταστάσεις γιατί είμαι προβληματισμένος.

Μπαίνω το Φλεβάρη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω σπουδών να μπω στο μηχανικό (στο Ναύπλιο δε γίνεται η αρχική εκπαίδευση εκεί;) και γνωστός μου στρατιωτικός μου πρότεινε να πάω Έφεδρος Αξιωματικός, δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα αργότερα να βρίσκομαι σε μέρος όπου έχω σπίτι κοντά (διανυκτέρευση κτλ).

Παρόλα αυτά, αναρωτιέμαι αν αξίζει. Τα θετικά για μένα είναι ότι "θα κάνεις κάτι", δλδ θα αισθάνεσαι ότι είσαι πιο χρήσιμος από τον απλό φαντάρο και το ότι θα μπορώ να τελειώνω 3 η ώρα και να είμαι ελεύθερος από εκείνη την ώρα. Να τονίσω ότι το χρηματικό ΔΕΝ το συμπεριλαμβάνω στα θετικά γιατί ούτως ή άλλως θα με κρατήσει 5 μήνες από τη δουλειά που με περιμένει να πιάσω οπότε είναι μία η άλλη. Επίσης ούτε τυχόν μόρια με ενδιαφέρουν.

Με λίγα λόγια, σκοπός μου είναι να περάσω μια όσο το δυνατόν ενδιαφέρουσα, αλλά και όχι "επώδυνη" θητεία. Όμως, εκφράσεις τύπου "οι πρώτοι τεσσερισήμισυ μήνες της εκπαίδευσης θα είναι οι χειρότεροι της ζωής σου" πραγματικά με παραξένεψαν.
1) Δεν έχω πρόβλημα να είναι λίγο σκληρότερα τα πράγματα, αλλά είναι όντως τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με την εκπαίδευση του απλού φαντάρου;
2) Δεν παίζει ρόλο και το σώμα που είσαι; Δλδ η εκπαίδευση και μετέπειτα οι ενασχολήση ενός έφεδρου αξιωματικού στα τεθωρακισμένα για παράδειγμα είναι ίδια με το μηχανικό ή αλλάζει; Γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω για το μηχανικό πάνω σε αυτό το θέμα;
3) Ποια είναι τα ουσιαστικά καθήκοντα ενός έφεδρου αξιωματικού μετά την εκπαίδευση; Ισχύει ό, τι και με τους οπλίτες; Ότι δλδ άλλοι θα είναι σε γραφεία και θα τα ξύνουν και άλλοι θα τρώνε όλο το λούκι, τους "δύσκολους" διοικητές κτλ; Γενικά, τι κάνουν; Είναι τα παιδιά για όλα τα θελήματα;
4) Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου;Εικόνα

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. Επίσης οποιαδήποτε παράθεση προσωπικής εμπειρίας που πιθανότατα να βοηθούσε είναι ευπρόσδεκτη.

... ...
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Signaller »

Circle έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Κάθησα και διάβασα τις περισσότερες από τις απαντήσεις του topic, όπως επίσης και τα 2 άρθρα και βοήθησαν αρκετά μπορώ να πω. Παρόλα αυτά θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν κάποιες καταστάσεις γιατί είμαι προβληματισμένος.

Μπαίνω το Φλεβάρη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω σπουδών να μπω στο μηχανικό (στο Ναύπλιο δε γίνεται η αρχική εκπαίδευση εκεί;) και γνωστός μου στρατιωτικός μου πρότεινε να πάω Έφεδρος Αξιωματικός, δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα αργότερα να βρίσκομαι σε μέρος όπου έχω σπίτι κοντά (διανυκτέρευση κτλ).

Παρόλα αυτά, αναρωτιέμαι αν αξίζει. Τα θετικά για μένα είναι ότι "θα κάνεις κάτι", δλδ θα αισθάνεσαι ότι είσαι πιο χρήσιμος από τον απλό φαντάρο και το ότι θα μπορώ να τελειώνω 3 η ώρα και να είμαι ελεύθερος από εκείνη την ώρα. Να τονίσω ότι το χρηματικό ΔΕΝ το συμπεριλαμβάνω στα θετικά γιατί ούτως ή άλλως θα με κρατήσει 5 μήνες από τη δουλειά που με περιμένει να πιάσω οπότε είναι μία η άλλη. Επίσης ούτε τυχόν μόρια με ενδιαφέρουν.

Με λίγα λόγια, σκοπός μου είναι να περάσω μια όσο το δυνατόν ενδιαφέρουσα, αλλά και όχι "επώδυνη" θητεία. Όμως, εκφράσεις τύπου "οι πρώτοι τεσσερισήμισυ μήνες της εκπαίδευσης θα είναι οι χειρότεροι της ζωής σου" πραγματικά με παραξένεψαν.
1) Δεν έχω πρόβλημα να είναι λίγο σκληρότερα τα πράγματα, αλλά είναι όντως τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με την εκπαίδευση του απλού φαντάρου;
2) Δεν παίζει ρόλο και το σώμα που είσαι; Δλδ η εκπαίδευση και μετέπειτα οι ενασχολήση ενός έφεδρου αξιωματικού στα τεθωρακισμένα για παράδειγμα είναι ίδια με το μηχανικό ή αλλάζει; Γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω για το μηχανικό πάνω σε αυτό το θέμα;
3) Ποια είναι τα ουσιαστικά καθήκοντα ενός έφεδρου αξιωματικού μετά την εκπαίδευση; Ισχύει ό, τι και με τους οπλίτες; Ότι δλδ άλλοι θα είναι σε γραφεία και θα τα ξύνουν και άλλοι θα τρώνε όλο το λούκι, τους "δύσκολους" διοικητές κτλ; Γενικά, τι κάνουν; Είναι τα παιδιά για όλα τα θελήματα;
4) Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου;Εικόνα

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. Επίσης οποιαδήποτε παράθεση προσωπικής εμπειρίας που πιθανότατα να βοηθούσε είναι ευπρόσδεκτη.

...
Πρώτον, όντως οι μηχανικοί παρουσιάζονται στο Ναύπλιο Δεν ήμουνα εγώ Δόκιμος, αλλά από τα παιδιά που το συζητάγαμε, δεν αξίζει

Στη σχολή παίζει τρελό καψώνι μέχρι να φύγουν οι παλιοί. Σίγουρο αυτό

Μόλις βγεις από τη σχολή, όντως τα πράγματα είναι καλύτερα, βγάζεις και κάποια λεφτά Αλλά μην ξεχνάς ότι κάνεις παραπάνω θητεία.5 μήνες νομίζω. Δεν αξίζει πιστεύω. Και τώρα αυτό που λες "ότι "θα κάνεις κάτι", δλδ θα αισθάνεσαι ότι είσαι πιο χρήσιμος από τον απλό φαντάρο ", το λες γιατί είσαι ακόμα απ'έξω. Μόλις μπεις μέσα, θα δεις ότι είναι αφέλεια

Για δόκιμους μηχανικού δεν γνωρίζω. Η λογική λέει ότι προφανώς θα είναι καλύτερα από ότι πχ τεθωρακισμένα

...
chris914

Δημοσίευση από chris914 »

Γεια σας παιδιά να κάνω μια ερώτηση, παρουσιάζομαι ΚΕΜΧ στο ΝΑΥΠΛΙΟ με ένδειξη ΥΕΑ αν δηλώσω δόκιμος θα με στείλουν λουτράκι; Αν ναι ξέρετε αν είναι πιο χαλαρά από κρήτη?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες