Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από paris1810 »

αυγουστος έγραψε: Πειτε μου σας παρακαλω τι διαφορα εχουν οι πεζοναυτες απο τους καταδρομεις οι πεζοναυτες μας ειναι σας τους αμερικανους πεζοναυτες η καμια σχεση τι οπλα κρατανε και τι ασκησεις κανουν απαντηστε μου σας παρακαλω γιατι μπαινω συντομα μεσα ευχαριστω
Οι ομοιότητες των Καταδρομέων και των Πεζοναυτών είναι ότι, μαζί με τους Αλεξιπτωτιστές, ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις, άρα εξ' ορισμού είναι επίλεκτα τμήματα με πιο καλή/ρεαλιστική/δύσκολη εκπαίδευση σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα του Στρατού Ξηράς. Οι διαφορές τους είναι ότι έχουν άλλο ρόλο/προσανατολισμό. Οι Καταδρομείς εκπαιδεύονται στον ανορθόδοξο πόλεμο και ορείνο αγώνα δρώντας σε μικρές ομάδες στα μετόπισθεν του εχθρού. Οι Πεζοναύτες δε έχουν σαν κύριο ρόλο την απόβαση σε εχθρική ακτή με σκοπό την κατάληψη εχθρικού εδάφους ή την ανακατάληψη φίλιου εδάφους που έχει καταλειφθεί από τον εχθρό (πχ κάποιο νησί του Αιγαίου) και δρουν σε συνεργασία με το Ναυτικό και τα αρματαγωγα που διαθέτει. Πολλές ασκήσεις είναι κοινές και για τους Καταδρομείς και για τους Πεζοναύτες, όπως 12ήμερα επιχειρησιακής εκπαίδευσης (κοινώς σκηνάκια), πορείες-βολές 50 χλμ και χειμερινη διαβίωση (σκηνάκια στα χιόνια), με τη διαφορά ότι οι Πεζοναύτες την κάνουν για 5 μέρες ενώ οι Καταδρομείς για 10-12 μέρες, καθώς είναι πιο κοντά στο ρόλο τους. Επίσης οι Πεζοναύτες κάνουν θαλασσίες, αποβάσεις και παίρνουν μέρος σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις με Πεζοναύτες άλλων χωρών. Όσο αφορά τον οπλισμό τους οι Πεζοναύτες (και οι υπόλοιπες Ειδ. Δυνάμεις) διαθέτουν τυφέκια Μ16Α2, Μ4, Μ4/Μ203 των 5,56χιλ, πολυβόλα ΜΙΝΙΜΙ 5,56χιλ, ΜΑG 7,62χιλ, αντιαρματικά STRIM,MILAN,RPG, πολυβομβιδοβόλα GMG κ. Α. Οι διαφορές των Ελλήνων και Αμερικάνων Πεζοναυτών είναι τεράστιες και φυσικά υπερ των Αμερικανών. Αποτελούν ξεχωριστό Σώμα (και δεν ανήκουν στο Στρατό όπως οι Έλληνες Π/Ν) με δικά τους πλοία και αεροπορία, εξοπλισμένοι με ό, τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα. Σκοπός τους είναι η δυνατότητα επέμβασης παντού στο πλανήτη σε λίγα 24ωρα. Όπως καταλαβαίνεις ο σκόπος των Ελλήνων Π/Ν είναι πολύ διαφορετικός, θεωρητικά η επέμβαση παντού στο Αιγάιο σε λίγα 24ωρα, και λέω θεωρητικά γιατί με τα αποβατικά του στόλου, που κινούνται σε ''χαλαρούς'' ρυθμούς, κάτι τέτοιο αποτελεί ουτοπία. Εαν πας για Καταδρομέας, θα παρουσιαστείς Μ. Πεύκο και από κει μετά σε περιμένουν είτε οι Βόρειες Μοίρες (Νάουσα, Ρεντίνα, Δράμα) είτε οι Αμφίβιες Μοίρες σε κάποιο ΕΤΕΘ στα νησία. Εαν πας για Πεζοναύτης, θα παρουσιαστείς στο 505 Τάγμα Π/Ν στο Βόλο και από κει είτε θα πας στο 575 Τ Π/Ν στην Αυλώνα Αττικής είτε στο 521 Τ Π/Ν στο Βόλο που είναι στο ίδιο στρατόπεδο με το 505 Τ Π/Ν. Γενικά είναι πιο εύκολο να μείνεις Βόλο (στο συγκεκριμένο στρατόπεδο), καθώς εκεί είναι η έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Π/Ν και έχει εκεί τις πιο πολλές μονάδες-υπομονάδες της (505 Τ Π/Ν,521 Τ Π/Ν,32 ΛΣ,32 ΛΔΒ,32 ΤΥΠ,32 ΙΜΑ,32 ΛΜΧ κ. Α.). Ελπίζω να βοήθησα και καλή θητεία!
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Για να γινει κάποιος κληρωτος, δεκτος στους πεζοναυτες πόσες κάμψεις πρεπει να βγάλει και πόσους κοιλιακους το λιγότερο; Και εαν δεν μπορεσει τον διώχνουν εστω και εαν αυτος εχει την προθεση να συνεχισει; Γενικα η κλιμακα των δοκιμασιών πως κυμαίνεται με το πέρας του χρόνου; Ρωταω γιατι εχω διαβάσει αντικρουόμενες απαντήσεις και εχω μπερδευτει κάπως... Οποιος φίλος κατέχει το θέμα θα παρακαλούσα ας με διαφωτίσει...
ΜΗΤΣΟΣ

Δημοσίευση από ΜΗΤΣΟΣ »

Και μια ερώτηση για τα παλικάρια που γνωρίζουν.
πεν θα περάσουμε βόλο ή αυλώνα;
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

ΜΗΤΣΟΣ έγραψε: Και μια ερώτηση για τα παλικάρια που γνωρίζουν. Πεν θα περάσουμε βόλο ή αυλώνα;
Αφου τωρα πια η Αυλωνα εγινε Κεντρο, εκει θα τα περασετε...
κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Δηλαδη ποσο καιρο καθομαστε αυλωνα στην αρχη; Κανα διμηνο;
Knight

Δημοσίευση από Knight »

Γεια σας παιδιά,
και εγώ είχα δηλώσει Πεζονάυτης και το χαρτί μου γράφει ΚΕΤΘ Αυλώνας Ειδικές Δυνάμεις... Αυτό που θέλω να ρωτήσω αν στην διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης περνάμε κάποιες δοκιμασίες για να παραμείνουμε πεζοναύτες;

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

κωστας έγραψε: Δηλαδη ποσο καιρο καθομαστε αυλωνα στην αρχη; Κανα διμηνο;
Καπου τοσο. Εγω εκανα 12μηνο κ καθησα στο Κεντρο 13 βδομαδες (2 βδομ αορκιστος,4 βδομ Βασικη Εκπαιδευση,3 βδομ ΠΕΝ,2 βδομ Ειδικοτητα κ 2 βδομ ΛΥΒ). Τωρα που 'ναι 9μηνο πιθανον να 'ναι λιγοτερο...
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Knight έγραψε: Γεια σας παιδιά, και εγώ είχα δηλώσει Πεζονάυτης και το χαρτί μου γράφει ΚΕΤΘ Αυλώνας Ειδικές Δυνάμεις... Αυτό που θέλω να ρωτήσω αν στην διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης περνάμε κάποιες δοκιμασίες για να παραμείνουμε πεζοναύτες; Ευχαριστώ!
Στη Βασικη οχι, αυτο γινεται στα ΠΕΝ. Στη Βασικη κοβονται οσοι θελουν (πχ δεν ειχαν δηλωσει, αλλα τους ηρθε το χαρτι για Ειδ. Δυναμεις, μετανιωσαν κτλ) και οσοι ειναι Ι2/Ι3/Ι4.
Marine

Δημοσίευση από Marine »

Ξερετε πως πανε οι αδειες στους πεζοναυτες; Κατι εχω ασκουσει για 2-1 και ενιοτε 1-1. Ισχυει;
ALEX1990
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ALEX1990 »

Για μετα τον μπερε εννοεις;2 μεσα μια εξω; Μια μεσα μια εξω; Νομιζω οτι παει αναλογα με την πληρωτητα του στρατοπεδου...
Marine

Δημοσίευση από Marine »

Ξερεις πως πανε οι εξοδοι τοτε στο περιπου?
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

Μια ερωτησουλα για οποιον γνωριζειτα πεν που τα περνανε οι πεζοναυτες αυτην την εσσο;

γιατι την προηγουμενη τα περνουσαν βολο

Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

mitsos έγραψε: Μια ερωτησουλα για οποιον γνωριζειτα πεν που τα περνανε οι πεζοναυτες αυτην την εσσο;

γιατι την προηγουμενη τα περνουσαν βολο

Κοιτα, αφου τωρα το Κεντρο εγινε το 575 στην Αυλωνα, λογικα εκει θα περασουν ΠΕΝ...
Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Μαγκες ασχετο αλλα περνανε και οι πεζοναυτες διαβολοβδομαδα;
ALEX1990
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ALEX1990 »

Nassos έγραψε:Όχι.
ποιοι περνανε διαβολοβδομαδα; Και τι ειναι η διαβολοβδομαδα; Υπαρχει σχετικο θεμα;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες