Τι γνώμη έχετε για τους ΕΠΟΠ;
Ρε φιλε αλεξανδρε να σε ροτησω κατι. Ολο λες οτι εισα ιδοκιμος και αλλα τετοια... Οτι οι εποπ ειναι καμενοι και ιστοριες για αγριους. Οπως λεει κα ιο ντινος κα ιεσυ εποπ δηλωσες και απο σο γνωριζεις εσυ επειδη εισαι τωρα δοκιμος αν περασεις εποπ που το ευχομαι θα σε τρεχουν κα ιεσενα ασχετα που ησουν δοκιμος... Εκτος αν εισαι ο rambo κα ιθελεις να σε στειλουμε να παρεις την πολη... Μαγκια σου δεν λεω αλλα αυτα που θελεις κρατατα για τον εαυτο σου... Εμενα στα ***** μου που ησουν δοκιμος ρε φιλε... Και εσυ εποπ θα εισαι η τελευταια τρυπα του ζουρνα οπως λενε καποιοι και θα ερχονται απο την σχολη τα πιτσιρικια και θα σε πουλανε τρελιτσα... Μην περδευεις τον δοκιμο με τον εποπ...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 42
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
cristi έγραψε: Ουτε κομπλεξ κατωτεροτητας ειναι που θελουν να επιβληθουν στους φανταρους. Καθως αν δεν το κανεις εκ των πραγματων εισαι χαμενος. Αν ειχες να διοικησεις ενα λοχο 50 ατομων πχ τοτε θα ηξερες πως χωρις την επιβολη προς αυτους θα ηταν ενα σκορποχωρι. Και θα ερχοταν ο λγος σου και θα σε εκανε ρεζιλι.
Ατυχες παραδειγμα. Η δουλεια του εποπ δεν ειναι να επιβληθει και να διοικησει ενα λοχο 50 ατομων και ουτε εχει εκπαιδευτει για αυτο. Οταν λοιπον την βλεπει στρατηγος ειναι φυσιολογικο να αντιμετωπιζεται με χλευασμο απο τους φανταρους. Το λιγοτερο.. Στο ναυτικο πεφτει και μπουγελο.
Αυτα ειναι απαραδεκτα να συμβαινουν. Και κακως γινονται
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Μια χαρα ειναι. Ενιοτε (εγκρινονται) και απο αξιωματικους...
Εχεις υφακι μπλαζε κυριε; Μπουγελο το βραδι...
Εχεις υφακι μπλαζε κυριε; Μπουγελο το βραδι...
Οχι ρε σου35. Δεν ειναι αυτη τακτικη στρατου. Απαραδεκτα τα οσα λες να γινονται
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Ειναι τακτικη καραβανας...
Σου λεει ο αλλος "Εγω εφαγα τοσα χρονια διαβασμα για να μπω στη σχολη και αλλα τοσα για να τη βγαλω. Γιατι να παιρνω τα ιδια λεφτα με τον εποπ; Βαλε το ναυτη (ή κανε τα στραβα ματια) να ριξει ενα μπουγελακι για να στανιαρει ο στραβοεποπ με το υφος 1000 καρδιναλιων. "
Σου λεει ο αλλος "Εγω εφαγα τοσα χρονια διαβασμα για να μπω στη σχολη και αλλα τοσα για να τη βγαλω. Γιατι να παιρνω τα ιδια λεφτα με τον εποπ; Βαλε το ναυτη (ή κανε τα στραβα ματια) να ριξει ενα μπουγελακι για να στανιαρει ο στραβοεποπ με το υφος 1000 καρδιναλιων. "

ΚΑΛΑ μπορει να υπαρχει διαμαχη δεν αντιλεγω μα οχι να φτανουμε και σε μπουγελα
μαλλον κανεις λαθος ενας απο σχολη δεν περνει τα ιδια λεφτα με τους εποπ. Στην αρχη μπορει αλλα μετα οχι...Su-35 έγραψε:Ειναι τακτικη καραβανας...
Ρε που ζειτε τι τοσα χρονια διαβασμα; Πλακα με κανετε νομιζετε οτι θελει διαβασμα για να μπει καποιος σμυ ή ευελπιδων; Μονο στην τριτη πρεπει να δαιβαζεισ. Και φυσικα να ριχνεις κα ιστις αλλες χρονιες λιγη βαση αναλογα με την κατευθυνση που θα εχεις... Τοσα χρονια για να την βγαλεις;2 χρονια ειναι. Για να τελειωσεις πανεπιστιμιο κανεις 5 χρονια... Οσο για τα λεφτα σου εχω πει κα ιποιο πανω... Μονος ο ναυτης ασχολειται με τον εποπ στο ναυτικο εσυ. Οι υπαξιωμαιτκοι και οι αξιωματικοι ουτε πους τους ενδιαφερει...
Δικη μου γνωμη είναι πως οι ΕΠΟΠ χρειαζονται στις Ενοπλες Δυναμεις, αλλα όχι και να είναι πανακεια. Τι εννοω.Το ιδανικο για μενα θα ηταν οι ΕΠΟΠ να παιρνουν τις ειδικοτητες που χρειαζονται πολύ χρονο εκπαιδευσης κ εξελισσονται με τα χρονια κ οι κληρωτοι να ειχαν ειδικοτητες ''απλες'', ευκολες κ μου μικρη μετεκαπιδευση μετα από χρονια θα ξαναθυμηθουν ευκολα. Τι να το κανω να με εκπαιδευσει η πατριδα στον ασυρματο-ολμο-αντιαρματικο, να κανω μια βολη το πολύ κ μετα από 9 μηνες να απολυθω κ να μην ασχοληθω ποτε ξανα. Δηλαδη αμα γινει επιστρατευση σε πχ 10-15 χρονια θα θυμαμαι ριξω με τον ολμο-αντιαρματικο ή να χρησιμοποιήσω το ασυρματο, που πολύ πιθανον να χει αντικατασταθει από άλλο πιο συγχρονο. Οι ΕΠΟΠ καλως ή κακως θα κατσουν τουλαχιστον 3 χρονια στο στρατευμα (οι πιο πολλοι βεβαια σημπληρωνουν την 7ετια) κ υπαρχει η δυνατοτητα συνεχους εκπαιδευσης. Ο στρατος της Ελλαδας των 10.000.000 δε μπορει να γινει τελειως επαγγελματικος (όπως στις ΗΠΑ), αλλα ουτε κ να εκπαιδευει σε συγχρονα/πολυπλοκα συστηματα κληρωτους 9μηνης θητειας που χουν το μυαλο ποτε θα απολυθουν. Πρεπει να βρεθει μια χρυση τομη. Στο άλλο ακρο, υπαρχουν ατομα που δεν εχουν σπουδασει/δε βρισκουν δουλεια κ ΧΩΡΙΣ να εχουν σχεση/γνωμη για το στρατο απλα δηλωνουν ΕΠΟΠ γιατι νομιζουν ότι θα είναι οι κλασικοι δημοσιοι υπαλληλοι με 1000?, αλλα όταν αρχιζουν οι υπηρεσιες, τα σκοπετα, τα χωσιματα κ οι ασκησεις γκρινιαζουν. Προσφατο προσωπικο παραδειγμα: Μια φιλη φιλου η οποια εχει σπουδασει ΤΕΙ Λογιστικης, πηρε πτυχιο πριν 1 χρονο, ς αυτό το σιαστημα δεν εψαξε καθολου για δουλεια στο αντικειμενο της, παρα μονο σε κατι καφετεριες, κ οντας απελπισμενη από την ''οικονομικη κριση κ την ανεργια που μαστιζει τη χωρα'' όπως ελεγε, ηθελε να μπει ΕΠΟΠ στην Αεροπορια, χωρις να χει κανει τη παραμικρη ερευνα, να ρωτησει εστω καποιον που ναι ηδη ΕΠΟΠ. Ειχε την εντυπωση ότι με το πτυχιο της θα ηταν σε ένα γραφειο κ θα περναγε ζωη κ κοτα. Όταν της ειπα ότι αυτό είναι απιθανο (ποσο μαλλον κ χωρις βυσμα), ότι θα ναι μονιμη φανταρος, ότι θα κανει το μηνα καμια 10αρια σκοπιες/περιπολα κτλ συν τις μεταθεσεις, ηταν λες κ επεσε από τα συννεφα. Οποιοι πραγματικα θελουν, να δηλωνουν, αλλα για τους αλλους είναι χασιμο χρονου. Υπαρχουν ΕΠΟΠ που είναι οντως χαζοι/κολλημενοι, αλλα οι πιο πολλοι, τουλαχιστον εκει που υπηρετησα τη θητεια μου, ηταν ενταξει ατομα.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Μην ανησυχεις capo. Ολοι με τους εποπ ασχολουνται. Ιδιαιτερα με τους κομπλεξικους.
Αυτα που λετε για στρατο ειναι θεατρο. Το ειπανε και παιδια που υπηρετουν. Μιλαω με κοριτσια που δινανε περυσι μαζι και περνανε καλα. Αλλες ομως οχι. Ολλες οι δουλιες εχουν θετικα και αρνητικα.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 4
Χαιρομαι πολυ, οταν διαβαζω χαρακτηρισμους σαν του φιλου Αλεξανδρου. Μου θυμιζει τα πρωτα μου χρονια στις ενοπλες δυναμεις... Παντως, αχρηστος δεν ειμαι και για αυτο μπορουν να μιλησουν τα 8 χρονια υπηρεσιας μου, οι αριστες εκθεσεις αξιολογησης που εχω λαβει απο 6 διαφορετικους μοιραρχους και οι δυο ευφημες μνοιες. Κατα τα αλλα ειμαι αχρηστος και κομπλεξικος
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Κομπλεξικος ειναι αυτος που ασχολειται με κομπλεξικους μη σου πω δυο φορεσ.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 4
Σε ευχαριστω πολυ, να εισαι καλα...
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης