Διάρκεια θητείας και κατάταξη στα 18 (2009)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο

Προτιμάτε θητεία 6 μηνών, αλλά υποχρεωτικά μετά το Λύκειο;

Το δημοψήφισμα λήγει την Τρί Φεβ 16, 2010 10:25 pm

Ναι
60
87%
Όχι, καλύτερα 9 μήνες και να παρουσιαστώ όποτε θέλω εγώ
9
13%

Σύνολο ψήφων: 69

Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από paris1810 »

Είχε γίνει παλιότερα μία πρόταση να μειωθεί η θητεία στους 6 μήνες, αλλά οι στρατεύσιμοι να παρουσιάζονται υποχρεωτικά μετά το Λύκειο, με το πολύ 1 ή 2 χρόνια αναβολή σε περίπτωση που ξαναέδιναν για πανελλήνιες 2η και 3η φορά. Με αυτό το τρόπο θα έβγαινε κερδισμένο και το ΓΕΣ, καθώς θα παρουσιαζόντουσαν 2πλάσια ή και 3πλάσια άτομα ανα έτος, αλλά και οι στρατεύσιμοι καθώς και μικρότερη θητεία θα είχαν, και λιγότερες υπηρεσίες ανα άτομο (αφού θα ήταν πιο πολλοί) και τέλος η θητεία δε θα πάγωνε/καθυστερούσε την επαγγελματική τους εξέλιξη, αφού σχεδόν όλοι μετά τις σπουδές τους θέλουν να κάνουν μεταπτυχικά ή να βρουν κατευθείαν δουλειά χωρίς να έχουν στο νου τους το στρατό.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Προτιμω θητεια 12 μηνων και υποχρεωτικα μετα το Λυκειο.
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Snakeshit »

Καλύτερα 6 μήνες, αλλά 6 μήνες εκπαίδευση όχι *****.
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Καλά, εννοείται οτι αυτό θα ήταν το καλύτερο. Πιστεύω ότι με τις σημερινές συνθήκες εκπαίδευσης 12 μήνες είναι το ελάχιστο δυνατό όριο. Για να κατέβει η διάρκεια στους 6 μήνες και να αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να ισχύσουν πολλές προ'υ'ποθέσεις, όπως απευθείας ένταξη στις μονάδες εκστρατείας και να μη παίρνουν οι κληρωτοί εξεζητημένες ειδικότητες που απαιτούν πολύ χρόνο για εκπαίδευση (πχ διαβιβαστές, ολμιστές, Α/Τ κτλ) που όταν απολυθούν θα ξεχάσουν σύντομα. Να εκπαιδεύονται σε κάτι που με μικρή μετεκπαίδευση, ακόμη και μετά από χρόνια, θα θυμηθούν γρήγορα (πχ τυφεκιοφόροι, οδηγοί κτλ). Τις υπόλοιπες ΄΄δύσκολες΄΄ ειδικότητες να τις παίρνουν οι ΕΠΟΠ (που θα πρέπει να αυξηθούν και αυτοί σε αριθμό) που έτσι κι αλλίως θα μείνουν τουλάχιστον 3 χρόνια στο στράτευμα. Τέλος θα πρέπει να βελτιωθεί και η ποιότητα της καθημερινής εκπαίδευσης, πχ καθιέρωση βολών μία φορά την εβδομάδα, περισσότερη γυμναστική, λιγότερες αγγαρείες και σκοπίες με παράλληλη ηλεκτρονική φύλαξη των μονάδων. Χίλιες φορές 6 μήνες, αλλά με σωστή εκπαίδευση στρατιώτη, παρά 12,15,18 μήνες αγγαρεία. Αλλίως είναι μέσα σε 6 μήνες να έχεις κάνει πχ 20 βόλες με το τυφέκιο σου και αλλίως μέσα σε 9-12 μήνες να χεις κάνει 2-3 το πολυ (εξαιρούνται φυσικά οι Ειδ. Δυνάμεις).
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Καλά είστε σοβαροί; Λοιπόν όποιος δεν θέλει να πάει στρατό να μην πάει. Που θα μας κάνετε την χάρη αν μειωθεί να πάτε. Δεν μας θέλετε μια δεν σας θέλουμε εκατό... Άντε "παιδάκια"
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Su-35 έγραψε:Προτιμω θητεια 12 μηνων και υποχρεωτικα μετα το Λυκειο.
+1
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

ΓΜΑΚ έγραψε: Καλά είστε σοβαροί; Λοιπόν όποιος δεν θέλει να πάει στρατό να μην πάει. Που θα μας κάνετε την χάρη αν μειωθεί να πάτε. Δεν μας θέλετε μια δεν σας θέλουμε εκατό... Άντε "παιδάκια"
Καλά, εσύ από όλα αυτά κατάλαβες ότι δε θέλουμε να υπηρετήσουμε; Έλεος! Εννοείται ότι θέλουμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δε πρέπει να καταργηθεί ποτέ η θητεία, ούτε να αντικατασταθεί από κάποιου είδους ''εναλλακτική'' προσφορά στη κοινωνία. Σε γενικές γραμμές έγραψα ότι είναι πόλυ καλύτερο 6 μήνες και ποιοτική εκπαίδευση, παρά 9 μήνες και αγγαρεία/σκοπέτο/λούφα που είναι σήμερα...
Anonymous

Ρε παιδιακια, γιατι και εγω παιδακι ειμαι πως κανετε ετσι στρατο πατε λες και πατε εκτελαση ειναι και πατε και παζικο οι ποιο πολυ. Εμενα οι γονεις μου λενε αγορι μου τραβα σε ευκολο σωμα να περασεις καλα και τους στρωνω κοντα. Καλα ειναι 6 μηνες και καλη εκπαιδευση οπως τα ΟΥΚ, εγω δεν το παιζω καποιος και ουτε λεω οτι θα τα καταφερω, αν και το πιστεβω αλα δεν θα κολωσω γιατι προτιμω να πεθανω στα ΟΥΚ παρα να μην περασω. Αλα ποιο πολυ οι γονεις επηρεαζουν τα παιδια!

Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Snakeshit »

ΓΜΑΚ έγραψε:Καλά είστε σοβαροί; Λοιπόν όποιος δεν θέλει να πάει στρατό να μην πάει. Που θα μας κάνετε την χάρη αν μειωθεί να πάτε. Δεν μας θέλετε μια δεν σας θέλουμε εκατό... Άντε "παιδάκια"
Εγώ που θέλω μόνιμος προφανώς τον σιχαίνομαι τον στρατό έτσι;
mafiagalou
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από mafiagalou »

Τωρα που η κανονικη θητεια ειναι 9 μηνο ΥΕΑ ποσο ειναι;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

14
Άβαταρ μέλους
DinosV
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DinosV »

Παιδες ακουσε κανενας για τους νεους μηνες υπηρετησης της θητειας;

Το μονο που ακουσα ηταν οτι οι 6μηνιτες θα πανε τελικα 5 μηνες. Οποιος ακουσε κατι αλλο ας μου πει.
Anonymous

Εγώ θα έλεγα εάν είναι έτσι βάλε την εξής επιλογή.

6 μήνες Ι1, Ῑ2, Ι3, Ι4 στρατιωτική θητεία
9 μήνες Ι1, Ι2 κοινωνική θητεία
12 μήνες Ι3-Ι4 κοινωνική θητεία

Οσο για θέματα ισότητας και οι γυναίκες στρατό ή κοινωνική θητεία γιατί να μην κανουν; Πόσες φορές θα πούμε ότι έχουν αβαντάζ στον χρόνο αυτό για να καβατζόσουν μόρια και θεσούλες;
Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Πολιτης έγραψε: Εγώ θα έλεγα εάν είναι έτσι βάλε την εξής επιλογή.6 μήνες Ι1, Ῑ2, Ι3, Ι4 στρατιωτική θητεία9 μήνες Ι1, Ι2 κοινωνική θητεία 12 μήνες Ι3-Ι4 κοινωνική θητείαΟσο για θέματα ισότητας και οι γυναίκες στρατό ή κοινωνική θητεία γιατί να μην κανουν; Πόσες φορές θα πούμε ότι έχουν αβαντάζ στον χρόνο αυτό για να καβατζόσουν μόρια και θεσούλες;
Κοιτα, γνωμη μου ειναι πως μια θα πρεπει να 'ναι η θητεια, στρατιωτικη. Δε ζουμε ουτε στην Ελβετια, ουτε στο Λουξεμβουργο ουτε στη Σουηδια, αλλα στα καυτα Βαλκανια και απεναντι απο εναν ασπονδο συμμαχο που εχει διακηρυξει οτι θελει να γινει περιφερειακη υπερδυναμη με νεο-οθωμανικες βλεψεις. Καλως ή κακως οφειλουμε αυτο τον μικρο στρατο που εχουμε να τον διατηρουμε οσο καλυτερα εκπαιδευμενο γινεται. Οπως ειπε και καποιος ''αν επιθυμεις ειρηνη, προετοιμασου για πολεμο'' γιατι μονο ετσι δε μπαινουν στον ''πειρασμο'' οι γειτονες σου. Οσο αφορα τα Ι3, Ι4 αοπλα πιστευω οτι θα ηταν δικαιοτερο εαν υπηρετουσαν 1-2 μηνες παραπανω, οπως επισης να αναφερεται και στο απολυτηριο για ποιο λογο ηταν καποιος Ι3/Ι4. Μονο ετσι θα αποτραπουν καποιοι απο το να τη βγαζουν λουφα και παραλλαγη...
iste mal
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από iste mal »

Γεια σας παιδες. Μπαινω 8 φεβ. Και ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα για τον στρατο. Ο πατερας μου ειναι 74 χρονων και καποιος μου ειπε οτι μπορει να εχω απαλλαγη μεγαλυτερη του ενος μηνα οπως προβλεπεται για τα τεκνα γονεων ανω των 70 ετων. Οτι παει δηλαδη κλιμακωτα αναλογα του ποσο ανω των 70 ειναι ο γονιος. Ισχυει; Μου φανηκε πολυ τραβηγμενο επισης θα ηθελα να ρωτησω ποσο διαρκει η προπαιδευση; 40 μερες; και μετα τις δυο πρωτες εβδομαδες προπαιδευσης παιρνεις μια πρωτη μικρη αδεια; ευχαριστω ΑΑΑ και κατι αλλο μιας και δεν βρισκω αναλογο θρεντ. υπαρχει στρατοπεδο στρατου ξηρας στην Ικαρια;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες