Αστυνομική βία
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 31
- Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
- Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ
Αστυνομική βία
Κυριοι και κυριες μην ξεχνατε οτι αστυνομια και λιμενικο αγγιζουν τα 60000 ατομα
αν υπαρχουν και 200 αχαρακτηριστοι στην αττικη και αλλοι τοσοι στην υπολοιπη ελλαδα νομιζετε οτι χαρακτηριζουν ολους μας;
θα μου πεις... Τι κανω για αυτο... Δυστυχωε δεν μπορω να κανω τιποτα... Ειναι ετσι οι νομοι που δεν μπορω να κανω και πολλα
για ανωτερο δεν το συζυταμε να καταγγειλεις κατι... Υπαρχουν περιπτωσεις που εχουν τιμωρηθει για ''αναφορα κατα εξελιξιμου''
για κατωτερο ειναι σαν να εκθετεις τον διοικητη σου που δεν εντοπιζει Την συμπεριφορα
προσπαθουμε συνδικαλιστικα να θεσμοθετησουμε διαδικασιες που θα τους εντοπιζουν Στη σχολη και θα τους διωχνουν αλλα ποιος εγκρινει;
αν υπαρχουν και 200 αχαρακτηριστοι στην αττικη και αλλοι τοσοι στην υπολοιπη ελλαδα νομιζετε οτι χαρακτηριζουν ολους μας;
θα μου πεις... Τι κανω για αυτο... Δυστυχωε δεν μπορω να κανω τιποτα... Ειναι ετσι οι νομοι που δεν μπορω να κανω και πολλα
για ανωτερο δεν το συζυταμε να καταγγειλεις κατι... Υπαρχουν περιπτωσεις που εχουν τιμωρηθει για ''αναφορα κατα εξελιξιμου''
για κατωτερο ειναι σαν να εκθετεις τον διοικητη σου που δεν εντοπιζει Την συμπεριφορα
προσπαθουμε συνδικαλιστικα να θεσμοθετησουμε διαδικασιες που θα τους εντοπιζουν Στη σχολη και θα τους διωχνουν αλλα ποιος εγκρινει;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 18
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Αστυνομική βία
DimitrisGR έγραψε:Στη τελικη μαυρα ρουχα ειναι αμα τα βαλει και αναποδα...
Ποτιζουν!

-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 22
Αστυνομική βία
Su-35 έγραψε:DimitrisGR έγραψε:Στη τελικη μαυρα ρουχα ειναι αμα τα βαλει και αναποδα...
Ποτιζουν!
Θα το πω μεταξυ σοβαρου και αστείου. Θα βαλεις δυναμη 100 ατόμων και θα δώσεις σήμα να κοιτανε που υπάρχει άτομο με πιτσιλωτο παντελόνι βαφης εκάστοτε χρώματος;

Προσωπικα Επικρωτώ μονο οτι έχει αμεση δράση... Οχι ημιμετρο και κάτι που θα αφήσει περιθώριο διαφυγης!
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αστυνομική βία
Παντως και οι χρωματος πονανε.
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
Μα βρε SU (για μενα) το θέμα δεν ειναι να παίξεις paintball... Το ζήτημα ειναι να έχεις άλλο ενά μέσο δραστικο αποτελεσματικο και πανω απ'ολα κρυμμένο κάπου. Να τον βάψω και να πουνε οτι "Μπογιά έπεσε στο φρυδι κάποιου και τον έκανε να τυφλωθει. " θα μου πεις με της πλαστικές ή καουτσουκ δεν παίζει να γίνει;
Ναι πάιζει αλλα το θέμα ειναι καιποιος τη ρίχνει και υπο ποιές συνθήκες.
Η εκπαιδευση για χρήση οπλων που βάλουν τετοιου είδους "πυριομαχικα" ειναι και αυτη σημαντικη !
Ναι πάιζει αλλα το θέμα ειναι καιποιος τη ρίχνει και υπο ποιές συνθήκες.
Η εκπαιδευση για χρήση οπλων που βάλουν τετοιου είδους "πυριομαχικα" ειναι και αυτη σημαντικη !
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αστυνομική βία
Ε και εγω σαν ενα ακομα μεσο το βλεπω.
Θα υπαρξουν αντιδρασεις σε καθε περιπτωση, ειτε χρωματος ειτε πλαστικες κτλ.
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
Su-35 έγραψε:Ε και εγω σαν ενα ακομα μεσο το βλεπω.
Δεν ειναι αναγκη να το βγάλεις και παραρτημα.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αστυνομική βία
Μα ρε Δημητρη δεν γινονται στα κρυφα αυτα, χαμος θα γινει.
-
- Υπολοχαγός
Αστυνομική βία
Nassos έγραψε:Ο Μαρκεζίνης δεν ήταν που είπε ότι εάν υπήρχαν τα ΜΑΤ δεν θα χρειαζόταν να έστελνε Στρατό, και δή Τεθωρακισμένα και Καταδρομείς, στο Πολυτεχνείο;
Ολα ξεκίνησαν το 1961. "Ημουνα τότε υπαστυνόμος", θυμάται ο κ. Ψυχογιός, "και μ' έστειλε η υπηρεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να εκπαιδευτώ στο riot control [έλεγχος ταραχών].
Μέχρι τότε δεν είχαμε οργανωμένη υπηρεσία για ν' αντιμετωπίζει τις συγκεντρώσεις. Επιανε κάθε μέρα η υπηρεσία τον τάδε ή τον δείνα αστυφύλακα, και τον έστελνε να τα βγάλει πέρα.Ανεκπαίδευτος, ανοργάνωτος.
Στις ΗΠΑ, η ομάδα Ψυχογιού παρέμεινε 4 μήνες. "Πήγαμε σε διάφορες Πολιτείες, εκεί που παρήγαγαν τα δακρυγόνα, μας έδειξαν πώς είναι οργανωμένοι. Σε κάθε πόλη που πηγαίναμε, μας δείχνανε τι έχουν.Δεν μας έκαναν κάποια ειδική εκπαίδευση".
Σήμερα, πάντως, ο ίδιος δηλώνει πως δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα απ' αυτή την ξενάγηση: "Στο θέμα της αντιμετωπίσεως των διαδηλώσεων δεν ήταν και πολύ καλύτεροι από εμάς. Είχαν όμως ένα εργοστάσιο στο Σάλτσμπουργκ, που φτιάχνει τα δακρυγόνα. Πήγαμε εκειπέρα, μιλήσαμε και μας τα πουλάγανε".
Ο εξοπλισμός των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας με δακρυγόνα φαίνεται πως υπήρξε το πιο απτό αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης.
μόλις τον Δεκέμβριο του 1960 το "Τμήμα Χρησιμοποιήσεως Δακρυγόνων Αερίων" της Γενικής Ασφάλειας εντάχθηκε στη νεοσύστατη Μηχανοκίνητη Υποδιεύθυνση, που ήταν αρμόδια για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, "απάντων των υπαλλήλων ταύτης εις τα όπλα εκτοξεύσεως βολίδων και ρίψιν χειροβομβίδων δακρυγόνων αερίων"
Στο πρώτο του εγχειρίδιο, που εκδόθηκε το 1966, ο Ηλίας Ψυχογιός δεν κρύβει το θαυμασμό του γι' αυτά τα καινούρια όπλα: "Τα χημικά μέσα είναι το πλέον αποτελεσματικόν όπλον εις τας χείρας της Αστυνομίας προς διάλυσιν συναθροίσεων. Δια των δακρυγόνων, λύεται δια την Αστυνομίαν το σοβαρόν θέμα της αντιμετωπίσεως μεγάλου αριθμού ανθρώπων αποτελούντων συνάθροισιν. Η αριθμητική υπεροχή του πλήθους,δεν αποτελεί πλέον θέμα δια την Αστυνομίαν. Η Αστυνομία κατέστη ισχυροτέρα οιασδήποτε συναθροίσεως" ("Συναθροίσεις και οχλοκρατικαί εκδηλώσεις. Αντιμετώπισις αυτών", Αθήναι 1966, σ.46).
Πέρα από την αξιοποίηση των δακρυγόνων, η αμερικανική εκπαίδευση είχε μάλλον περιορισμένη συμβολή στην αναβάθμιση των εγχώριων κατασταλτικών μηχανισμών.
Η "τεθωρακισμένη ίλη εφόδου" που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1947, ως συνέχεια της περιβόητης κατοχικής μονάδας του Μπουραντά, μετασχηματίσθηκε μεν το φθινόπωρο του 1960 σε "Μηχανοκίνητον Υποδιεύθυνσιν" (και την επόμενη χρονιά διαφημίστηκε -ως "Τμήμα Κρούσεως"- στα επίσημα "Αστυνομικά Χρονικά"),η δύναμή της όμως περιοριζόταν σε κάποιες απαρχαιωμένες "αύρες" βρετανικής προέλευσης. "Σε μερικά απ' αυτά τα οχήματα,δεν έστριβαν καν τα τιμόνια για να φέρουμε βόλτα γύρω-γύρω την Ομόνοια", θυμάται ο κ. Ψυχογιός.
Με μια τέτοια "αύρα" θα επέμβει ο ίδιος τη νύχτα του Πολυτεχνείου (16.11.73) εναντίον των διαδηλωτών που πολιορκούσαν το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, στην οδό Μάρνη. Για την ενέργειά του αυτή, η υπηρεσία τον τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα.
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
Su-35 έγραψε:Μα ρε Δημητρη δεν γινονται στα κρυφα αυτα, χαμος θα γινει.
Μπορει να φανω υπερβολικος αλλα αυτη ειναι η νοοτροπια της Ελλάδας.
Τι σε νοιαζει κυριε πολιτη τη έχω εγω το σώμα ασφαλειας για την δραση μου,
Εγω έχω και μπαζουκα... Πρεπει να το ξέρεις, μηπως ξεχάσαμε να σε ρωτησουμε πριν τα παρουμε;
Και μην ακουσω εγω τα πληρώνω... Και τα λαμπακια στο Δημο σου για να ειναι όμορφο το Χριστουγενιατικο πνευα και τα πυροτεχνήματα εσυ τα πληρώνεις αλλα επειδη ευραινει τη καρδια δεν ειδα να λές κατι... !
Σε προστατευω... Δε θα σου δείχνω και το όπλο μου κιολας...
Καπου έχω ενα Βιντεακι το οποιο θέλω να δειξω απο Γερμανικη αστυνομια.
Και πόσο ευκολα εκει τραβανε όπλο ΧΩΡΙΣ να έχουν δεχθεί εκείνοι καποια επίθεση...
Αν αυτο το έκαναν εδω θα γινοτανε ο πανικος ο ίδιος...
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
"Ειδου 200 άτομα απο Antifa &antinazi τους αναλογους δικους μας. Δειτε : Α. Τους αστυνομικους πόσοι ειναι και τι περιβολή έχουν (Αστακοι ε; Σαν εμας εδω) β. Δειτε την αντιδραση με τα ροπαλα. ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ. Αλλα ξέχασα δεν έχουν σημαια πάνω τα ρόπαλα... Το ρόπαλο ειναι ροπαλο απο οποιο υλικο και να ειναι ειναι οπλο. Εγω αν το έχω στο αμάξι για προοστασια αν με πιάσουν θα με πανε μέσα... Θα βαλω μια σημαια πάνω λοιπόν και θα πω ειναι σημαια πλακα μου κανεις... Δε βλεπεις κυραστυνόμε; Γ. Δειτε απλα πως βγάζει ο αστυνομικός τον οπλο όταν παει αν επιτεθει ΟΧΙ σε αυτον αλλα στον "αντιναζι" ο skinhead. Δειτε ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ... To ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αλλα ο Ελλην πολίτης... Να μη πω τωρα τι ειναι... Αντε μαις και το ανεφερε και ο αιας "Βοδι Ειναι "
. Δ. Απλα προσπαθηστε να το παραλληλησεται σαν consept με εμας εδω και αν βρεθει κατι κοινο... Τι να πω! Ε. Στο μισο να ειχαμε νοοτροπια και εκπαίδευση καλα θα ήταν.

-
- Υπολοχαγός
Αστυνομική βία
Από το τελευταίο βιβλίο του Ηλία Ψυχογιού, παραθέτουμε αυτούσιο ένα τυπικό παράδειγμα αντιμετώπισης συναθροίσεων.
"Ενα απόγευμα του θέρους 1977, ομάς οπαδών ενός πολιτικού κόμματος, κατόπιν μυστικής ατομικής ειδοποιήσεως, συνεκρότησαν αιφνιδίως συγκέντρωσιν, αποτελουμένην από 700 περίπου άτομα, έξω από την Αργεντινήν Πρεσβείαν, εις οδόν Βασ. Σοφίας.
Μόλις συνεκεντρώθησαν, άνοιξαν τα πλακάτ με τα συνθήματά των και εφώναζαν τα ίδια συνθήματα δια να τα ακούσουν μάλλον οι περαστικοί και όχι ο Πρέσβης, διότι, λόγω της ώρας, η Πρεσβεία ήτο κλειστή.
Το περιστατικόν ανεφέρθη αμέσως εις την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν υπό της Φρουράς της Πρεσβείας και διετάχθη η κινητοποίησις των Αστυνομικών Μονάδων επιφυλακής (ΜΑΤ και άλλων).
Ο καταφθάσας επικεφαλής Αστυνόμος, εκάλεσε τους συγκεντρωθέντας να διαλυθούν και απομακρυνθούν από εκεί.
Η απάντησις εκ μέρους του Αρχηγού της ομάδος ήτο η εξής:'Σύμφωνα με το Σύνταγμα,έχουμε το δικαίωμα να συγκεντρωνόμαστε ησύχως και αόπλως. Εφ' όσον λοιπόν είμαστε ήσυχοι και άοπλοι,δεν έχετε δικαίωμα να μας διαλύσετε'.
Ο Αστυνόμος μετά την δήλωσιν αυτή του Αρχηγού της ομάδος,ευρέθη εις αμηχανίαν και εζήτησεν οδηγίας από την Αστυν. Διεύθυνσιν. Του εδόθησαν οδηγίαι και εκάλεσε τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν, διότι διετάρρασσαν την μεσημβρινήν ησυχίαν.
Επ' αυτού έλαβεν, από τον Αρχηγόν, την εξής απάντησιν:'Εντάξει, κύριε Αστυνόμε, αφού αυτός είναι ο λόγος που μας προσκαλείτε να φύγωμε, θα παύσωμε να φωνάζωμε', και έδωσε αμέσως εντολήν εις τους συγκεντρωμένους να μη φωνάζουν και διαταράσσουν την μεσημβρινήν ησυχίαν.Αυτοί υπήκουσαν. Ανοιξαν τα πλακάτ με τα συνθήματά των και παρέμειναν ακίνητοι και αμίλητοι έξω από το κτίριον της Πρεσβείας.
Κατόπιν της στάσεως αυτής των συγκεντρωθέντων, ο Αστυνόμος ευρέθη και πάλιν εις δύσκολον θέσιν. Εζήτησεν και έλαβε νέας οδηγίας, από την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν. Τους συνέστησε να φύγουν,διότι εμπόδιζαν την κυκλοφορίαν των πεζών.
Και νέα έκπληξις επερίμενε τον Αστυνόμον.
Οι συγκεντρωμένοι επήγαν και εστάθηκαν πλησίον της οικοδομικής γραμμής, ώστε να μην εμποδίζουν την κίνησιν των πεζών.
Κατόπιν και αυτής της συμπεριφοράς του πλήθους,άλλη δικαιολογία επεμβάσεως της Αστυνομίας δεν υπήρχεν, ειμή μόνον η τήρησις της διαδικασίας διαλύσεως την οποίαν προβλέπουν οι νόμοι.
Αμέσως μετέβη εις τον τόπον ο εκπρόσωπος του Αστυν. Δ/ντού,κομίζων και την απαγορευτικήν απόφασιν της συγκεντρώσεως, ο Εισαγγελεύς και ο Υπάλληλος της Νομαρχίας. Μόλις το πλήθος εκλήθη άπαξ προς διάλυσιν, συνεμορφώθη αμέσως και διελύθη εντός ολίγων δευτερολέπτων. Δεν ανέμενεν δευτέραν πρόσκλησιν προς διάλυσιν, φοβούμενον προφανώς την διενέργειαν συλλήψεων πριν κληθεί δια τρίτην φοράν.
Ετσι η ομάς αυτή έκαμε την δημοσίαν εμφάνισίν της,εδημιούργησεν τας εντυπώσεις της και όταν αντελήφθη ότι ο κίνδυνος ευρίσκεται 'επί θύραις', διελύθη αμέσως,ώστε να μην δώσει την ευκαιρίαν εις την Αστυνομίαν να τους συλλάβει δια παράβασιν του άρθρου 171 του Ποιν. Κώδικος" ("Δημόσιαι συναθροίσεις", Αθήναι 1979, σ.114-6).
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 12
- Ενδιαφέροντα: μονο καλα
- Επάγγελμα: υπαλληλακος
Αστυνομική βία
Οι "πλαστικες" για να αγοραστουν περναει κονδυλι στη βουλη--ακομα και περυσι με τα γεγονοτα τελικα δεν περασε--ισως και καλυτερα... Οι χρωματος ειναι διαδεδομενη πρακτικη παγκοσμια (και σε συστηματα ασφαλειας, ακομα και με πλυσιμο ανιχνευεται με μια απλη συσκευη χειρος μετα απο ενα μηνα...
Αστυνομική βία
Βρε σπυρο εχεις μια μανια με ημερομηνιες 1974-1977
εγω φταιω μετα;

-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 12
- Ενδιαφέροντα: μονο καλα
- Επάγγελμα: υπαλληλακος
Αστυνομική βία
... Τωρα θα μεταφερω μια ιστοριουλα του ηροδοτου (τεταρτο βιβλιο-μελπομενη) που ειναι και διασκεδαστικη και οποιος θελει την προσαρμοζει στην σκεψη του στα σημερινα δεδομενα... "οι σκυθες οταν εκαναν εισβολη στην ασια... Ελειψαν απο την χωρα τους 8 χρονια... Στο διαστημα αυτο οι δουλοι ανελαβαν την εξουσια και οταν επεστρεψαν στρατοπεδεψαν απεναντι τους και τους πολεμουσαν... Υστερα απο πολλες μαχες χωρις οφελος για τους σκυθες ενας τους ειπε: Τι ειναι αυτα που κανουμε σκυθες... Προτεινω λοιπον να αφησουμε τα οπλα και ο καθενας να παρει το καμτσικι που εχει για το αλογο και να προχωρησουμε προς το μερος τους. Γιατι οσο μας εβλεπαν να κραταμε οπλα νομιζαν οτι ειναι το ιδιο Με εμας, οταν μας δουν με το καμτσικι θα αντιληφθουν τι ειναι... " Συνοπτικα και οποιος καταλαβε, καταλαβε... 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες