Αστυνομική βία
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 18
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Αστυνομική βία
Spirosgiapros, απλα αναφερες οτι αν εισουν αρμοδιος δεν θα ειχε ΜΑΤ η αστυνομια και για αυτο μου δημιουργηθηκε η απορια.
Φανταστηκα οτι θα προτιμουσες κατι πιο σκληροπυρηνικο και για αυτο ρωτησα.
Φανταστηκα οτι θα προτιμουσες κατι πιο σκληροπυρηνικο και για αυτο ρωτησα.
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 31
- Ενδιαφέροντα: Στρατ/κές-Αστ/κές Επιχειρήσεις
- Επάγγελμα: Υπαξ/κός ΛΣ
Αστυνομική βία
Nassos έγραψε:spirosgiapros έγραψε:Nassos έγραψε:Ο Μαρκεζίνης δεν ήταν που είπε ότι εάν υπήρχαν τα ΜΑΤ δεν θα χρειαζόταν να έστελνε Στρατό, και δή Τεθωρακισμένα και Καταδρομείς, στο Πολυτεχνείο;
ελα... Ελα... Δεν θελω να ακουω τετοια... Διαβαστε λιγο ιστορια... Οχι αυτη του σχολειου... Διαβαστε συνεντευξεις των ιδιων των πρωταγωνιστων στρατιωτικων
ο στρατος κατεβηκε γιατι ειχαμε στρατιωτικο καθεστως και γιατι ηταν ενεργοποιημενο το επιτελικο σχεδιο προμηθευς
και ματ να υπηρχαν ο στρατος εκει θα ηταν
ο μαρκεζινης ας λεει οτι θελει
Εκεί θα ήταν, ποιοί θα επέμβαιναν; Τα τεθωρακισμένα με τους Καταδρομείς και την ΕΣΑ ή τα ΜΑΤ;Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου,είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου" (Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4).
"Επί του θέματος του ειδικού εξοπλισμού της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής, είχον ήδη εκφράσει την απορίαν μου εις τον αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων κ. Δασκαλόπουλον, ο οποίος είπεν ότι οσάκις προέκυπτε τοιούτον ζήτημα δεν εγίνετο δεκτόν.Προεδικάζετο ούτως ειπείν ότι εις περίπτωσιν σοβαροτέρων κάπως ταραχών, θα επενέβαινε ο στρατός.
τωτα αν ρωτας τι θα εκανα εγω αν ημουν δικτατορας και ηθελα να καταλαβω το πολυτεχνειο;
θα συγχρονιζα την εξης επεμβαση
1. Παραταξη 20 αρματων μπροστα στην πυλη να προσελκυσω στο σημειο την μανια των φοιτητων
2. Εντολη να αρχισουν να κινουνται τα ΤΘ σιγα σιγα προς τις μαντρες ακολουθουμενα απο καταδρομεις
3. Ταυτοχρονα απο το ενα πλαι θα εκανα εικονικη κρουση καταδρομεων [εγινε αλλα οχι εικονικη] η οποια θα προδιδοταν σκοπιμως ωστε να προκαλεσω εντυπωση οτι τα ΤΘ ηταν αντιπερισπασμος για να μπουν απο το πλαι καταδρομης ωστε ολη η προσοχη να στραφει εκει
3. Σε αδειο απο κοσμο πλαινο σημειο θα εμφανιζοταν ξαφνικα ενα ΤΘ και θα εμπαινε μεσα
υ. Γ. Καποιες γρηγορες σκεψεις... Δεν ειμαι δικτατορας ωστε να εχω το μυαλο που μπορει να σκεφτει σωστα εφοδο σε φοιτητες
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 12
- Ενδιαφέροντα: μονο καλα
- Επάγγελμα: υπαλληλακος
Αστυνομική βία
Υπαρχει "σωστη" εφοδος σε φοιτητες;
-
- Υπολοχαγός
Αστυνομική βία
Δεν λεω αυτο... Δεν εννοω σωστη σαν ενεργεια... Εννοω σωστο σχεδιασμο επιχειρησιακα... Δεν θα μπορουσα να κανω σωστο σχεδιασμο οταν εχω απεναντι φοιτητες... Πρεπει να εχεις δικτατορικο η χουντικο μυαλο και ιδεολογια [κατι που εγω δεν εχω] μονο και μονο να το σκεφτεις να κανεις επεμβαση σε φοιτητες... Αλλωστε ηταν αλλη η εποχη τοτε... Δεν υπηρχαν αναρχικοι με τη σημερινη μορφη... Τεσπα εχει πολυ μεγαλο πολιτικοιδεολογικοκτλκτλκτλκτλκτλ υποβαθρο εκεινη η εποχη και σημερα οτι λεμε συγκρινοντας το με τοτε ειναι απλες σαπουνοφουσκες τοτε ξεσηκωθηκε ολος ο λαος
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 22
Αστυνομική βία
Αυτοι είναι απο άλλον πλανητη ή υποκεινται σε διαφορετικο σύνταγμα νόμους, μέτρα και σταθμα;αιας έγραψε:Υπαρχει "σωστη" εφοδος σε φοιτητες;
ΓΙατι να μην υπάρχει έφοδος σε "στρατιωτικοποιημένα" και δει σε μεγαλο ποσοστο πολιτικοποιημένα ατομα που στη τελικη και άποψη και λόγο και επιγνωση έχουν.
Δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λόγος να μην έχουν ίση μετα χειρηση οι 18χ ρονοι φοιτητες με το 18 χρονο λιμενεργάτη που δε σπουδαζει και κανει απεργεια και τρωει δακρυγώνο.
-
- Ανθυπασπιστής
Αστυνομική βία
Ενταξει δεν σε θεωρω χουντικο (που και να ησουν θα ηταν δεκτο) ... Οι ενοπλες δυναμεις δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται για αστυνομικη επιχειρηση... Τα ματ και γενικα οι δυναμεις καταστολης εξεγερσεων ειναι παραχωρηση της δημοκρατιας, οσο και αν ακουγεται παραξενο... Φαντασου να ημασταν by the book αλα δικαστη ντρεντ "ακινητος η μπαμ" "δεν προχωρας αλλο η μπαμ"... Γι αυτο σου ειπα φοβαμαι την αστυνομια χωρις ματ...
-
- Ανθυπασπιστής
Αστυνομική βία
... Αυτο ειπα ιση μεταχειριση.DimitrisGR έγραψε:Αυτοι είναι απο άλλον πλανητη ή υποκεινται σε διαφορετικο σύνταγμα νόμους, μέτρα και σταθμα;αιας έγραψε:Υπαρχει "σωστη" εφοδος σε φοιτητες;
ΓΙατι να μην υπάρχει έφοδος σε "στρατιωτικοποιημένα" και δει σε μεγαλο ποσοστο πολιτικοποιημένα ατομα που στη τελικη και άποψη και λόγο και επιγνωση έχουν.
Δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λόγος να μην έχουν ίση μετα χειρηση οι 18χ ρονοι φοιτητες με το 18 χρονο λιμενεργάτη που δε σπουδαζει και κανει απεργεια και τρωει δακρυγώνο.
Αστυνομική βία
Αν σου πω σπυρο οτι σε καταλαβαινω το τι λες θα ειναι ψεμμα. Επισης βλεπω συνεχως τα ποστς σου σε διαφορα τοπικ και δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι ακομα η θεση σου στα θεματα και η προσωπικη σου αποψη.spirosgiapros έγραψε:Nassos έγραψε:spirosgiapros έγραψε:Nassos έγραψε:Ο Μαρκεζίνης δεν ήταν που είπε ότι εάν υπήρχαν τα ΜΑΤ δεν θα χρειαζόταν να έστελνε Στρατό, και δή Τεθωρακισμένα και Καταδρομείς, στο Πολυτεχνείο;
ελα... Ελα... Δεν θελω να ακουω τετοια... Διαβαστε λιγο ιστορια... Οχι αυτη του σχολειου... Διαβαστε συνεντευξεις των ιδιων των πρωταγωνιστων στρατιωτικων
ο στρατος κατεβηκε γιατι ειχαμε στρατιωτικο καθεστως και γιατι ηταν ενεργοποιημενο το επιτελικο σχεδιο προμηθευς
και ματ να υπηρχαν ο στρατος εκει θα ηταν
ο μαρκεζινης ας λεει οτι θελει
Εκεί θα ήταν, ποιοί θα επέμβαιναν; Τα τεθωρακισμένα με τους Καταδρομείς και την ΕΣΑ ή τα ΜΑΤ;Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου,είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου" (Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4).
"Επί του θέματος του ειδικού εξοπλισμού της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής, είχον ήδη εκφράσει την απορίαν μου εις τον αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων κ. Δασκαλόπουλον, ο οποίος είπεν ότι οσάκις προέκυπτε τοιούτον ζήτημα δεν εγίνετο δεκτόν.Προεδικάζετο ούτως ειπείν ότι εις περίπτωσιν σοβαροτέρων κάπως ταραχών, θα επενέβαινε ο στρατός.
τωτα αν ρωτας τι θα εκανα εγω αν ημουν δικτατορας και ηθελα να καταλαβω το πολυτεχνειο;
θα συγχρονιζα την εξης επεμβαση
1. Παραταξη 20 αρματων μπροστα στην πυλη να προσελκυσω στο σημειο την μανια των φοιτητων
2. Εντολη να αρχισουν να κινουνται τα ΤΘ σιγα σιγα προς τις μαντρες ακολουθουμενα απο καταδρομεις
3. Ταυτοχρονα απο το ενα πλαι θα εκανα εικονικη κρουση καταδρομεων [εγινε αλλα οχι εικονικη] η οποια θα προδιδοταν σκοπιμως ωστε να προκαλεσω εντυπωση οτι τα ΤΘ ηταν αντιπερισπασμος για να μπουν απο το πλαι καταδρομης ωστε ολη η προσοχη να στραφει εκει
3. Σε αδειο απο κοσμο πλαινο σημειο θα εμφανιζοταν ξαφνικα ενα ΤΘ και θα εμπαινε μεσα
υ. Γ. Καποιες γρηγορες σκεψεις... Δεν ειμαι δικτατορας ωστε να εχω το μυαλο που μπορει να σκεφτει σωστα εφοδο σε φοιτητες
προσωπικη ομως. Και οχι με αραδες. Και πχ και υπονοουμενα που λιγοι τα καταλαβαινουν. Αυτα που ποσταρες τι ακριβως ειναι μπορεις να μου πεις; Και που αποσκοπουν;
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
Το εξελαβα απο μερους σαν support προς του φοιτητες, οτι πρεπει να έχουν διακριση...αιας έγραψε:... Αυτο ειπα ιση μεταχειριση.

-
- Υπολοχαγός
Αστυνομική βία
Αποσκοπουν σε απλη απαντηση στα ερωτηματα που δεχτηκα... Τι δεν καταλαβαινεις αγαπητη cristi;
ρωτησατε απαντησα
ρωτησατε απαντησα
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 18
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Αστυνομική βία
αιας έγραψε: Οι ενοπλες δυναμεις δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται για αστυνομικη επιχειρηση... Τα ματ και γενικα οι δυναμεις καταστολης εξεγερσεων ειναι παραχωρηση της δημοκρατιας, οσο και αν ακουγεται παραξενο... Γι αυτο σου ειπα φοβαμαι την αστυνομια χωρις ματ...
+1
+1 και στην ιση μεταχειριση.
Αστυνομική βία
Ν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου,είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου" (Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4). Και αυτο. Τωτα αν ρωτας τι θα εκανα εγω αν ημουν δικτατορας και ηθελα να καταλαβω το πολυτεχνειο Τι σχεση εχει;
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
Απλα απο μέρους μου να πώ οτι οι στρατιωτικες δυναμεις φερνουν σε όλους στο μυαλο Δικτατορια... Δεν ξέρω αλλα ίσως εκει να ειχε άλλη αποτελεσματικοτητα η χρήση των Στρατονομων στο δρομο. Συμπραξη εαν το θεωρήσεις και αν το δεις με λιγο μυαλο και τα ΜΑΤ του Λιμενικου να κατέβουν πάλι στο ΥΠτΠ υπάγονται απλα ειναι ενισχυσεις... Επιχειρησιακα Στρατος δεν γινεται, αλλα επιλεκτα Σωματα όμως ;
Δεν βλέπω ταινιες αλλα αν τα υπήρχαν πλασκες σφάιρες και επεφτε ενα γαζομα απο τα ΕΚΑΜ Που ειναι αρτια εκπαιδευμενα η "Δ" απλα θα φορτωναν κλούβες με τους στόχους που επρεπε και οχι το μπουλουκι.
Εαν καποιοι ακροβολισμένοι εβαλαν κατα αυτών που που πρωτοστατουν και ακουγαμε το μπουμ... Θα σου ελεγα μετα εγω τι θα γινοταν.
Τη Δικτατορια των ΜΜΕ που ειναι πανταχου παρόντα και απλα περνανε αυτο που θελουν δεν την καταπολεμα κανεις.
Δεν βλέπω ταινιες αλλα αν τα υπήρχαν πλασκες σφάιρες και επεφτε ενα γαζομα απο τα ΕΚΑΜ Που ειναι αρτια εκπαιδευμενα η "Δ" απλα θα φορτωναν κλούβες με τους στόχους που επρεπε και οχι το μπουλουκι.
Εαν καποιοι ακροβολισμένοι εβαλαν κατα αυτών που που πρωτοστατουν και ακουγαμε το μπουμ... Θα σου ελεγα μετα εγω τι θα γινοταν.
Τη Δικτατορια των ΜΜΕ που ειναι πανταχου παρόντα και απλα περνανε αυτο που θελουν δεν την καταπολεμα κανεις.
Αστυνομική βία
Πολυ τα ανακατεψατε το θεμα. Το πηγατε πολυυυυυ μακρια. Εδω μιλαμε για καθημερινη Ααστυνομικη βια των πολιτων. Που ξαναλεω οτι στο κεντρο της αθηνας αν εισαι ατυχος και πεσεις πανω σε διαληλωση η πορεια δεν θα πρεπει να φορας φορμες η σακιδιο πλατης.
αυτο δεν σας λεει τιποτε; Εδω για την καθημερινοτητα μιλαμε.
επειτα και ακτι ακομα. Το εχει μεσα του ο ελληνας. Αν του δωσεις εξουσια γ και δερνει. Δυστυχως.
αυτο δεν σας λεει τιποτε; Εδω για την καθημερινοτητα μιλαμε.
επειτα και ακτι ακομα. Το εχει μεσα του ο ελληνας. Αν του δωσεις εξουσια γ και δερνει. Δυστυχως.
-
- Επιλοχίας
Αστυνομική βία
Δε νομιζω οτι η Αστυνομικη ΒΙα βγαίνει και πολυ στη καθημερινότητα. Και οτι βγαινει μετα απο 2 μερες παυει...
Αυτες τις μέρες τα θυμούνται όλα, πως λεμε Πασχα Σουβλα αρνι;
Αυτες τις μέρες τα θυμούνται όλα, πως λεμε Πασχα Σουβλα αρνι;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης