Επιλαχόντες σε στρατιωτικές σχολές (2011)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
armyboy
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από armyboy »

Καλημέρα σας. Μπορεί κάποιος να μου πει ποια η διαδικασία για να μπω ως επιλαχών σε κάποια στρατιωτική σχολή (να πω την αλήθεια, ενδιαφέρομαι πολυ για την Σ. Υ. Δ. Και την Σ. Μ. Υ. ). Τι να κάνω; Ας με βοηθήσει κάποιος. Τι χαρτιά να κάνω; Πότε θα καταφέρω να μπω; Θα πρέπει να δώσω αθλήματα και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες; Σας παρακαλώ, πείτε μου.
302 amaliada
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 302 amaliada »

γιατι να μπεις ως επιλαχων και οχι κανονικα; για να μπεις σε μια σχολη πρεπει να δωσεις πανελληνιες. και απο εκει να δωσεις καποιες αλλες εξετασεις. παντως αν ενδιαφερεσαι πολυ ψαξε στο site της σχολης που θες. εκει θα εχει πιο πολλες λεπτομερειες.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω ότι ο armyboy δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει επιλαχών.

Θέλεις να μας εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς;
armyboy
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από armyboy »

Όντως, ξέχασα να αναφέρω την κατάσταση. Λοιπόν, εγώ τον Ιούνιο, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις κανονικά (από Θεωρητική κατεύθυνση και μάθημα επιλεγόμενο Βιολογία). Δεν έβαλα στο μηχανογραφικό καμία στρατιωτική σχολή (να πω την αλήθεια δεν είχα κοιτάξει ποτέ για στρατιωτικές, ούτε μας είχαν πει τίποτα στο λύκειο). Όμως έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Σ. Ε. Π. που μας έδιναν στη Β' Λυκείου, τον Οκτώβριο και άρχισα να το διαβάζω ώσπου βρήκα επιτέλους δύο σχολές που μου αρέσουν. Τη Σ. Μ. Υ. και τη Σ. Υ. Δ... Και γι'αυτό θα ήθελα να μου πείτε τι να κάνω. Εντωμεταξύ έχω βγάλει 11.899 μόρια και μπαίνω σε ειδική κατηγορία γιατί η μαμά μου είναι πρόσφυγας από την Κύπρο, άρα θύμα πολέμου. Βοηθήστε με, γιατί δε ξέρω τι διαδικασίες πρέπει να κάνω και γενικώς πως να μπω σαν επιλαχών ή αν μπορώ να καταταχθώ σαν επιλαχών.
ANNA
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ANNA »

Λοιπον, η ς. Μ. Υ με το 10% εχει 11.114 μορια (ηταν η περσινη και η φετινη βαση). Η ς. Υ. Δ. Με το 10% εχει 17.123 μορια (αυτη ειναι η φετινη βαση). Ολα αυτα ισχυουν σε ειδικη κατηγορια, που μαλλον μπορεις να μπεις και εσυ. Πρεπει να ρωτησεις πρωτα και στο λυκειο που εισαι για να σου δωσουν περισσοτερες πληροφοριες, επειτα μολις βγει η προκηρυξη για τις στρατιωτικες σχολες, συμπληρωσε την και στειλε τα χαρτια σου στις σχολες που σε ενδιαφερουν. Θα πρεπει να περασεις τα τεστ, τη συνεντευξη και τα αθληματα. Μολις φυγει καποιος απο τη σχολη που θα βαλεις σαν πρωτη επιλογη, μπορει να σε καλεσουν (εξαρταται απο τον αριθμο των ατομων που παραιτουνται). Θα ερθει χαρτι στο αστυνομικο τμημα της περιοχης σου και θα στειλεις με φαξ αν θα πας τελικα η οχι. Το πιθανοτερο ειναι να σε παρουν τηλεφωνο μεσα σε μια εβδομαδα απο την αρχικη καταταξη για να παρουσιαστεις (εννοειται πως πρωτα θα σε παρουν τηλεφωνο και μετα θα πας στο αστυνομικο τμημα για να δηλωσεις αν δεχεσαι τελικα να πας η οχι). Καταλαβαινω τι περνας γιατι και εγω στα ιδια χαλια ειμαι. Μην ανησυχεις ομως, γιατι αν δεν πας σαν επιλαχων φετος, θα πας του χρονου. Αν δουν οι αξιωματικοι της σχολης ποσο θες να πας, θα σε καταταξουν αργα η γρηγορα. Νομιζεις, υπαρχουν πολλα ατομα που θελουν να γινουν στρατιωτικοι;
Elisabeth
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Elisabeth »

Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Τώρα που κατήργησαν τους επιλαχόντες, αν φύγουν πολλά παιδιά από κάποια στρατιωτική σχολή, τι θα γίνει; Εννοώ δε θα μείνουν κενές θέσεις; Αυτό δε σημαίνει ότι οι στρατιωτικές σχολές θα έχουν έλλειψη από σπουδαστές;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Εάν καταργήθηκαν οι επιλαχόντες, τότε προφανώς θα γίνει αυτό που λες.

Το ερώτημα είναι εάν τους ενδιαφέρει ή όχι που θα μείνουν κενές θέσεις.

Επίσης ένα άλλο ερώτημα είναι αν με την μείωση της θητείας και επομένως του συνολικού αριθμού στρατευσίμων μειώθηκε αντίστοιχα και ο αριθμός των εισακτέων, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα καταντήσουμε κάθε ανθυπολοχαγός να έχει από 3 στρατιώτες στην επίβλεψή του.

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από kallitexnis »

ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ 2005 ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΦΥΓΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ, ΤΟΤΕ Η ΣΜΥ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑΥΤΟ;
Giannis91
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Giannis91 »

παιδια απ οτι ξερω μονο φετος δεν θα παρουν επιλαχοντες... δεν εχω ακουσει κατι οτι τουσ εκωψαν τελειως... οποις ξερει κατι ας μας ενημερωσει ολουσ

ευχαριστω
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Στην φετινή προκύρηξη αναφέρεται ότι δεν θα κληθούν επιλαχόντες. Αλλά μάλλον βλέπω να αναιρείται αυτή η απόφαση...

Giannis91
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Παιδια ξερει κανεις αν για το ακαδημαικο ετος 2009-2010 θα υπαρξουν επιλαχοντες για την ΣΣΕ; Απ οσο ξερουμε ολοι φετος δεν ειχε καθολου επιλαχοντες...
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Giannis91 έγραψε:Παιδια ξερει κανεις αν για το ακαδημαικο ετος 2009-2010 θα υπαρξουν επιλαχοντες για την ΣΣΕ; Απ οσο ξερουμε ολοι φετος δεν ειχε καθολου επιλαχοντες...
Και φέτος θα χρειαστούν άτομα... Το θέμα είναι ποιούς και αν θα καλέσουν. Του χρόνου; Ποιός ξέρει... ; Ότι αποφασίσει ο Α/ΓΕΣ.
Giannis91
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Και φετος θα χρειαστουν ατοκμα; Μα δεν ειχαν πει οτι φετος δεν θα παρουν καθολου επιλαχοντες και οσοι αντεξουν; τελικα δεν ισχυει αυτο;
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Το ξέρω. Αλλά φαντάσου έτος με 50 ή και λιγότερους Ευέλπιδες, Σπουδαστές ΑΣΣΥ, Ίκαρους κλπ...
Giannis91
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Kallitexni μηπως εχεις ακουσει τιποτα για το αν θα υπαρξουν φετος επιλαχοντες; την μια ακουγεται οτι θα υπαρχουν και την αλλη οτι δεν θα υπαρχουν... μηπως ξερεις κατι εσυ που εισαι πιο "χωμενος" απο μενα σε αυτα;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες