Γιατί επιλέγω Ειδικές Δυνάμεις;

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση

Γιατί επιλέγω ειδικές δυνάμεις;

Το δημοψήφισμα λήγει την Τρί Φεβ 23, 2010 8:15 pm

Στόχος ζωής
64
40%
Παρότρυνση οικογενειακού περιβάλλοντος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Παρότρυνση φίλων
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Για την εμπειρία
86
53%
Άλλος λόγος
11
7%

Σύνολο ψήφων: 161

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
rania-aggela
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rania-aggela »

kalimera i gnomi mou einai oti to paiziko einai polu kalutero giati oi eidikes dunameis einai para polu duskoles kai sto leo auto epidi osi pigan to metaniosane.Εικόνα

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Rafale »

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Δεν πηγα. Προτιμησα το ναυτικο. Αν πηγαινα θα το εκανα για την εμπειρια.

Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Snakeshit »

Στόχος ζωής εννοειται.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Στοχος ζωης παντα.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Rafale »

Snakesh*t έγραψε:Στόχος ζωής εννοειται.
Σας ευχαριστω παιδια για τη συμμετοχη σας. Ευχαριστω θερμαΕικόνα
Violent
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Violent »

Στοχος ζωης ΑΓΑΠΗ για την ΕΛΛΑΔΑ μας για αυτη την χωρα που δηνουμε και την ζωη μας εμαθα να αγαπαω την χωρα μου οσο τπτ αλλο φευγω τον νοεμβριο για Ε. Δ και μετα ΜΑΚ. Το αποτελεσμα ειναι σηγουρο πως θα τα καταφερω αλλα οχι γιατι νομιζω πως ειμαι καποιος αλλα γιατι εχω ψυχη αγαπη και αφοσιοση για την πατριδα μου και ειμαι προθημος να κανω τα παντα χωρεις να περημαινω ανταλαγμα. Αλλοστε αυτο ειναι αγαπη να δηνεις τα παντα για την πατριδα σου χωρεις να ζειτας τπτ.
ikaros
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από ikaros »

Αν μπορουσα να παω, γιατι τωρα εχω βγει Ι4, θα ηταν για την εμπειρια κατα βαση!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ikaros έγραψε:Αν μπορουσα να παω, γιατι τωρα εχω βγει Ι4, θα ηταν για την εμπειρια κατα βαση!

Και εγώ το ίδιο. Προσωπική μου επιλογή θα ήταν οι Πεζοναύτες.
hannibal
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από hannibal »

Καλησπέρα σε όλους,

Ώς νέο μέλος θα ήθελα να συστηθώ και να εκφράσώ την αποψή μου πάνω στα τόσα πολλά που διάβασα στο forum. Οι απόψεις όλων για το στρατό ποικίλουν, παρατήρησα ωστόσο δύο κύρια ρεύματα:1ον) Αυτοί που είναι σκληροπυρηνικοί με το ΄Στρατό' και 2ον) Αυτούς που το θεώρουν άνευ αξίας, κοροιδία κτλ κτλ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ίσως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση ώστόσο επιτρέψτε μου να εκθέσω τα πιστεύω μου.
Είμαι 28 χρονών, σπουδαστής Αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Ζούσα και σπούδαζα 5 χρόνια εξωτερικό (1ο πτυχίο Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική) Αγγλία, Ολλάνδία και Βέλγιο όπου το σίγουρα είναι σμιλεύτικα καθότι δεν είμαι 19 χρονών παιδί. Παρουσιάζομαι το Φεβρουάριο και κατ επιλογήν δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις, Αλεξίπτωτα όπου και παρουσιάζομαι.
Η φασαρία στην οικογένεια τις πρώτες μέρες αρκετή. Ο λόγος; Έχω τα πτυχία και αρκετά βύσματα τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να με μεταθέσουν όπου επιθυμούσα. Ποιός ο λόγος να ταλαιπωρηθώ, να μου συμπεριφερθούν αυστήρα και υποτιμητικά πράγμα που δεν έχω μάθει στη ζωή μου; Βλέπετε, οι γνωριμίες οι καλές συστάσεις και τα προσόντα (πτυχία κτλ) ωφείλουν να σε διαχωρίζουν απο τους 'αγράμματους' 'πωρωμένους' κτλ (χαρακτηρισμοί που ακούγονται απο ορισμένους για τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και δεν υιοθετώ) και να σε οδηγούν σε ένα βόλεμα.
Η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς στη Πατρίδα είναι απο τα ελάχιστα πράγματα που μας έμειναν να περηφανευόμαστε ώς έθνος. Ρισκάροντας να χαρακτηριστώ ταγμένος σε εθνικοκεντρικές ιδεολογίες κτλ θα απογοητεύσω λέγοντας πως δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό χώρο που θα με οδηγούσε να ιδρώνω για κίβδηλες και ολοκλωρωτικές απόψεις. Παράλληλα, η άποψη ότι δεν αξίζει να μπώ σε μια ιδιαίτερα κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία καθότι κυβερνάνε λαμόγια και όλοι ειναι παρτάκηδες, βύσματα κτλ είναι άτοπη. Ο οποιοσδήποτε πιστεύει ότι είτε στην Αρχαία Ελλάδα είτε στην Ευρώπη αυτοί που πέθαναν για τη πατρίδα το έκαναν υπό τη σκεπή του τέλειου Κράτους, απατώνται οικτρά. Να θυμίσω ότι ο Πλάτωνας ο ίδιος την Ακαδημία δεν την παρέδωσε στο καλύτερο μαθητή του Αριστοτέλη αλλα στον ανιψιό του Σπεύσιππο.Εικόνα.
Θυμάμαι μια έκφραση ενός πολιτικού προσώπου σε κατ ιδίαν συζήτηση: 'Στην Ελλάδα όποιος έχει βύσμα όπου και να είναι το χρησιμοποιεί'. Κύριοι η ανιδιοτέλεια είναι ιδανικό και δυστυχώς τα ιδανικά εκλείπουν στις μέρες μας. Για όποιον το σκέφτεται η προτροπή μου είναι να το ακολουθήσει αλλά για τους σωστούς λόγους. Συγνώμη άν σας κούρασα. Καλή μου θητεία όπως και σε όλους που θα περάσουν τη Πύλη.
AΡΜΑΓΕΔΔΩΝ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από AΡΜΑΓΕΔΔΩΝ »

hannibal έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,

Ώς νέο μέλος θα ήθελα να συστηθώ και να εκφράσώ την αποψή μου πάνω στα τόσα πολλά που διάβασα στο forum. Οι απόψεις όλων για το στρατό ποικίλουν, παρατήρησα ωστόσο δύο κύρια ρεύματα:1ον) Αυτοί που είναι σκληροπυρηνικοί με το ΄Στρατό' και 2ον) Αυτούς που το θεώρουν άνευ αξίας, κοροιδία κτλ κτλ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ίσως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση ώστόσο επιτρέψτε μου να εκθέσω τα πιστεύω μου.
Είμαι 28 χρονών, σπουδαστής Αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Ζούσα και σπούδαζα 5 χρόνια εξωτερικό (1ο πτυχίο Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική) Αγγλία, Ολλάνδία και Βέλγιο όπου το σίγουρα είναι σμιλεύτικα καθότι δεν είμαι 19 χρονών παιδί. Παρουσιάζομαι το Φεβρουάριο και κατ επιλογήν δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις, Αλεξίπτωτα όπου και παρουσιάζομαι.
Η φασαρία στην οικογένεια τις πρώτες μέρες αρκετή. Ο λόγος; Έχω τα πτυχία και αρκετά βύσματα τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να με μεταθέσουν όπου επιθυμούσα. Ποιός ο λόγος να ταλαιπωρηθώ, να μου συμπεριφερθούν αυστήρα και υποτιμητικά πράγμα που δεν έχω μάθει στη ζωή μου; Βλέπετε, οι γνωριμίες οι καλές συστάσεις και τα προσόντα (πτυχία κτλ) ωφείλουν να σε διαχωρίζουν απο τους 'αγράμματους' 'πωρωμένους' κτλ (χαρακτηρισμοί που ακούγονται απο ορισμένους για τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και δεν υιοθετώ) και να σε οδηγούν σε ένα βόλεμα.
Η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς στη Πατρίδα είναι απο τα ελάχιστα πράγματα που μας έμειναν να περηφανευόμαστε ώς έθνος. Ρισκάροντας να χαρακτηριστώ ταγμένος σε εθνικοκεντρικές ιδεολογίες κτλ θα απογοητεύσω λέγοντας πως δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό χώρο που θα με οδηγούσε να ιδρώνω για κίβδηλες και ολοκλωρωτικές απόψεις. Παράλληλα, η άποψη ότι δεν αξίζει να μπώ σε μια ιδιαίτερα κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία καθότι κυβερνάνε λαμόγια και όλοι ειναι παρτάκηδες, βύσματα κτλ είναι άτοπη. Ο οποιοσδήποτε πιστεύει ότι είτε στην Αρχαία Ελλάδα είτε στην Ευρώπη αυτοί που πέθαναν για τη πατρίδα το έκαναν υπό τη σκεπή του τέλειου Κράτους, απατώνται οικτρά. Να θυμίσω ότι ο Πλάτωνας ο ίδιος την Ακαδημία δεν την παρέδωσε στο καλύτερο μαθητή του Αριστοτέλη αλλα στον ανιψιό του Σπεύσιππο.Εικόνα.
Θυμάμαι μια έκφραση ενός πολιτικού προσώπου σε κατ ιδίαν συζήτηση:'Στην Ελλάδα όποιος έχει βύσμα όπου και να είναι το χρησιμοποιεί'. Κύριοι η ανιδιοτέλεια είναι ιδανικό και δυστυχώς τα ιδανικά εκλείπουν στις μέρες μας. Για όποιον το σκέφτεται η προτροπή μου είναι να το ακολουθήσει αλλά για τους σωστούς λόγους. Συγνώμη άν σας κούρασα. Καλή μου θητεία όπως και σε όλους που θα περάσουν τη Πύλη.
Φιλε κατ'αρχην συγχαρητηρια για την αποψη σου και το σκεπτικο σου, να ξερεις δεν θα το μετανοιωσεις που θα πας ειδικες δυναμεις, και θα ειναι μια εμπειρια που θα την θυμασαι με περηφανεια σε ολη την ζωη σου. Θα εκπλαγεις οταν δεις ποσο ευγενικοι και μορφωμενοι ειναι μερικοι. Το μονο θεμα που οπως ειπες θα εχεις ειναι η ηλικια, αλλα οπως λεει και το ρητο, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΝ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ! Καλη θητεια!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nick13
Λοχίας
Λοχίας
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after

Δημοσίευση από nick13 »

Στοχος ζωης
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από fideas emk »

Μάγκες το 'Άλλο' που έχετε βάλλει είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αφήνεται να φανεί. Θα έλεγα ένα 20-30% μπορεί και να μπαίνει για τα μόρια ή σχεδόν σίγουρα για να μη πώ και πολύ παραπάνω. Απλά είναι κρυμμένο μέσα στο 'στόχο ζωής'. Όπως είπε κάποιος εδώ μέσα. Δεν κατηγορείτε κανένας για όποιο λόγο και να πήγε ΕΔ. Αλλά ένα να θυμάστε: Οι ΕΔ πάνω από όλα είναι μαγκιά. Τέλος. Σωστή μαγκιά, όχι ψευτομαγκιά. Ο μπερές είναι βαρύς γι'αυτό κομμάντα το μπερέ και τα μάτια σας! Για να σας πώ και το δικό μου λόγο... Κυρίως είναι Ο παρακάτω (και εδώ θα καταλάβετε γιατί είναι βαρύς ο μπερές και τα ΛΟΚ θρύλος... Διαβάστε και σκεφτείτε) :"Στις 22 Ιουλίου 1974, η Μοίρα αντεπιτέθηκε για να εξαλείψει το προγεφύρωμα των Τούρκων στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας. Λεπτομέρειες από το προσωπικό ημερολόγιο του αστυνομικού Πολύδωρα Γεωργιάδη αναφέρουν τα κάτωθι: ''. Ενώ υποχωρούσαμε κατέφθασαν 20 λοκατζήδες. Φορούσαν όλοι κοντά παντελόνια και κρατούσαν τσέχικα όπλα. Ο ένας από αυτούς, ο Αντρέας Μάμα Στυλιανού, ήταν τραυματισμένος. Οι λοκατζήδες μας είπαν να υποχωρήσουμε. Αυτοί τράβηξαν εμπρός. Τέτοιο θάρρος δεν είδα ποτέ στη ζωή μου. Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν τη στιγμή εκείνη τη δεύτερη επίθεση. Τότε κροτάλισαν τα αυτόματα των λοκατζήδων. Το θέαμα ήταν ανεπανάληπτο. Οι Τούρκοι έπεφταν νεκροί ο ένας μετά τον άλλο. Οι λοκατζήδες πολεμούσαν ως πραγματικοί ήρωες. Κάτω από τις ελιές γέμισε ο τόπος με πτώματα Τούρκων. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι τη νύκτα.'' "Το βαρύ χρέος της κάλυψης των στενών της Χαλεύκας, την τραγική εκείνη μέρα, στις 12 το μεσημέρι, ανέλαβε ομάδα εννέα καταδρομέων του 22 Λόχου Κρούσεως. Αποστολή της ομάδας ήταν η αντιμετώπιση των εχθρικών δυνάμεων, προκειμένου να παρασχεθεί χρόνος στον κύριο όγκο της Μοίρας να συμπτυχθεί. Όλα τα μέλη της, ένας Ανθυπολοχαγός και οκτώ καταδρομείς, αγνοούνται.
Όσοι έζησαν τις μεγάλες εκείνες στιγμές, θα θυμούνται για πάντα το πολυβόλο και τα επτά καλασνίκωφ ασταμάτητα να βάλλουν στη χαράδρα. Δεν σίγησαν ούτε στιγμή. Παιάνιζαν τον ύμνο της Ρωμιοσύνης. " -

"Νιώθαμε ευτυχείς και υπερήφανοι γιατί διατηρούσαμε το αήττητο στα πεδία των μαχών. Γελούσαμε με τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές και την αντίδρασή τους όταν μας αντιμετώπιζαν. Είχε νυχτώσει. Καθίσαμε για λίγο να ξεκουραστούμε. Το ύψωμα 126 ήταν δικό μας. Σε λίγο ξεκινήσαμε για τη βάση μας. " www.psek.org Για το φίλο που είναι 28: Κανένα πρόβλημα. Από αυτά που γράφεις δε θα έχεις πρόβλημα. Αν είσαι τύπος που σπάζεσαι εύκολα και νοιώθεις ότι χρίζεις ειδικής μεταζείρισης τότε άστο. Αλλά σε βλέπω κομμάντο.Εικόνα Εγώ 29 πήγα και θυμάμαι πολλούς 25-27αρηδες από ΜΑΛ στο ΛΥΒ (εγώ από Ε'ΜΚ αλλά όλοι μαζί βγάζαμε το ΛΥΒ του Πεύκου). Ειδικη μεταχείριση θα έχεις αλλά τόσο ανεπαίσθητη που ούτε σχεδόν οι γύρω σου θα το πολυκαταλαβαίνουν και συ δε θα αισθάνεσαι άσχημα. Ειδική μεταχείριση στο γλυτωμό καψονιού ας πούμε, φυλακής και τα τοιαύτα. Γραφέας γιατί θα'σαι μεγαλύτερος με πτυχία κτλ εγώ ΕΥΤΥΧΩΣ ενώ είμουν επίσημα ο γραφέας της μοίρας δεν πήγα ποτέ στο γραφείο λόγω... Λοχαγού που σπαζότανε να βλέπει κόσμο να χάνει εκπαίδευση, στίβο, τρέξιμο, γυμναστική και με διέταζε να παραμείνω στο λόχο για τα γούστα μέχρι που μια, δυό πήρανε ένα νέο! Ο γραφέας στα ΛΟΚ είναι οξύμωρο γιατί είναι σα να σε πήρανε για πορνοστάρ σε εταιρεία τσοντών αλλά επείδή χρειάζονται βοηθό εσύ είσαι το παιδί για τη χαρτούρα και για να φέρνει σουβλάκια αλλά ποτέ δε πηδάει!Εικόνα Άσε που είσαι μέσα στους μονιμάδες συνέχεια και δεν έχεις και πολύ χρόνο για ΚΨΜ. Επίσης αποξενώνεσε από τις σειρές σου λίγο και αυτό είναι ίσως το χειρότερο γιατί μ'αυτούς ζείς.
ΘΡΥΛΟΣ
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από ΘΡΥΛΟΣ »

Στοχος ζωης εννοειτε
AΡΜΑΓΕΔΔΩΝ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από AΡΜΑΓΕΔΔΩΝ »

Ενταξει η πωρωση ειναι καλη εως ενα σημειο, αλλα οχι να φτανει και στην παρανοια. Ακουω απο πολλους οτι ειναι στοχος ζωης. Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι ενας απο τους στοχους ναι ειναι θα συμφωνησω, αλλα οχι κυριολεκτικα. Υπαρχουν στη ζωη στοχοι, οι οποιοι μπορει να ειναι τοσο δυσκολοι, που οι ειδικες δυναμεις μοιαζουν σταγονα στον ωκεανο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες