Η Τουρκία φαίνεται ότι αντικατέστησε οριστικά την Ελλάδα σε ότι αφορά την "ειδικό" πολιτικό βάρος στον αγωγό South Stream. Απόδειξη το γεγονός ότι ο Ρώσος προωθυπουργός Β. Πούτιν πλέον δεν κάνει ούτε μία κίνηση στον South Stream χωρίς να ενημερώσει τον Ταγίπ Ερντογάν.
Αμέσως μετά τις συνομιλίες με τον Σ. Μπερλουσκόνι, ο Β. Πούτιν έσπευσε αμέσως μέσω τηλεδιάσκεψης (!) να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Τούρκο πρωθυπουργό...
Η τελική συμφωνία για το πρόγραμμα χρονοδιαγράμματος του αγωγού South Stream είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των πρωθυπουργών της Ρωσίας και της Ιταλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αντίστοιχα.
«Ο Σίλβιο επέβαλε στις επιχειρήσεις μας ένα στόχο πολύ δύσκολο όσον αφορά στο South Stream», δήλωσε ο Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Είπε ότι ο South Stream μπορεί να κατασκευαστεί γρηγορότερα από ότι ο North Stream ο οποίος περνά από τη Βαλτική», εξήγησε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα ο North Stream θα έχει ολοκληρωθεί το 2012. Από την άλλη πλευρά, η έναρξη του έργου του South Stream προβλέπεται το 2013.
«Τώρα μπορούμε να το καλύψουμε τον χαμένο χρόνο καθώς έχουμε την εμπειρία της κατασκευής του αγωγού του Blue Stream, που διέρχεται δια τουρκικού εδάφους», πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν υπογραμμίζοντας ότι οι τρεις χώρες συνεργάστηκαν και διαθέτουν πλέον την εμπειρία.
Είναι σαφές ότι η Ρωσία με τις κινήσεις της το τελευταίο δίμηνο "βάζει στην άκρη" τους "ασθενείς κρίκους", όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία και προτιμά να συνομιλεί με τον ιστορικό εχθρό μεν, αλλά φερέγγυο συνομιλήτη στο παρόν, δε...
Πάντως αναμένονται σύντομα κινήσεις από την πλευρά της Μόσχας στα ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα: Αγωγούς και BMP-3HEL. Ήδη την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα V.I.Chkhivishvili.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αγωγός South Stream
-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Αγωγός South Stream
Πολυ μας περιμενε ο πουτιν
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 9
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Αγωγός South Stream
Ti "Πολυ μας περιμενε ο πουτιν" ρε θρακιώτη; Που το βρήκες αυτό;
Καταλάβετε τι αναρτάτε ή τουλάχιστον να τα διαβάζετε πρώτα... !
Έχω πει 100 φορές οτι πρόκειται για τον ίδιο αγωγό που θα περάσει και από Ελλάδα... !
Έχω πει 100 φορές οτι πρόκειται για τον ίδιο αγωγό που θα περάσει και από Ελλάδα... !
-
- Συνταγματάρχης
Αγωγός South Stream
το καταλαβες αυτο που εγραψα τωρα; Κανε τον κοπο να το διαβασεις και εσυthrakiotis έγραψε:Η Τουρκία φαίνεται ότι αντικατέστησε οριστικά την Ελλάδα σε ότι αφορά την "ειδικό" πολιτικό βάρος στον αγωγό South Stream.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αγωγός South Stream
Να βάζεις τους τίλους ειδήσεων. Αυτό που έγραψες είναι κοτσάνα.
Είμαι μέτοχος στα ελπε.
Είμαι μέτοχος στα ελπε.
-
- Συνταγματάρχης
Αγωγός South Stream
μεγιστη κοτσανα ειναι αυτο και οχι αυτο που αναρτησα αν εσυ κρινεις μονο απο τιτλους και οχι απο το περιεχομενο τοτε σου βγαζω το καπελο εισαι μοναδικοςSu-35 έγραψε:Ti "Πολυ μας περιμενε ο πουτιν" ρε θρακιώτη;Που το βρήκες αυτό;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 4
Αγωγός South Stream
Παλικαρια ήρεμα!
-
- Συνταγματάρχης
Αγωγός South Stream
Το πολυ μας περιμενε ο πουτιν ειναι δικο μου σχολιο να φανταστεις ουτε εκατσες να δεις την πηγη ποσο μαλλον το περιεχομενο!
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αγωγός South Stream
Φυσικά και είναι δικό σου σχόλιο καλό μου παιδί. Γι'αυτό και είναι κοτσάνα.
Ποια πηγή να κάτσω να δω;
Πλάκα μου κάνεις;
Το βλέπεις καλό μου παιδί;
Χωρίς την Ελλάδα ο south stream είναι ένα τίποτα.
Οι εναλλακτικές διαδρομές είναι ΠΑΠΑΡΕΣ!
Και μη σηκώνεις ειδήσεις για south stream στο θεμα Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Παντελώς άσχετα μεταξύ τους, γεωπολιτικά και οικονομικά.
Επίσης ο πρώτος θα μεταφέρει φυσικό αέριο ενώ ο δεύτερος πετρέλαιο.
Πλάκα μου κάνεις;

Και μη σηκώνεις ειδήσεις για south stream στο θεμα Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Παντελώς άσχετα μεταξύ τους, γεωπολιτικά και οικονομικά.
Επίσης ο πρώτος θα μεταφέρει φυσικό αέριο ενώ ο δεύτερος πετρέλαιο.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Αγωγός South Stream
Su-35 έγραψε: Φυσικά και είναι δικό σου σχόλιο καλό μου παιδί. Γι'αυτό και είναι κοτσάνα.
Πλάκα μου κάνεις;Το βλέπεις καλό μου παιδί;

-
- Συνταγματάρχης
Αγωγός South Stream
κοτσανα η προσωπικη μ γνωμη; Χαχαχαχαχαχα φυσικα αναφερθηκα για την αναβαθμηση της τουρκιας πολιτικα σε σχεση με εμας αυτο ειναι κοτσανα; Μαθε πρωτα να διαβαζεις καλο μου παιδι! Πολλες κοτσανες πετας εσυ και νομιζεις οτι ισχυουν κιολαςSu-35 έγραψε: Φυσικά και είναι δικό σου σχόλιο καλό μου παιδί. Γι'αυτό και είναι κοτσάνα.
Πλάκα μου κάνεις;Το βλέπεις καλό μου παιδί;

και δεν θα μου πεις εσυ τι θα σηκωνω και που, το θεωρω σχετικοτατο αρθρο που επηρεαζει σε μεγαλο βαθμο και αυτον τον αγωγο αντι να κραβγαζεις χωρις να σκεφτεσαι ακου και τον αλλον
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αγωγός South Stream
Και στον Nabucco επίσης ΠΑΠΑΡΕΣ oι εναλλακτικές διαδρομές. Και συγνώμη απο τον συμφορουμίτη και φίλο thakioth αν τον πρόσβαλα.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Αγωγός South Stream
το "αν" Μαρεσε!Su-35 έγραψε:Και συγνώμη απο τον συμφορουμίτη και φίλο thakioth αν τον πρόσβαλα.

-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αγωγός South Stream
Συγνώμη σκέτο τότε!tech έγραψε:το "αν" Μαρεσε!Su-35 έγραψε:Και συγνώμη απο τον συμφορουμίτη και φίλο thakioth αν τον πρόσβαλα.

-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Αγωγός South Stream
Τέλος πάντων θα μπορούσατε να διαφώνησε με ωριμότητα και όχι με προσβολές καθώς και ανώτερο επίπεδο δείχνει και πνευματική καλλιέργεια, γιατί και εσύ είσαι φιλε μου είσαι αρκετά δεδομένος με τις απόψεις σου, Και έχω διακρίνει μερικά λάθη και σε δικά σου posts. Καλο βραδυ
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αγωγός South Stream
Ε καλά μην το κάνουμε και θέμα κιόλας!tech έγραψε:Τέλος πάντων θα μπορούσατε να διαφώνησε με ωριμότητα και όχι με προσβολές καθώς και ανώτερο επίπεδο δείχνει και πνευματική καλλιέργεια, γιατί και εσύ είσαι φιλε μου είσαι αρκετά δεδομένος με τις απόψεις και έχω διακρίνει μερικά λάθη και δικά σου posts. Καλο βραδυ

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης