Η ονομασία των Σκοπίων

Πληροφορίες για τα ελληνοτουρκικά θέματα (ΑΟΖ, ΕΕΧ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα), την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις
Κλειδωμένο

Ποιό να είναι το νέο όνομα του κράτους των Σκοπίων;

Το δημοψήφισμα λήγει την Σάβ Οκτ 17, 2020 8:56 am

Κάποιο που να μην περιέχει το όνομα Μακεδονία
370
87%
Νέα Μακεδονία
5
1%
Το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
5
1%
Δεν με ενδιαφέρει, ας το πούν όπως θέλουν
7
2%
Άνω Μακεδονία
14
3%
Κάτι άλλο;
22
5%

Σύνολο ψήφων: 423

Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 21

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από yandr »

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, όμως ξφεύγουμε από το θέμα.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 30

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου. Ο πρώτος που πρέπει να βρίσουμε είμαστε ΕΜΕΙΣ!!! Και όχι οι πολιτικοί. Είναι το πιο εύκολο πράγμα να αποβάλουμε τις ευθύνες από πάνω μας και να πούμε ότι φταίνε οι άλλοι. Ειδικά όταν λέμε οι πολιτικοί έτσι αόριστα ειδικά και να περιμένουμε τον Μεσσία να μας σώσει. Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Όταν λέω φταίμε όλοι όμως εννοώ όλοι. Γιατί ούτε εγώ ξεφεύγω από το καλούπι του Έλληνα ούτε εσύ.
Green Berets
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από Green Berets »

Marko, δεν διαφωνω σε κατι γενικα, θελω να κανω μερικα σχολια ομως
για διευκρινησεις και χαριν συζητησης(εφ'οσον θες ευπροσδεκτος στην αναλογη θεματικη ενοτηταΕικόνα)

Υandr: Εαν μπορεις μετεφερε τα σχολια που αρχισαν απο το κειμενο μου(με αυτο μεσα) σε μια νεα θεματικη ενοτητα που θα ονομαζεται:"Νεοελληνες: νοοτροπια και διαφορα αλλα"(χωρις τα εισαγωγικαΕικόνα) για να πουμε εκει μερικα πραγματα παραπανω και να φυγουν τα "ασχετα"σχολια με το θεμα της ονομασιας της Μακεδ.. εεεεε, των Σκοπιων ηθελα να πωΕικόνα
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από Filippos »

Markos_Hdi έγραψε:Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου. Ο πρώτος που πρέπει να βρίσουμε είμαστε ΕΜΕΙΣ!!! Και όχι οι πολιτικοί. Είναι το πιο εύκολο πράγμα να αποβάλουμε τις ευθύνες από πάνω μας και να πούμε ότι φταίνε οι άλλοι. Ειδικά όταν λέμε οι πολιτικοί έτσι αόριστα ειδικά και να περιμένουμε τον Μεσσία να μας σώσει. Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Όταν λέω φταίμε όλοι όμως εννοώ όλοι. Γιατί ούτε εγώ ξεφεύγω από το καλούπι του Έλληνα ούτε εσύ.
Φιλε παντα σε θεωρουσα καλο παιδι αλλα τωρα με ενθουσιασες!!! Αυτα που λες ειναι σωστα και ευχομαι να τα πιστευετε ολοι.

Μπραβο Μαρκο!! Ετσι να αναλαμβανουμε τις ευθυνες μας. Μονο κρυβομαστε πισω απο τους πολιτικους.

Παντως παιδες η γνωμη μου για το θεμα ειναι οτι ειμαστε μ_____ες. Αντι να βγουμε να κανουμε μια γερη διαδηλωση, οπου θα δειξει στους πολιτικους οτι ειμαστε μαζι τους στο να πουνε ΟΧΙ!!! Ειναι τοσο απλο. Τρια γραμματα. Οι πολιτικοι δεν τολμανε να το πουνε γιατι αν κανουνε λαθος βημα σε κατι τετοιο θα τους πεταξουμε εξω. Πρεπει να κανουνε δημοψηφισμα και μετα θα σου πω εγω ποσο καλα θα το χειριστουν το θεμα.

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να παμε και να τους που στην μουρη: Δεν σας επιτρεπουμε την χρησιμοποιηση της λεξης Μακεδονιας, καθως και ολα τα ακολουθα(σημαι τους το αστερι της Βεργινας, της γλωσσα τους την λενε Μακεδονικη κ. α)

Τροπους να τους σταματησουμε εχουμε(μη αναγνωριση)

Αν δεν τους αναγνωρισουμε εμεις, οπου ειμαστε οχι μονο γειτονες αλλα και οι σταθεροποιητες στην περιοχη, τοτε θα εχουνε αρκετα προβληματα.

Επισης θα ηθελα να βγουνε οι πολιτικοι και να πουνε στους Αμερικανους, οτι δεν αναγνωριζουμε τις διαπραγματευσεις που γινονται με την παρουσια τους, καθως μονο αντικειμενικη που δεν ειναι. Γενικα ολος ο ΟΗΕ ειναι ενας οργανισμος υπερ των Αμερικανικων συμφεροντων(ΟΑΣ επρεπε να τον λενε)

Ιφικράτης
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από Ιφικράτης »

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ Οποιαδήποτε υποχώρηση εκ μέρους των πολιτικών Αρχόντων συνιστά εσχάτη προδοσία και παραβίαση του Συντάγματος.

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ευσυνείδητος Έλληνας πολίτης, οφείλει να πράξει αναλόγως και καθ' υπαγόρευση του άρθρου 120 του Συντάγματος.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!

RAMBO
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από RAMBO »

με τιποτα η λεξη μακεδονια ας την πουνε δεξια αλβανια!!
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Η ονομασία των Σκοπίων

Απλά ξεχάστε το να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην ονομασία. Ονομάζεται η περιοχή τους επίσημα Μακεδονία σκέτο κιόλας εδώ και 60 χρόνια. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μια ονομασία σύνθετη με γεωγραφικό-φυλετικό διαχωρισμό. Πχ Σλαβομακεδονία που είχε προταθεί και εξ'αρχής από τον Γκλιγκόρωφ αλλά τότε ήμασταν στα εθνικοπατριωτικά μας ντουζένια και δεν το δεχόμασταν με τίποτα. Παρ'όλο που ο άνθρωπος ήτανε ο πιο λογικός και συγκαταβατικός ηγέτης της γείτονος, μετά την διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Άλλωστε το δήλωνε περίτρανα ότι οι σκοπιανοί ουδεμία σχέση έχουνε με τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι είναι απλά σλάβοι που ήρθανε τον 6ο αιώνα μ. Χ. που εποικίσανε την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.
Μετά από εκείνη την ευνοϊκότατη συγκοιρία από όλες τις πλευρές για εμάς που αφήσαμε να πάει χαμένη -όπως πάντα- γίναντε τα πράγματα αχταρμάς. Οπότε άντε να τα ξεμπερδέψουμε. Ας ευχηθούμε το καλύτερο και να μην μας κάνουνε Κόσοβο ή Οσετία...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Η ονομασία των Σκοπίων

RAMBO πάντως κορυφαία η ατάκα σου!!! :)
RAMBO
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από RAMBO »

χαχαχα ευχαριστω!! αντε να περασω εκει που θελω και θα τελειωσουν ολα αυτα!!!
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Η ονομασία των Σκοπίων

παιδια ακουγεται σκληρο, το ξερω, αλλα μαλακιζομαστε. Η διπλωματια ευνοει τους κολωαμερικανους, οποτε ο μονος τροπος να γινει αυτο που θελουμε, ευκολα και γρηγορα ειναι να τους βγαλουμε απο την μεση(τους Σκοπιανους). Οι αμερικανοι δεν εσωσαν τους Γεωργιανους, δεν θα σωσουν ουτε τους Σκοπιανους. Βεβαια αλλο Ρωσσια, αλλο Ελλαδα(σε δυναμη)

αλλα εμεις ειμαστε μελος του Νατο(αν σημαινει κατι αυτο). Εγω πιστευω οτι πρεπει να παρουμε το ΟΚ απο την ΕΕ, και μετα τα Leopard 2A6 να πανε περιπατο μεχρι τα σκοπια.(ειναι και γργηορα. Σε 3 μερες δεν θα υπαρχει μερος που να μην εχει καταληφθει)

αλλωστε δεν γινεται ρε παιδια οι Αμερικανοι να ποδοπατουνε τα συμφεροντα μας, για να υψωσουν τα δικα τους, πως να το κανουμε; Να πανε να γ_______νε κι αυτοι και οι ηλιθιοι οι γειτονες, που νομιζουν οτι οι ΗΠΑ τους υποστηριζει επειδη εχει πιστεψει οτι αυτοι ειναι οι Μακεδονες

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 21

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από yandr »

Filippos έγραψε:Οι αμερικανοι δεν εσωσαν τους Γεωργιανους, δεν θα σωσουν ουτε τους Σκοπιανους. Βεβαια αλλο Ρωσσια, αλλο Ελλαδα(σε δυναμη) αλλα εμεις ειμαστε μελος του Νατο(αν σημαινει κατι αυτο). Εγω πιστευω οτι πρεπει να παρουμε το ΟΚ απο την ΕΕ, και μετα τα Leopard 2A6 να πανε περιπατο μεχρι τα σκοπια.(ειναι και γργηορα. Σε 3 μερες δεν θα υπαρχει μερος που να μην εχει καταληφθει)

Τι να πω, ελπίζω να αστειεύεσαι ή να γράφεις "εν βρασμώ ψυχής".

Πρώτον, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να πάρουμε πράσινο φως από κανέναν

Δεύτερον, άλλο Ρωσία και άλλο Ελλάδα. Δεν είμαστε υπερδύναμη και κανένας πόλεμος για εμάς δεν είναι παιχνιδάκι

Τρίτον, η πρότασή σου είναι κτηνώδης και απάνθρωπη και σίγουρα δεν μας συμφέρει να λειτουργούμε με όρους ισχύος, καθώς υπάρχουν και ισχυρότεροι γείτονες στην περιοχή

Τέταρτον, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι έχουμε το ΟΚ και κερδίζουμε τον πόλεμο και δεν έχουμε και επιπτώσεις. Τι θα γίνει; Θα τους έχουμε κατακτημένους; Θα κάνουμε γενοκτονία; Θα μας συνηθίσουν τελικά; Δηλαδή εσύ πως το βλέπεις να εξελίσσεται το πράγμα;

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Η ονομασία των Σκοπίων

Ρε συ Φίλιππε γιατί μου τα χαλάς; Αλλιώς σε είχα συνηθίσει...
Δηλαδή εσύ θες να γίνουμε όπως αυτοί που βρίζουμε; Θα ένοιωθες καλά με την συνείδησή σου, όταν θα ήξερες ότι άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα, με οικογένεια, παιδάκια και γυναίκες, σκοτώθηκαν εξαιτίας μας; Ή μήπως θα άντεχες να φύγει κάποιος δικός σου άνθρωπος; Κάποιος αδερφός, ξάδερφος, θείος, πατέρας κτλ;
Για τις πολιτικές προεκτάσεις δεν χρειάζεται να μιλήσω βέβαια.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Η ονομασία των Σκοπίων

βασικα δεν με καταλαβατε. Και βεβαια δεν γουσταρω να γινει πολεμος. Τι με περασατε, για κανενα πεδαρελι που νομιζει οτι ο πολεμος γινεται με νεροπιστολα. Στον πολεμο γινονται φριχτα πραγματα, και θα μας παρει μερες για να τα αναφερουμε

Απλα ειπα την μονη λυση, η οποια θα φερει το επιθημιτο αποτελεσμα. Οι περισσοτεροι ψηφισατε την επιλογη Νο1, δηλ να παρουνε οποιο ονομα θελουνε, αρκει να μην εχει μεσα το ονομα Μακεδονια. Γιαννη και Μαρκο, ειστε δυο ανθρωποι που βλεπετε τα γεγονοτα χρονια τωρα. Πιστευεται οτι μπορει να υπαρξει διπλωματικη λυση σε αυτο; Γιατι αν ναι, τοτε καπου υπαρχει χασμα

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Η ονομασία των Σκοπίων

Ναι ακόμα και στην δεδομένη στιγμή πιστεύω πως υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί διπλωματική λύση. Βέβαια είμαι σίγουρος πως η λύση θα είναι όνομα με σύνθετικό προσδιορισμό στον οποίο δεν είμαι αντίθετος και είπα τους λόγους σε σχόλιό μου πιο πάνω.
Και σίγουρα την λύση αυτή που ανέφερες εκτός του ότι δεν βλέπω να λύνει τίποτα για πολλούς λόγους και αυτούς που ανέφεραι και ο Γιάννης στο σχόλιό του, δεν την φέρνω σε καμία περίπτωση στο μυαλό μου.
Anonymous

Η ονομασία των Σκοπίων

Δημοσίευση από Anonymous »

Ένα όνομα που θα ταίριαζε στους γείτονες είναι το Παιονία.

Μοιάζει με το Μακεδονία, όμως είναι κατά πολύ σωστότερο τόσο γεωγραφικά όσο και ιστορικά.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες