Οι S.A.S που ανεφερες ειναι το εφαμιλλο(και ισως πιο αξιομαχο)Βρετανικο σωμα σε σχεση με τους Αμερικανους της DELTA FORCE που ανεφερα. Ειναι πασιγνωστη αλλωστε και η αποστολη BRAVO II ZERO στον πρωτο πολεμο του Κολπου.acer έγραψε: Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών είναι μια μικρή επίλεκτη μονάδα μονίμων.
Η αποστολή τους είναι ίδια με των S.A.S.
Παρατηρητήρια, συλλογή πληροφοριών, δολιοφθορά κ. λπ.
ΔΕΝ προέρχεται από την Ζ ΜΑΚ, είναι αρκετά παλαιότερη σε ίδρυση από την τελευταία και όταν υπηρέτησα σε αυτή δεν υπήρχε ούτε ένας που να προέρχεται από την Ζ ΜΑΚ.
Δεν νομίζω ότι είναι κατώτερη των ΟΥΚ γιατί απλά έχει μια ποικιλία τρόπων διείσδυσης που δεν έχουν τα ΟΥΚ.
Για να εξηγούμαι, τα ΟΥΚ έχουν φοβερή εκπαίδευση όταν όμως ένας αλεξιπτωτιστής βγάζει το σχολείο των ΟΥΚ, κάνει HA.HOκαι HA.LO. όπως και κάποια άλλα σχολεία που δεν θέλω να αναφέρω και πίστεψε με δεν είναι ένας και δύο που τα έχουν κάνει αυτά, πώς να θεωρήσω τα ΟΥΚ καλύτερα;
Τέλος επειδή δεν κάθονται πολύ καιρό, ουσιαστικά έχουμε σε ένα διάστημα κάποιων ετών αρκετά άτομα με εκπαίδευση ΕΤΑ και αυτούς που στελεχώνουν τα ΕΤΑ.
Όσο για το που υπάγονται, ας πούμε ότι δεν υπάγονται στο Αρχηγείο και μιας που το είπα αυτό θυμήθηκα ότι η παράδοση θέλει οι σωματοφύλακες του αρχηγού να είναι πάντα από το ΕΤΑ.
Θεωρώ τυχερό όποιον μόνιμο πάει εκεί.
Οσο για το ποιος ειναι πιο καλα εκπαιδευμενος μονο η πραξη μπορει να το δειξει.

Σε θεμα τεχνογνωσιας και σταρτιωτικης τεχνολογιας η εκαιδευση του Ε. Τ. Α ειναι η ανωτερη στον Ελληνικο στρατο. Σε επιπεδο σκληραγωγησης και αντοχης σε οποιαδηποτε αντιξοη συνθηκη τοτε μιλαμε για τα σχολεια Ο. Υ. Κ...

Παντως ο στρατος μας γενικα αυτη τη στιγμη υστερει οσο ποτε αλλοτε στους πιο πολλους τομεις απο τον Τουρκικο.
Περα της τεχνολογιας και της ποσοτικης διαφορας ο Τουρκος στρατιωτης εχει ενα βασικοτατο πλεονεκτημα σε σχεση με τον Ελληνα, ειναι εμπειροπολεμος... Και γενικα ολο το στρατιωτικο οικοδομημα της Τουρκιας εχει δοκιμαστει αρκετες φορες σε εμπολεμη κατασταση τα τελευταια χρονια. Η πλαστιγγα αρχισε να κλινει χαοτικα υπερ της Τουρκιας περιπου μετα το επεισοδιο των Ιμιων οπου ακολουθησαν συνεχομενα λαθη της στρατιωτικης και πολιτικης ηγεσιας του Υ. Ε. Α με αποτελεσμα αναλογικα να βρισκομαστε στη χειροτερη φαση σε συγκριση με την γειτονικη μας χωρα απο το 1897.
Μπορει να αλλαξει κατι; Αμεσα οχι, αλλα μπορει να αλλαξει σιγουρα στον τομεα της τεχνολογιας οπου η Ρωσικη τεχνολογια μπορει να καταστησει την Ελλαδα κυριαρχη στο μαχητικο/βομβαρδιστικο και στο επιθετικο ελικοπτερο.2 τομεις που τα Ρωσικα αεροπλανα και ελικοπτερα υπερτερουν απεναντι στα αντιστοιχα Αμερικανικα... Φιλος μου πιλοτος σε Απατσι μου εχει πει αρκετες φορες την καψα του για τα Κα-50... Την τελειοτερη εως αυτη τη στιγμη μηχανη στον τομεα του ελικοπτερου...

Για τις Ειδικες δυναμεις ειναι περριτο να αναφερω οτι οι Τουρκοι εχουν εκτος απο καλη εκπαιδευση και την απαραιτητη μαχιμη εμπειρια...