ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΚΑΝΑΡΑΣ
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΚΑΝΑΡΑΣ »

Παιδια καλησπερα ειμαι ανυποτακτος πηγα στην στρατολογια και διεκοψα την ανυποταξια εχω δικαιωμα εφοσον διεκοψα την ανυποταξια να παω για ΥΕΑ;
ΛΓΟΣ (ΠΒ)
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΛΓΟΣ (ΠΒ) »

Εγω προσωπικα υπηρετησα ως ΔΕΑ (ΠΒ) και μπορω να πω οτι περασα αρκετα καλα. Καταρχην υπηρετησα 23 μήνες το 1994-96
στην πολυ ομορφη Αλεξ/πολη. Ενω στην Θηβα δεν μαθαμε σχεδον τιποτε, στην Σχολη Πυροβολικου, στο Μ. Πευκο, μαθαμε πολλα πραγματα για το Στρατο γενικα και τρομερη ειδικευση στο πυροβολικο για ολα τα θεματα που το αφορουν. Επειτα πηρα μεταθεση στην 199 Α/Κ ΜΒΠ-ΠΕΠ η οποια ηταν τρομερα μαχιμη μοναδα ειχαμε σχεδον καθε διμηνο ασκηση. Συμβουλη μου σ' οσους θελουν, αν δεν εχουν καποια αλλη δουλειά που να μην σηκωνει καθηστερηση, να πανε δοκιμοι, να προσπαθησουν να μαθουν τα αντικειμενα του οπλου τους και της ειδηκοτητας τους καλα και θα περασουν πολυ καλα. Βεβαια στην σχολη ειναι αρκετα ζορικα τα πραγματα αλλα πιστευω οτι εκει φαινεται αν καποιος έχει καρδια (για να μην πω κατι άλλο) μην ξεχναμε οτι δεν παμε σε κολλεγιο. Να ξερετε οτι αν υπηρετησετε ως δοκιμοι εκτος τα διαφορα μορια και άλλα που ελεχθησαν παραπανω αυτη θα ειναι η μεγαλύτερη τιμη που θα εχετε οτι και να γινετε μετα στην ζωη σας. Πρωτα απ΄ολα θα μαθετε να διαταζεστε αλλά και να διταζετε να οργανωνετε να εκπαιδευτε αυτα αργοτερα θα σας φανουν χρησιμα σε καποιες περιστασεις. Ημουν ΑΥΔΜ στα ΙΜΙΑ
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια χαρά και από εμένα. Ου ήρθε το χαρτί και μπαίνω στις 11/11 στην Θήβα πυροβολικό ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός). Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να δώσει μερικές πληροφορίες;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Rafale »

Tolis έγραψε:Γεια χαρά και από εμένα. Ου ήρθε το χαρτί και μπαίνω στις 11/11 στην Θήβα πυροβολικό ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός). Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να δώσει μερικές πληροφορίες;
/thiteia/kepv.asp Ενημερωσου εδω
Anonymous

Ευχαριστώ christi. Το έψαξα αρκετά και σε άλλα forum και απ'ότι κατάλαβα δεν αξίζει να πας για έφεδρος αξιωματικός. Εγώ είμαι σε φάση που απλά θέλω να υπηρετήσω το 9μηνο αλλά προτιμώ αυτούς τους 9 μήνες να μάθω και να κάνω πράγματα που δεν κάνω σαν πολίτης. Τι κατεύθυνση μου προτείνετε να επιλέξω; Αν δεν ανταποκρίνεται το σώμα σε αυτό που θέλω μπορώ να πάω σε άλλο; Αν ναι πώς;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Tolis έγραψε:Ευχαριστώ christi. Το έψαξα αρκετά και σε άλλα forum και απ'ότι κατάλαβα δεν αξίζει να πας για έφεδρος αξιωματικός. Εγώ είμαι σε φάση που απλά θέλω να υπηρετήσω το 9μηνο αλλά προτιμώ αυτούς τους 9 μήνες να μάθω και να κάνω πράγματα που δεν κάνω σαν πολίτης. Τι κατεύθυνση μου προτείνετε να επιλέξω; Αν δεν ανταποκρίνεται το σώμα σε αυτό που θέλω μπορώ να πάω σε άλλο; Αν ναι πώς;
Μαλλον εκει που λες κατευθυνση εννοεις φυσικα ειδικοτητες που εχει ουκ ο λιγες το πυροβολικο ο οδηγος διαβιβαστης ειναι μια καλη ειδικοτητα σε αντιθεση με το σκοπετυτη πυροβολητη πυροβολου που ειναι μια μαχιμη ειδικοτητα, μια αλλη ειδικοτητα κλασικη ειναι του σκοπευτη σε πυροβολο, επισης πυροβολητη στα κ/β στα χωκ και χειριστης ρανταρ αλλες παλι ειδικοτητες που αφορουν τα πυροβολα ειναι αρχηγος στοιχειου οι υπολοιπες ειδικοτητες ειναι κοινες οπως οδηγοι μαγειροι το θεμα ειναι απο οτι καταλαβα να υπηρετησεις ηρεμα να τελειωνεις σου προτεινω την πιο ανωδυνη ειδικοτητα λοιπον αλλα παλι η τελικη αποφαση ειναι δικη σου. Θα λαβεις υποψη και το εκπαιδευτικο σου επιπεδο το τι δηλ εχεις τελειωσει.
Anonymous

Έχω τελειώσει γραφικές τέχνες στα ΤΕΙ Αθήνας. Κοίτα δεν θέλω να την βγάλω στην λούφα. Προτιμώ να κάνω ασκήσεις παρά να καθαρίζω την καλλιόπη. Μην πάνε χαμένοι οι 9 μήνες. Κατάλαβες το σκεπτικό μου έτσι; Οδηγός διαβιβαστής μου προτείνεις δλδ ε; Ξέρεις που μπορώ να μάθω περισσότερα πράγματα για αυτό; Μην σε πρήζω άλλο βρε αδερφάκι μου :D
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Tolis έγραψε:Έχω τελειώσει γραφικές τέχνες στα ΤΕΙ Αθήνας. Κοίτα δεν θέλω να την βγάλω στην λούφα. Προτιμώ να κάνω ασκήσεις παρά να καθαρίζω την καλλιόπη. Μην πάνε χαμένοι οι 9 μήνες. Κατάλαβες το σκεπτικό μου έτσι; Οδηγός διαβιβαστής μου προτείνεις δλδ ε; Ξέρεις που μπορώ να μάθω περισσότερα πράγματα για αυτό; Μην σε πρήζω άλλο βρε αδερφάκι μου :D
Αφου δεν θες "να την βγαλεις στη λουφα" πανε πυροβολητης πυροβολου που ειναι μαχιμη ειδικοτητα
Anonymous

K εγω πυροβολικο μπαινω κ θελω να μαθω τι παιζει με τις ειδικοτητες.
Στην ειδικοτητα cristi πυροβολιτη στα χωκ που λες τι παιζει; Οι μοναδες χωκ αληθευει οτι ειναι Αθηνα ολες;(γιατι θα ηθελα να ειμαι Αθηνα απ το να ειμαι 6 μηνες συνορα) το θεμα ειναι η εκπαιδευση στα χωκ πως ειναι; Αξιζει δλδ να ερθει καποιος Αθηνα για τα χωκ; Δλδ θελω να ειμαι Αθηνα αλλα οχι κ να με πηγαινει 5 μεσα 1 εξω. Δλδ καπως να τα ζυγισω.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

giorgos έγραψε:K εγω πυροβολικο μπαινω κ θελω να μαθω τι παιζει με τις ειδικοτητες.
Στην ειδικοτητα cristi πυροβολιτη στα χωκ που λες τι παιζει; Οι μοναδες χωκ αληθευει οτι ειναι Αθηνα ολες;(γιατι θα ηθελα να ειμαι Αθηνα απ το να ειμαι 6 μηνες συνορα) το θεμα ειναι η εκπαιδευση στα χωκ πως ειναι; Αξιζει δλδ να ερθει καποιος Αθηνα για τα χωκ; Δλδ θελω να ειμαι Αθηνα αλλα οχι κ να με πηγαινει 5 μεσα 1 εξω. Δλδ καπως να τα ζυγισω.
Τα χωκ αποτελουνται απο μια πυροβολαρχια διοικησεως (καπανδριτι) και 4 ακομα πυροβολαρχιες (κυμη χαλκιδα αιγαλεω και βαρναβα. Χαλκιδα αιγαλεω και βαρναβας ειναι χαλια καθως οι υπηρεσιες πανε χαλια. Εξαιρεση αποτελει η κυμη που ολα βαινουν ησυχα καθως οι υπηρεσιες πανε σχετικως καλα. Κανεις 11 βδομαδες εκπαιδευσης (χαλκιδα και κυμη) και μετα σε στελνουν σε πυροβολαρχιες. Η εκπαιδευση δεν ειναι να την παρεις αστεια αφου πρεπει να μαθεις πραγματα για εκτοξευτες και πυραυλους και εισαι συνεχεια εξω. Το να πας καπανδριτι ειναι δυσκολο αν σκεφτουμε πως ο κοσμοε στα χωκ ειναι "βυσματα". Τα πραγματα απο θεμα εξοδων ειναι δυσκολα αλλα πρεπει να εχουν φτιαξει τα πραγματα. Μια συμβουλη θα σου δωσω μακρια απο χωκ καλυτερα παραμεθωριο και μετα σπιτι σου.
Anonymous

Κατατάσσομαι στη θήβα πυροβιλικό και λέω να πάω ΥΕΑ. Ξερει κανένας που πάμε μετά τη βασική εκπαίδευση που γίνεται αν κατάλαβα καλά στη λαμία;
Anonymous

Γεια σας κ εγω παρουσιαζομαι σε λιγες μερες,9-11 για την ακριβεια, στην θηβα σαν ΥΕΑ στο πυροβολικο (κεπβ).
Θελω ν μαθω αν πληρωνεσαι απο την 1η μερα ή απο ποτε; Κ ποσα; Γτ Εχω λεφτα στην ακρη γι αυτο τ λόγο αλλα εχω κ ενα δανειο σπιτιου (θα βοηθιεμαι βεβαια απο μανα κ αδερφο γ τ εξοδα) ! Επισης σκεφτομαι για κατατακτηριες το δεκεμβριο. Μπορω μου ειπαν να παρω αναβολη για οικονομικους λογους γ μια εσο, δηλαδη να μπω φεβρουαριο. Σαν ποιο παλιοι κ μεσα στα πραγματα ποια ειναι η γνωμη σας; Αναβολη κ ν δωσω κατατακτηριες κ ν βγαλω κιαλλα λεφτα δουλευοντας κ ν μπω φεβρουαριο ή ν μπω τωρα κ ν τελειωνω ή αν αντιμετωπισω οικονομικο προβλημα ν τν ζητησω τοτε (σαν φανταρος πλεον); Γτ παραπανω διαβασα κ γ σπιτι στν επαρχια π νοικιασαν καποιοι. Επισης σκεφτομουν καποιο διαστημα γ αλεξιπτωτα λογω λεφτων απο τ αλματα συντηρησης αλλα μ ειπαν οτι δν παιρνουν πια κ ετσι τ αφησα σαν ιδεα. Κ για τους εποπ τι γνωμη εχετε; Εκανα χαρτια σαν αρμενηστης υδρογραφος στο π. Ναυτικο λογω πτυχιου μου (τοπογραφος μηχανικος) κ με δεχτηκαν στη 1η φαση (20-10-2009) ! Εχω μονο αθλητικα ν δωσω πλεον αλλα ακουω τ χειροτερα, εστω κ σαν πτυχιουχος πια κ οτι το πτχ μ δεν μετραει εκει μεσα. Τ γινεται; Ισχυουν; Επισης οι θέσεις του αρμενηστη υδρογραφου ειναι συνολο 3! Θα εχει καποια διαφορα απο τς ειδικοτητες που ειναι με 100 θεσεις ας πουμε οπως οι σκετο αρμενηστες ή οι μηχανικοι; Ξερω οτι η κατασταση ειναι μπλεγμενη αλλα ελπιζω οι απαντησεις σας να με ξεμπερδεψουν κ να αποκλεισω καποια πραγματα. ευχαριστω εκ των προτερων.:-)
Anonymous

Καλησπερα παιδια... Παρουσιαζομαι 10 νοεμ Θηβα... Μπορει να με ενημερωσει καποιος σας παρακαλω πως ειναι η κατασταση εκει σχετικα με ΥΕΑ; Δεν θελω με τπτ να γινω δοκιμος μπορω να το αποφυγω απλα δηλώνοντας το; Για το ΚΕΠΒ θηβας συγκεκριμενα μιλάω...
Anonymous

Οι δεα πβ εκπαιδευονται στη σχολη πυροβολικου, μεγαλο πευκο-νεα περαμος αττικης (σε αλλο στρατοπεδο οχι σε αυτο του κεεδ) αχ τα αλφονια της 306 νομιζουν οτι τα τεντωνουν! Γενικα επειδη ολοι ειναι ψαρωμενοι οπως και μεις μεγαλοποιουσαμε τα γεγονοτα κανοντας τα τραγικα. Αν και εμα8α πλεον οτι αλλαξανε τροπαριο στη σχολη επιτελους και θα βγουν μορφωμενοι δεα απο την 308 και μετα.

Anonymous

Οχι δεν πληρωνεσαι. Πληρωνεσαι μια προκαταβολη μολις τελειωσεις τους 4 μηνες της σχολης (550 πηρα εγω) και μετα απο 2 μηνες πηρα 1400 και 200 παραμεθορια. Απο κει και περα πληρωνομουν κανονικα 580 και 105 παραμεθορια.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης