ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
tzordanista
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από tzordanista »

Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Καλημέρα!
tzordanista
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

DINO V Καλημέρ ακαι πάλι! Απ ότι κατάλαβα ήδη είσαι στην αεροπορία! Θέλω να σου παραθέσω και κάποιες άλλες ερωτήσεις και αν μπορείς μου απαντάσς. Τελικά πέρασα για να δώσω αθλήματα και ψυχοτεχνικά για αεροπορία. Γενικά η αεροπορία έχει καλύτερες συνθηκες, παλεύεται πιο άνετα από τον στρατο ξηράς για παράδειγμα; Δηλάδή δεν παίρνεις κάθε 5 χρόνια μετάθεση όπως στης ξηράς; Γιατί στα χαρτιά ήθελαν να τους ΄δηλώσουμε από που είμαστε στην αίτηση και ταυτόχρονο να τους πάμε, εμιες που είμαστε γυναίκες, χαρτί από ποιόν δήμο έχουμε τα μητρώα μας; Παίζει ρόλο στη μετάθεση που θα σου δώσουν και για το που θα σε τοποθετήσουν; Εγώ έχω δηλώσει ειδικότητα μετεωρολόγος. Είναι καλή; Τι σημαίνει ότι δεν παίρνεις μετάθεση αν είσαι ΠΜ; Φαντάζομαι και εσύ ως ΕΠ ΟΠ μπήκες... Γενικά οι εξετάσεις πόσο διαρκούν; Τ αθλήματα για μια γυναίκα είναι δύσκολα; Γενικά παιδια οποίος άλλος γνωρίζει κάτι για όλα όσα έχω ρωτήσει ας μου απαντήσει! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ εκ των προτέρων...
Άβαταρ μέλους
DinosV
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από DinosV »

Τζορντανιστα ειπα παραπανω οτι ΔΕΝ παιρνεις αναγκαστικη μεταθεση αν βρισκεσαι σε Πτερυγα Μαχης (σε ΠΜ να σημειωθει οτι υπαρχει κ το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ) σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το να υπηρετουσες σε Σμηναρχια Μαχης ή Αεροπορικο Αποσπασμα.

Προσωπικα πιστευω οτι οι δηλωσεις των δωθεντων στοιχειων σας ηταν ισως για λογους γραφειοκρατικους κ για λογους εξακριβωσης ταυτοπροσωπιας. Επισης αυτο μπορει να γινεται για την εξακριβωση της εντοπιοτητας αν κ απ'οτι νομιζω καταθεσατε ξεχωριστο χαρτι γι'αυτο το λογο.

Κοιτα η ειδικοτητα ειναι πολυ καλη (ιδιως οταν εισαι γυναικα), αρα αυτο σημαινει μεγαλος ανταγωνισμος γενικα στον διαγωνισμο. Η Πολεμικη Αεροπορια με ολοκληρο το Στρατο Ξηρας διαφερει παρασαγκας απο το πρωτο μεχρι κ το τελευταιο, η ημερα με την νυχτα που λενε.(εχω κ εναν αδερφο ΛΟΧΙΑ ΠΖ)

Οι διαδικασιες στο καθε ατομο θα διαρκεσουν περιπου 3 ημερες ΟΜΩΣ σε περιπτωση που βρεθει σε καποιον καποιο μεμπτον νοσημα τοτε αυτος θα παραμεινει μια ημερα πιο πισω, κωλυσιεργια θα συναντησουν κ οσοι πεσουν σε ΠΣΚ που ειναι κ αυτονοητο διοτι ΚΑΜΙΑ επιτροπη ελεγχου δεν λειτουργει Σαββατοκυριακα (καπου μπορει να το δειτε γραμμενο ισως στο Γραφειο Ενημερωσης Κοινου).

Τωρα οσον αφορα τα αθληματα. ΔΕΝ ειναι δυσκολα για καποιον που ειναι απλα σε καλη φυσικη κατασταση κ δεν καπνιζει κ πολυ (προσωπικα νομιζω οτι παιζει ρολο) διοτι πρεπει να επιτευχθουν σχετικα καλοι χρονοι ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΤΑΤΟΪΟΥ στη Δεκέλεια. Απ'οσα εχω δει κ να με συγχωρεσουν μερικοι/ες, αν εισαι γυναικα κ μαλιστα εμφανισιμη και συναμα προκλητικη κ ισως λιγο σεξυ ντυμενη εχεις περασει απο ΟΛΑ τα αθληματα ΑΤΥΠΑ, σου το λεω εγω που ειμαι και ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ!

ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και τις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ μην κολλατε ρωτηστε με..(ιδιως που θα γινουν κ πως θα μεταβειτε εκει)
Άβαταρ μέλους
DinosV
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DinosV »

Οποιος εχει καποια ενσταση ή διαφορετικη γνωμη για οσα ανεφερα πιο πανω ας το πει και ανοιχτα.
tzordanista
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καλημέρα και πάλι! Ευζχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αλήθεια παίζουν και τέτοια; Καλά παιδιά εγώ χλωμό το βλέπω να περνάω... Ούτε αντοχή έχω στο τρέξιμο ο΄΄υτε τίποτα! Με βλέπω να με μαζεύετε με το κουταλάκι! Χαχαχαχαχα! Μακάρι να διαρκούν μόνο 3 μέρες γιατί μετά την βάψαμε! Ένας φίλος που είχε δηλώσει για στρατό μου πε ότι αθλήματα έδωσε το Σαββατοκύριακο, δεν ισχύει δηλαδή; Πάντως ξέρεις τι έχω καταλάβει γενικά από τον θεσμό των ΕΠ ΟΠ; Καλή δουλειά, έχει βεβαια τα ζόρια της όπως η κάθε δουλειά, αλλά σημασία έχει ποιά ειδικότητα θα διαλέξεις για να ς αρέσει ο στρατός και να μη θελήσεις να φύγεις στην 4ετία. Οι πιο πολλοί που μπινούν ΕΠ ΟΠ τυχαίνουν σε ειδικότητες που δεν είναι και οι καλύτερες γι αυ΄το θελουν να την κάνουν! Απλά ξέρεις τι φοβάμαι... Μήπως επειδή είναι αεροπορί και γενικά τα άτομα είναι λιγότερα από του στρατού, μη φάμε τρελό λούκι και ας έχουμε διαλέξει καλές ειδικότητες! Πάντως η μάνα μου μου είπε πως για αεροπορία οι δηλώσεις που κατατέθηκαν έφτασαν τις 20,000! Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει βέβαια! Τα ψυχοτεχνικά τι λένε; Εσένα Dino ς έχουν απορρίψει από άλλους τέτοιους διαγωνισμούς ή γενικά ξέρεις τι παίζει επειδή έχεις αδερφό στον στρατό;
Άβαταρ μέλους
DinosV
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DinosV »

Ναι φυσικα ημουν μπροστα αλλιως δεν θα το κοινοιποιουσα για να εκτεθω, εξαλλου αντρες αξιωματικοι ειναι οι κριτες και αυτοι εχουν ψυχη.(χιχι)

Σαββ/Κο δεν νομιζω, εχω δωσει και εγω στον ΣΞ παντως δυο φορες.

Κατα βαση να μην ξεχναμε οτι ειναι ΣΤΡΑΤΟΣ κ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, καλα που λεει κ ενας φιλος στο φορουμ! Πρεπει να το θες παρα πολυ για να μπεις ΕΠΟΠ διοτι οπως μας ελεγαν κ στις παλιες καλες συνεντευξεις ". Θα ειστε επαγγελματιες, και επαγγελματιες εννουμε οτι θα μαθετε καλα να κανετε αυτο που εσεις διαλεξατε. Χρειαζομαστε αξια κ μαχιμα στελεχη και αποβαλετε την νοοτροπια του στρατευσιμου (φανταρου). Μεχρι τα 50 σας θα κανετε σκοπιες" και αλλα πολλα τετοια σου γ... Σαν βεβαια λιγο την ψυχολογια γι'αυτο που θα αντικρυζες μπαινοντας αλλα απο την αλλη δεν θα ξαφνιαζοσουν διοτι ΑΥΤΟΙ στο κατω κατω σε ειχαν προειδοποιησει, κ ειλικρινα ΔΕΝ ειχαν καθολου αδικο (αυτο βεβαια διαφοροποιειται απο μοναδα σε μοναδα κ απο Διοικητη σε Διοικητη) αλλα προσωπικα μην ξεχνατε ενα πραγμα ο θεσμος ονομαζεται ΕΠΟΠ κ ποτε δεν θα ειναι ισοτιμος των αλλων Υπαξιωματικων δυστυχως. Κ ας ελεγαν αυτοι οτι δεν υπαρχει διαχωρισμος στους Υπαξιωματικους ολοι ισα ειμαστε κ συναδελφοι. Μονο που αυτοι δεν κανουν και ουτε ποτε προκειται ποτε να κανουν οτι κανουν οι ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ Επαγγελματιες Οπλιτες (πλην εξαιρεσεων που ειναι φυγοπονοι κ λουφαδοροι) οι ΕΠΟΠ βγαζουν ΠΑΝΤΑ το φιδι απο την τρυπα που λενε.

Οσον αφορα τον αριθμο των προκηρυξεων μπορω να σου πω με επιφυλαξη οτι το 2005 οι αιτησεις αγγιξαν τις 50.000 και εφετος καπου εκει στις 20.000 και κατι. Μην σε αγχωνει αυτο ομως επειδη θα κοπουν αρκετοι σε αλλες διαδικασιες, ακομη και στα ιατρικα θα τους βγαλουν στην φορα οτι δεν περιμενουν κ ας μην εχουν κιολας κ ΤΙΠΟΤΑ οι ανθρωποι (προσωπικη εμπειρια).
Άλλοι θα μαθουν νοσηματα που αγνοουν οτι εχουν ή νοσηματα με τα οποια δεν μπορουν να συνεχισουν στις εξετασεις.

Τα ψυχοτεχνικα δεν ειναι τιποτα ειναι 566 ερωτησεις περιπου αν θυμαμαι καλα στις οποιες δεν υπαρχει ΣΩΣΤΟ κ ΛΑΘΟΣ, απλα οι ειδικοι ιατροι θα βγαλουν ενα ψυχογραφημα τις προσωπικοτητας σου απο αυτο και θα σε κρινουν αναλογα (αν καποια απαντηση σου τους φανει ΠΕΡΙΕΡΓΗ ουτως ή αλλως μετα θα σας καλεσουν σε μια ΜΙΝΙ μαζικη "συνεντευξη" κ θα σας κανουν αναλογες ερωτησεις σχετικες με την περιεργη απαντηση που δωσατε κ τους εβαλε σε υποψιες οτι κατι δεν παει καλα με εσας) ο χρονος απαντησης της εκαστοτε ερωτησης ειναι περιπου 10'' διοτι ειναι κ πολλες οι ερωτησεις στις οποιες πρεπει να εισαι λιγο συγκεντρωμενος κ αφοσιωμενος διοτι αν αντιφασκεις θα ειναι μειον σου (ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ) (παραδειγμα κλασσικης ερωτησης π. Χ.53 ερωτηση - Αγαπας τα ζωα; 348 ερωτηση - πηγαινεις για κυνηγι;) καταλαβαινεις οτι αν απαντησεις ΝΑΙ και στα δυο εδω κατι δεν παει καλα. Μπορω να σου πω αρκετες ερωτησεις σχετικα με τα τεστ προσωπικοτητας.

Μετα απο αυτο το τεστ θα δωσετε κ το παλιο τεστ της σχολης Ικαρων το 16pf που ειναι λιγο πιο δυσκολο τεστ το οποιο χρειαζεται κυριως οξυνοια.

Εγω προσωπικα εχω δωσει αρκετες φορες στον Στρατο Ξηρας κ μια φορα στην Πολ. Αεροπορια εχω εμπειριες απο πολλα κ διαφορα αλλα που δεν μπορω να σας πω, αλλα εκτος αυτου εχω κ δυο αδερφια ο ενας ειναι Σμηνιας ΕΜΘ ΕΠΟΠ κ ο αλλος ΛΟΧΙΑΣ ΠΖ.

Σας κουρασα ισως, αλλα θελω πολυ να σας δινω πληροφοριες που ισως σας φανουν χρησιμες κ σας βοηθησουν.

ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και τις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ μην κολλατε ρωτήστε με...

μπείτε επίσης στο...

Γνωριμία Υποψηφίων ΕΠΟΠ Αεροπορίας από κοντά.

tzordanista
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Το γνωρίζω εννοείται ότι ο ΕΠ ΟΠ δεν έχει να κάνει σχέση με τους ΕΜΘ! ΑΥΤΟΙ θεωρούνται ΣΤΕΛΕΧΟΙ! Εμείς αν μπούμε θα ειμαστε μια ζωή ΦΑΝΤΑΡΟΙ! Μετά την μονιμοποίηση αν μας θεωρήσουν κάτι ανώτερο. Έχω φιλο ΕΜΘ και περι του στρατού μου τα έχει εξηγήσει ανλυτικότατα! Έλα μωρέ... Το πολύ πολύ να κοπώ! Δε θα σκάσω κιόλας! Θα πάω για την εμπειρία... Άλλωστε κάθε εμπόδιο για καλό, δεν λένε; Χαρά στο κουράγιο σου πάντως DINO V που μας τα λες όλα αυτά!
Άβαταρ μέλους
DinosV
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DinosV »

Τζορτανιστα συγγνωμη πρεπει να σου ξεκαθαρισω οτι οποιος φερει τον τιτλο ΕΜΘ ειναι στελεχος μεν οπως νοουνται κ οι ΕΠΟΠ αλλα ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ και ΕΜΘ σημαινει Εθελοντης Μακρας Θητείας ή απο τον θεσμο των ΕΠΟΠ ή των ΕΠΥ ή των ΟΠΥ για να μαθεις σιγα σιγα να ξεχωριζεις του Εθελοντες απο τους μονιμους Υπαξιωματικους... Για να σε βοηθησω λιγο ριξε μια ματια στους βαθμους :

Της Πολεμικης Αεροποριας - http://www.haf.gr/el/career/stoles/insignia/

και του Στρατου Ξηρας - http://www.army.gr/multimedia/diakritika/tags-5.php
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Οι μονάδες στην αεροπορία περιμένουν πως και πως το νέο αίμα, παιδιά καλύτερα να πάτε στρατό γιατί μόλις πάτε μονάδες ετοιμαστείτε για λάντζα σκοπιά αγήματα και ότι άλλο έκαναν ως τώρα οι σμηνίτες... Δύσκολα χρόνια έρχονται
Nansy_L
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Ενδιαφέροντα: Αθλητισμός
Επάγγελμα: φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ

Δημοσίευση από Nansy_L »

Μωρέ ας μπούμε με το καλό και κάνουμε τα πάντα όλα... Και τα κοαλα τίποτα!:) :) :)
Nirvana84
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nirvana84 »

anonymous έγραψε:Οι μονάδες στην αεροπορία περιμένουν πως και πως το νέο αίμα, παιδιά καλύτερα να πάτε στρατό γιατί μόλις πάτε μονάδες ετοιμαστείτε για λάντζα σκοπιά αγήματα και ότι άλλο έκαναν ως τώρα οι σμηνίτες... Δύσκολα χρόνια έρχονται

Τα εχουμε φαει με την κουταλα αυτα ανωνυμε &Στον Εβρο μαλιστα! Αυτα δεν ειναι δυσκολα... Αυτα δεν ειναι τιποτα Εικόνα
Anonymous

Nirvana84 έγραψε:
anonymous έγραψε:Οι μονάδες στην αεροπορία περιμένουν πως και πως το νέο αίμα, παιδιά καλύτερα να πάτε στρατό γιατί μόλις πάτε μονάδες ετοιμαστείτε για λάντζα σκοπιά αγήματα και ότι άλλο έκαναν ως τώρα οι σμηνίτες... Δύσκολα χρόνια έρχονται

Τα εχουμε φαει με την κουταλα αυτα ανωνυμε &Στον Εβρο μαλιστα! Αυτα δεν ειναι δυσκολα... Αυτα δεν ειναι τιποτα Εικόνα

Δεν το γράφω για σένα αλλά για κάποιους που θα κλαίγονται και θα λένε ότι αν ήξεραν πως θα ήταν δεν θα έμπαιναν, όπως κάνουν δηλαδή σήμερα σχεδόν όλοι οι ΕΠΟΠ.
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Velerefontis »

Ε, οχι και ολοι...
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Anonymous

Οι περισσοτεροι ομως το μετανιωνουν! Πανε ΕΠΟΠ με την ιδεα : Θα κανω απλα το 8ωρο μου αντε και καμια υπηρεσια και αντε γεια, παω σπιτακι μου! Συν το αλλο : Μηνας μπαινει μηνας βγαινει θα εχω το μισθο μου! Οκ συμφωνω οτι ειναι σημαντικο που εχεις στανταρ μισθο καθε μηνα, αλλα οι περισσοτεροι δεν σκεφτονται το ζορι που εχει εκει μεσα! Και αντε περιμενε μετα, αν τυχον εχεις μετανιωσει που μπηκες, να συμπληρωσεις τα οσα χρονια ειναι υποχρεωτικα για να παραιτηθεις! Παιδια δεν τα γραφω αυτα για να απογοητευσω κανεναν υποψηφιο, αλλα το εχω ζησει μεσα απο ενα φιλαρακι... Γι αυτο σκεφτειτε το καλα!

καλη επιτυχια σε ολους!Εικόνα
Anonymous

Μπορεις να μας πεις gv τι αλλο δηλαδη κανουν οι εποπ και ειναι τοσο χαλια;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης